WSOP Big One for One Drop - Antonio "The Magician" Esfandiari wint $18,3 miljoen!

WSOP Big One for One Drop - Antonio "The Magician" Esfandiari wint $18,3 miljoen!

Maandenlang werd er uitgekeken naar het toernooi bij de World Series of Poker met een buy-in van één miljoen dollar. Steeds meer grote namen die zich inschreven zorgden ervoor dat de hele pokerwereld zijn ogen in de eerste vier weken van de World Series of Poker 2012 eigenlijk richtte op Event #55: $1.000.000 Big One for One Drop. Nog ruim voor de start was het toernooi al uitverkocht en enkele kanonnen zoals Shaun Deeb en Viktor "Isildur1" Blom namen plaats op de "Alternate List". Er kwam echter geen plek vrij, want iedereen die zich op tijd had ingeschreven wilde dit toernooi nooit missen.

Het werd het grootste toernooi in de historie van poker, met een eerste prijs van maar liefst $18.246.673. Nog nooit won er iemand in zijn totale carrière dit hele bedrag, laat staan in één toernooi. En naast de miljoenen die in de prijzenpot zaten, waren er nog de miljoenen dollars die naar het goede doel "One Drop" van Guy Laliberté gingen. Al met al bleek het toernooi een enorm succes en met een prachtige finaletafel werd het toernooi afgelopen nacht afgesloten. In de volgende line-up begonnen acht spelers aan hun grootste finale ooit:

SeatSpelerLandLeeftijdChips
1Guy LalibertéCanada5221.700.000
2Brian RastUSA3011.350.000
3Phil HellmuthUSA4710.925.000
4Antonio EsfandiariUSA3339.925.000
5Bobby BaldwinUSA627.150.000
6Sam TrickettUK2637.000.000
7Richard YongChina547.475.000
8David EinhornUSA438.375.000

Antonio Esfandiari en Sam Trickett, twee van de vier professionals die nog in het toernooi zaten, begonnen de dag als eerste en tweede in chips. Deze posities bleven ze eigenlijk de rest van het toernooi behouden, want Esfandiari raakte het momentum eigenlijk nooit kwijt. Even leek het mis te gaan toen hij David Einhorn dubbelde met pocket koningen tegen pocket azen, maar hij herstelde zich weer uitstekend.

De eerste uitschakeling van de dag was die van Richard Yong, hij begon de dag al als één van de shortstacks. Zijn laatste chips gingen naar het midden met {A-Clubs}{2-Hearts} en de call kwam van Brian Rast met {K-Spades}{J-Hearts}. Yong leek te dubbelen, maar het board kwam uiteindelijk {7-Diamonds}{5-Clubs}{3-Clubs}{2-Spades}{K-Diamonds}. Voormalig WSOP Main Event kampioen Bobby Baldwin was de volgende die moest vertrekken toen hij meteen na de dinnerbreak met {A-Clubs}{10-Spades} all-in was tegen de {J-Hearts}{J-Clubs} van Laliberté en het board hem niet genoeg hulp bood.

Samen met Trickett en Esfandiari had Cirque du Soleil-eigenaar Guy Laliberté toen het grootste gedeelte van de chips in handen, terwijl Rast, Hellmuth en Einhorn allemaal short waren. Een grote set-up zorgde ervoor dat Brian Rast op plaats zes afscheid moest nemen van het toernooi.

Trickett had opened to 1.2 million from under-the-gun, Rast called from the button, and Esfandiari called from the big blind. The flop fell {4-Hearts}{3-Hearts}{8-Hearts}, Esfandiari checked, Trickett fired 1.8 million, Rast called, and Esfandiari folded. The turn was the {10-Spades} and Trickett bet 3.8 million. Rast called. After the {3-Spades} fell on the river, Trickett tanked before moving all-in. Rast snap-called and turned over for a flopped flush. But Trickett showed for quad threes, knocking a stunned Rast out in sixth place and giving Trickett the chip lead for the first time.

WSOP Big One for One Drop - Antonio "The Magician" Esfandiari wint ,3 miljoen! 101
Sam Trickett

De chiplead kwam echter al gauw weer in handen van Esfandiari toen hij met {A-Hearts}{K-Spades} een grote pot won tegen Trickett met {9-Diamonds}{8-Diamonds} op {K-Diamonds}{7-Hearts}{2-Hearts}{8-Spades}{Q-Hearts}. De voorsprong van Antonio Esfandiari werd alleen maar groter, nadat hij een pot van maar liefst vijftig miljoen speelde tegen Guy Laliberté. De man achter de "Big One for One Drop" droomde dagenlang van de overwinning, maar kon de coinflip met {Q-Diamonds}{Q-Hearts} tegen {A-Spades}{K-Diamonds} niet winnen toen het board {J-Clubs}{7-Diamonds}{2-Clubs}{K-Spades}{4-Clubs} bracht. Zelfs het vragen om zijn "one time" werkt niet. Een enorm applaus volgde voor Laliberté, die met een geweldige inzet een prachtig toernooi heeft weten te organiseren.

Phil Hellmuth speelde aan zijn finaletafel zijn eigen spelletje en dus wachtte hij lang op het juiste moment om te dubbelen. Dat juiste moment kwam er niet, want toen hij met {A-Spades}{10-Spades} all-in was liep hij ver achter op de {A-Hearts}{Q-Hearts} van Sam Trickett. Het geluk leek echter aan de zijde van Hellmuth toen de flop {A-Clubs}{10-Hearts}{5-Hearts} liet zien. Een {K-Diamonds} op de turn gaf Trickett nog wat extra outs en de {J-Clubs} op de river was één van die outs. Hellmuth werd uitgeschakeld op plaats vier voor $2.645.333, waar hij zelf overigens maar 15% van in ontvangst zal nemen.

WSOP Big One for One Drop - Antonio "The Magician" Esfandiari wint ,3 miljoen! 102
Phil Hellmuth

Veel sympathie aan de finaletafel ging ook uit naar David Einhorn, hij zou namelijk al het prijzengeld doneren aan het goede doel. Toen het spel 3-handed werd schoof hij vier keer all-in voor hij een call kreeg van Esfandiari. "The Magician" had de beste hand met {K-Clubs}{10-Spades} tegen {K-Spades}{9-Clubs} en opnieuw bleef zijn hand staan nadat de dealer {9-Diamonds}{10-Hearts}{6-Hearts}{3-Hearts}{Q-Spades} draaide. Einhorn verdiende met zijn derde plaats $4.352.000 en het was zijn tweede cash nadat hij 18de werd in het WSOP Main Event voor ruim zes ton.

De heads-up ging dus tussen Sam Trickett en Antonio Esfandiari en laatstgenoemde begon met een 3:1-chiplead. Er was een verschil van ruim acht miljoen dollar dus de spanning in de zaal was om te snijden. Je zou denken dat het allemaal wat langer zou duren als je om acht miljoen speelt, maar niets bleek minder waar. Het duurde slechts zestien handen om tot een beslissing te komen. Esfandiari opende de actie vanaf de button naar 1,8 miljoen en Trickett maakte de call. De flop kwam {J-Diamonds}{5-Diamonds}{5-Clubs} en uiteindelijk gingen alle chips van Trickett, zo'n 36 miljoen, naar het midden.

De Engelsman had {Q-Diamonds}{6-Diamonds} voor de flushdraw en Esfandiari had trips vijven met {7-Diamonds}{5-Spades}. De turn was een {3-Hearts} en de voorsprong bleef bij Esfandiari. Een lange pauze volgde tot de river werd gedeeld, want dit was misschien wel één van de belangrijkste rivers ooit. De langverwachte river kwam en het was de {2-Hearts}, waarna Esfandiari de lucht in sprong en richting zijn vrienden en familie rende. Hij schreef geschiedenis in de wereld door de grootste prijs ooit te pakken in een los event; $18.346.673. Op 23 juni twitterde hij nog het volgende:

Hij zal geen spijt hebben gehad van zijn beslissing, want ondanks de verkochte procenten zal hij nu vast enkele miljoenen dollars rijker zijn! Sarah Grant sprak na afloop met Antonio "The Magician" Esfandiari, de winnaar van de Big One for One Drop:

De uitslag:

SeatSpelerPrijs
1Antonio Esfandiari$18.346.673
2Sam Trickett$10.112.001
3David Einhorn$4.352.000
4Phil Hellmuth$2.645.333
5Guy Laliberté$1.834.666
6Brian Rast$1.621.333
7Bobby Baldwin$1.408.000
8Richard Yong$1.237.333

Je kunt de volledige coverage van dit geweldige event teruglezen bij PokerNews.com.

WSOP Big One for One Drop - Antonio "The Magician" Esfandiari wint ,3 miljoen! 103
Esfandiari met zijn vader

WSOP Big One for One Drop - Antonio "The Magician" Esfandiari wint ,3 miljoen! 104

WSOP Big One for One Drop - Antonio "The Magician" Esfandiari wint ,3 miljoen! 105

WSOP Big One for One Drop - Antonio "The Magician" Esfandiari wint ,3 miljoen! 106

LEES MEER

Gerelateerde Toernooien

Gerelateerde Spelers

Comments

 • Dranik Dranik

  Happy_Freaked schreef

  Ik hoorde vandaag dat Antonio een volledige freeroll speelde en zelf tussen de 11 en 17 procent mocht houden. Waar die getallen precies vandaan komen weet ik niet, maar dat gaat hier de ronde. Trickett is een horse van James Bord en naar het schijnt heeft Trickett er persoonlijk meer aan over gehouden dan Antonio.

  Wel grappig, een paar dagen voor het toernooi antwoordde hij op de twitterz dit nog op een vraag of hij het zelf had betaald:

  Antonio Luckboxiari schreef

  I sold some pieces but I have a lot of my dough invested as well.

 • Happy_Freaked Happy_Freaked

  Ik hoorde vandaag dat Antonio een volledige freeroll speelde en zelf tussen de 11 en 17 procent mocht houden. Waar die getallen precies vandaan komen weet ik niet, maar dat gaat hier de ronde. Trickett is een horse van James Bord en naar het schijnt heeft Trickett er persoonlijk meer aan over gehouden dan Antonio.

 • MrCallipo MrCallipo

  Dan had ie hem natuurlijk nooit gespeeld dus had ie 0 $. Nu heeft ie 4 miljoen en een bracelet.

Lees 97 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook