WSOP Big One for One Drop - Esfandiari leidt finaletafel met Trickett, Hellmuth & Laliberté

WSOP Big One for One Drop - Esfandiari leidt finaletafel met Trickett, Hellmuth & Laliberté

De tweede dag van de WSOP Big One for One Drop stond bekend als de dag waarop de grootste bubble in de historie van poker plaats zou vinden. Op het moment dat het toernooi namelijk bij de laatste tien zou zijn, moest er nog één speler met lege handen naar huis terwijl de rest zich minimaal zou verzekeren van $1.109.333:

PlaatsPrijs
1$18.346.673
2$10.112.001
3$4.352.000
4$2.645.333
5$1.834.666
6$1.621.333
7$1.408.000
8$1.237.333
9$1.109.333

Voor het allemaal zover is kijken we eerst hoe het deelnemersveld van 37 spelers naar 10 spelers ging. Al meteen in de eerste hand werd de eerste uitschakeling al genoteerd; Chamath Palihapitiya verloor met {K-Clubs}{10-Spades} van John Morgan's {A-Spades}{Q-Clubs}. Ook Vivek Rajkumar hield het niet lang vol op dag twee, hij verloor de grote coinlip met {A-Diamonds}{K-Diamonds} tegen Banjout's {Q-Spades}{Q-Hearts} toen het board {9-Hearts}{6-Hearts}{4-Clubs}{J-Diamonds}{7-Diamonds} bracht.

De eerste echte grote hand vond plaats toen er een 3-way all-in kwam met Tom Dwan, Daniel Negreanu en Mikhail Smirnov. Phil Galfond opende de actie under the gun, waarna Dwan de call maakte. Negreanu ging vanuit de cutoff all-in voor zijn laatste 355.000 punten en Smirnov maakte er een 4-bet van naar 700.000. Galfond ging uit de weg, maar Dwan ging all-in en Smirnov maakte de call:

Tom Dwan {A-Diamonds}{A-Spades}
Daniel Negreanu {A-Hearts}{10-Diamonds}
Mikhail Smirnov {9-Spades}{9-Clubs}

Dwan had een uitstekende uitgangspositie om meer dan te verdubbelen, maar dat veranderde al snel toen de flop {9-Hearts}{4-Hearts}{7-Diamonds} bracht. Een {8-Hearts} op de turn gaf Negreanu ook nog outs. "Wow! Do I have outs!" schreeuwde hij. "If I was ever going to use my one time, this would be it!". De river was echter een {9-Diamonds} en daarmee maakte Smirnov alweer quads. Dat deed hij op dag één ook al, maar toen besloot hij ze tot grote verbazing van iedereen te folden.

WSOP Big One for One Drop - Esfandiari leidt finaletafel met Trickett, Hellmuth & Laliberté 101

Phil Galfond, Noah Schwartz, Tobias Reinkemeier, Phil Ruffin, John Morgan en Paul Newey waren de volgende die moesten vertrekken. Gus Hansen, winnaar van de $25.300 Satellite, kon zijn investering ook niet omzetten in een cash. Hij schoof all-in voor 3,4 miljoen vanaf de button na een 3-bet van Gruissem op de big blind maar kon niet winnen met {J-Spades}{10-Spades} van {A-Hearts}{K-Diamonds}. Phil Ivey volgde en ook hij werd uitgeschakeld door de Duitser Gruissem. Met {Q-Clubs}{Q-Hearts} stond Ivey er preflop nog uitstekend voor tegen {A-Diamonds}{8-Diamonds}, maar het board bracht {9-Spades}{J-Diamonds}{8-Spades}{10-Diamonds}{4-Diamonds}.

Ben Lamb kreeg het er bij de laatste 25 spelers voor een gigantische pot in met {8-Clubs}{7-Clubs} tegen {4-Hearts}{4-Diamonds} op een {J-Clubs}{4-Spades}{6-Clubs} tegen Tom Marchese. De turn {2-Diamonds} en river {7-Diamonds} zorgden er voor dat Lamb op de 25ste plaats afscheid moest nemen, terwijl Marchese steeg op het leaderboard.

Bob Bright, Dan Shak, Mikhail Smirnov, Rick Salomon en Jason Mercier namen vervolgens afscheid van het toernooi. Vooral de uitschakeling van Jason Mercier zal nog lang nadreunen, want hij verloor een gigantische pot voor de chiplead tegen Antonio Esfandiari toen beide spelers in de top vijf stonden:

After the first goup of players folded to Esfandiari, he raised on the button to 250,000. Mercier was in the small blind and put in a three-bet to 680,000. After Cary Katz got out of the way from the big blind, action fell back on Esfandiari. Esfandiari took some time to himself and then four-bet to a nice, big 1.6 million. Mercier didn't flinch, but instead studied intently. He then fired back with a bigger bullet, five-betting to 2.89 million as if to say, "Your move, Antonio."

The man widely known as "The Magician" reached into his hat and pulled out 4.489 million rabbits for the six-bet. Mercier began the hand with a bit over 10 million in his stack and ripped it all into the middle. Esfandiari snap-called to create a ridiculously huge pot worth approximately 22 million in chips. Mercier was the player at risk, but Esfandiari would be extremely crushed if he were to lose this confrontation.

Esfandiari tabled the {A-Clubs}{A-Diamonds} and Mercier turned over the {K-Spades}{K-Hearts} with a dejected look on his face. After the {J-Clubs}{7-Spades}{4-Diamonds} flop, the look on Mercier's face only fell more empty as Esfandiari stayed in front.
Mercier was looking for a king, but the turn card was the {6-Spades} and the room became dead silent waiting for the river. The only noise heard in the room was the slap of the final card off the deck — the {6-Clubs} — and Mercier extended his hand to Esfandiari before exiting to the rail.

Chipleader Antonio Esfandiari
Chipleader Antonio Esfandiari

Ook Bill Perkins, Talal Shakerchi, Haralabos Voulgaris, Cary Katz, Roland De Wolfe en Frederic Banjout schopten het niet tot de grootste bubble in de historie van poker. Tom Marchese leek dit lange tijd wel te doen, maar hij werd op de dertiende plaats uitgeschakeld door Antonio Esfandiari toen {K-Diamonds}{J-Diamonds} niet kon winnen van {A-Clubs}{5-Diamonds}. Vervolgens namen we ook afscheid van Brandon Steven en Philipp Gruissem, waarna de overgebleven tien spelers naar één tafel verhuisden. Daar gingen ze spelen voor een minimale geldprijs van $1,1 miljoen.

Slechts twintig minuten duurde deze bubble, toen lya Bulychev vanuit de small bind all-in schoof voor 2,55 miljoen en een call kreeg van Sam Trickett. Trickett liet {K-Clubs}{7-Hearts} zien tegen de {Q-Diamonds}{6-Diamonds} van Bulychev. De dealer draaide eerst een flop met {7-Diamonds}{4-Diamonds}{2-Clubs} en de spanning in de zaal steeg. De turn was een {3-Spades} en het aantal outs voor de Rus steeg. Op de river viel echter een {2-Spades} en daarmee schakelde Trickett Bulychev uit en was de bubble gebarsten.

Na de exit van Bulychev moest er nog één speler uit voor we konden spreken van de officiële finaletafel. Ook deze bubble duurde niet lang, het was Mike Sexton die op een {A-Spades}{J-Spades}{3-Diamonds}{6-Diamonds}-board all-in ging met {J-Diamonds}{10-Diamonds} en een call kreeg van Esfandiari met {6-Spades}{3-Clubs}. De river was een {8-Clubs} en dat betekende een negende plaats voor Mike Sexton voor $1.109.333, terwijl de rest van de spelers vanavond terug mag komen voor hun jacht op ruim achttien miljoen dollar!

Zij zullen dat met de volgende chipcounts doen:

SeatSpelerLandLeeftijdChips
1Guy LalibertéCanada5221.700.000
2Brian RastUSA3011.350.000
3Phil HellmuthUSA4710.925.000
4Antonio EsfandiariUSA3339.925.000
5Bobby BaldwinUSA627.150.000
6Sam TrickettUK2637.000.000
7Richard YongChina547.475.000
8David EinhornUSA438.375.000
Hellmuth jaagt op #13
Hellmuth jaagt op #13

De prijzen waarvoor ze vanavond spelen zijn als volgt:

PlaatsPrijs
1$18.346.673
2$10.112.001
3$4.352.000
4$2.645.333
5$1.834.666
6$1.621.333
7$1.408.000
8$1.237.333

Volg de grootste finaletafel uit de historie van de World Series of Poker vanavond vanaf 21:00 uur bij onze collega's van PokerNews.com.

LEES MEER

Comments

Lees 213 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook