Sportshoe Diaries - Kut Belgen

Sportshoe Diaries - Kut Belgen 0001

Hey Frank,

Die titel heb je inderdaad goed gelezen, het is geen typefout of tijdelijke titel die ik vergeten ben te vervangen. Kut Belgen. Dat moest er gewoon even uit. Op zich hebben we wel wat goede sweats gehad dit jaar met Van Alphen, Visser, Boyaciyan en Van Til, maar onze laatste EPT overwinning zou al bijna een goede wijn kunnen zijn. Monte Carlo 2009. Hoe kan het zo zijn dat die frietvreters ineens alles winnen wat los en vast zit terwijl wij het moeten doen met wat halve finaletafels?

Het is ook gewoon niet eerlijk, want zonder onze helden uit de eerste seizoenen zoals Rob Hollink, Noah Boeken, Marcel Lüske en Marc Naalden hadden die Belgen nog niet eens geweten wat poker was. En als we dan toch iemand moeten noemen die de eerste Belgische titel had verdiend zou dat zeker Kenny Hallaert zijn. Hij is toch een beetje de Marcel Lüske van het Belgische poker aan het worden. De beste man loopt tegenwoordig zelfs al in pak en verkondigt aan iedereen die het wil horen zijn kennis van de pokerregels. Het moet niet gekker worden.

Gisteren zat ik dus te kijken naar een ongeschoren Waal, om het nog maar even wat erger te maken, die zichtbaar geen pot kon verliezen. Ik weet niet wie hem zat in te seinen, maar het feit dat Koen De Visscher constant aan het bellen was doet me het ergste vermoeden. Ergens denk ik dat de Belgische pokerspelers in een complot zitten om het land er bovenop te helpen met geld uit de pokerwereld. Ze mogen van mij best het wielrennen blijven domineren met mannen als Tom Boonen en Philippe Gilbert, maar geef ons dan wat pokersucces. De klasseringen van Bauke Mollema en Robert Gesink zijn inmiddels te vergelijken met die van onze pokertoppers en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Tot zo ver mijn referenties aan wielrennen, want ik weet dat je deze vier gasten niet eens kent. Maar toch moest ik het even kwijt.

Eigenlijk wil ik graag de belastingdienst de schuld geven van de ondergang van ons succes, want variance is natuurlijk nooit een excuus. Die mannen moeten toch ook eens begrijpen dat ze een stuk meer kunnen verdienen door gewoon even een paar wetten aan te passen. Hoe moeilijk kan dat nou zijn? In België zijn ze gelukkig zo politiek onbekwaam dat ze niet eens doorhebben dat er van het geld dat ze tot nu toe misgelopen zijn een behoorlijk aantal nieuwe wegen hadden kunnen aanleggen.

Oké, ik geef toe dat ik gewoon stikjaloers ben. Koen De Visscher is één van de beste spelers die ik de laatste jaren heb gezien in toernooien en ook over Davidi Kitai geen onvertogen woord. Misschien dat ze allemaal, inclusief Kevin Vandersmissen, even naar de kapper moeten, maar verder heb ik echt niets op te merken. Oh, en Kenny Hallaert is nog wel steeds de Marcel Lüske van België, laat dat duidelijk zijn.

De Belgen zijn in opkomst en wij gaan er steeds maar op achteruit. Toen ik voor het eerst naar de WSOP ging in 2009 rende ik in een dusdanig tempo door het Rio dat er nog steeds brandgaten in het tapijt zichtbaar zijn. Ik moest wel, want er deden immers met gemak twintig Nederlanders per toernooi mee. Als dat er dit jaar drie zijn mogen we blij zijn. Het is niet dat ik geen vertrouwen in Steven van Zadelhoff heb, maar het zou toch mooi zijn als we meer ijzers in het vuur hebben met het oog op die derde bracelet. Misschien moeten we maar eens ‘Occupy Terneuzen’ oprichten om op geheel onredelijke wijze aandacht te vragen voor een onderwerp groot genoeg dat niemand zich er buiten de pokerwereld druk om maakt.

Ik zie de headlines al voor me tijdens de zomer, ‘Geen Nederlanders in de (vul naam in van willekeurig toernooi)’ en ‘Drie Belgen aan de finaletafel van de $10.000 6-max’. Zouden ze eigenlijk Leffe Blond, La Chouffe of Duvel verkopen in Las Vegas? Gelukkig hebben wij Govert Metaal nog. Een klinkende zege in de €100.000 High Roller in Monte Carlo zou het jaar wel goed maken. Hou je me op de hoogte?

Comments

 • Viktor Viktor

  Whahaa ik ga mijn best voor je doen jongen!! Cool

 • Happy_Freaked Happy_Freaked

  Het zijn brieven die ik aan Frank schijf he, en die weet nog niet eens hoe een racefiets eruit ziet Wink

 • [user95117] [user95117]

  Waar een pen een wapen word voor proclamatie van een zieke geest onstaan de mooiste stukjes tekst. Alleen ervan uit gaan dat Mollema en Geesink niet bekend zijn bij de gemiddelde online grinder..... tsja.... tegen de tijd dat die mannen aan het werk zijn ligt de gemiddelde grinder nog in droomland.
  Wij zijn met petjeXL tog weer aan de beurt in Monaco.

Lees 21 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen