Sportshoe Diaries - Voor de vierde keer naar de WSOP

Sportshoe Diaries - Voor de vierde keer naar de WSOP

Hey Frank,

Daar zitten we weer. We, als in ik en mijn overenthousiaste persoonlijkheid. Terwijl ik dit schrijf zie ik voor het laatst in acht weken de zon ondergaan in Nederland en gooi ik nog snel wat laatste dingen in mijn koffer. Het is weer zo ver, de World Series of Poker staat voor de deur. Voor het vierde jaar op rij mag ik verslag gaan doen van het grootste pokerspektakel in de wereld, al zullen er wel heel wat dingen anders zijn dan in de voorgaande jaren.

In 2009 ging ik voor het eerst naar Las Vegas. Slechts een aantal maanden was ik als blogger aan de slag voor de grootste Nederlandse pokerwebsite toen het hoge woord er uit ging, “Jongens, jullie gaan naar Vegas!”. Een droom kwam uit en samen met Scriptdude, ericajax en Webjoker rende ik zo’n vijftig dagen van hot naar her. Het was een prachtige zomer waar ik met heel veel plezier op terugkijk, want de eerste keer naar zo’n stad is toch iets wat je altijd bijblijft. Mensen die in Las Vegas geweest zijn zullen direct weten wat ik bedoel, de geur van het Venetian, de klap van de warmte als je het vliegveld uitloopt en de knipperende neonreclame die voor altijd op je netvlies gebrand zal staan. Hoe lyrisch kun je zijn over zulke kleine, aparte, dingen? Dat vraag ik me geregeld af.

Van het tweede jaar kan ik me nog goed herinneren dat ik een beetje bang was dat ik het snel zat zou worden, ik was immers al eens eerder acht weken in die duivelse stad geweest. Niets bleek minder waar, en ondanks een iets mindere werksfeer had ik alsnog een fantastische tijd. Je moet echt een grote passie hebben om werk als dit te doen, maar die passie is gelukkig nog steeds onverminderd. Aan het einde van de lange zomer maakte ik als klap op de vuurpijl nog een prachtige road trip van twee weken door Yosemite Park en langs San Francisco reden we naar LA om vervolgens nog een weekendje in Vegas te kunnen feesten.

En dan vorig jaar. Vorig jaar was het andere koek. In een huis met onze grote vrienden Jaco en Sybe, een keur aan gezellige gasten, en Fatima en Raemon kwamen ook nog een paar weekjes logeren. Het kon bijna geen teleurstelling worden. Nou was dat het op persoonlijk gebied ook niet, maar doordat we slechts met z’n tweeën waren voelde het toch als een nederlaag. We waren niet met het plan vertrokken om live reporting te doen, maar verslag van de Nederlanders waar mogelijk als ze het ver wisten te schoppen. Dit kwam niet helemaal lekker over naar de vaste volgers, maar we hadden het zelf ook liever anders gezien natuurlijk. De pokerwereld is niet meer de wereld zoals die was in 2006 toen er overal maar met geld gesmeten kon worden. Er moest meer op de kleintjes worden gelet, en dus was het niet meer mogelijk om met vier man naar Vegas te vliegen. Desondanks ging het Main Event weer als vanouds en sloten we met een zeer positief gevoel en een uitzonderlijk lege portemonnee de zomer af.

Nu is het 2012 en ga ik voor de vierde keer voor werk die kant op. Weer is alles anders. Door goede dingen te hebben laten zien op de WSOPE en de Aussie Millions wilde PokerNews.com me in hun team hebben en ga ik in het Engels mijn stukjes schrijven. Natuurlijk krijgen de Nederlanders in mijn toernooi extra aandacht en zal ik proberen SoundBites te doen waar mogelijk, maar helaas is er dus geen live reporting. Gelukkig zie ik je daar over een paar weken en kunnen we tijdens het Main Event de Nederlanders weer scherp in de gaten houden!

Tenslotte moet ik vermelden dat de weddenschap met Jason Mercier niet doorgaat. Het enige wat ik er over kan zeggen is dat we het niet eens konden worden over de datum waarop dit alles plaats zou moeten vinden. Vanwege een drukke planning aan beide kanten, en geen duidelijke afspraken op voorhand liep dit helemaal in de soep. Ik kijk hier met gemengde gevoelens tegenaan, want het was iets waar ik tot drie weken geleden heel serieus mee bezig was. Aan de andere kant nam het veel stress weg, want als ik één ding geleerd heb van dit hele gebeuren is dat ik geen dronken weddenschappen meer moet afsluiten. Geld blijft geld, en omgaan met welvarende pokerspelers wil dat beeld nog wel eens vertroebelen. Overmoed heeft me de kop gelukkig niet gekost, al had ik er heel veel vertrouwen in dat ik dit zou winnen. Als een simpele blessure me deze weddenschap had gekost was ik er dood, maar dan ook echt, dood ziek van geweest. Gelukkig heeft het me wel een veel betere conditie opgeleverd en heb ik gistermiddag weer een zak vol kleren aan het Leger des Heils mee kunnen geven.

Zondag rond een uur of 01:00 ‘s nachts Nederlandse tijd kom ik in Las Vegas aan. Mijn vader is mee op pad en ik zal hem voor het eerst mijn leventje tussen de pokertafels laten zien. We zullen eerst een grote road trip maken langs Zion, Bryce, Monument Valley en de Grand Canyon om de zomer goed af te trappen. Als een ware meeloper ben ik tegenwoordig ook op Instagram aan de slag onder mijn gebruikelijke nickname als je foto’s van dit alles wilt zien. Tot snel vriend!

Comments

 • hdkeisk hdkeisk

  hmzz wat ik uit dit artikel afleid is dat Remko er juist wél rouwig om is dat de bet niet door gaat en dat Mercier zich er gewoon met succes uit heeft gehosseld.

  Jammer, ik had Remko de doekoe's van die dagobert namelijk wel gegund en had er ook alle vertrouwen in

 • DBLLpoker DBLLpoker

  MrCallipo schreef

  Narya77 schreef

  Je zou toch zeggen dat iemand zich op z'n minst zou moeten uitkopen.

  Mercier zal de weddenschap idd vast wel afgekocht hebben toch? Neem aan dat Remko er niet zomaar mee akkoord gaat dat het niet doorgaat aangezien hij er al ff voor getraind heb en denkt een grote edge te hebben

  Waar zou dat? Voor Remko blijft die 5k veel geld. Dus denk niet dat ie er heel rouwig om is dat ie nu geen risico loopt het te verliezen.

 • RayADHD RayADHD

  NL_OLLIE schreef

  How much did you win happy?

  ruim voldoende onder voorwaarde dat Poker Face

Lees 24 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen