WSOP Main Event - Sylvia chipleader van "October Nine"; Greg Merson derde

WSOP Main Event - Sylvia chipleader van "October Nine"; Greg Merson tweede

Voor de Nederlanders zat het World Series of Poker Main Event erop na de uitschakeling van Niels van Alphen op de dertigste plaats voor $236.921. Hij liep daarmee op een haar na de zevende dag mis, waarop slechts 27 spelers terug mochten komen. Vanavond om 22:00 uur vond één van de belangrijkste dagen uit de carrière voor 27 spelers plaats, want zij konden een plek bij de "October Nine" verdienen. Mocht je dat halen ben je in ieder geval verzekerd van een minimale geldprijs van $754.798. Waarom de finaletafel dit jaar in oktober is en niet, zoals we gewend zijn, in november? Dat komt door de Amerikaanse verkiezingen die in november plaats zullen vinden en omdat dat in de Verenigde Staten een "big deal" is, verplaatste de organisatie de finaletafel van het WSOP Main Event naar oktober zodat er genoeg aandacht voor zal zijn.

Van 27 naar 18

De eerste speler die zijn droom afgelopen nacht moest opgeven was de Duitser Nicco Maag. Als absolute shortstack begon hij al aan de dag en hij kon zijn chipcount niet omhoog werken. Met {A-Hearts}{J-Spades} schoof hij all-in en kreeg een call van Russell Thomas met {A-Clubs}{Q-Hearts}. Het board bracht vervolgens {9-Hearts}{8-Clubs}{4-Clubs}{3-Clubs}{2-Clubs} en Thomas maakte een flush om Maag uit te schakelen op plaats 27 ($294.601). De volgende uitschakeling was ook een Duitse, want Team PokerStars Pro Jan Heitmann werd naar de rail gestuurd. Zijn {6-Hearts}{6-Clubs} kon het niet winnen van de {8-Clubs}{8-Spades} van Daniel Strelitz.

Roland Israelashvili eindigde op de 25ste plaats en vooral de uitschakeling die daarna volgde was verrassend te noemen. Daniel Strelitz begon de dag als tweede in chips en zal de komende weken nog wel wakker liggen van zijn exit op plaats 24 voor $294.601. In zijn laatste hand 5-bette hij all-in voor 6,5 miljoen met {4-Hearts}{4-Spades}, maar daarmee maakte hij geen schijn van kans tegen de {K-Hearts}{K-Spades} van Scott Abrams na een koning op de flop.

Yuval Bronshtein, Cylus Watson, Robert Corcione, Paul Volpe en Jamie Robbins verlieten ook het toernooi voor we bij de laatste achttien aankwamen. Zij mogen allemaal volgend jaar terugkomen en opnieuw hopen op die ene keer.

PlaatsSpelerPrijs
19Jamie Robbins$294.601
20Paul Volpe$294.601
21Robert Corcione$294.601
22Cylus Watson$294.601
23Yuval Bronshtein$294.601
24Daniel Strelitz$294.601
25Roland Israelashvili$294.601
26Jan Heitmann$294.601
27Nicco Maag$294.601

Wie missen we bij de "October Nine"?

Na de uitschakeling van Jamie Robbins werden de resterende achttien spelers verdeeld over twee tafels en de spanning bleef stijgen. Nog maar één tafel verwijderd van zo'n felbegeerd ticket bij de finaletafel, maar de weg was nog lang. David Balkin moest de hoop snel opgeven, toen hij het op {8-Spades}{K-Spades}{8-Hearts}{Q-Clubs} all-in kreeg met {A-Spades}{A-Diamonds}. Michael Esposito had namelijk {A-Clubs}{8-Clubs} en de {Q-Spades} op de river deed er niet meer toe. Robert Buckenmayer volgde hem naar de rail, zijn {A-Hearts}{Q-Hearts} maakte geen kans tegen Wilfried Harig's {A-Clubs}{K-Hearts} nadat het board {4-Diamonds}{7-Spades}{5-Spades}{9-Hearts}{6-Clubs} bracht.

Ook Percy Mahatan zullen we in oktober niet terugzien aan de finaletafel. Met {Q-Spades}{Q-Hearts} begon hij vol vertrouwen aan de hand, maar eenmaal bij de showdown bleek het einde nabij. Op een {K-Diamonds}{9-Diamonds}{5-Hearts}{7-Hearts}-board ging hij all-in en de call van Salaburu met {9-Spades}{7-Spades} volgde. Een {4-Spades} op de river bood niet de benodigde hulp aan Mahatan die genoegen moest nemen met $369.026.

Na de dinnerbreak gingen we verder met vijftien spelers, maar dit aantal werd al snel gereduceerd tot veertien. De azen van Wilfried Harig bleven niet staan tegen braceletwinnaar Greg Merson die {K-Spades}{J-Diamonds} had en twee paar wist te maken. Danny Wong zag zijn droom ook vervliegen, nadat hij een gigantische pot verloor met {A-Spades}{10-Spades} tegen aas-negen preflop all-in. Wong bleef crippled achter, dubbelde nog een keer, maar verliet toen toch op de veertiende plaats het Main Event. Zijn {A-Spades}{2-Clubs} wist niet te verbeteren tegen de {A-Clubs}{J-Clubs} van Greg Merson, die opnieuw een speler wist uit te schakelen.

Danny Wong
Danny Wong

Voor voormalig chipleader Marc Ladouceur leek er lange tijd niets aan de hand, maar een enorme pot van bijna achttien miljoen ging op brute wijze verloren. Met {A-Spades}{K-Clubs} kreeg hij alle chips van Andras Koroknai naar het midden, die zelf {A-Clubs}{K-Spades} omdraaide. De flop {10-Clubs}{Q-Clubs}{2-Clubs} gaf Koroknai een freeroll en op de turn {8-Clubs} was het al voorbij. Ladouceur bleef achter met vijf miljoen chips en kon zich nooit meer herstellen van deze hand. De knock-out werd weer uitgedeeld door Greg Merson die de coinflip met {4-Hearts}{4-Clubs} wist te winnen tegen {A-Diamonds}{7-Hearts}.

Scott Abrams had ook weinig te vrezen op de zevende dag van het Main Event, maar een cruciale setup viel de verkeerde kant op. Een pot van maar liefst veertig (!) miljoen chips ging verloren tegen Jesse Sylvia toen er 4-way een flop gespeeld werd:

The flop came {7-Diamonds}{3-Diamonds}{K-Hearts}, and when it checked around to Gee, he bet 1.45 million. Sylvia then raised to 3.4 million from the small blind, and after a pause Abrams reraised to 7 million total. Thomas and Gee both folded, and the action was back on Sylvia. He waited about 10 seconds before reraising all in and Abrams called right away.

Abrams: {K-Diamonds}{J-Diamonds}
Sylvia: {7-Spades}{7-Clubs}

Abrams was all in for more than 15 million, behind Sylvia's set of sevens and looking for a diamond. The turn was the {Q-Clubs} and Abrams was down to one card. The river then brought the {6-Clubs}, eliminating Abrams and catapulting Sylvia up over the 40 million-chip mark.

Scott Abrams
Scott Abrams

Bij de laatste elf spelers waren er nog steeds twee vrouwen in het toernooi, die beiden graag een plek aan de finaletafel wilden behalen. Echter moesten we nog twee spelers verliezen voor de finaletafel een feit was en hetgeen waar iedereen voor vreesde gebeurde ook. Niet lang na de uitschakeling van Abrams namen we afscheid van Elisabeth Hille toen ze met {A-Hearts}{Q-Hearts} all-in ging tegen de {7-Spades}{7-Clubs} van Andras Koroknai. Het board {4-Spades}{3-Spades}{J-Diamonds}{K-Clubs}{3-Clubs} gaf geen hulp aan Hille en zij moest zich tevreden stellen met de $590.442 voor haar geweldige prestatie.

De overgebleven tien spelers maakten zich toen weer op voor één van de belangrijkste bubbles uit de geschiedenis van poker, want het halen van de finaletafel is iets unieks. De mogelijkheid om je drie maanden optimaal voor te bereiden, het prijzengeld wat nog op je ligt te wachten en natuurlijk alle aandacht uit de pokerwereld. Gaelle Baumann was de laatste vrouw in het toernooi en met slechts negen big blinds had ze verreweg de kleinste stack. Jeremy Ausmus stond negende op het leaderboard en hij speelde drie keer zoveel chips.

In de elfde hand van de bubble wist Baumann echter te verdubbelen met {K-Hearts}{K-Diamonds} tegen {J-Diamonds}{9-Spades} en zodoende had ze weer de nodige ruimte. Helaas was het allemaal niet genoeg, want tot teleurstelling van alle volgers van de WSOP werd Baumann alsnog uitgeschakeld op de tiende plaats. Vanaf de hijack seat ging ze all-in voor 5,2 miljoen punten en Andras Koroknai maakte vanuit de small blind de call.

Showdown:

Baumann: {A-Diamonds}{9-Hearts}
Koroknai: {A-Hearts}{J-Spades}

De hele zaal schreeuwde om een negen, maar op de flop verscheen slechts {3-Hearts}{Q-Clubs}{Q-Hearts}. Een mogelijke chop behoorde nog wel tot de mogelijkheden. Een {8-Spades} viel op de turn en ze kon nu alleen nog worden geholpen door een negen, drie of acht. Het board werd echter compleet gemaakt door de {K-Diamonds} en de rail ontplofte. Degenen die de officiële finaletafel hadden bereikt van blijdschap, de Franse rail van verdriet.

PlaatsSpelerPrijs
10Gaelle Baumann$590.442
11Elisabeth Hille$590.442
12Scott Abrams$590.442
13Marc Ladouceur$465.159
14Danny Wong$465.159
15Wilfried Harig$465.159
16Percy Mahatan$369.026
17Robert Buckenmayer$369.026
18David Balkin$369.026

Een fantastische diepe run van Gaelle Baumann kwam hiermee op brute wijze ten einde, en daarmee zien we opnieuw geen vrouwelijke speler aan de finaletafel. In een jaar waarin de vrouwen andermaal lieten zien dat ze zeker meetellen had het zeker verdiend geweest, maar helaas mistten de twee overgebleven vrouwen op een haar na de finaletafel. Voor de negen andere spelers zal dit weinig uitmaken, zij mogen in oktober terugkomen voor de mooiste finale van het jaar; het World Series of Poker Main Event.

Jesse Sylvia kende tot nu toe het beste Main Event, hij mag namelijk de finaletafel als absolute chipleader beginnen met ... punten. Greg Merson is de meest bekende naam bij de "October Nine", hij won eerder al een gouden bracelet bij de WSOP en heeft nu de leiding in het Player of the Year-klassement overgenomen van Phil Ivey. Merson heeft een uitstekende uitgangspositie, want hij begint als derde in chips aan de finale:

PlaatsSpelerPrijs
1Jesse Sylvia43.875.000
2Andras Koroknai29.375.000
3Greg Merson28.725.000
4Russell Thomas24.800.000
5Steven Gee16.860.000
6Michael Esposito16.260.000
7Robert Salaburu15.155.000
8Jacob Balsiger13.115.000
9Jeremy Ausmus9.805.000
SeatSpelerLandLeeftijdChips
1Russell ThomasUSA2424.800.000
2Jacob BalsigerUSA2113.115.000
3Jeremy AusmusUSA329.805.000
4Steven GeeUSA5616.860.000
5Greg MersonUSA2428.725.000
6Jesse SylviaUSA2643.875.000
7Robert SalaburuUSA2715.155.000
8Andras KoroknaiHungary3029.375.000
9Michael EspositoUSA4316.260.000
Greg Merson, koploper in het Player of the Year-klassement
Greg Merson, koploper in het Player of the Year-klassement

Het volledige verslag van Dag 7 kun je nog eens rustig doorlezen bij onze collega's van PokerNews.com.

LEES MEER

Gerelateerde Toernooien

Comments

 • LocosR LocosR

  Spermatoide schreef

  Koroknai wat had hij nou in die hand tegen baumann met KK toen hij ontsnapte door een aalin en muck en nu FT wat een lucky sucker wet van Murphy dat hij haar er uit gooit

  Wtf am I reading?

 • Spermatoide Spermatoide

  Koroknai wat had hij nou in die hand tegen baumann met KK toen hij ontsnapte door een aalin en muck en nu FT wat een lucky sucker wet van Murphy dat hij haar er uit gooit

 • Fab4Fan Fab4Fan

  "Dat komt door de Amerikaanse verkiezingen die in november plaats zullen vinden en omdat dat in de Verenigde Staten een "big deal" is": rare jongens, die Amerikanen.

Lees 17 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook