Unibet Open Parijs - Pastor en Meulders besluiten dag 1b met grote stacks

Unibet Open Parijs - Pastor en Meulders besluiten dag 1b met grote stacks 0001

De tweede en laatste startdag van Unibet Open Parijs trok een geweldig aantal van 238 spelers en daarvan zijn er na tien levels nog 67 over. De Nederlanders en Belgen kwam in grote getale opdagen en aan het einde van de dag hadden we nog 11 spelers op ons lijstje staan.

De eerste speler die het toernooi moest verlaten van dat lijstje was Jochum Weenink. Hij kreeg het er erg lekker in, maar dat was geen garantie voor succes.

We kregen zojuist te horen hoe Jochum Weenink aan zijn einde kwam, en dat was geen mooi verhaal! Op een {K-Diamonds}{10-Spades}{7-Spades} flop bette Weenink 1.200 en zijn tegenstander, Hung Sengsavang, check-raisede naar 2.500. Weenink besloot te callen en de {5-Spades} viel op de turn. Sengsavang gooide snel een chip van 5.000 naar het midden en Weenink ging all-in voor zo'n 12.000 totaal. Sengsavang snap-callde.

Jochum Weenink{K-Clubs}{K-Hearts}
Hung Sengsavang{K-Spades}{10-Clubs}

Een grote cooler speelde zich af en voor zo ver stond Weenink nog voor. De river bracht echter de {Q-Spades} zodat Sengsavang een flush maakte. Weenink verliet het toernooi en gaat waarschijnlijk op naar de cashgames.

Het was ook niet de dag van Govert Metaal die na een paar uur spelen ons wist te vertellen dat hij nog maar van de 20 gespeelde handen had gewonnen. Uiteindelijk kreeg hij het er op de river in met een straat, maar Hugo Borst speelde een hogere straat en schakelde hem uit. Henok Tekalmariam liep met aas-vrouw tegen azen aan en aan dezelfde tafel kreeg Vincent Gabel het er in met tienen tegen koningen en azen, ook dat had geen goede afloop voor de Belg. Zijn maatje Kiarash Nabavieh zat toen al aan de cashgametafel, ook lag hij er snel uit. Laurens De Smet werd van een split pot afgebluft en vervolgens liep hij tegen pocket azen aan.

We kregen zojuist te horen dat Laurens De Smet niet meer in het toernooi zit. Rob Perelman opende naar 1.100 under the gun waarna Michal Kadziela besloot te driebetten naar 2.500. Een paar stoelen verderop zat De Smet die voor 13.000 all-in ging. Perelman ging lang in de tank en foldde toen waarna Kadziela snap-callde.

Laurens De Smet{10-Hearts}{10-Spades}
Michal Kadziela{A-Hearts}{A-Spades}

Het board bracht {9-Hearts}{3-Spades}{7-Clubs}{4-Clubs}{K-Clubs} en zo vloog De Smet uit het toernooi. Perelman gaf aan dat hij vrouwen wist te folden en kwam dus bijzonder goed weg mocht hij de waarheid hebben verteld.

Hans de Hond speelde pocket vrouwen en toen hij op de turn zijn chips naar het midden kreeg bleek zijn tegenstander al een flush te hebben gemaakt. De Hond raakte erg short en wist hier niet van terug te komen. Paul Askamp vloog er vlak na de dinnerbreak uit toen hij met aas-tien tegen azen aanliep. Unibet Pro Paul Valkenburg kreeg in Parijs ook niets gedaan. Hij zakte al snel af en kreeg geen goede spots om te reshoven.

Unibet Open Parijs - Pastor en Meulders besluiten dag 1b met grote stacks 101

Paul Valkenburg werd zojuist uitgeschakeld en wij kregen van onze collega's te horen wat er gebeurde. Voor zo'n 10.000 chips was Valkenburg pre flop all-in en Frank Tzafa maakte de call.

Paul Valkenburg{A-Clubs}{Q-Diamonds}
Franck Tzafa{K-Spades}{K-Diamonds}

Het board bracht {7-Clubs}{3-Spades}{2-Clubs}{9-Clubs}{4-Diamonds} en zo kwam er een einde aan het toernooi van de Unibet Pro. De komende dagen zul je hem vast nog kunnen horen op de Live Stream en volgende week kun je zijn 10 antwoorden leven in de rubriek '10 Vragen aan:'.

Van Jordy Kenis ontbrak op een gegeven moment ieder spoor en in die periode namen we ook afscheid van Twan Phan, Paolo Rodrigues, Peter van der Poel en Roel Peeters. Vooral Rodrigues was zeer ongelukkig toen hij met pocket vrouwen van achten verloor voor zijn toernooileven. Tegen het einde van de dag noteerden we nog twee bustoust. Eén daarvan kwam op het conto van onze chipleader Fried Meulders die Rien Wijermars naar huis stuurde. Frederic Van Der Mersch liep met zevens tegen negens aan en verloor zo zijn laatste 22.000 chips.

Hij was al lang short, en wist zojuist geen double up te vinden. Vanuit vroege positie opende Fried Meulders naar 2.600 waarna de actie gefold werd naar de small blind die callde. Rien Wijermars zat in de big blind en hij driebette naar 11.200. Meulders zette onze landgenoot all-in en deze maakte de call voor nog 21.500 extra chips.

Rien Wijermars{8-Clubs}{8-Diamonds}
Fried Meulders{Q-Spades}{Q-Hearts}

Het board bracht {A-Diamonds}{7-Diamonds}{J-Clubs}{5-Spades}{K-Hearts} en zo nemen we afscheid van Wijermars.

Na al het slechte nieuws te hebben verwerkt hebben we gelukkig nog genoeg moois over. Zoals hierboven staat had Fried Meulders een goede dag en hij sloot met onze chiplead af, hij komt morgen terug met 146.300 chips. Hij wordt op de voet gevolgd door Daniel Pastor die onstuimig begon en uiteindelijk een beresterk laatste level kende waarin hij onder andere een hele scherp call maakte.

Daniel Pastor maakte zojuist een call die er voor zorgde dat zijn tegenstander minuten lang hoofdschuddend aan tafel bleef zitten. Pastor opende naar 2.600 en de speler in de small blind callde waarna de flop {6-Clubs}{5-Spades}{8-Clubs} bracht. De opponent van Pastor check-callde een bet van 3.800 en checkte toen blind. De turn was de {10-Diamonds} en Pastro checkte behind.

De river was de {6-Spades} en nu bette de small blind ineens 6.500. Pastor dacht een tijdje na en callde toen met {K-Diamonds}{9-Spades}. Zijn tegenstander gooide {K-Clubs}{3-Clubs} open alsof het een split pot was, maar die vlieger ging niet op. Pastor won met trots een mooie pot en staat nu op 94.000 chips.

Bij Tonny van Eck en Marco Danser was vandaag ook genoeg te beleven en beide heren eindigden uiteindelijk naast elkaar aan tafel. Van Eck kende de grootste swings maar wist deze tegen het einde van de dag in de goede richting te buigen. Hij pakte onder andere een grote pot met top two pair.

Unibet Open Parijs - Pastor en Meulders besluiten dag 1b met grote stacks 102
Tonny van Eck en Marco Danser

Tonny van Eck is een goede bron van interessante handen en zojuist speelde hij weer een gigantische pot. Van Eck opende waarna hij werd gedriebet naar 5.100 en een dame aan zijn tafel maakte de call. Van Eck besloot hierdoor ook mee te gaan waarna de flop {A-Clubs}{J-Clubs}{7-Spades} bracht. Na twee checks bette de dame 25.000 en Van Eck besloot het er maar in te rammen. Ze dacht er nog even over na, maar maakte toen toch de call en zo zagen we een een pot van zo'n 115.000 chips.

Tonny van Eck{A-Diamonds}{J-Clubs}
Tegenstander{A-Hearts}{K-Clubs}

De turn bracht de {3-Diamonds} en de river de {Q-Hearts} zodat Van Eck ineens een monsterstack heeft.

Unibet speler Hugo Borst maakte in Parijs ook weer zijn opwachting en hij kende een uitzonderlijk stabiele dag. Na Govert Metaal te hebben gebust stond Borst al op 50.000 en gedurende de dag breidde hij dit uit naar 82.300 chips. Borst vertelde achteraf dat hij zich comfortabel aan tafel voelde en zo lekker kon spelen. Morgen mag hij weer gaan proberen die eerste Unibet Open cash te noteren!

Unibet Open Parijs - Pastor en Meulders besluiten dag 1b met grote stacks 103
Hugo Borst en Giorgio La Iacona

Tom De Kryger zat de hele dag naast Frederic Van Der Mersch en hij wist wel stand te houden. Een valuebet met een aas-hoge flush leverde hem veel chips op en morgen komt hij terug met 72.600 chips. Giorgio La Iacona zat de hele dag naast Hugo Borst en hij overleefde ook met een gezonde stack van rond het gemiddelde. Douglas Clara en zijn maatje Daniel Rodrigues komen morgen ook terug net als de Belg Sylvain Naets die we pas laat op de dag ontdekten. Tenslotte was daar nog Unibet Open Praag winnaar Filip Verboven die de hele dag weinig in te brengen leek te hebben maar desondanks terug mag komen met 27.600 chips. Dit is hoe de zaken er voor stonden aan het einde van dag 1b.

Fried Meulders146.300
Daniel Pastor142.900
Tonny van Eck114.900
Marco Danser94.700
Hugo Borst82.300
Tom de Kryger72.600
Giorgio La Iacona59.800
Douglas Clara40.400
Sylvain Naets35.100
Filip Verboven27.600
Daniel Rodrigues27.100

Morgen zijn we er weer om 12:00 met de tweede speeldag waarop we de finaletafel zullen bereiken.

LEES MEER

Comments

Lees 5 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook