Unibet Open Parijs - Petra van Vugt verrassend aan kop na dag 1a

Unibet Open Parijs - Petra van Vugt verrassend aan kop na dag 1a 0001

Voor het eerst sinds het bestaan van de Unibet Open klonk er donderdag het ‘shuffle up and deal’ in Parijs. De Cercle Cadet kaartclub was het decor van het toernooi dat op de eerste startdag direct 202 spelers trok. Na tien levels van zestig minuten bleven er 66 spelers over met debutant en online qualifier Petra van Vugt aan de top van ons lijstje.

Het duurde in Parijs niet lang voordat we de eerste opvallende hand zagen. Twee onbekende spelers ramden in het eerste level alles er in met pocket achten tegen aas-acht op een negen-hoge flop. De achten bleven staan en de toon was direct gezet. De Nederlanders en Belgen deden het een stuk rustiger aan en pas na de dinnerbreak noteerden we de eerste bustout.

Jonas Mols was de eerste die moest gaan en hij werd toen snel gevolgd door Raymond Noordhuis, Janno Cazemier en Sander Hart. Noorhuids liep voor zijn laatste chips tegen azen aan terwijl Mols een coinflip niet wist te winnen. Cazemier was lang short en kreeg het er uiteindelijk in met boer-tien tegen achten, dit leverde niet het gewenste resultaat op.

Toen het grote busten losbarstte verloren ook wij snel spelers. Sander Hart kreeg Pim van Wieringen voor zijn toernooileven all-in met achten tegen aas-vrouw, maar Hart wist niet te hitten. Dit zorgde er voor dat hij zeer short achterbleef en een hand later verloor hij zijn chips met negen-acht suited tegen koning-tien. Erik Mertens had zijn dag ook niet en bleek vooral met aas-vrouw veelvuldig ongelukkig te zijn. Mertens verliet uiteindelijk het toernooi met aas-zeven toen hij tegen pocket tienen aanliep. Joost Oosterink was helaas onvindbaar en van hem hebben we geen uitschakeling weten te noteren.

Vandaag kwamen er ook twee Nederlandse broers in actie. Beide spelers kenden een goede start, maar helaas bleek dat geen garantie om dag twee te halen.

Beide broers deden het vandaag geruime tijd zeer goed, maar helaas vlogen ze er beide binnen zeer korte tijd uit. Nadat we zijn voormalig tafelgenoten vroegen werd ons duidelijk dat Paul van 't Veer met {k-}{2-} all-in belandde tegen pocket azen voor zijn laatste 7.250 chips. Dit liep helaas niet goed af en zo verliet hij de zaal.

Frank van 't Zeer was zeer ongelukkig. Hij was voor zijn laatste 12.000 chips all-in met {a-}{q-} suited volgens zijn tafelgenoten en hij werd gecalld door {a-}{j-}. De river bracht een {j-} en zo kwam namen we binnen een zeer kort tijdsbestek afscheid van beide Van 't Veer broers.

Sander Langezaal was lang kaartdood en besloot er uiteindelijk met aas-tien voor te gaan en liep direct tegen pocket vrouwen aan. Het was de beste hand die hij in drie uren te zien kreeg en zijn kleine stack werd helaas niet verdubbelt. Pieter de Korver had ook zijn dag niet en keer op keer raakte hij short na te zijn verdubbelt of zelf verdriebubbelt. Uiteindelijk liep hij met aas-vrouw tegen boeren aan en wist het board niet te hitten. Meer over Pieter de Korver morgen in ’10 Vragen aan:’ waar hij antwoord gaf op enkele zeer interessante vragen over zijn leven als pokerspeler. De grootste cooler van de dag was een hand waarin Frans Welles zijn chips verloor.

De hand begon heel onschuldig met een limp voor 800, laat in het vorige level. Hierna besloot een speler te raisen naar 3.500 waarna een derde speler all-in ging voor 17.350 totaal. Frans Welles ging hierop vanuit de blinden over de top all-in voor zo'n 25.000 chips. De limper schoot toen ineens in actie en ging ook all-in. Hij coverde de andere spelers nadat de intial raiser zijn zevens had gefold.

Frans Welles{k-Diamonds}{k-Hearts}
Limper{a-Diamonds}{a-Spades}
Short stack{a-Clubs}{k-Spades}

Het board bracht {9-Clubs}{5-Clubs}{q-Diamonds}{q-Clubs}{4-Hearts} en zo kwam er op zeer teleurstellende wijze een einde aan het toernooi van Frans Welles.

En dan nu over naar het goede nieuws. Negen Nederlanders en twee Belgen hebben de dag weten te overleven en daaronder zien we enkele zeer mooie stacks. Onder de bekende gezichten zien we onder andere Unibet Open Riga finalist David Janssen die na een zeer slechte start goed wist te herstellen en afsloot met 67.200. Zijn Belgische landgenoot Egi Adriaans deed het bijna twee keer zo goed en hij sloot af met 115.000. Adriaans was zoals gewoonlijk bij veel potten betrokken en zat veelal aan de goede kant van de streep.

Schaakkampioen en eveneens Unibet Open Riga finalist Loek van Wely had vandaag ook een lekkere dag. Een situatie waarin een tegenstander het geld er drawing dead ingooide leverde hem vooral veel op. Hij sloot de dag af met 90.400 chips.

"Loek wint net echt een hele zieke pot" wenkte Mateusz Moolhuizen ons zojuist en Van Wely stapte op van tafel waarna hij ons het volgende vertelde. "Er was een limper met {k-}{10-} en ik raisede met {a-Hearts}{k-Hearts} naar 3.500. Hij callde en de flop kwam {j-Hearts}{10-Hearts}{x-}. Hij bette 6.500 uit en ik callde. De turn was een {x-Hearts} en hij checkte. Ik bette 6.500 en hij ging all-in voor 35.000" aldus Van Wely die breeduit glimlachte en zo een groot cadeau kreeg van de speler die al drawing dead was.

"Die gast zat ook nog zo te kijken alsof hij nog iets kon hitten", aldus Pieter de Korver die nu ook aan deze tafel zit. Van Wely gaat enorm goed en staat nu op 80.000 chips.

Unibet Open Parijs - Petra van Vugt verrassend aan kop na dag 1a 101
Loek van Wely in opperste concentratie

Unibet Open Malta winnaar Mateusz Moolhuizen kende een frustrerende dag waarin niet veel van zijn plannen leken te lukken. Moolhuizen sloot af met 26.300 en dat was nog steeds meer dan Arjan Welleweerd, 21.300, en Michel Blom, 21.100, die niet comfortabel zullen beginnen aan de tweede speeldag op zaterdag. Tim Verbon was niet zeker of hij zaterdag wel wilde spelen en besloot het laatste level zeer agressief te gaan spelen. Verbon had namelijk een belangrijke promotiewedstrijd van zijn voetbalteam maar zal deze moeten gaan missen omdat hij de dag met 40.300 afsloot. Pim van Wieringen keek teleurgesteld toen hij zijn chips mocht opbergen en komt zaterdag terug met 31.500. Janeck Jansen kwam bijna twee uren te laat door problemen met het vervoer, maar uiteindelijk hinderde dit hem niet. Hij speelde lang een kleine stack maar door met vrouwen van negens te winnen kwam hij weer helemaal terug in de strijd en zaterdag begint hij met 42.500.

De twee grootste stacks van de Nederlanders behoren toe aan de onbekende gezichten. Luigi Etzi leek geruime tijd op weg naar deze prestigeuze titel, en een foto op de PokerNews.nl frontpage, doordat hij deze gigantische pot wist te winnen.

Unibet Open Parijs - Petra van Vugt verrassend aan kop na dag 1a 102
Luigi Etzi deed enorm goede zaken

Aan de tv tafel greep Luigi Etzi zojuist de chiplead van het toernooi. Francois Tosques opende naar 2.400 waarna Etzi besloot te driebetten naar 6.000 waarna de Fransman er 13.000 van maakte. Etzi wist van geen opgeven en besloot er 33.000 van te maken waarna zijn tegenstander all-in ging. Etzi maakte de call en creeërde zo een pot van zo'n 130.000 chips.

Luigi Etzi{a-Diamonds}{a-Spades}
Francois Tosques{a-Clubs}{k-Clubs}

Het board bracht {9-Diamonds}{9-Spades}{4-Clubs}{8-Diamonds}{j-Spades} en zo won Etzi een gigantische pot die hem de chiplead opleverde. We spelen nog zo'n 35 minuten en dan zit de dag er op.

De chiplead wist Etzi dus niet te behouden want uit het niets kwam daar Petra van Vugt. Online wist ze zich door €55 in te zetten te plaatsen voor dit toernooi en even leek haar optreden van korte duur te zijn. Ze verloor veel chips toen haar top pair niet genoeg bleek te zijn tegen de flush van haar tegenstander. Ze knokte zich echter terug en zonder veel informatie te krijgen zagen we haar stak immer toenemen. Terwijl Etzi met 122.200 afsloot schreef Van Vugt 129.500 op en daarmee staat ze bovenaan. Hier volgt het volledige lijstje met onze spelers die de dag hebben overleefd.

Petra van Vugt129.500
Luigi Etzi122.200
Egi Adriaans115.000
Loek van Wely90.400
David Janssen67.200
Janeck Jansen42.500
Tim Verbon40.300
Pim van Wieringen31.500
Mateusz Moolhuizen26.300
Arjan Welleweerd21.300
Michel Blom21.100

Morgen zijn we er weer vanaf 12:00 als de tweede startdag van Unibet Open Parijs van start gaat. Unibet spelers Paul Valkenburg en Hugo Borst zullen we onder andere in actie gaan zien net als forumheld Rien Wijermars.

Comments

 • [user99259] [user99259]

  Danos schreef

  Nieuwe PS teampro met het oog op de vergrijzing?

  +1 Smile

 • Rock-City-King Rock-City-King

  Daniel mag em wel winnen, lachen gast is dat Tongue

 • [user45906] [user45906]

  succes Petra!

Lees 27 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen