Sportshoe Diaries - Snakken naar actie

Sportshoe Diaries - Snakken naar actie 0001

Hey Frank,

Mooi dat je altijd nog even het negatieve naar voren kan brengen, houd de boel goed in balans! Van gereserveerde shit moet ik niets hebben, dat weet je maar al te goed. Ik snap je instelling wel, maar hou het liever een beetje uitbundig om daarna eventueel een tandje terug te schakelen. Elke dag ben ik wel ergens enorm over te spreken, over de meest uiteenlopende dingen als muziek, films, sport en natuurlijk poker. Mijn laatste toernooitje is alweer drie weken geleden en ik snak naar weer de druk, de spanning, de opwinding en alle andere aspecten die het werk en het spel zo leuk maken.

Zie het als mijn klaagzang van verlangen, want dat is toch een beetje waar poker om draait. Je verlangt naar het spel waarvan je uiteindelijk weet dat het op klagen en zeiken uitdraait. Perfect in je straatje dus. Ik verlang naar het werk, de vloer, de mensen en alle omringende dingen die het allemaal zo interessant maken. Ik schrijf dit op mijn zeer relaxte hotelkamer in de op één na grootste stad ter wereld, Seoul, maar in mijn hoofd ben ik bezig met Berlijn, Parijs en Las Vegas. De EPT staat volgende week zondag op het programma, daarna een paar weekjes thuis alvorens de Unibet Open van Parijs gespeeld zal worden. Jij bent dan nog even in Monte Carlo wezen kijken, een evenement waar ik ook graag bij had willen zijn.

Anyway, dit is natuurlijk allemaal kurkdroog voorspel vergeleken met de pokertechnische erectie die menigeen zal krijgen van de woorden World Series of Poker. Heerlijk overdreven, dat geef ik direct toe. Ik ben er alweer helemaal klaar voor, maar dat zal voor niemand een verrassing zijn. Soms ga je bij jezelf na of je de dingen nog wel scherp ziet, en of het nog wel verstandig is om hier mee door te gaan. Als ik aan Las Vegas en de WSOP blijf denken weet ik in ieder geval zeker dat ik die onder geen beding wil missen. Als full time blogger is het misschien niet verstandig voor de gezondheid om dit te blijven doen, maar ook als toerist zal het elk jaar weer lonken mocht de situatie veranderen.

Eerst dus maar even naar Berlijn. Ik vraag me af wie er zullen zijn, want een paar uurtjes met de trein moet voor de meesten toch wel te doen zijn neem ik aan. De meeste mensen lijken het alweer te zijn vergeten, maar twee jaar geleden stond bonkte mijn hart in de keel als nooit tevoren toen de pleuris daar ineens uitbrak. Ik hoorde dat we dit jaar weer terug zijn verplaats naar de plek des onheils. De manier van inkopen zal ongetwijfeld wel zijn veranderd, want dat debacle willen we niet nog eens doormaken. Toch is het grappig om de blog van toen er nog eens op terug te slaan. (Blog 1, Blog 2)

Poker leeft in Duitsland nog steeds en dat is aan de voorspelde getallen ook wel te zien. Ze verwachten maar liefst 1.000 spelers in het Main Event en dat zou een ruime verbetering zijn ten opzichte van vorig jaar. Die beelden zal ik trouwens ook nooit vergeten, dat Joep even zijn twee paar de muck in pleurde. Bekijk die hand nog even trouwens, en let vooral op het hoogst irritante stemmetje van Ben Wilifnofsky.

Voorspellingen in poker zijn overdreven, onnodig en volledig willekeurig, maar toch denk ik dat we een Nederlandse winnaar gaan zien. Het is weer tijd! In Parijs tijdens de Unibet Open durf ik daar bijna mijn hand wel voor in het vuur te steken trouwens. Hoe kunnen we ooit nog één van die toernooien verliezen? Dat belooft ook een goede te worden trouwens, Franse vissen aan de Champs-Élysées, wat wil je nou nog meer. Met het spektakel in Monte Carlo heb ik me nog weinig beziggehouden, maar als je hoort dat Govert Metaal het €100.000 toernooi gaat spelen begint je pokerhart toch ook sneller te kloppen?

Ik snak dus weer naar actie en hopelijk mag ik getuige zijn van een volgende grote overwinning. Dat is gelukkig iets waar ik geen genoeg van kan krijgen. Wat zijn jouw plannen en verwachtingen voor deze zomer? Zullen de Nederlanders nog in grote getale de trip maken naar de woestijn of zal het rustig zijn? Ik spreek je snel champ, hou je taai!

Comments

  • [user209151] [user209151]

    een van de betere folds ooit!

  • HaroldAllOut HaroldAllOut

    Die hand blijft heerlijk om te zien.

  • [user45464] [user45464]

    Was alweer vergeten hoe bizar die overval er uit zag via de livestream, wegduikende dealers,wit weggetroken pokerfaces en rolllende chips. Bizar!!

Lees 10 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen