Tweet Tweet, Bad Beat - Howard Lederer houdt de gemoederen ook op twitter bezig

Tweet Tweet, Bad Beat - Howard Lederer en Annie Duke houden de gemoederen bezig

Terwijl MySpace probeert een comeback te maken, Google + nog steeds alles op alles zet om mensen te trekken en Pinterest en Path aan de weg timmeren om marktaandeel te verkrijgen, zijn het nog steeds Facebook en Twitter die de dienst uitmaken in het social landschap. Als er iets spannends in de wereld gebeurt, dan zijn dat de plekken waar je moet zijn. De afgelopen week hebben we genoeg spannende zaken langs zien komen. Zo was Howard Lederer in gesprek met Matthew Parvis van PokerNews.com en kende de WCOOP zijn ontknoping. Wij volgden het allemaal weer via het openbare Twitter en brengen je de updates, zodat je in het vervolg weet wie te volgen in de pokerwereld!

Howard Lederer

Op 8 september vond er in een suite in Las Vegas een 7 uur durend interview plaats tussen Matthew Parvis van PokerNews.com en Howard Lederer, voormalig lid van de raad van bestuur van Full Tilt Poker. 10 dagen later verscheen het eerste deel op PokerNews.com waarna we in totaal zeven delen van ongeveer een half uur te zien kregen van het interview.
Het interview
Heb je de video's nog niet gezien? Bekijk ze dan via PokerNews.com:
Voor iedereen die geen zin heeft in het bekijken van een drie en ene half uur durend interview zijn er online verschillende samenvattingen verschenen. Een heel goede komt van poker insider Bill Rini:

Ook zijn er minder serieuze samenvattingen online verschenen, die zich via twitter razendsnel wisten te verspreiden:

Was Lindgren aan het stelen of niet?
Maar op twitter was er niet alleen ruimte voor spot en satire, een deel van de discussie naar aanleiding van de video's vond op het medium plaats waar je slechts 140 tekens per boodschap mag gebruiken. Zo gaf Daniel Negreanu zijn mening over de video's via zijn account @RealKidPoker. Een hele serie aan opmerkingen en vragen aan Howard volgen al snel. Maar de discussie gaat pas los als hij zijn goede vriend Erick Lindgren (die volgens het interview onder andere twee miljoen leende, vier miljoen kreeg en geen van beide bedragen terug betaalde) in bescherming probeerde te nemen door te zeggen dat er niet gesproken mocht worden van 'stelen', aangezien Lindgren werkte voor het bedrijf:

Stal FTP ruim 5 miljoen van Seidel?
In de video's vertelt Howard Lederer uitgebreid over de gang van zaken na Black Friday. Hij geeft onder andere aan dat John Juanda de op een na grootste aandeelhouder was (volgens de geruchten na Chris Ferguson) en dat er ook op hem nog wel wat aan te merken viel. Zo wilde hij bijvoorbeeld de deal met PokerStars niet tekenen, aldus Lederer. Juanda gebruikte twitter om zijn kant van het verhaal een beetje duidelijk te maken, al gaat ook Juanda niet in op alle conflictpunten die Brian "@ZBTHorton" Horton en ondergetekende aandragen‏:

PokerNews editor in chief Matthew Parvis en Howard Lederer hebben de tweets van John Juanda blijkbaar ook gelezen, en wilden nog even wat recht zetten. Parvis gebruikte twitter om het addendum van Lederer met de wereld te delen:

Ook de 5,4 miljoen waar Juanda over sprak, die door FTP gestolen zou zijn van Seidel, passeerde de revue op twitter. Andermaal was het Parvis die de woorden van Lederer via twitter met de wereld deelde:

Daarna sprak Parvis onder andere nog met 2+2'er MicroRoller (zie twitter) die ook een uitgebreide blog schreef over de serie aan interviews:

Parvis schreef tot slot het volgende op zijn twitter:

Follow-up
Twitter overspoelde met mensen die zich hardop afvroegen waarom Parvis bepaalde vragen niet gesteld had aan Howard Lederer. De consensus was dat Parvis de Full Tilt Poker frontman er wel heel gemakkelijk van af had laten komen. Gelukkig komen er vervolginterviews aan, zo leerden wij via twitter. Zowel de 2+2 pokercast als Diamond Flush Poker (die eerder al Andy Bloch doorzaagde interviewde) gaan in gesprek met Howard Lederer:

[TWITTER=""] img=http://a0.twimg.com/profile_images/1816065313/DiamondFlush_avatar_green_normal.jpg nick=Diamond_Flush name=Diamond Flush date=Tue Sep 25 10:25:09 +0000 2012 text=Confirmed - Howard Lederer's final interview this weekend with Diamond Flush Poker, last follow up after 2+2pokercast and LedererFiles. id=250541442890625024 [/TWITTER]

Als je nog niet klaar bent met deze affaire, dan heb je hier boven genoeg suggesties voor personen die je op twitter kan volgen om op de hoogte te blijven in ieder geval.

WCOOP deal

Zoals je vanochtend al kon lezen op PokerNews, vond er een zeshandige deal plaats in het WCOOP Main Event. Ook niet zo gek als je je bedenkt dat er een half miljoen verschil bestond in de voorgestelde pay-out tussen de nummer 1 en 2. Randy Dorfman, een voormalig beurshandelaar van middelbare leeftijd met te "hippe" kleren en een interesse in poker, volgde het schouwspel en deed live verslag via zijn twitteraccount. Als we zijn twitter moeten geloven, lag hij regelmatig in een deuk in ieder geval:

Op een gegeven moment duurden de onderhandelingen echter wel heel lang en Dorfman begon het allemaal een beetje zat te worden. En die frustratie uitte hij op twitter, onder andere richting Team Online speler Shane Schleger die de finaletafel hoste voor PokerStars:

Op een gegeven moment kwam er echter wel een deal, na een minuut of 50 onderhandelen:

Ryan Carter, die uiteindelijk tweede werd in dit toernooi voor $662.516,39 (en dus nauw betrokken was bij de deal), snapte de verontwaardiging van Dorfman ook niet helemaal:

Annie Duke is terug!

Na maanden van afwezigheid is Annie Duke weer terug op twitter. Van EPIC Poker is niets meer te merken, haar twitter bio is volledig aangepast en het gaat nu over haar boeken. Verder geen woorden natuurlijk over de hele controverse, het gaat enkel over een nieuw boek dat ze gaat uitbrengen met niemand minder dan Vanessa Rousso:

Jason Mercier had in ieder geval er ook een tweet voor over:

Ook Jon Aguiar en JC Alvarado hebben de terugkeer van Annie Duke op twitter opgemerkt, en hebben het er over in hun podcast:

Foto van de week

Ter afsluiting, en terug van weggeweest, de foto van de week. Dit keer gemaakt door Raemon Sluiter, de vriend van PokerStars Team SportStar Fatima Moreira de Melo. De twitter van Raemon Sluiter is sowieso een aanrader, regelmatig komt de voormalig top tennisser en poker enthousiasteling scherp uit de hoek.

Tweet Tweet, Bad Beat - Howard Lederer houdt de gemoederen ook op twitter bezig 101

Comments

Lees 9 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen