WSOP Main Event Dag 1A - Thijmen Stocker, Govert Metaal & Alexander Beeckx naar Dag 2

WSOP Main Event Dag 1A

Maandenlang hebben we weer uitgekeken naar hét pokertoernooi van het jaar. Zaterdag 7 juli 2012 was in veel agenda's dik omcirkelt, en om 21:00 uur Nederlandse tijd was het eindelijk zover. Het Main Event van de World Series of Poker met een buy-in van $10.000 ging van start. Zestig events werden al gehouden in de afgelopen zes weken, maar eigenlijk draait alles om dat ene toernooi. Een toernooi waarin elke speler hoopt zijn dromen waar te maken en de opvolger van Pius Heinz te worden om zich zodoende van miljoenen dollars te verzekeren.

Wij van PokerNews.nl zijn ook de komende anderhalve week aanwezig in Las Vegas om je volledig op te hoogte te houden van alle prestaties en ontwikkelingen in het Main Event van de Nederlanders en Belgen. Zaterdagavond, iets na negen uur Nederlandse tijd, gaf de oma van Shaun Deeb (de oudste speler van het toernooi) het startsignaal; "Shuffle Up and Deal". In totaal schreven 1.066 spelers zich in voor Dag 1A, waaronder een aantal Nederlanders en Belgen. Hoe verliep hun eerste dag?

Einde droom

Je hebt weleens van die dromen die dramatisch verlopen en dat was ook het geval voor enkele spelers die al op de eerste dag afscheid moest nemen van het Main Event. Neem nou Rachid Ben Cherif. Onze jonge landgenoot vloog speciaal voor het Main Event over naar Las Vegas, maar kon slechts vier en een half uur genieten van dit toernooi. De kou in de toernooizaal zorgde er al voor dat hij veel handen moest missen, want hij ging een trui halen en dat nam veel tijd in beslag. Nadat hij weer arriveerde aan tafel kon hij echter geen potten breken en toen hij down was tot 16.000 punten ging het mis:

Volgens Spinks was Rachid al down naar 16.000 voordat hij zijn laatste hand speelde. Jon vertelde dat Rachid iemands squeeze naar 1.600 cold-callde en ook een bet van 2.000 check-callde op {Q-}{10-Clubs}{8-Clubs}. Op de turn verscheen een offsuit {5-} volgens Jon en daar checkte Ben Cherif andermaal. Zijn tegenstander bette 5.050 en callde ook de shove voor 11.000 totaal van Rachid die {A-}{Q-} toonde. Zijn tegenstander had {Q-}{10-} en schakelde daarmee de eerste Nederlander van het WSOP Main Event 2012 uit.

Cyriel "Supa4real" Dohmen was de gehele World Series of Poker in Las Vegas, maar zijn naam kwamen we nauwelijks tegen in de toernooien. Ook het Main Event werd geen succes voor Dohmen, want nadat hij een grote pot verloor met twee paar gingen zijn laatste punten verloren met een bluf. Hoe verliepen beide handen?

Hand 1:

Cyriel heeft, na zojuist zijn kleine blind betaald te hebben, nog exact 8.500 over. Hij verloor eventjes geleden een hele grote pot toen hij met {Q-}{J-} opende en twee callers kreeg. De eerste bleef ook hangen toen Dohmen 1.000 bette op {Q-}{6-}{7-} rainbow, de andere speler foldde. Op de turn hitte "supa4real" zijn tweede paar toen een {J-} verscheen en weer bette hij, 2.500 dit keer. Zijn tegenstander in de hand maakte de call waarna een {A-} het board compleet maakte. Cyriel bette 3.900 maar zag tot zijn ontsteltenis zijn tegenstander niet callen of folden, maar allin raisen. Met nog 9.000 achter de hand besloot hij uiteindelijk toch te folden. Dohmen moet verder met 28 big blinds.

Hand 2:

Cyriel Dohmen werd zojuist uitgeschakeld. De flop las {4-Spades}{3-Diamonds}{10-Diamonds} toen Dohmen all in was voor 6.175 vanuit de cutoff. De speler op de button zat lang in de tank, maar uiteindelijk maakte hij de call.

Dohmen liet {A-Diamonds}{7-Clubs} zien en hij zat tegen {K-Clubs}{10-Hearts} aan te kijken. De turn was de {8-Spades} en de river de {7-Spades} zodat er een einde kwam aan het toernooi van de Limburger.

WSOP Main Event Dag 1A - Thijmen Stocker, Govert Metaal & Alexander Beeckx naar Dag 2 101

Voor Pierre Neuville was het ook een dramatische dag, want niets wilde lukken voor de voormalig Team PokerStars Pro. Steeds meer chips leverde hij in bij zijn opponenten en toen hij eenmaal down was tot tien big blinds in het 200/400/a50 level ging het mis. Eerst dubbelde hij nog wel met koning-vrouw tegen aas-drie maar de volgende coinflip met aas-koning tegen pocket tienen ging verloren.

De laatste Nederlander die naar de rail moest vertrekken op Dag 1A was Constant Dietz. Onze landgenoot kende een uitstekende start en steeg al snel richting de 50.000 chips. Vervolgens was hij twee keer zeer ongelukkig na de eerste break en later bleek hij uitgeschakeld te zijn, want na de dinnerbreak werd zijn tafel opgebroken en was hij onvindbaar. Hoe hij precies is uitgeschakeld zullen we waarschijnlijk niet te weten komen.

Op naar Dag 2!

Naast de drie spelers die al werden uitgeschakeld hadden we gelukkig ook drie spelers op ons lijstje die dinsdag wel terug mogen komen voor de tweede dag van het Main Event. De enige die dat mag doen met meer dan de beginstack is Thijmen Stocker, iemand die we eerder deze World Series of Poker al tegen kwamen.

Het was een behoorlijke swingy dag voor Stocker, die in de beginfase al meteen chips moest inleveren en bleef hangen rond de twintigduizend punten. Een knappe valuebet met second pair en een set op {2-}{3-}{6-}{10-}{5-} tegen pocket boeren zorgde er echter voor dat hij steeg naar 45.000 punten. Tot het laatste level blijft hij rond deze stack staan, maar een grote pot gaat dan opnieuw verloren:

We zien dat Stocker een grote pot heeft verloren en trekken een pijnlijk gezicht. Thijmen vertelt ons daarop dat de speler under-the-gun plus drie opende naar 800 waarop Thijmen direct naast hem driebette naar 2.200. Zijn buurman maakte als enige de call waarna {K-}{2-}{4-}-rainbow als flop verscheen. Thijmen bette 1.800, na een check van zijn buurman, en die maakte de call. Op de turn verscheen de {9-Diamonds}, een tweede ruiten, en ditmaal check-callde de man 4.200 van Thijmen. De river was de {2-} en Thijmen zette door met een bet van 10.000. Zijn tegenstander callde met {A-}{K-} en de Nederlander muckte.

Toch eindigde de dag van Thijmen Stocker zeer goed, want hij wist een half uur voor de laatste hand zijn stack nog te verdubbelen. Op een {A-Clubs}{9-Hearts}{4-Hearts}-flop krijgt hij het all-in tegen een oudere meneer met {A-Diamonds}{K-Hearts} tegen {A-Spades}{6-Spades}. De zessen worden ontweken als het board compleet wordt met een {J-Diamonds} op de turn en een {2-Clubs} op de river. Stocker speelde na deze hand 43.400 punten en eindigde uiteindelijk met 41.850 punten de dag.

De eindbaas van het Nederlandse poker, Govert Metaal, besloot ook Dag 1A te spelen en gezien de kaarten die hij allemaal gedeeld kreeg bleek het geen slechte beslissing. Toch was het een moeizame dag voor Metaal die ondanks veel goede handen eigenlijk geen potten kon breken. "Ik mis de flop steeds totaal", aldus Metaal als hij weer eens postflop moet opgeven nadat hij wel preflop en op de flop het initiatief had genomen. Veel punten gingen verloren in een hand met pocket vrouwen tegen {K-Spades}{J-Spades} waar zijn tegenstander op de turn een flush maakt en het geld er drawing dead in gaat. Gelukkig dubbelde hij later weer terug naar twintigduizend punten met {9-Spades}{8-Spades} op {7-Clubs}{9-Hearts}{7-Hearts}{10-Hearts}{9-Clubs} waarbij zijn all-in op de river gecalld werd door een mindere hand.

Hij steeg zelfs weer naar de beginstack, maar toen ging er weer een vervelende hand verloren waar hij zijn top pair naar de muck moest gooien:

Metaal limpte namelijk in met {A-Spades}{9-Spades} en zag ook de kleine blind en grote blind mee gaan. {A-}{Q-}{8-} op de flop en na een check van de kleine blind, ging de grote blind direct allin voor 8.300. Metaal maakte de call met zijn top-pair omdat hij verwachtte dat zijn tegenstander vaak een kleine aas zou hebben. Helaas voor Metaal zou de grote blind niet voor de grootste problemen zorgen want de kleine blind gaf hem pas echt hoofdpijn. Die ging namelijk ook allin en Metaal mocht het zeggen. Die foldde zijn aas-negen en zag dat de grote blind inderdaad een zwakke aas had terwijl de kleine blind vrouw-acht kon overleggen.

Ondanks dat hij drie keer pocket azen gedeeld kreeg eindigde Govert Metaal de eerste dag met 17.050 punten. In de laatste break spraken wij nog met hem:

download de mp3 (1,7mb / 3 minuten en 35 seconden)

De laatste speler die we op Dag 1A volgden was de Belg Alexander Beeckx. Ook hij kende wisselend succes op de eerste dag, die hij met vijf levels van twee uur eigenlijk te lang vond. Beeckx had zich overigens goed voorbereid, want ondanks een feestje bij de Belgen lag hij vroeg in bed. "Het is niet zomaar een toernooitje he", vertelde hij. Een mislukte 4-bet aan het einde en een grote pot waar hij de river moest folden zorgden voor een verliesgevende dag:

Beeckx opende vanuit de cutoff naar 950 en de speler in de small blind, die Beeckx eerder deed folden toen hij twee paar had, maakte de call.

De flop bracht {Q-Diamonds}{Q-Clubs}{3-Diamonds} en de small blind checkte naar Beeckx die een onduidelijk bedrag bette. De Vlaming gooide namelijk een oranje chip van 5.000 naar het midden, en het was voor ons niet te horen hoeveel hij inzette. De small blind besloot echter te raisen naar 4.300 en Beeckx maakte de call.

Op de turn viel de {J-Spades} en beide spelers checkten.

De river was de {10-Hearts} en de small blind bette 7.025. Beeckx dacht er een tijdje over na en besloot toen te folden.

De dag werd door Alexander Beeckx afgesloten met 14.275 en daarmee komt hij op dag twee terug met ongeveer 25 big blinds.

Chipcounts

In totaal wisten 659 spelers de dag te overleven, waaronder twee Nederlanders en één Belg. Zij staan er als volgt voor, als de blinden op dag twee verder gaan met 250/500 en een ante van 50.

SpelerChips
Thijmen Stocker41.850
Govert Metaal17.050
Alexander Beeckx14.275

Dag 1B!

Vanavond vanaf 21:00 uur kun je natuurlijk weer de volgende dag van het World Series of Poker 2012 Main Event volgen. Dag 1B zal dan gespeeld worden en we verwachten weer meer dan duizend spelers in actie te zien. Uiteraard zullen hier ook enkele Nederlanders en Belgen bij zitten en hun verrichtingen volg je bij onze Live Reporting.

LEES MEER

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook