High Stakes Revealed: Viktor "Isildur1" Blom op voorsprong in $1 miljoen challenge

High Stakes Revealed: Viktor "Isildur1" Blom op voorsprong in $1 miljoen challenge

This was always going to happen, wasn't it? From the very first hand of the very first SuperStar Showdown in December 2010, it was always going to end up right here at this moment when Viktor "Isildur1" Blom and Isaac Haxton agreed to face off for $1 million.

Today we learned Blom and Haxton have negotiated the terms of a play-to-the-death duel beginning in just two days. The rules are not the ones you see in the average, everyday SuperStar Showdown.This is where, to borrow and corrupt a phrase, stuff gets real.

Blom and Haxton are both putting up $500,000. Beginning Saturday at 1pm ET, they will sit down for a SuperStar Showdown-format match. The blinds will be $200/$400. The game will be no-limit hold'em. The hand-cap?

There isn't one.

Dat verscheen 29 maart op PokerStarsblog.com en railbirds overal ter wereld sprongen ongetwijfeld op van hun stoel met beide vuisten in de lucht. Dit was toch waar we op zaten te wachten? Maar al snel kwamen er sceptische reacties, vooral omdat het plaats zou moeten gaan vinden op 1 april. Was dit misschien een heel flauwe grap van PokerStars?

Maar iedereen die High Stakes Revealed volgt zou hebben moeten weten dat dit niet zo heel gek is voor Viktor Blom. De man staat niet bekend om zijn keurige bankroll management en het mag als algemeen bekend beschouwd worden dat hij wel houdt van een gokje op zijn tijd. En zijn tegenstander, Isaac Haxton, lijkt ook niet iemand die op verjaardagen de ene mop na de ander tapt, we konden ons niet indenken dat hij zou instemmen met deze grap van Stars.

Wij geloofden het en terecht want gisteravond gingen de heren zitten aan vier tafels No-Limit Hold'em Heads-Up met blinden $200 en $400. Een grote banner zodra je de client opstartte zorgde voor honderden railers die nog konden chatten ook als ze genoeg geld in hun account hadden. Dat poker nog springlevend bleek wel uit de chat waarbij de meest onzinnige dingen geroepen werden door mensen die blijkbaar minimaal $8.000 in hun account hadden. Het fabeltje dat alle railbirds verliezende microgrinders zijn is dan ook maar meteen uit de lucht hierbij.

Viktor "Isildur1" Blom en Isaac "philivey2694" Haxton namen plaats en begonnen direct met knallen. Via het ingebouwde kopje "info" kon iedereen checken hoe de match er voor stond. Blom begon voortvarend maar verloor al snel met vrouwen preflop allin van boeren om een achterstand op te lopen.

Haxton maakt een flush op de river

Vooraf was er heel veel discussie over wie de betere speler zou zijn op de internationale fora. Bijna iedereen heeft Blom hoog zitten maar bijna even unaniem waren ze over zijn tiltbuien. Als hij die onder controle kon houden dan zou hij een goede kans maken was de consensus. Dat zat vandaag wel goed zo leek het en Blom was de gehele match oppermachtig. Hij leek te crushen, van tijd tot tijd leek hij echt over Haxton heen te lopen. Isaac had niet veel in te brengen en het feit dat de match na 4 uur gestopt werd was waarschijnlijk in zijn voordeel. Dat de tafels op pauze werden gezet na 4 uur was van te voren al bepaald. Ook stond toen al vast dat we, in het geval het nog niet klaar zou zijn, de volgende dag weer verder spelen.

Haxton's bluf mislukt, Blom snapcallt met een flush

Op een gegeven moment had Haxton zijn volledige $500.000 bankroll op tafel en kon hij aan een bepaalde tafel niet meer reloaden. Blom stelde voor om de stacks weer in evenwicht te brengen en dat gebeurde. PokerStars Steve gaf op 2+2 nog aan wanneer dat gebeurde:

There are stack splitting rules. Stacks are not split until:
1) Player A has no chips left at one table, AND
2) Player A has 200BB or more on at least one table

If both 1 and 2 are true, then stacks are reset to 100BB on whatever table Player A has the most chips at.

Flipje voor $100.000 met vijven tegen aas-vrouw, waarom niet?

Na 4 uur spelen is het Viktor "Isildur1" Blom die aan de leiding gaat. "Isildur1" staat $198.438 voor maar zoals al duidelijk is geworden uit de inleiding, we zijn nog lang niet klaar. Pas als één van de spelers $500.000 van de ander heeft gewonnen zijn we klaar. En dus gaan de heren vanavond weer verder. Het is nog lang niet gedaan, maar de voorsprong van Blom is indrukwekkend.

High Stakes Revealed: Viktor "Isildur1" Blom op voorsprong in miljoen challenge 101

Met dank aan, zoals altijd, HighStakesDB.com, 2+2, het PokerNews forumtopic en PokerStarsblog.com.

Comments

 • GodsFamousG GodsFamousG

  "Het fabeltje dat alle railbirds verliezende microgrinders zijn is dan ook maar meteen uit de lucht hierbij."

  Lol.

 • SDK1987 SDK1987

  $281.365 profit voor Victor Blom. Ze kunnen de komende dag weer lekker aan de bak.

 • Marcotjow Marcotjow

  Match is aan het omslaan

Lees 10 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen