Tweet Tweet, Bad Beat - Bitchen op de WSOP

Tweet Tweet, Bad Beat - Bitchen op de WSOP

Dat de World Series of Poker aan de gang is, dat weet je inmiddels wel. We hebben dit jaar van de side-events geen live reporting en ook de filmpjes die we twee jaar geleden hadden ontbreken maar wel lees je elke dag over de gang van zaken in Las Vegas in WSOP Boulevard. Op twitter draait alles ook om de WSOP, als je pokerspelers volgt dan natuurlijk. En het is mensen eigen om te klagen dus dat gebeurde naar hartelust. Er was weer genoeg mis namelijk dit jaar. Een bloemlezing:

SCAMMERS

Of het op de WSOP gebeurd is of ervoor dat weten we niet, maar Sam Trickett stuurde een tweet de wereld in waar hij zijn beklag deed. Een bekende pokerspeler had hem geld afhandig gemaakt en Sammy was niet blij. Op twitter en op 2+2 werd er gespeculeerd wie Trickett bedoelde. Twee namen kwamen verdacht vaak langs: Luke Schwartz en Andrew Feldman. Eens kijken waar dit heen gaat de komende dagen:

SLECHTE DEALERS

Maar pas echt los op twitter ging het over de dealers. Een hele serie aan bekende spelers klaagde op twitter over het erbarmelijke niveau van de heren en dames die het voor het zeggen hebben aan de pokertafels. Ieder jaar zijn er honderden nieuwe dealers en niet allemaal zijn ze even goed. Uit eigen ervaring weten we dat het "toelatingsexamen" niet veel meer is dan een vragenlijst met de spellen die ze naar eigen zeggen beheersen. Daarnaast moeten ze aan een tafel binnen de vakken kunnen dealen en that's it. De spelers waren in ieder geval niet echt blij tot op heden:

Jason gaf tekst en uitleg bij QuadJacks.com:In bovenstaande video ging het eerst over het niveau van de dealers en daarna spraken ze over de nieuwe regel die dit jaar is ingevoerd. De WSOP heeft namelijk een nieuwe toevoeging aan het reglement (PDF) die als volgt leest:

88. Verbal Declarations / Action in Turn: Verbal declarations in turn regarding wagers are binding. Participants must act in turn at all times. Action out of turn will be binding if the action to that Participant has not changed. A check, call or fold is not considered action changing. If a Participant acts out of turn and the action changes, the person who acted out of turn may change their action by calling, raising or folding and may have their chips returned. Participants may not intentionally act out of turn to influence play before them. Participants at all bracelet event final and feature tables are required to verbalize each action in the form of “Check”, “Bet” or specific amount, “Call”, “Raise”, or “All-In”. Violators will receive a penalty in accordance with Rules 39, 102, and 103.

Heel veel spelers zijn het niet eens met deze regel, waaronder Daniel Negreanu en Jonathan Aguiar. Die twee heren haalden toevallig beiden de finaletafel van het $1.500 Pot Limit Hold'em. Negreanu werd uiteindelijk vijfde voor $41.683 terwijl Aguiar derde werd voor $76.189 maar daar gaat het eventjes niet om. Negreanu is enorm belangrijk in de pokerwereld, hij is een van de bekendste en meest invloedrijke pokerspelers die je in het Rio zal vinden deze zomer. Aguiar denkt vooral dat hij heel belangrijk is omdat hij veel posts heeft op 2+2 maar heeft verder normaliter niet zo veel in de melk te brokkelen. Beiden zijn felle tegenstanders van de nieuwe regel en hebben dit meerdere malen geuit.

Toen ze beiden aan de finaletafel plaats namen deed de leiding aanvankelijk niets met de nieuwe regel. Pas toen Daniel Negreanu uitgeschakeld werd, kreeg de tafel te horen dat ze echt wel hun bets en raises aan moesten kondigen. Aguiar, die sowieso wel houdt van klagen, ging los op twitter want hij was het er niet mee eens:

De constante stroom van klaag tweets vanaf het account van Aguiar zorgde voor diverse retweets en reply's. Onder andere de relatief onbekende Shawn Daniel reageerde met de volgende tweet:

Shawn Daniels houdt wel van een potje poker maar is alles behalve een High Roller of "household name". Normaal gesproken had hij 'tweet tweet bad beat' dan ook niet gehaald maar opvallend genoeg werd zijn eerste tweet geretweet door het officiële @WSOP account. Inmiddels is de retweet verwijderd maar het was toch echt zo:

Tweet Tweet, Bad Beat - Bitchen op de WSOP 101
De WSOP retweet iemand die Jonathan Aguiar een \"little bitch\" noemt.

En dat zorgde voor een shitstorm op 2+2 en twitter:

Aguiar op zijn teentjes getrapt natuurlijk en hij sprong naar reddit.com om medestanders te vinden:

I was recently fortunate enough to make the final table of a World Series of Poker tournament in Las Vegas. There was a new rule for webcast events that everyone was unhappy with and I expressed my displeasure via twitter they next morning. A random twitter troll tweeted some insane hater babble at me and the PR guy over at Caesars and the World Series Seth Palansky decided to get back at me for my complaints by retweeting this troll's message to their 72,000 followers which, as of right now, has been left up for 15 hours without a public statement or retraction.

I know reddit loves when big companies fail completely at social media and this one is about as ridiculous as I've ever heard of by such a large brand so I thought it deserved to be seen.

@WSOP Twitter scroll down, not hard to miss, it's the ONLY thing their corporate twitter account has RT'ed in days

En ook daarna ging het weer los natuurlijk en ook Shawn regaeerde nog even:

QuadJacks zat er gelukkig weer bovenop en sprak met Aguiar over de situatie:Ondertussen is het op het account van PR meneer Seth Palansky, de man die waarschijnlijk verantwoordelijk was voor de retweet, heel erg rustig. Toernooidirecteur Jack Effel reageerde op de regel, maar niet op de retweet:

Nog meer mensen spraken zich uit over de regel en de situatie:

REBUY!

Er was nog meer te klagen want niet alleen de nieuwe regel zorgde voor consternatie, ook het re-entry toernooi bracht leven in de brouwerij. Enkele spelers dachten namelijk dat het een rebuy event was waar je naar hartelust opnieuw kon instromen en sommige cassières dachten dat blijkbaar ook want onder andere Will Failla ging gewoon weer zitten nadat hij eerder al gebust was. Uiteraard sprak iedereen er schande van op twitter:

Will, die bekend staat om zijn uitstekende etiquette, liet van zich horen en bood zijn excuses aan:

Om het doorgaans keurige gedrag van Failla nog eens te onderstrepen deed ook Chris Moorman nog een duid in het zakje op twitter:

Langzame spelers, geen eten en geen drinken

Maar we zijn nog niet klaar met klagen voor vandaag. Mensen spelen namelijk langzaam (Yevgeniy Timoshenko), mensen aan de rail krijgen geen drinken en zelf gemaakt eten mag niet meer langs gebracht worden. Het is bijna niet uit te houden daar tijdens de WSOP:

Die 1,25 miljoen aan buy-ins die Jason noemt komt namelijk omdat hij zich ingekocht heeft voor het One Drop toernooi. Toch nog een enkele tweet die niet negatief is in deze editie van Tweet Tweet, Bad Beat:

Comments

 • Hihihi Hihihi

  Dranik schreef

  Hihihi schreef

  GodsFamousG schreef

  Ik sprak in de Bellagio iemand die (in ieder geval beweerde) goed bevriend te zijn met Luke Schwartz. Epic verhalen allemaal. En daaruit begreep ik dat het best kan zijn dat hij broke is.

  Hoe kan Schwartz nu broke zijn na zo hard te ownen het voorbije jaar in PS MTT's? Ik hoop gewoon dat hij nog naar Vegas gaat en daar doet wat hij al een jaar doet, alles shippen. En Blom wil ook wel eens in actie zien na zijn 2 SCOOP wins.

  Wat heeft Luke allemaal gepresteerd dan op dat vlak? Wellicht heb je gelijk maar heb daar zelf niet zoveel van meegekregen dan. Ik weet dat hij 1 keer de Sunday 500 heeft gebinkt, maar als zelfs bepaalde forumleden dat hier al kunnen...

  Een SCOOP gebinkt de voorbije series, de SCOOP van vorig jaar 3des en 4des geworden. 5des geworden in de Sunday 500 na zijn win, 2des geworden in een WCOOP event vorig jaar. En nog talloze andere toernooien geshipt.

  Hij heeft echt wel aardig zijn best gedaan dus het voorbije jaar Wink

 • Dranik Dranik

  Hihihi schreef

  GodsFamousG schreef

  Ik sprak in de Bellagio iemand die (in ieder geval beweerde) goed bevriend te zijn met Luke Schwartz. Epic verhalen allemaal. En daaruit begreep ik dat het best kan zijn dat hij broke is.

  Hoe kan Schwartz nu broke zijn na zo hard te ownen het voorbije jaar in PS MTT's? Ik hoop gewoon dat hij nog naar Vegas gaat en daar doet wat hij al een jaar doet, alles shippen. En Blom wil ook wel eens in actie zien na zijn 2 SCOOP wins.

  Wat heeft Luke allemaal gepresteerd dan op dat vlak? Wellicht heb je gelijk maar heb daar zelf niet zoveel van meegekregen dan. Ik weet dat hij 1 keer de Sunday 500 heeft gebinkt, maar als zelfs bepaalde forumleden dat hier al kunnen...

 • Gismo180 Gismo180

  What is the penalty for not announcing your bet size at #wsop final tables?

  Firing squad!

  ROFL

Lees 9 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen