Tweet Tweet, Bad Beat - Matthew Marafioti weer op dreef

Tweet Tweet, Bad Beat - Matthew Marafioti weer op dreef

Twitter is een eigenaardig platform eigenlijk, je roept wat en het is maar de vraag wie het allemaal leest. Volgens de laatste schattingen zijn ook nog eens de helft van alle accounts nep, dus als je dacht stoer te zijn met je aantal volgers dan kan je alsnog bedrogen uitkomen.

Bij Facebook is het allemaal redelijk overzichtelijk maar op twitter is het maar lastig te volgen als er een discussie gaande is. En pas bij een discussie wordt het echt interessant want als je beide betrokkenen in een discussie volgt, dan heb je direct eerste rangs kaartjes. Zo zagen we vorige week Jason Mercier het aan de stok krijgen met Carter Gill en deze week was het weer onze favoriet Matthew Marafioti die van zich deed spreken.

ADZIZZY

Marafioti heeft ongetwijfeld heel wat aandoeningen en issues in zijn leven want zijn gedrag is alles behalve als normaal te bestempelen. De klein aangelegde Matt heeft een lang verleden van opvallend gedrag waarbij hij vaker negatief dan positief in het daglicht kwam. Zo is zijn tirade tegen inmiddels ex-vriendin Lauren Kling legendarisch (waar hij haar betichtte van het hebben van te veel haar op het achterwerk). Ook zou hij nog $10.000 schuldig zijn aan J.C. Alvarado, zou hij betrokken zijn bij valsspelen online en is er nogal eens geroepen dat hij multi-accounte en speelde vanuit Amerika. Het is niet verwonderlijk dat Marafioti al enkele malen langs kwam in Tweet Tweet, Bad Beat want zijn twitter-account is een bron van entertainment (zie hier, hier en hier).

Alle schandalen ten spijt, Marafioti is er wel meer en meer mee in de spotlight komen te staan. Zo maakte de World Poker Tour hem al 'One To Watch' en namen ze onderstaande video op:En dat was niet alles want Marafioti bleef maar het middelpunt der attentie. Zo verscheen er een uitgebreid artikel (PDF) in een Canadees tijdschrift, maakte PokerListings een video over hem en besteedde de World Series of Poker uitgebreid aandacht aan hem. Bekijk hier het stukje dat het meeste opviel naast zijn overwinningsdansje (GIF):

Fragment uit aflevering 12 van de WSOP uitzendingen van ESPN. De volledige show is hier te bekijken.

En dat leverde nogal wat commentaar op. Op twitter kwam onder andere het neppe account van Sam Grizzle in actie, en uiteraard reageerde Marafioti die niet echt door had dat hij niet te maken had met de echte Sam Grizzle:

Ook Jeff Madsen, die zelf ook wel van de geestverruimende middelen lijkt te kunnen genieten, had een discussie met Marafioti via Twitter. Het begon wat vijandig maar na een passief-agressieve opmerking van Madsen lachte Marafioti het ook wat weg. Echt helemaal los ging het dus helaas nog niet:

Marafioti was trouwens nog niet klaar met opscheppen na het noemen van de $9.000 kostende pen, $2.300 kostende schoenen en $1.000 kostende spijkerbroek. Nee, op twitter ging hij gewoon nog even door:

Ook stelde hij nog een serieuze vraag aan zijn 14.661 volgers. Hebben jullie nog suggesties misschien?

Partouche Poker Tour Twitter schandaal

We schreven vorige week uitgebreid op PokerNews over de Partouche Poker Tour. Niet alleen probeerden we de Nederlanders en Vlamingen een beetje te volgen door alle Franse updates te interpreteren, ook was er een waar schandaal waar iedereen een mening over had. De organisatie weigerde aanvankelijk te erkennen dat ze €5 miljoen hadden gegarandeerd als prijzenpot voor het Main Event, maar gaven uiteindelijk toch toe. Heb je het allemaal niet meegekregen? Lees dan nog eens de volgende drie artikelen na:

Het debat rondom het schandaal vond grotendeels op twitter plaats. Het was twitter waar we voor het eerst de geluiden hoorden over het ontbrekende geld en het was twitter waar de laatste ontwikkelingen te volgen waren. Bij PokerNews.nl, en met ons vele andere sites, probeerden we de ontwikkelingen bij te houden maar het ging allemaal razendsnel en als je de juiste mensen op twitter volgde, dan was je altijd als eerste op de hoogte.

En daarom mag dit gehele voorval niet ontbreken in Tweet Tweet, Bad Beat, al is het al veelvuldig aan bod gekomen. Het sociale medium bewees een rol van betekenis te spelen in ieder geval. De meeste tweets zijn wel langs gekomen in de bovenstaand aangehaald artikelen, maar hierbij toch nog enkelen die het vermelden waar waren waarbij vooral Jason Mo zich druk lijkt te maken:

Uiteraard waren de woordgrappen snel gemaakt:

Nadat Patrick Partouche toch over de brug kwam met de ruim €730.000, prees Matt Glantz de pokercommunity nog even:

Flirten via Twitter

Wie The Social Network heeft gezien, kan zich ongetwijfeld het Eureka moment herinneren dat (de door Jesse Eisenberg gespeelde) Mark Zuckerberg had toen hij zich realiseerde dat het profiel een relatiestatus nodig had. Facebook werd er groot mee in ieder geval, maar op twitter kunnen we dat nog niet aangeven. Beetje jammer natuurlijk want nu moet je alsnog iemand op facebook stalken als je iemand leuk vind twitteren, om er achter te komen of je seksueel getinte opmerkingen wel of niet gepast zijn.

De Belgische vriendin van PokerStars, Charlotte van Brabander, heeft er minder moeite mee zo lijkt het. Zij geeft ruiterlijk toe te dromen van haar grote liefde; het Amerikaanse soapkarakter Chuck Bass uit Gossip Girl.

In de pokerwereld loopt er echter ook iemand rond met de nickname "Chuck Bass". De Finse Miikka Anttonen (met het tofste 2+2 thread op zijn naam) luistert ook op twitter naar de nickname Chuck Bass en liet meteen van zich horen:

De hilariteit! Nou ja, je had er bij moeten zijn waarschijnlijk. Tot volgende week!

Comments

  • AAJackpot AAJackpot

    Goede reden wel ja.

  • SecretGur SecretGur

    gast doet fucking wijs over van alles en nog wat en filosofisch balbalbla, terwijl het enige wat ie doet erkenning zoeken is in een wereld (pokerwereld) waar iedereen je al interessant vind als je een x wat anders te bespreken hebt dan hoe je een turn of river had moeten spelen. hij voelt zich het sukkeltje van zn gezin/familie want rest van zn gezin (broers) zijn allemaal super succesvol in andere dingen en hijzelf is dus eigenlijk het relatief mislukte gokkertje van het gezin... vandaar de opmerking

  • SecretGur SecretGur

    we hebben nog wel eens wat ruzie als we tegen elkaar spelen wat zo'n beetje dagelijks is geweest laatste maand... schelden elkaar graag de huid vol, vandaar haha...

Lees 13 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen