10 Vragen aan: Pim de Goede

10 Vragen aan: Pim de Goede

Lees ook:

In de rubriek ’10 vragen aan’ voelen we pokerspelers aan de tand over tien zeer uiteenlopende onderwerpen. Vandaag is het de beurt aan Pim de Goede.

Vorig jaar op de World Series of Poker was Pim de Goede een van de smaakmakers voor de Nederlandse railers. Hij geraakte in totaal drie keer in het geld met onder meer een finaletafel in een $1.500 event. Hij werd uiteindelijk vierde voor bijna $170.000. Maar ook voor de WSOP 2011 hadden we Pim al op onze radar want tijdens enkele EPT's liet hij zijn gezicht zien. Hij cashte in de Londense editie in 2010 en won een groot side-event tijdens de Grand Final in Madrid in 2011 voor €200.000.

Dit jaar is Pim nog niet in Vegas gesignaleerd, al zei hij na dit interview dat er wel een kleine kans bestond dat hij alsnog eventjes ging kijken aan het einde van de maand. Deze week dus 10 vragen aan Pim de Goede en de eerste vraag is een overduidelijke natuurlijk:

Waarom zit je niet in Las Vegas op het moment?
Ik ben aan het verhuizen naar Malta dus ik heb eigenlijk geen tijd. Ik ben er al een aantal maanden bezig, vanaf begin 2012 wil ik al verhuizen uit Frankrijk omdat hier in principe de belastingdienst gaat komen. De situatie is hier niet helemaal duidelijk, wat er gaat gebeuren met online poker bedoel ik dan. Ik wil weg uit Frankrijk en het is uiteindelijk Malta geworden. Ik woon vanaf 1 maart officieel in Malta en het minimale huurcontract was voor zes maanden dus dat heb ik maar afgesloten. Alleen mijn vriendin die werkt hier (Frankrijk, red.) op dit moment nog want die is eind juni pas klaar. Tot die tijd wilde zij in ieder geval in Frankrijk blijven. De eerste tijd ben ik hier (Frankrijk, red.) ook gebleven maar nu wil ik gewoon naar Malta. Ik ga over twee dagen, dan pak ik het vliegtuig en dan ben ik weg. Mijn vriendin komt over een maandje dan ook over.

We houden zo lang mogelijk wel alles in Frankrijk aan omdat voor haar de situatie in Malta een beetje onzeker is, we weten nog niet echt hoe en wat. We houden dus zo lang mogelijk ons appartement hier ook aan om eventueel nog terug te kunnen. Maar dat is gewoon als back-up plan zeg maar.

Als je op Malta twee huisgenoten zou moeten kiezen. Welke spelers zou je graag in de buurt hebben?
O jee, ik heb echt geen flauw idee. Ze hebben me dat in een of ander Frans interview ook een keer gevraagd en toen had ik, hoe heet die vent nou ook alweer, Jean-Robert Bellande genoemd. Maar dan krijg je natuurlijk ontzettend 'Gay topic' over je heen (lacht). Dan zou ik zeggen Doyle Brunson, dat vind ik echt een koning - ik denk dat die wel een paar mooie verhalen heeft. En, tsja, ik denk dat ik het wel langer dan een tijdje zou kunnen uithouden met Daniel Negreanu - ik heb wel respect voor die vent.

Kom je weer terug naar Nederland als alles qua belastingen en legaliteit geregeld is hier? Als je 29% betaalt maar dan per jaar en niet per maand.
Dat is wel een optie ja. In principe vind ik de Nederlandse Belastingdienst, op die maandelijkse regeling na en het feit dat je geen aftrekposten kan opgeven voor live toernooien, met 29 procent flattaxes niet onredelijk. Dus dat zou zeker een optie zijn maar op dit moment gewoon absoluut niet. Nee, ik mis Nederland nauwelijks. Ik kom ook heel weinig terug, de laatste keer dat ik er ben geweest was tijdens de MCOP. Nee, ik mis Nederland eigenlijk niet.

Pim de Goede op de EPT Deauville

Als het verboden wordt om te pokeren in Las Vegas en ze vragen jou waar de WSOP dan heen moet verhuizen. Wat zou jouw suggestie zijn?
Je hebt een aantal mooie locaties natuurlijk. De Bahama's is wel een mooie plek en ook Cannes zou kunnen. Ik denk dat ik toch voor de Bahama's zou gaan. En dan niet in januari nee, wel iets later als het iets warmer is.

Wat was het mooiste moment uit je pokerleven?
Dat is wel mijn overwinning in het side-event van Madrid geweest. Dat was wel echt speciaal, met de aandacht erbij en de hele entourage. En het geld natuurlijk ook!

Waar zou jij je geld mee verdienen als je niet kon kaarten?
Ja goede vraag. Die vraag probeer ik me ook nog wel eens met enige regelmaat te stellen. Ook op het gebied van wat ik nou na poker zou willen doen dan uiteraard. Ik denk, wat mij wel zou interesseren, is iets vergelijkbaars zeg maar. Iets doen op de beurs. Ik heb er moeilijk een antwoord op want ik ben vrij vroeg uit de sociale maatschappij gestapt toen ik ging ping pongen. Dus ik heb niet echt een goed idee van wat ik me daarbij moet voorstellen. Iets in de economische wereld lijkt me wel leuk maar wat precies, geen idee.

Als jij €10.000 moest investeren voor een propbet en je mocht niet pokeren of tafeltenissen kiezen. Wat zou je propbet zijn en tegen wie?
Ik zou een potje gaan tennissen tegen een goede vriend van mij. Dat is Joep Raemakers, die ken je ook wel denk ik. Wij gaan heel regelmatig tennissen en dat gaat echt op het scherpst van de snede zeg maar.

Ik won vroeger altijd maar dat is de laatste tijd minder geworden. En dat komt door een speciale reden en dat maakt ook de reden dat ik dit kies als propbet duidelijk. Hij heeft zonder dat ik het wist, privé coaching genomen. Die is twee, drie keer in de week gaan trainen bij een privé trainer omdat hij echt van mij moest winnen. Dus de laatste tijd gaat het gelijk op. Ik denk dat als we nou zouden spelen dat hij zestig procent favoriet is. Maar als er eventueel een propbet zou komen dan zou ik ook wel wat training nemen.

Hij gaat trouwens ook mee naar Malta dus dat hoeft geen belemmering te vormen. Hij is daar al twee maanden geweest en hij gaat ook nou over twee dagen weer. Dat wordt nog even leuk want in principe zou de eerste vier maanden mijn vriendin er niet bij zijn maar die komt ook over dus dat moeten we allemaal nog even uitvogelen met zijn drieën.

Stel, hypothetisch gezien, je hebt aas-vier. Je raiset vanaf de button en Jean-Robert Bellande callt vanuit de grote blind. Wat zou je vandaag de dag doen als hij tegen je in donkbet op vijf-twee-twee?
Wederom flatten denk ik, ik zou de hand gewoon weer spelen zoals ik het de vorige keer gedaan heb. Ik sta nog steeds achter mijn beslissingen in die hand. Althans, de enige beslissing was de river of ik daar all-in zou moeten schuiven de ja of de nee. Ik denk dat ik nog steeds die hand hetzelfde zou spelen.

(Pim de Goede speelde een hand tegen Jean-Robert Bellande in het WSOP Main Event vorig jaar. De hand werd door ESPN uitgezonden en wij bespraken hem in de rubriek 'Webjoker krijgt hulp' op PokerNews.nl.)

Pim de Goede naast Matthew "ADZ124" marafioti op de PCA

Als alle elecktronische apparaten verboden worden tijdens live pokeren. Wat zou jij dan doen?
Ja, daar zeg je wat. Ik denk dat ik gewoon mijn bek zou open trekken en de clown zou uithangen. Ik ben toch wel vrij mondig aan tafel dus dat zou ik dan wel doen, denk dat er vrij weinig anders op zit want ik ga geen boekje lezen ofzo.

Ik denk trouwens wel dat dat goed zou zijn voor poker. Ook zonnebrillen weg, de hele flikkerse boel eruit. Ik draag zelf trouwens wel een zonnebril en luister muziek want ik denk daar serieus een voordeel bij te hebben. In grote potten of in belangrijke situaties denk ik toch wel dat ik uit mijn stoel tril, ik voel mezelf comfortabeler achter een zonnebril. Maar ik denk dat het niet goed is voor poker, het ziet er niet uit. Op televisie niet, maar ook als je zelf aan tafel zit niet. Het ziet er gewoon niet uit als je binnen tegen iemand met een zonnebril aan zit te praten.

Als jij tegen Phil Ivey Heads-Up moest pokeren voor je leven. Op welke manier zou je vals spelen om van hem te winnen?
Live of online? Beiden? Live zou ik jou er gewoon achter zetten, net zoals die Fransoos in die WPT. Of die Turk, ik weet niet eens meer waar hij vandaan kwam. Die Ali Tekintamgac ja. Dat zou ik dan zo aanpakken live, dat lijkt me de enige oplossing als het voor mijn leven is.

Online? Tsja, de enige oplossing is denk ik dataminen he maar dat is niet echt spannend. Ik denk trouwens dat ik het online ook helemaal niet nodig heb tegen hem joh (lacht, red.). Ik heb geen idee hoor, maar ik ga het in ieder geval niet proberen op de $500/$1.000. Als hij aan zou schuiven op de $2/$4 of $3/$6? Ja natuurlijk, dan denk ik dat ik Phil Ivey wel zou spelen tot $25/$50 om te kijken. Het lijkt mij heel sterk dat jongens als Patrik Antonius en Phil Ivey in No-Limit Hold'em beter zijn dan ik, dat lijkt me heel sterk. Online heb ik het dan over he.

Comments

 • zzeddd zzeddd

  ericajax schreef

  Malta = nuts Smile zelf ook vier maanden gewoond vorig jaar en prima tijd gehad.

  Hoezo maar 4 maanden?

 • luckyleon luckyleon

  Aantal aparte irrelevante surrealistische vragen imo.

 • [user156467] [user156467]

  MrCallipo schreef

  Denk je echt dat je beter bent online in heads up no limit holdem dan Phil Ivey?

  Ha weer wel

Lees 13 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen