PokerNews Boulevard: Opnieuw succes in pokerprocedure tegen fiscus, en meer..

PokerNews Boulevard: Opnieuw succes in pokerprocedure tegen fiscus, en meer..

Heb je iets gemist?

De afgelopen dagen niet zo op het pokernieuws gelet? Niet getreurd! Net als iedere dag zetten we het belangrijkste nieuws nog even op een rijtje:

Opnieuw succes in pokerprocedure tegen fiscus

Wederom hebben de pokerspelers een klein succes weten te boeken in de proefprocedure die gaande is tegen de Belastingdienst. Zaterdag werd een uitspraak gedaan inzake de proefprocedure en deze bleek opnieuw in het voordeel van de pokerspelers. Helaas is er nog niets definitief, want het ging niet over het hoger beroep maar over een parallelle rechtszaak.

Op het forum van onze collega's van PokerInfo.nl kwam het goede nieuws zaterdag door, nadat Sijbrand Maal een e-mail ontving van Joeri en Roland die betrokken zijn bij de procedure:

Beste deelnemer,

Vandaag hebben wij de uitspraak van de rechtbank in den haag ontvangen. Hierbij een korte samenvatting. We hopen zo snel mogelijk met een uitgebreide update te komen.

Samenvatting uitspraak

1) De Rechtbank volgt de tekst van de Wet KSB en oordeelt dat er wel sprake is van een buitenlands kansspel dat op internet wordt gespeeld.

2) De Rechtbank wijst het beroep op vrijheid van dienstverkeer toe, beroep op vrij verkeer van kapitaal wordt afgewezen (schending van vrij verkeer van kapitaal wordt niet behandelt omdat het als een gevolg van de belemmering van het dienstenverkeer wordt gezien). Dit betekent dat de Rechtbank van mening is dat de heffing van KSB over prijzen gewonnen binnen de EU in strijd is met EU recht, maar de heffing over prijzen gewonnen buiten de EU niet.

3) De Rechtbank wijst het beroep op art. 1 Eerste Protocol EVRM af omdat er geen sprake is van een excessieve last door het gebrek aan verliesverrekening.

4) De Rechtbank oordeelt dat onvoldoende aannemelijk is gemaakt dat er sprake was van een gelijksoortige belasting waardoor de vrijstelling niet van toepassing is.

5) De Rechtbank is van mening dat er sprake is van een pleitbaar standpunt en vernietigt de boeten voor het aangifteverzuim, de boeten die zien op het te laat betalen van de KSB nadat de aangifte al was ingediend blijven in stand.
Voor vragen kunnen je ons altijd mailen.

Het lijkt opnieuw een goede stap in de juiste richting, en het is voor alle pokerspelers te hopen dat er ook in hoger beroep succes wordt geboekt. Zou er dan binnenkort eindelijk een beetje duidelijkheid komen of blijven we voorlopig nog in het ongewisse?

Twee nieuwe vrouwen in Women Poker Hall of Fame

Tijdens de World Series of Poker waren de vrouwelijke spelers dit jaar beter dan ooit. Vanessa Selbst won eindelijk weer een bracelet en veel toernooien hadden ook een vrouw aan de finaletafel. Het absolute hoogtepunt leek te komen in het Main Event, toen er nog twee vrouwen in zaten bij de laatste elf. Elisabeth Hille en Gaelle Baumann eindigden echter respectievelijk op plaats elf en tien en werden daardoor de bubbles voor de "October Nine".

Deze week werd bekend gemaakt welke twee vrouwen dit jaar toe zullen treden tot de Women Poker Hall of Fame. We kwamen de twee vrouwen nauwelijks tegen bij de World Series of Poker 2012, maar ze hebben inmiddels hun strepen wel verdiend. Dit jaar verwelkomen we JJ Liu en Kathy Raymond, waarbij vooral de eerstgenoemde een bekende naam is voor de volgers. Zij won al meer dan twee en een half miljoen dollar en haalde in haar carrière onder andere vijf finaletafels bij de WSOP. Beide speelsters werden gekozen uit de groep van tien genomineerden. Onder andere Annie Duke, Karina Jett en Victoria Coren liepen een plek in de WPHF mis.

PokerNews Boulevard: Opnieuw succes in pokerprocedure tegen fiscus, en meer.. 101
JJ Liu

Kathy Raymond is niet voor iedereen bekend, maar voor de vaste bezoekers van de Venetian in Las Vegas heeft ze vast een bekend gezicht. Daar is ze namelijk al jarenlang de "Director of Poker Operations", een taak die ze uitstekend uitvoert. Op 31 augustus zal de ceremonie plaatsvinden.

Comments

 • diedemink diedemink

  Achteraf wel duur grapje dat Pokerstars niet in de EU gevestigd is geweest de afgelopen jaren.
  (als deze uitspraken blijven staan althans)

 • joeriwestland joeriwestland

  Van deze zaak op dit moment niet. In die andere zaak heeft de bd uitstel aangevraagd en gekregen. De BD moet voor 1 okt schriftelijk reageren en als dat is gedaan dan kan de volgnende zitting worden ingepland. Gaat dus nog wel even duren.

 • RaiseMyAss RaiseMyAss

  Joeri, weet je misschien hoe lang het nog duurt voordat de uitspraak van de zaak in hoger beroep gedaan wordt? Respect voor je efforts!

Lees 11 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen