PokerNews POLL - Wie van Team Full Tilt is goed, en wie slecht?

PokerNews POLL - Wie van Team Full Tilt is goed, en wie slecht?

In de PokerNews POLL van vorige week vroegen we je welke presentator jij de volgende keer zich zou willen zien inleven in de pokerwereld. Ersin Kiris van het programma Gonzo was namelijk tijdens de Unibet Open te vinden aan de pokertafel om de pokerwereld te leren kennen. Zijn ervaring leek niet al te positief en het is dan ook maar de vraag hoe leuk zijn programma over de pokerwereld wordt voor ons pokerfans.

Maar met welke Nederlandse presentator komt er dan wel een leuk programma uit denk je, waarbij poker wel in een positief daglicht komt te staan? 308 geregistreerde PokerNews gebruikers brachten hun stem uit waarbij Voetbal International presentator Wilfred Genee met afstand de meeste stemmen heeft gekregen, gevolgd door voormalig Expeditie Robinson presentator Eddy Zoey. De volledige uitslag is als volgt:

presentatorpercentage
Wilfred Genee32%
Eddy Zoey18%
Beau van Erven Dorens11%
Filemon Wesselink9%
Arie Boomsma7%
Frank Evenblij7%
Yvon Jaspers5%
Rob Kamphues5%
Giel Beelen5%
Carlo Boshard1%

Ersin Kiris had niet de leukste tafel om de pokerwereld mee te maken. Acht andere norse spelers keken strak voor zich uit en spraken geen woord met de nieuweling. Had hij een gezelligere tafel gehad, dan was zijn oordeel misschien wel anders geweest. Wij vroegen jullie wie hij dan aan tafel had moeten treffen en Daniel Negreanu blijkt de meest populaire. Onze eigen Marcel Lüske komt op een keurige tweede plaats, Metaal, Van Zadelhoff en De Korver zijn minder populair. 122 bezoekers brachten hun stem uit:

spelerpercentage
Daniel Negreanu40%
Marcel Lüske16%
Phil Laak12%
Peter Dalhuijsen11%
Thierry van den Berg10%
Antonio Esfandiari7%
Paul Valkenburg2%
Govert Metaal1%
Steven van Zadelhoff1%
Pieter de Korver1%

Full Tilt Poker, who to blame?

Nu de deal tussen Full Tilt Poker, het Amerikaanse Ministerie van Justitie en PokerStars is beklonken, komt er beetje bij beetje meer informatie naar buiten over de gang van zaken. Full Tilt Poker blijkt een bedrijf te zijn gerund door mensen met weinig tot geen ervaring en van structuur was weinig sprake.

Howard Lederer gaf een exclusief interview aan PokerNews waar hij vooral aangaf heel weinig afgeweten te hebben van de gang van zaken van het bedrijf waar hij aan de leiding stond. In de eerste delen van de zevendelige serie was het vooral heel veel "I don't know", in de laatste delen wees hij met zijn vingertje naar andere Full Tilt Poker leden en Board Members. Zo zouden Phil Gordon en John Juanda de deal met PokerStars nooit hebben willen tekenen, zou Erick Lindgren vier miljoen niet hebben terug betaald en zou Ray Bitar vooral de bad-guy zijn geweest.

Bekijk het volledige interview via PokerNews: The Lederer Files.

Andy Bloch gaf ook een interview, maar hij trof een kritischer persoon tegenover zich die de vragen stelde. DiamondFlushPoker, voormalig medewerker van Subject:Poker, was de interviewer en kreeg van Andy Bloch een uitgebreide reactie op het geheel. Bloch was niet te vriendelijk over Phil Ivey maar ook diverse andere bekende Full Tilt Poker gezichten moesten het ontgelden.

Lees het interview op DiamondFlushPoker.com.

John Juanda gaf tijdens de European Poker Tour in Barcelona nog voor de PokerNews(.nl) camera aan hoe blij hij was met de deal tussen Full Tilt Poker en PokerStars. Toch zou hij volgens Howard Lederer de enige met Phil Gordon geweest zijn die het document niet hadden ondertekend. Op zijn twitter had hij echter geen goed woord over voor Lederer:

Lees alle tweets van John Juanda op twitter.com/luckboxjuanda.

En dan had je nog Daniel Negreanu die zijn mening gaf in een interview met PokerListings. Hoewel Negreanu niet gesponsord werd door Full Tilt Poker, heeft hij wel insiders kennis want hij is goed bevriend met onder andere John Juanda, Erick Lindgren en Phil Ivey. Hij zegt ondermeer het volgende:

I've spoken to Ivey, and I'm confident he will speak out as he is not in the least happy about the lies being told. When you hear Ivey's side of the story, I'm extremely confident people will fully understand that Ivey wasn't in the wrong at all. He wanted no part of any criminal activity that Ray, Howard, and Chris were planning. His story will be backed up by other members as well.

Howard used this interview to deflect blame away from him, but HE was the president of FTP, Ray Bitar's boss. It was he and Chris that put Ray in charge. It wasn't player loans that destroyed this company, it was managerial decisions made by him, Ray, and Chris. Simple as that.

Lees het gehele interview van Daniel Negreanu en bekijk zijn meest recente tweets.

Tot slot was er nog een thread op de populaire website Reddit.com waar een (voormalig?) Full Tilt Poker medewerker een boekje open deed over de gang van zaken. Hij schrijft dat alles een grote chaos was en hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij geen hoge pet op heeft van Howard Lederer.

I worked for FTP at a high level and watching these Howard videos has moved me from rage to sadness to sympathy to fucking god damn rage again.

• The idea that they didn’t know they were circumventing banking protocols is absolutely ridiculous.
• Hiring competent managers? LMAO … Just check out how many Bitar family members were on the
• Player’s rights and experience were never a priority, getting their money was. This doesn’t come as a surprise to anyone who had to deal with customer service.

Lees het thread The Lederer Files: 30% Truth, 30% Plausible Deniability, 30% Lies, and 10% Fucking Bullshit op Reddit.com.

Good cop, bad cop

Met al deze informatie vragen we jullie nu te beslissen: wie waren de good guys, en wie de bad guys in deze hele situatie? Wie hadden het hart op de juiste plek, wie probeerden er alles aan om het hele debakel tot een goed einde te brengen. Wie deden hun uiterste best om de spelers hun geld terug te krijgen, en wie gaven er niks om en maakten zich vooral druk om het geld? You decide!

Elimination

GOOD GUY

Ray Bitar
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

Howard Lederer
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

Chris Ferguson
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

Rafe Furst
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY
Elimination

GOOD GUY

Phil Ivey
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

Andy Bloch
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

Erick Lindgren
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

Phil Gordon
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

John Juanda
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

Erik Seidel
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

Gus Hansen
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

Patrik Antonius
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

Tom Dwan
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

Allen Cunningham
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

David Oppenheim
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Elimination

GOOD GUY

David Benyamine
Tussenstand

Log alsjeblieft in om te mogen stemmen.

BAD GUY

Comments

 • Brinkytinky Brinkytinky

  ALLEMAAL BAD

 • hdkeisk hdkeisk

  En ik mis Rob Hollink. Die man had altijd over alles en iedereen een ongezouten mening behalve over FTP. Niet erg sterk imo.

 • zzeddd zzeddd

  sijht schreef

  Sjoerd1234 schreef

  Wie stemt lederer good?

  ik, rebels he

  Same here, kutpolls

Lees 30 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen