PokerStars EPT Barcelona: Lex Veldhuis sluit dag 1A af met monsterstack

PokerStars EPT Barcelona: Lex Veldhuis sluit dag 1A af met monsterstack

Na acht lange levels van 75 minuten zit de eerste startdag van de PokerStars EPT Barcelona er op. We verloren in totaal vier spelers die we volgden maar acht spelers haalden het einde van de dag wel.

Guy Boscart was de eerste speler waar we afscheid van namen. Al vroeg op de dag verloor hij een gigantische all-in met topset tegen een geflopte straat. Het board wist niet te pairen en met een schamele 2.200 moest hij verder. Hij wist zich nog op te werken naar 10.000 maar die gingen verloren in een preflop all-in met koningen tegen aas-koning. Zijn tegenstander hitte een aas en stuurde daarmee Guy naar de rail.

Ook Erik Zamboer maakte de acht levels niet vol. Net voor het begin van het laatste level van de dag vond hij zijn Waterloo. Zijn agressief spelende tegenstander had dit keer wel een echte hand en schakelde Zamboer uit. Erik zijn aas-boer ging kansloos ten onder tegen de aas-koning van zijn tegenstander en ook Erik kon gaan genieten van het lekkere weer.

De pokervrienden Kenny Hallaert en Steven van Zadelhoff kunnen samen uithuilen op de hotelkamer vanavond want beiden raakten ze hun 30.000 startstack op de eerste dag kwijt. Kenny kreeg met aas-koning een bad-beat toen hij in een preflop all-in situatie niet wist te winnen van aas-vrouw. Een vrouw op de river gaf zijn tegenstander twee paar en Kenny kon richting Steven om zijn bad-ongeluksverhaal te vertellen. Die was echter precies op dat moment bezig met het verliezen van koningen tegen azen en moest uiterst short verder. Steven bleef nog gedisciplineerd folden maar met pocket tienen moest hij er toch echt aan geloven. Hij ging all-in en werd opgezocht door huidig WSOP kampioen Pius Heinz met aas-boer. Heinz won en Steven kon samen met Kenny richting de uitgang.

Daarmee zijn we door de uitschakelingen heen want de overige spelers haalden het allemaal wel. Aan de leiding qua Nederlanders en Vlamingen gaat Team PokerStars Pro Lex Veldhuis die 148.800 heeft ingepakt waarmee hij vijfde in chips staat. Een set vieren tegen iemand met een pair en flushdraw was de eerste grote hand en direct de hand daarna won hij met koningen van aas-boer op een boer hoge flop waardoor hij de 100.000 aanraakte.

Lex schommelde wat heen en weer en raakte toen betrokken in alweer een grote pot. Met koning-boer hitte hij top-pair en callde hij zijn bluffende tegenstander helemaal af. Toen hij bij het sluiten van de dag ook nog eens koningen kreeg werd hij nogal iets rijker.

Ook Daniel Reijmer zal tevreden terugkijken op zijn eerste speeldag in Barcelona. Al vroeg op de dag kreeg hij een cadeautje:

PokerStars EPT Barcelona: Lex Veldhuis sluit dag 1A af met monsterstack 101


Daniel Reijmer naar 81.000
Daniel Reijmer won zojuist, net voor de break, nog een gigantische pot. Hij opende in die hand de cutoff met pocket negens en de button driebette. De speler in de kleine blind, die Daniel als "tiltaap/vis" omschrijft maakt de call en ook Reijmer callt.

Drie heren naar de flop dus waar {q-}{2-}{3-} verschijnt met twee klaveren en een schoppen. Iedereen checkt en dus krijgt Daniel een gratis turn te zien: {9-Spades}! De kleine blind checkt naar Reijmer toe die 2.200 bet. De button maakt de call waarna de kleine blind allin gaat voor 13.000. Reijmer callt en callt ook als de button ook allin gaat (voor 25.000 totaal).

Reijmer moet de schoppen ontwijken want hij moet het opnemen tegen {k-}{q-} van de button en {a-Spades}{k-Spades} van de kleine blind. Dat lukt, er valt geen schoppen op de river en Daniel speelt na de break verder met maar liefst 81.000.

Ook Reijmer schommelde wat heen en weer en verloor zelfs nog eens aas-vijf van koning-vijf van een shorty. Dezelfde man moest de punten uiteindelijk wel weer terug geven toen Reijmer hem uitschakelde met pocket tienen tegen aas-vrouw. Reijmer doorbrak de magische grens van 100.000 en liet die niet meer los de rest van de dag.

De enige dame die voor Nederland in actie kwam op dag 1A, had ook een goede dag. Zonder al te grote showdowns of potten wist ze haar stack uit te breiden naar 55.600. 'Rustig en solide', zo zou je haar spel van vandaag kunnen omschrijven want behalve een gehitte twee paar al vroeg op de dag, was het vooral non-showdown wat we van haar noteerden vandaag.

De spelers staan er als volgt voor:

Lex Veldhuis148.800
Daniel Reijmer102.900
Siema Bhaggoe55.600
Willem van Dorsten40.000
Oscar Kemps34.700
Andries Swart30.700
Matthias De Meulder29.900
Ad Schaap10.900

In totaal hebben 222 spelers de dag overleefd van de 403 die de dag aanvingen. Op dag 1B verwachtten we weer heel veel spelers, onder andere Niels van Alphen, Paul Berende en Fatima Moreira de Melo zullen voor Nederland in actie komen en Vlamingen kent vertegenwoordigers in Koen De Visscher, Filip Verboven en Philip Meulyzer. Volg dan wederom de reporting op PokerNews.nl en maak je maar vast klaar voor andermaal een filmpje bij het sluiten van de dag.

Comments

 • Rock-City-King Rock-City-King

  Baller

 • NdeK NdeK

 • Brinkytinky Brinkytinky

  usMVVke schreef

  o hai BT...nog Iphones uitgedeeld?

  Jep

Lees 56 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen