Unibet Open Londen: Sander Hart voert de Nederlanders en Vlamingen aan na dag 1A

Unibet Open Londen: Sander Hart voert de Nederlanders en Vlamingen aan na dag 1A

Om tien minuten over 12 sprak de toernooidirecteur de bekende woorden "Shuffle up and deal" en gingen we van start. De Unibet Open te Londen was voor geopend verklaart en wij gingen snel op zoek naar de Nederlanders en Vlamingen die zich voor dag 1A hadden ingeschreven.

Zoals dat altijd het geval is op de Unibet Open, hadden we in onze zoektocht naar bekende gezichten niets te klagen. Aan meerdere tafels was de voertaal Nederlands want alle regulars waren er weer bij. De Nederlandse Unibet Open winnaars Mateusz Moolhuizen en Peter Harkes hadden ook dag 1A uitgekozen en begonnen vol goede hoop om de eerste tweevoudig Unibet Open winnaar te worden.

Voor Mateusz Moolhuizen is die droom inmiddels al verpest. Hij begon voortvarend aan de dag maar in het laatste level moest hij toch zijn meerdere erkennen in iemand aan tafel. De tafel van Moolhuizen werd de gehele dag op UnibetOpen.com uitgezonden en honderden kijkers zagen hem dan ook allin vijfbetten met boer-tien. Zo geniaal als de move was geweest als zijn tegenstander had gefold, zo schlemielig zal het nu ongetwijfeld geleken hebben want zijn tegenstander had pocket koningen en wilde die niet folden. "Zet dat er maar groot op, met koeienletters" lachte zijn goede vriend Sander Hart vals.

Hart zelf deed het beter en eindigde met 80.900, goed voor een notering in de top van het klassement. Hij kende een goede dag waar onder andere een geturnde gutshot hem hielp tegen iemand met middle-set. Op het einde verloor hij nog een beetje toen hij zijn buurman allin zette voor 11 big blinds met koning-drie. De man callde met vrouw-negen en wist te hitten.

Zowel de lijst met spelers die de dag overleefd hebben, als de spelers die zijn afgevallen, is te lang om per individu door te nemen. Naast Moolhuizen kwam bijvoorbeeld ook tweevoudig UKIPT winnaar Joeri Zandvliet niet met chips aan de eindstreep en hij stond niet alleen. Stephan Schreitl, die cashte in het afgelopen WSOP Main Event en te zien was op ESPN omdat hij naast Antonio Esfandiari zat aan de secondary feature-table, haalde het bijvoorbeeld ook niet. Evert Zwartjens was overigens een van de eerste spelers die het toernooi moest verlaten. Hij limp-reraisede met aas-vrouw maar kon aas-koning niet verslaan.

Peter Harkes zit nog wel in het toernooi en maakt dus nog wel kans op de titel van eerste tweevoudig winnaar. Na eerder short geweest te zijn, mocht hij uiteindelijk toch 28.800 inpakken. Lieuwe Zevenhuizen kwam eveneens knap terug; van 4.000 als dieptepunt wist hij toch nog 23.500 te maken

De lijst met Nederlandse en Belgische overlevers is als volgt:

Sander Hart80.900 
Justin Tazelaar62.200 
Paul Askamp52.300 
Stieven Razab-Sekh50.800 
Ralf de Wert47.600 
Hans Sybrandi45.000 
Marcel Scherjon35.100 
Peter Harkes28.800 
Lieuwe Zevenhuizen23.500 
Peter Gutker7.500 

Op dag twee beginnen we met blindlevel 10 waar we een kleine blind van 600 hebben en een grote blind van 1.200. Vanmiddag om 12:00 beginnen we aan dag 1B. Omdat op dag 1A door de organisatie is besloten toch negen, in plaats van de eerder geplande 10, levels te spelen gaan we ook op dag 1B tot een uur of 12 door. Op dag 1A kwamen in totaal 167 spelers in actie en voor dag 1B verwachten we er nog net iets meer. Dan onder andere Paul Valkenburg en Robbert Wilbrink in actie. PokerNews.nl is er dan weer van het begin tot en met het einde bij.

Het Unibet Open Journaal dat we maakten van dag 1A verschijnt vanmiddag op de website met daarin onder andere interviews met Harkes, Sybrandi en Moolhuizen.

Comments

  • ohme_ohmy ohme_ohmy

    Limp/shove 90 bb met AQ? 😳

  • [user210221] [user210221]

    Succes daar mensen..

Lees 2 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen