Sportshoe Diaries - Voetbal en variance

Sportshoe Diaries - Voetbal en variance

Hey Rem,

mooi stukje over de Belgen, je wist al dat ik je gevoelens deelde op dat gebied. Steeds vaker komen we net te kort en zien we die Belgen er mee aan de haal gaan. Hier in Monte Carlo verdedigt Geert-Jan Potijk onze eer en was hij beter dan Matthias De Meulder in ieder geval. Sterker nog, nu ik dit schrijf is hij chipleader bij de laatste 26.

Ik wil hier geen country-bashing rubriek van maken maar, zoals je weet, delen we de mediaroom met nogal wat Engelsen. Veel van de reporters van PokerNews.com en alle PokerStarsBloggers zijn afkomstig uit Engeland en ik hoorde dat je het tijdens Berlijn moeilijk had af en toe. Zo zou je de mediaroom uitgestormd zijn hoorde ik, ik weet niet eens meer waarom.

Ik mag ze graag allemaal, ik werk al zo lang met ze dat het meer dan collega's zijn geworden. Maar gister had ik het toch even aan de stok met ze bijna. In de Premier League zou een hele mooie goal gescoord zijn en die moesten we allemaal zien. Het was Luis Suarez die vanaf de middellijn de bal een perfecte hengst gaf en het doel trof. De keeper stond waarschijnlijk wat te ver voor zijn doel, de wind stond precies goed en de bal stuiterde ongetwijfeld precies lekker. SUarez viert zijn goal uiteraard als geen ander en het hele team juicht mee. In het gezicht van de zojuist vernederde tegenstander ballen ze de vuisten en omhelzen ze Luisje alsof het de wederopstandeling van Jezus Christus is. Kijk mee:De Engelse bloggers waren extatisch. Suarez was de beste speler op de Engelse velden, dit was de mooiste goal van het seizoen! Ik was het met ze eens, het was een wonderschone goal. Toch kon ik het niet laten om tussen neus en lippen nog even te melden dat het lucky was. De wenkbrauwen werden synchroon gefronsd bij mijn Engelse collega's. Hoe kon ik zoiets zeggen? Dit was toch duidelijk vakmanschap?

Ik was al een beetje moe, beetje cranky en in een recalcitrante bui en dus ging ik ervoor. Als een slap aftreksel van een tierende Theo Maassen begon ik uiteen te zetten dat Suarez deze bal misschien een op de vijf keer zo raakt dat hij er in vliegt. De andere vier keer vliegt metershoog over, haalt hij het doel niet eens of staat er een windvlaag en vliegt hij richting de cornervlag. Suarex had zojuist met pocket achten preflop allin gewonnen van iemand met pocket azen en vierde het alsof hij een genie was. Stel je voor dat je als pokerspeler een suckout uit deelt en je vervolgens gedraagd alsof je God's geschenk aan de pokerwereld bent, hoe zou dat ontvangen worden dan?

Maar in de voetballerij snappen ze niets van variance. In de week kan je uren kijken naar vermakelijke programma's van mensen met voetbalkennis die het simpele begrip samplesize niet kennen. Een club kan de beste ter wereld zijn maar als ze twee wedstrijden achter elkaar verliezen moet de trainer al opstappen. Er moet altijd een directe correlatie zijn tussen de club en het resultaat op het veld. De speler had zijn dag niet, maar dat gebeurde hem inmiddels wel heel vaak. Misschien moet hij harder trainen, of meer inzet tonen. En anders gooien we gewoon direct een andere spits erin en blijft de slecht runnende meneer maar even op de bank zitten.

Nou ja, ik had bovenstaande tirade van ongeveer een minuut nodig om de mensen in de perszaal er van te overtuigen dat ik geen verstand heb van voetbal. En ze hebben gelijk, ik weet niks van voetbal. Maar variance begrijp ik wel een beetje. Ze hebben nog veel te leren die Engelsen, of misschien ik van voetbal.

Spreek je weer,

Frank

Comments

 • Rock-City-King Rock-City-King

  Ace-Erik schreef

  Nice! Zelf irriteer ik me ook regelmatig aan hoe resultorientated de voetbalwereld is. Variance is echt zwaar underrated

  [x] in before henkie Laugh

  De meeste voetballiefhebbers hebben weinig kaas gegeten van statistiek, terwijl ze dit erg goed kunnen gebruiken om hun strategie te verbeteren.

  Had je voor je dit schreef toevallig ook in het CL topic gekeken Frank? Tongue

 • [user37960] [user37960]

  Ja meester.

 • bartemmen bartemmen

  Zorg maar gewoon dat je de volgende keer geen spelfouten maakt.

Lees 13 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen