WSOP Main Event Dag 2C - Uitstekende dag voor Lüske, van Alphen & Vanderloo

WSOP Main Event Dag 2C - Uitstekende dag voor Lüske, van Alphen & Vanderloo 0001

Ruim achthonderd spelers overleefden gisteren al Dag 2AB en daarbij zaten acht spelers die wij volgden. Onder andere Kevin "Civel" Vandersmissen en Oscar Kemps komen vanavond op dag drie terug met veel chips. Afgelopen nacht kwam er ook weer een einde aan de droom van het Main Event voor honderden spelers, want het was tijd voor Dag 2C waarop honderden spelers terugkwamen na een dagje rust. In totaal waren er op Dag 2C negentien spelers die wij volgden met onder andere Mark Vanderloo die we op Dag 1C door alle drukte nog waren misgelopen. Wat gebeurde er allemaal op deze drukke dag en wie mag er op Dag 3 nog steeds hopen?

"Player out!"

Nederlanders mogen dan wel een hoge pet van zichzelf op hebben, de kans dat alle negentien spelers die wij volgden op Dag 2C ook daadwerkelijk door zouden gaan naar Dag 3 was natuurlijk nihil. Dat was een niet al te moeilijke voorspelling en al binnen één orbit verloren we de eerste speler. Stefan Hendrickx, die aan tafel begon bij Phil Galfond en Phil Ivey, kon niet lang genieten want op een {7-}{3-}{3-}-flop kreeg hij het all-in met pocket boeren tegen pocket azen. Geen hulp voor Hendrickx die al meteen afscheid moest nemen.

Philip Meulyzer begon short aan de tweede dag en kon zijn stack niet vergroten. Zijn laatste blinden gingen naar het midden met {J-}{10-} en de call kwam van {Q-}{Q-}. De flop bracht nog wel {A-}{Q-}{X-}, maar een koning werd niet meer gedraaid. De uitschakeling van Paul Valkenburg was een stuk pijnlijker. Hij schoof enkele malen all-in voordat hij een keer een call kreeg. Met pocket tienen tegen aas-tien stond hij er uitstekend voor, maar het board bracht {K-}{J-}{3-}{J-}{K-} en daardoor speelde de aas van zijn opponent. De 200 punten die hij na de hand overhield gingen verloren met {Q-Spades}{3-Hearts} tegen {K-Clubs}{K-Hearts}.

Ook voor Pieter Druif bleek het een onmogelijke opgave om zijn kleine stack uit te breiden tot een grote toren. Hij wist nog wel één keer te verdubbelen, maar ging vervolgens all-in met pocket zevens. Zijn tegenstander had echter pocket boeren en er kwam geen hulp van de dealer voor Druif. In de rail kreeg hij ook gezelschap van Johan Verhagen, die eerst een grote pot verliest als hij op de river callt met {8-}{8-} op {4-}{5-}{7-}{Q-}{2-} maar pocket negens te zien krijgt. Niet veel later is Verhagen degene met pocket negens tegen de {8-Spades}{8-Hearts} van zijn tegenstander. Het geld gaat er echter in als er {8-Diamonds}{3-Diamonds}{6-Clubs} op de flop is gevallen. De {9-Hearts}{9-Diamonds} van Verhagen verbetert niet en zodoende kwam er net voor de dinnerbreak een einde aan zijn toernooi.

WSOP Main Event Dag 2C - Uitstekende dag voor Lüske, van Alphen & Vanderloo 101
Johan Verhagen

De dag van Pieter de Korver leek in eerste instantie fantastisch te gaan. Hij begon nog als één van de kleinere stacks, maar wist zelfs de honderdduizend aan te tikken na enkele grote handen:

Daarna loopt het helaas fataal mis met de voormalig kampioen van EPT Monte Carlo:

In twee handen is er zojuist een einde gekomen aan het toernooi van Pieter de Korver. Met {K-}{J-} opende onze landgenoot en hij werd gedriebet. De Korver callde, en de flop bracht {J-}{9-}{3-}. De Korver callde een continuationbet waarna de turn een {5-} bracht. Ditmaal callde De Korver 12.000, en de river was een {7-}. De Korver besloot nu zelf te betten, en gooide 14.000 naar het midden. Zijn tegenstander ging hierop all in, en De Korver besloot af te gooien. Hij kreeg {A-}{4-} te zien, en De Korver bleef gefrustreerd achter. Niet veel later kreeg De Korver {A-}{9-} tegen {A-Hearts}{J-Hearts} er in op een {K-}{Q-}{9-} flop met één harten. De turn was de {7-Hearts} en de river de {3-Hearts} zodat er een einde kwam aan het toernooi van de Fries.

WSOP Main Event Dag 2C - Uitstekende dag voor Lüske, van Alphen & Vanderloo 102
Pieter de Korver op Dag 1C

Helaas namen we kort voor het einde van Dag 2C ook afscheid van onze eigen Noah Boeken. Een wisselvallige dag leek redelijk te eindigen, maar een opvallende hand zorgde toch voor zijn uitschakeling in de laatste drie kwartier van de dag.

Iemand opende naar 3.000 waarop Noah Boeken de call maakte vanaf de hijack. Ook de oudere meneer direct achter hem, op de cutoff, callde waarop Steven zijn kaarten vanaf de button in de muck gooide. De kleine blind had een ander plan en raisede naar 10.000. Dit deed de initial-raiser folden maar Noah maakte het nu plots 27.000. Alsof dat al niet genoeg actie was, maakte de oudere meneer met trucker cap de call. De preflop squeezer gooide dan toch maar af en de twee heren zagen een flop: {10-Hearts}{3-Clubs}{4-Hearts}. In een inmiddels behoorlijk opgelopen pot gaat Noah dan allin. Het is één grote toren die hij in het midden zet dus we kunnen het nog net niet goed tellen maar het lijkt op 31.900. De oudere meneer denkt nog eventjes na en maakt dan de call en dus hebben we een showdown.

Noah Boeken toont {A-Diamonds}{K-Diamonds} terwijl de meneer op leeftijd doodleuk {A-Spades}{10-Spades} toont. De turn geeft Noah nog enkele extra outs met de {Q-Spades} maar de {2-Diamonds} op de river bezegelt zijn lot.

Op naar de volgende dag!

Ondanks een paar uitschakelingen was het toch een mooie dag voor alle Nederlanders en Vlamingen, want het merendeel wist uiteindelijk de tweede dag te overleven. Mark Vanderloo, de Nederlander die we op Dag 1C nog hadden gemist, kende zeker een uitstekende dag en hij was dan ook de chipleader van de overlevenden. Hij begon de dag al met meer dan een ton aan chips, maar wist dit bijna te verdrievoudigen.

Richting de laatste twee levels van de dag won hij een grote pot met {A-Spades}{3-Spades} tegen {A-Diamonds}{K-Diamonds} op {K-Spades}{Q-Spades}{7-Spades} toen zijn tegenstander all-in ging door het knappe acteerwerk van Vanderloo. "Ik maakte al even een soort beweging alsof ik ging folden, en toen keek ik hem aan alsof ik iets gezien had. Het was alsof ik iets zag waardoor ik dacht dat hij zwak was, en toen gooide ik hem all in," aldus Vanderloo die zijn tegenstander diep in de tank deed verzinken. Na acht minuten kwam de call en zag zijn tegenstander dat hij bijna drawing dead was.

WSOP Main Event Dag 2C - Uitstekende dag voor Lüske, van Alphen & Vanderloo 103
Mark Vanderloo

Niet veel later volgde nog een enorme pot, waarin hij op een negen-hoge flop het geld erin krijgt met pocket negens voor een pot van meer dan twee ton. Op de turn maakte Vanderloo nog quads en hij steeg zodoende naar 273.000 punten. Een rustige laatste twee uur volgden en Vanderloo eindigde de dag met maar liefst 252.000 punten.

Een andere landgenoot die vanavond terugkomt met een prachtige stack is Niels van Alphen. De Nederlander die op Dag 1C nog enkele tijd chipleader was door een geweldige start zette zijn goede run door op de tweede dag. Een grote bluf in de beginfase ging goed, veel kleine potjes werden opgeraapt en een mooie acteerprestatie brachten hem tot een goede uitgangspositie richting het einde van de dag:

Iemand in vroege positie opent waarop Niels van Alphen driebet in midden-positie naar 2.100. De speler op de button cold-vierbet naar 6.000 en alleen Niels maakt de call. Op {Q-}{5-}{4-} checken de twee waarna er nog een {Q-} op de turn valt. Van Alphen bet 8.500 en krijgt onmiddellijk een call. Op de river wordt het pas echt interessant want als de {7-} verschijnt, zet Niels zijn tegenstander voor 40.000 allin. Het lange wachten begint en inmiddels is de dinnerbreak al aangevangen. Niels heeft het idee dat zijn tegenstander wil gaan folden als hij hoort dat hij zijn chips van zijn kaarten pakt. Van Alphen gaat zich extra zenuwachtig gedragen; hij laat zijn hand wat trillen, en kijkt weg van zijn tegenstander. Na nog eens tien minuten in de dinnerbreak komt de brush eraan. Die vraagt hoe lang de man al aan het denken is en de dealer geeft aan dat het toch al richting een half uur gaat, aldus Van Alphen achteraf. De brush roept dan de klok op de man en geeft aan dat hij nog één minuut heeft. Bij tien seconden begint de brush met af tellen. 10, 9, 8. Onderwijl Niels nog steeds de andere kant op kijkt - weg van de man met de beslissing. 7, 6, 5, 4... Bij vier hoort Niels dat de man enkele chips van 100 in het midden gooit en hij vraagt direct of het een call is. De brush oordeelt dat het een call is maar als de man de {A-}{Q-} van Van Alphen ziet, claimt hij niet gecallt te willen hebben. Daar hebben de brush en Van Alphen geen boodschap aan. De man muckt zijn kaarten en Niels schakelt ver in de dinnerbreak nog iemand uit.

Ook daarna blijft het goed gaan met van Alphen die zelfs richting de twee en halve ton weet te gaan als het einde van de dag nadert. Toen de laatste hand gespeeld was kon hij zijn chips tellen en kwam hij uit op een totaal van 249.300 punten.

WSOP Main Event Dag 2C - Uitstekende dag voor Lüske, van Alphen & Vanderloo 104
Niels van Alphen

Waar de Amsterdammer Noah Boeken werd uitgeschakeld in het laatste half uur, zagen we zijn voormalige mentor Marcel Lüske wel succesvol de dag doorkomen. Terwijl hij als één van de kleinere stacks begon wist hij zich al snel op te werken in de chipcounts. De Team PokerStars Pro verloor vervolgens weer met een set tegen een opponent die zijn flush wist te hitten op de river, maar herstelde zich prima. Een geflopte set tienen tegen een overpair koningen dubbelde hem terug en kort daarna tikte hij zelfs de zes cijfers aan. De dag werd uiteindelijk afgesloten met 147.800 punten, omdat hij een mooie serie aan kaarten kreeg in het laatste half uur.

De Vlaamse volgers van poker zagen op Dag 2AB al Kevin "Civel" Vandersmissen eindigen als chipleader van de groep, maar ook op Dag 2C hadden ze weinig reden tot klagen. Zowel Christophe De Meulder als Kenny Hallaert leken beiden een geweldige dag te hebben, tot Hallaert in het laatste level een gigantische pot aan zijn neus voorbij zag gaan met pocket azen:

Hallaert opende naar 2.900 waarna de voormalige November Nine finalist Eric Buchman er 10.300 van maakte. Door de grote sizing had Hallaert het gevoel dat zijn tegenstander er wel voor wilde gaan, en hij vierbette naar 25.400. Buchman schoof hierop all in voor 94.800, en Hallaert callde direct. Buchman had pocket boeren. "Jack in de window," zei Hallaert met een zucht over de grootste pot die hij vandaag speelde. Hallaert blijft achter met 130.000.

Hallaert sloot de dag uiteindelijk af met "slechts" 108.800 punten. De dag van Christophe De Meulder kon eigenlijk niet beter verlopen en de onderstaande tweets maken dat duidelijk:

Het laatste uur werd ook goed afgesloten en hij mocht na afloop van Dag 2C 191.600 chips in zijn zak stoppen. Daniel Reijmer en Iain Somers hadden ook een goede dag en keren vanavond op Dag 3 terug met stacks van respectievelijk 96.100 en 178.600 punten. Vooral Reijmer had een wisselvallige dag, maar sloot hem toch redelijk af. Hij schoot uit de startblokken en speelde zich richting de dinnerbreak naar meer dan een ton aan chips. Helaas verloor hij toen een grote pot met aas-koning tegen pocket koningen, waarna de volgende opvallende hand hem op tilt bracht:

Er werd under the gun geopend door een speler die volgens Reijmer zeer veel opende met willekeurige handen. Reijmer driebette vanaf de button naar 5.300 met {K-Spades}{4-Spades}, en de initial raiser callde. De flop bracht {A-}{4-}{2-} met één schoppen, en Reijmer bette 2.500 om zijn tegenstander een move te laten maken. Deze raisede naar 7.500, en Reijmer callde. De turn was de {9-Spades}, en beide spelers checkten. De river was een {8-} en wederom checkte de under the gun speler. Reijmer dacht heel lang na om zijn hand in een bluf om te zetten, maar checkte uiteindelijk toch. De tegenstander van Reijmer wilde zijn hand niet laten zien, maar gooit dan uiteindelijk toch {6-}{6-} open. In frustratie gooide Reijmer zijn kaarten 'half in zijn gezicht'. De brush kwam er bij, en gelukkig voor Reijmer kreeg hij geen penalty.

Naast alle eerder genoemde spelers zien we vanavond ook Filip Verboven, Leon Piso, Laurens de Smet, Stephan Schreitl en Steven van Zadelhoff terug als het deelnemersveld van alle dagen zal worden samengevoegd op Dag 3. De landgenoten die Dag 2C overleefden deden dat met de volgende chipcounts:

SpelerChips
Mark Vanderloo252.000
Niels van Alphen249.300
Christophe De Meulder191.600
Iain Somers178.600
Filip Verboven156.600
Marcel Lüske147.800
Leon Piso125.000
Kenny Hallaert108.800
Daniel Reijmer96.100
Laurens De Smet57.100
Stephan Schreitl49.700
Steven van Zadelhoff35.700

Dag 3!

Zo, de eerste drie startdagen en de twee daaropvolgende dagen zitten erop! Er is een grote schifting geweest en slechts 1/3 van het deelnemersveld mag nog hopen op die eerste prijs van ruim acht miljoen dollar. Vanavond wordt het deelnemersveld helemaal samengevoegd en spelen we de komende dagen door tot de negen finalisten bekend zijn. Er is nog steeds een groot aantal Nederlanders en Vlamingen in de race. Je kunt alle actie vanavond vanaf 21:00 uur weer volgen bij onze Live Reporting!

Chipcounts van alle Nederlanders & Vlamingen

SpelerChips
Kevin Vandersmissen277.100
Mark Vanderloo252.000
Niels van Alphen249.300
Christophe De Meulder191.600
Iain Somers178.600
Oscar Kemps163.500
Filip Verboven156.600
Marcel Lüske147.800
Leon Piso125.000
Kenny Hallaert108.800
Daniel Reijmer96.100
Alexander Beeckx74.500
Laurens De Smet57.100
Pim van Wieringen56.600
Stephan Schreitl49.700
Steven van Zadelhoff35.700
Janno Cazemier31.100
Patrick Renkers30.500
Marco van Opzeeland24.000
Erik van den Berg21.500

LEES MEER

Comments

 • Hihihi Hihihi

  E1337 schreef

  Hoppaaaaaa!! Really owned a guy. Aces all in preflop versus Kings. 190k #WSOPME

  dafaq...

  Nice dat sommige mensen ironie nooit begrijpen Laugh

 • Claudius Claudius

  E1337 schreef

  Hoppaaaaaa!! Really owned a guy. Aces all in preflop versus Kings. 190k #WSOPME

  dafaq...

  Berichtje moet van Phil zijn.

 • dutchsjeng dutchsjeng

  lol die de Korver wat een ramp is dat. Wat een lol_lijn met deze hand.

Lees 14 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook