Sportshoe Diaries - Negatief denken

Sportshoe Diaries - Negatief denken

Hey Rem,

Mooi stukje over het positieve leven schreef je maestro. Ik weet niet of je dit weet maar als je er niet bij bent op een EPT noemen ze je ook wel "Awesome". Niet omdat jij zo awesome bent trouwens, meer omdat jij alles awesome vindt. Jij bent altijd positief, enthousiast en gemotiveerd om er het beste van te maken. Niets dan respect voor die instelling.

Ik wist al dat je er zo over dacht en je weet dat ik iets gereserveerder ben met dingen. Als jij iemand voor het eerst ontmoet en diegene is niet onaardig dan ben je meteen beste vrienden met hem en nodig je hem uit om samen te eten. Bij mij gaat dat niet zo snel, ik wil eerst iemand een tijd kennen voordat ik iemand een vriend noem. Jij praat met alles en iedereen, ik heb daar niet zo de behoefte aan.

Ik ben altijd een beetje sceptisch als jij weer eens enorm enthousiast over iets of iemand bent, jij vindt immers al snel iets helemaal fantastisch. Het is niet natuurlijk om alles mooi en leuk te vinden, het zit simpelweg niet in de mens om zo in het leven te staan. We schreeuwen het niet van de daken als we drie keer met de beste hand hebben gewonnen maar reken er maar op dat mensen het nog wel even gaan horen als je vijf bad-beats achter elkaar hebt gekregen. Het is een logische reactie, het klagen helpt het verwerkingsproces. Door het negatieve te benadrukken gooien we de "stress" van de tegenslag eruit.

Ik sluit me aan bij jouw stelling dat het leven een stuk leuker is als je je over de kleine ergernissen niet meer druk maakt. Jij weet dat ik hier ook aardig in geslaagd ben, al hebben wij beiden makkelijk praten natuurlijk. Hoe verwend zou het zijn van ons als we die kleine dingen onze stemming lieten bederven terwijl we onder tussen het fantastische leven hebben. Beiden kunnen we de wereld over en verdienen we ons geld met onze hobby. Behoorlijk vervelend als we dan continu gaan lopen klagen.

Een beetje overdreven positieve reclame, zit jij daar achter toevallig?

Toch denk ik dat jij een beetje bent doorgeschoten. Is het niet lekker om gewoon weer eens te klagen? Je lekker op te winden over iets kleins of gewoon iemand een keertje niet mogen? Ik doe het met enige regelmaat en ik moet zeggen: het lucht op. Zoals laatst op EasyJet - wat een grap van een vliegtuigmaatschappij. Ik zag binnen een uur talloze dingen die heel simpel zo veel beter konden. Ik vind het relaxt dat het vliegen door dit soort prijsvechters goedkoper is geworden maar dat geeft ze geen vrijbrief om overal mee weg te komen. Is het heel raar als ik verwacht dat mijn vliegtuig op tijd vertrekt? Is het overdreven als ik verwacht dat de paspoorten gecontroleerd worden als je de gate binnen gaat? Ben ik vreemd als ik sta te kijken als ik in het Turks word welkom geheten op een vlucht van Amsterdam naar Milaan?

Twitter is wat dat betreft het ideale medium. De perfecte uitlaatklep voor klagende mensen. Eens in de zoveel tijd gebruik ik mijn twitter daar ook voor. Ik laat het niet de rest overstemmen maar af en toe moet het kunnen vind ik. Ik vind het heerlijk om af en toe los te gaan.

Sportshoe Diaries - Negatief denken 101
EPT Media Event met EPT commentatoren James Hartigan en Marc Convey, PokerStars presentatrice Laura Cornelius en Duitse PokerStars collega Lennart Hennig.

Gisteren speelde ik het Media Event tijdens de EPT Campione. Ik was de eerste in de geschiedenis van de EPT die een penalty kreeg tijdens een Media toernooi! Ik liet mijn kaarten zien aan iemand terwijl de brush had gezegd dat dat niet mocht. Was ik er doodziek van? Nee. Heb ik de hele avond geklaagd? Ja. Ik vond het allemaal prima maar het was wel leuk om verontwaardigd te blijven en er over blijven klagen. Uiteraard bubbelde ik het toernooi en ook daar heb ik de hele avond over lopen klagen. Heerlijk, ik kan het je van harte aanbevelen. Het lucht op maestro, neem dat van mij aan.

Succes in Berlijn binnenkort, spreek je weer.

Frank

Sportshoe Diaries - Negatief denken 102
Chipleader voor het hele toernooi om uiteindelijk te bubbelen $%^(*&#(!

Comments

 • [user95117] [user95117]

  Zelfs MrPossitivity himself, Emiel Ratelband, heeft tegenwoordig wat te klagen en dat lucht best op

 • diedemink diedemink

  ik wil eerst iemand een tijd kennen voordat ik iemand een vriend noem.

  Lees meer: https://nl.pokernews.com/nieuws/2012/04/sportshoe-diaries-negatief-denken-8985.htm

  Yesssss!!!

  Frank Op de Woerd accepted your friend request.

 • Bacchus Bacchus

  1 april is gonna 1 april

Lees 11 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen