Unibet Open Parijs - La Iacona en Pastor bij de laatste 11

Unibet Open Parijs - La Iacona en Pastor bij de laatste 11 0001

Na een bijzonder slopende dag kwam er rond de klok van 2:30 een einde aan de tweede speeldag van Unibet Open Parijs. We begonnen met 132 spelers en hielden er 11 over die morgen terugkomen om voor het grote geld te spelen. De Belgen hebben geen ijzers meer in het vuur maar Giorgio La Iacona en Daniel Pastor vertegenwoordigen Nederland met mooie stacks en dus goede kansen.

De eerste speler die vrijwel direct naar de rail ging was Filip Verboven. De Belg begon de dag short en kreeg zijn stack met aas-acht tegen aas-twee naar het midden. Een prima situatie, maar helaas viel er een twee op tafel. Daniel Rodrigues was ook zeer ongelukkig want niet veel later kreeg hij zijn stack met koningen naar het midden om te moeten verliezen van twee boeren die drie werden.

Sylvain Naets had ook zijn dag niet en verloor twee coinflips waar wij geen getuige van waren, de informatie kregen we uit tweede hand. Tom De Kryger werd één van de vele slachtoffers van Vladimir Geshkenbein en onder onduidelijke omstandigheden was hij niet opgewassen tegen de straat van de rush die daarna aan een zeer indrukwekkende run begon. Janeck Jansen besloot een raise te callen met pocket zevens in positie en zag vrouw-zes-vijf op tafel verschijnen. Toen zijn tegenstander bette schoof Jansen all-in onder het mom van, “Ik zette hem op alles behalve de vrouw”. Helaas ging die vlieger niet op en hij liep tegen aas-vrouw, en zo het einde van zijn toernooi, aan. Egi Adriaans ging op tragische wijze ten onder, je kunt hier lezen hoe zijn laatste hand verliep.

Egi Adriaans kwam zojuist naar onze tafel gelopen en vertelde ons hoe hij zijn chips verloor. Adriaans was zwaar teleurgesteld in zich zelf en zei, "Ik ga nooit meer een zonnebril dragen aan tafel!". De Belg had namelijk zijn hand verkeerd gelezen en had niet de flushdraw waar hij op had gerekend.

Adriaans vertelde hoe hij eerder een pot won van een speler zonder showdown, en deze leek ietwat op tilt. Nu opende Adriaans weer en kreeg hij een driebet om zijn oren. Hij maakte de call en op een {6-Spades}{4-Spades}{7-Hearts} flop bette Adriaans 11.000 uit. De Fransman besloot te raisen naar 35.000 en Adriaans ging hierop all-in. Zijn tegenstander dacht nog even na maar maakte toen de call zodat er een pot van zo'n 160.000 ontstond.

Egi Adriaans{k-Hearts}{10-Spades}
Tegenstander{j-Diamonds}{j-Clubs}

De turn bracht de {7-Diamonds} en de river de {6-Clubs} zodat Adriaans het toernooi moest verlaten.

Nadat Pim van Wieringen stilletjes de aftocht blies moeste we ook ineens afscheid nemen van Tim Verbon. De winnaar van het Unibet Open Player of the Year klassement dubbelde met geluk om vervolgens met azen tegen koningen een mooie pot te winnen, maar daarna kwam er een abrupt einde aan zijn toernooi.

Tim Verbon stond ineens aan de rail, en wij vroegen ietwat verbaasd naar zijn uitschakeling. Hij vertelde ons het volgende. Verbon opende under the gun +2 naar 7.000 met {k-}{9-} en zijn buurman maakte de call. De big blind callde ook waarna de flop {6-}{6-}{8-} bracht. Verban bette 8.000 en zijn buurman callde. De turn was een {k-} en Verbon bette nu 21.000 waarop hij wederom een call kreeg.

De river bracht een {9-} en Verbon besloot voor zo'n 60.000 te shoven. Zijn tegenstander had bijna de sterkst mogelijke hand en callde met {8-}{8-}. Verbon hield nu zo'n 30.000 chips over en schoof daarin vanuit de small blind all-in met {q-}{5-} en kreeg een call van de big blind die {q-}{8-} speelde. Einde toernooi voor Verbon die dubbel zuur was omdat hij ook zijn voetbalwedstrijd moest missen.

Door het opbreken van vele tafels en het verschuiven van enkele spelers raakten we Michel Blom, Mateusz Moolhuizen en Luigi Etzi op een gegeven moment kwijt. We konden niet achterhalen hoe ze hun chips verloren, maar in ieder geval haalden ze het geld niet. Dit was helaas ook het geval voor Marco Danser die niet bestand was tegen Fried Meulders. Met aas-vrouw kreeg Danser zijn geld naar het midden tegen Meulders die aas-koning speelde en won.

Nog voor het geld bereikt werd waren we getuige van twee jammerlijke bustouts. Petra van Vugt stond een tijdje bovenaan het leaderboard en leek niets fout te kunnen doen totdat ze Michel Blom trof. Blom, toen nog [/i]alive and kicking[/i], dubbelde in een zeer interessante hand waarna ook Vladimir Geshkenbein haar een flinke tik uitdeelde.

Unibet Open Parijs - La Iacona en Pastor bij de laatste 11 101
Petra van Vugt

Petra van Vugt is haar koppositie kwijtgeraakt doordat ze zojuist Michel Blom verdubbelde en een serieuze pot aan Vladimir Geshkenbein af moest staan. Blom vertelde ons wat er in de eerste hand gebeurde. Petra opende pre flop en Blom besloot met {5-Spades}{3-Diamonds} creatief te worden. Hij driebette en kreeg een call.

De flop bracht {5-Hearts}{3-Hearts}{10-Diamonds} en Blom bette 20.000 waarna Petra er 45.000 van maakte. Blom schoof all-in en met {6-Diamonds}{6-Spades} maakte Petra de call. De turn was de {k-Spades} en de river de {2-Clubs} zodat Blom nu op 160.000 chips staat.

De tweede grote pot die Petra verloor was tegen de levensgevaarlijke Vladimir Geshkenbein. Tonny van Eck vertelde ons dat er geopend werd naar 5.300 en Geshkenbein vanaf de button driebette naar 13.000. Petra driebette vanuit de small blind naar 27.000 en alleen de Rus callde.

De flop bracht {q-}{9-}{7-} met twee harten en Petra bette 35.000 waarop Geshkenbein de call maakte. Op de turn en river, die ons onduidelijk bleven, werd de hand uitgecheckt en Petra liet {a-}{j-} zien. Geshkenbein won de hand met {j-}{7-} en heeft nu een monsterstack van zo'n 330.000 chips.

Van deze twee klappen wist ze niet meer te herstellen en een uur later vloog ze er uit toen haar boer-tien niet wist te verbeteren tegen pocket vrouwen. Niet veel later kwam ook Arjan Welleweerd aan zijn einde toen hij Tonny van Eck op zijn plaats probeerde te zetten, helaas voor Welleweerd had hij ditmaal wel een hand.

Het toernooi zit erop voor Arjan Welleweerd die op de 56ste plaats is geëindigd. In twee handen pakte Tonny van Eck zijn hele stack en de gelukkige winnaar vertelde ons hoe de eerste grote pot zich afspeelde.

Van Eck opende naar 12.500 vanuit under the gun +1 waarna Welleweerd vanuit de small blind callde. De flop bracht {a-Hearts}{4-Clubs}{9-Hearts} en Van Eck bette 15.500 waarna Welleweerd besloot te callen. De turn was de {10-Diamonds} en Welleweerd besloot voor 25.000 te leaden. Van Eck maakte een raise naar 61.000 waarop Welleweerd all-in ging. "Ik snap-callde" aldus Van Eck die {a-Spades}{10-Clubs} toonde en Welleweerd {8-Spades}{8-Diamonds} zag omdraaien.

Geen hulp op de river voor Welleweerd die achterbleef met zo'n 20.000 chips. Een paar handen later schoof Welleweerd all-in en het was Van Eck die vanuit de small blind besloot te callen.

Arjan Welleweerd{a-Hearts}{k-Hearts}
Tonny van Eck{10-Diamonds}{10-Hearts}

Het board bracht {3-Hearts}{7-Spades}{4-Diamonds}{10-Spades}{6-Diamonds} en zo nemen we afscheid van Welleweerd terwijl Van Eck ineens een grote stack voor zijn neus heeft staan met de bubble in zicht.

Direct na de dinnerbreak, toen we nog vier spelers moesten verliezen voordat de bubble zou barsten, vloog Loek van Wely eruit. Hij schoof all-in voor zijn laatste paar big blinds met aas-negen en liep tegen aas-koning aan. De bubble leek daarna snel te gaan barsten, maar niets bleek minder waar te zijn. Bijna twee volledige levels gingen voorbij en niemand wilde busten. Uiteindelijk haalde meneer Lundin het geld met nog één ante terwijl er aan één van de andere tafels iemand uitgeschakeld werd. Er vielen geen Nederlandse of Belgische slachtoffers, maar die zouden snel onstaan.

Na de bubble werd Douglas Clara direct uitgeschakeld. Hij callde een raise met koning-boer en flopte top pair waarna alles erin ging. De flop was negen-negen-boer en zijn tegenstander speelde pocket drieën, maar helaas verscheen er een derde drie op de turn. Clara finishte als 45ste en won €3.443. David Janssen werd aan een andere tafel in dezelfde hand uitgeschakeld.

Unibet Open Parijs - La Iacona en Pastor bij de laatste 11 102
David Janssen

Direct na de bubble was Magnus Lundin voor slechts één ante all-in en ook de Italiaan Ruggiero Scommenga voor slechts 5.500 all-in. Dit was voor David Janssen het teken om all-in te shoven voor zo'n 100.000 chips en achter hem werd Dan Murariu ook met een hand wakker. Hij coverede alle spelers en creeërde een vier-way all-in.

Dan Murariu{a-Clubs}{a-Hearts}
David Janssen{q-Diamonds}{q-Spades}
Magnus Lundin{9-Clubs}{5-Spades}
Ruggiero Scommenga{a-Diamonds}{3-Hearts}

Het board bracht {10-Diamonds}{8-Clubs}{3-Diamonds}{6-Hearts}{2-Spades} en zo schakelde de Unibet Open Golden Sands winnaar maar liefst drie spelers in één hand uit! David Janssen mincasht, maar gaat in ieder geval niet met lege handen naar huis.

Na zijn uitschakeling spraken we met David Janssen over het toernooi.

Hugo Borst verdubbelde direct na de bubble met koningen tegen koning-zes, maar dit was niet het begon van een wederopstanding. Borst zong het nog een tijdje uit maar strandde uiteindelijk na zeer geduldig te zijn geweest op de 24ste plaats.

Hugo Borst wist lang te overleven, maar zojuist verloor hij een grote pot die het einde van zijn toernooi betekende. Under the gun pushte Borst all-in voor zo'n 65.000 chips en de actie werd gefold naar de button die even aarzelde en toen all-in ging voor 164.000 chips. De speler in de big blind, Fredrik Nielsen, deed wat rekenwerk en maakte toen de call waardoor er twee spelers het risico liepen uitgeschakeld te worden.

Hugo Borst{a-Spades}{j-Clubs}
Frederik Nielsen{9-Clubs}{9-Spades}
Button{j-Hearts}{10-Hearts}

Het board bracht {4-Diamonds}{q-Clubs}{5-Hearts}{2-Spades}{10-Clubs} en zo kwam er een einde aan de diepe run van Hugo Borst die €4.743 mee naar huis mag nemen. We spelen verder met 23 man.

Na zijn uitschakeling spraken we met Hugo Borst over het toernooi en zijn nieuwe boek over Marco van Basten dat in november zal verschijnen.

Niet veel later was het ook gedaan voor Tonny van Eck. De agressieve speler kende grote swings, maar een coinflip deed hem uiteindelijk de das om. Op de 22ste plaats vloog hij eruit toen zijn aas-koning niet bestand was tegen de pocket tienen van Frank Tzafa. De laatste uitschakeling van de avond kwam jammerlijk op het conto van de laatste Belgische speler in het toernooi. Fried Meulders strandde op de 12de plaats toen hij Jaroslaw Barglik tegenkwam.

Fried Meulders opende vanaf de button naar 40.000 waarna de Pool met de grote stack, Jaroslaw Barglik, vanuit de big blind driebette naar 85.000. Meulders was resoluut en ging all-in voor 434.000 totaal. Barglik leek hier absoluut niet op gerekend te hebben want hij ging zeker vier minuten in de tank voordat hij uiteindelijk de call besloot te maken.

Fried Meulders{a-Diamonds}{9-Clubs}
Jaroslaw Barglik{j-Hearts}{j-Hearts}

Met stomheid geslagen zag Meulders {10-Spades}{k-Diamonds}{6-Clubs}{9-Spades}{5-Clubs} op tafel verschijnen en vlak voor het einde van de dag vloog hij er uit. "Wat was dat dan", zuchtte Meulders over de lange tijd die Barglik nodig had om te callen en teleurgesteld ging hij richting de cashier. Barglik staat nu rond de 1,9 miljoen chips.

De twee Nederlanders die er nog inzaten aan het einde van de dag waren Giorgio La Iacona en Daniel Pastor. Pastor schoot direct uit de startblokken en won enorm veel potten waaronder een grote bluf die hem veel vertrouwen leek te geven. Op een boer-tien-twee flop driebette hij all-in tegen een speler met een soortgelijke stack. Deze ging lang in de tank en foldde toen waarna Pastor aas-vrouw toonde. Na rond het half miljoen te zijn uitgekomen onderhield Pastor lang zijn stack. Na de bubble gebarsten was schakelde Pastor een aantal short stacks uit en werd hij naar de tv tafel verplaatst. Op zijn toppunt stond hij op 1,4 miljoen chips en na een matig laatste level mag hij morgen terugkomen met 949.000 chips.

Unibet Open Parijs - La Iacona en Pastor bij de laatste 11 103
Dan Murariu en Daniel Pastor

Giorgio La Iacona begint met net meer chips dan Pastor en zijn dat was volledig anders. In het begin was het overleven voor La Iacona. Op een gegeven moment had La Iacona nog maar twee big blinds over en daar wist hij sterk van terug te komen. Hij won onder andere vijf-drie van koning-acht, aas-zes van aas-boer en met achten van aas-boer zodat hij nog voor de bubble helemaal terug wist te komen. Op de bubble kreeg La Iacona het aan de stok met Vladimir Geshkenbein en dat sloeg hem even terug, maar ook daar herstelde hij weer van. De meeste hulp kreeg La Iacona van Rob Perelman die hij in twee etappes naar huis stuurde.

Giorgio La Iacona kreeg zojuist zijn stack, ter waarde van 203.000, naar het midden tegen Rob Perelman die 248.000 speelde. We zagen de volgende grote coinflip plaatsvinden.

Giorgio La Iacona{j-Spades}{j-Clubs}
Rob Perelman{a-Clubs}{k-Clubs}

Het board bracht {3-Hearts}{7-Spades}{3-Spades}{8-Diamonds}{9-Clubs} en zo vond La Iacona zijn double up. Hij balde zijn vuist en nam weer plaats aan tafel. Niet veel later was Perelman all-in voor zijn laatste 43.500 en wederom zat hij tegen La Iacona.

Giorgio La Iacona{a-Clubs}{4-Spades}
Rob Perelman{k-Spades}{j-Hearts}

Het board bracht {7-Clubs}{10-Hearts}{a-Spades}{2-Hearts}{7-Spades} en zo nemen we afscheid van Rob Perelman en heeft Giorgio La Iacona ineens goede kansen op een plek aan de finaletafel.

In het laatste level van de dag schraapte La Iacona nog de nodige potjes bijeen en zo sloot hij af met net meer dan een miljoen chips. Dit is hoe de laatste twee tafels er morgen uitzien.

SeatNaamChipcount
1Jaroslaw Barglik2.030.000
2Tarek Bouchama206.000
3Dan Murariu930.000
4Kent Lundmark1.031.000
5Quentin Lecomte970.000
   
1Bruno Damien717.000
2Giorgio La Iacona1.038.000
3David Lichentin-Rubintin305.000
4Jeremy Routier128.000
5Franck Tzafa449.000
6Daniel Pastor994.000

Om 12:00 gaat de finaletafel van start en zullen we mogen gaan hopen op wederom een oranje getinte titel! Wij zullen er weer bij zijn net als de Live Stream die door Unibet verzorgd wordt.

Comments

  • [user200798] [user200798]

    Heeft die Pastor toevallig ook in Battlefield Earth meegedaan? Glad jasje hoor.

  • ControllerE ControllerE

    Goed bezig die Hugo.

  • [user73496] [user73496]

    2 nederlanders bij de laatste 5 op dit moment.

Lees 4 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen