Tweet Tweet, Bad Beat - Pokerwereld reageert op deal PokerStars/Full Tilt Poker

Tweet Tweet, Bad Beat - Tom Dwan

Op de maandag zit je uiteraard klaar voor de PartyPoker Weekly, maar ook Tweet Tweet Bad Beat mag niet ontbreken. Vorige week liepen we al een beetje vooruit op de grote deal tussen de DoJ en PokerStars en Full Tilt Poker doordat wat mensen er over twitterden, maar nu was hij dan ook daadwerkelijk gesloten. En er was nog meer aan de hand in twitterland want de Olympische Spelen zijn nog steeds aan de gang. Lees er alles over in deze editie van Tweet Tweet Bad Beat.

DoJ, PokerStars en Full Tilt Poker deal

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zo ver. De deal waar we allemaal in online pokerland op hoopten, bleek bewaarheid geworden. PokerStars kondigde aan Full Tilt Poker te kopen en alle spelers hun geld terug te geven. Via twitter kwamen we er als eerste achter:

31 juli 15:44

31 juli 16:13

31 juli 17:16

De twee dames die de vrijdag voor afgelopen dinsdag al schreven over de deal tussen het Amerikaanse Ministerie van Justitie en de twee grootste online pokerrooms, waren er dinsdag uiteraard als de kippen bij om hun gelijk te halen. "WriterJen" en Wendeen Eolis hadden gezegd dat er maandag 30 juli een statement zou komen maar maandag was er niks te vinden. En dus twitterden duizenden gefrustreerde Amerikaanse grinders met dollars op FTP hun ongenoegen richting de dames. Toen op dinsdag de deal wel aangekondigd werd, lieten ze uiteraard ook een tweet uitgaan. En geef ze eens ongelijk:

31 juli 15:50

31 juli 17:37

Reacties

Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje en de site van Diamond Flush was al snel onbereikbaar. De tweets bleven echter door gaan en alle pokerspelers leken het uit te juichen thuis. Heel veel Team PokerStars Pro's deelden het nieuws, de pokermedia draaide twitter overuren. Een selectie van reactie op 31 juli van bekende twitteraars:

Team Full Tilt

De (voormalige?) spelers van Team Full Tilt Poker hadden niet allemaal evenveel te zeggen over de deal. Dat Howard Lederer en Chris Ferguson niets zeiden viel te verwachten, maar van sommige anderen hadden we misschien wel wat mogen verwachten. Alhoewel, veel van de spelers zijn sowieso al niet echt actief zijn op twitter. Patrik Antonius, Gus Hansen,Andy Bloch en Erick Lindgren twitteren niet echt frequent. Maar Phil Ivey was tijdens de WSOP nog wel druk in de weer met zijn twitter account maar op 31 juli bleef het stil. Ook Jennifer Harman liet niks horen en de altijd social media savy Erik Seidel heeft sinds 29 juli ook niets meer getweet. Hetzelfde gaat op voor Allen Cunningham, Phil Gordon en Mike Matusow.

Maar twee voormalig teamleden lieten wel wat horen:

Die laatste had nog wel wat toe te voegen en klom direct in de pen om een blog te schrijven, aldus Tom Dwan zelf op twitter:

Maar vandaag, een week later bijna, is er nog altijd geen blog van Tom Dwan op zijn website te vinden. Misschien is hij terug gefloten door zijn voormalig werkgever of heeft hij met iemand gepraat waardoor hij tot inkeer is gekomen:

Of misschien las hij de (inmiddels verwijderde) tweet van Todd Brunson die reageerde op de vraag van een fan of Chris Ferguson en Howard Lederer nu weer terug konden komen in de pokerwereld en op de WSOP:

Phil Hellmuth

Ook van Phil Hellmuth hoorden we helemaal niets op 31 juli. Hellmuth was dan ook druk in de weer met iets heel anders, hij was nog altijd op de Olympische Spelen en probeerde zoveel mogelijk celebrities te spotten zodat hij dat op twitter kon noemen. Een kleine selectie:

Ondertussen vroeg de bekende Amerikaanse pro Steve O'Dwyer zich af of hij nog iets te zeggen had over de aanstaande documentaire over UB maar daarop gaf meneer Hellmuth uiteraard niet thuis:

Michael Phelps: "Thanks jen, thanks charder, thanks Mr. President!"

Hellmuth was lange tijd te vinden in het vaste groepje Michael Phelps aanmoedigers. Phelps won wat gouden medailles (een soort WSOP bracelets maar dan voor sporters) en werd door alles en iedereen gefeliciteerd. Op zijn vrienden reageerde hij persoonlijk:

Hij bedankte een hele zooi aan pokerspelers, en de president van Amerika die hem een persoonlijke tweet had gestuurd en had gebeld. Reden genoeg voor de kwaliteitskrant USAtoday om er een artikeltje aan te wijden in ieder geval.

Ook Tony G deed trouwens nog even zijn grote nemesis na door nog een tweet uit de doen gaan vanaf de Olympische Spelen:

Comments

  • Rock-City-King Rock-City-King

    Haha n1 van tony g

  • MrCallipo MrCallipo

    Lol

    Of misschien las hij de (inmiddels verwijderde) tweet van Todd Brunson die reageerde op de vraag van een fan of Chris Ferguson en Howard Lederer nu weer terug konden komen in de pokerwereld en op de WSOP:

    ToddBrunson Todd Brunson „Would u forgive the guy that raped ur mom cause someone else gave her a bath?”

Lees 2 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen