High Stakes Revealed - Cates verslaat Roumeliotis in All-Star Showdown

High Stakes Revealed - Cates verslaat Roumeliotis in All-Star Showdown

Lees ook:

Een aantal maanden geleden ontstond op het internationale pokerforum 2+2 tussen enkele High Stakes spelers het idee om een toernooi te organiseren om uit te maken wie nou echt de allerbeste No-Limit Hold'em Heads-Up speler ter wereld was. Uiteraard wisten zij ook dat het in een toernooivorm gieten van een dergelijke challenge, nooit onomstreden zou vast stellen wie nou de beste was. Maar het idee bleef leven.

Met de SuperStar Showdown matches van Viktor "Isildur1" Blom had PokerStars al laten zien een dergelijk initiatief wel te kunnen waarderen. Met de switch van PokerStars naar Full Tilt Poker ontbrak het PokerStars voor even aan een echte pure High Staker binnen haar gelederen. Al snel werd echter Isaac Haxton gecontracteerd en onderdeel gemaakt van PokerStars Team Online. Wij spraken vorige week met hem over zijn aanstelling in de SoundBite van afgelopen vrijdag. Daar hadden we het ook al kort over het nieuw te organiseren toernooi en bleek de kersverse Team Online pro uit te kijken naar de clashes.

De term 'toernooi' is misschien trouwens niet de beste omschrijving. Er wordt namelijk wel gewerkt met een bracket om te komen tot een winnaar, maar de matches zelf zijn pure cashgames. De SuperStars Showdown matches van Blom eindigden na 2.500 handen, deze All-Star Matches eindigen pas als iemand door zijn volle $100.000 heen is. De Heads-Up matches beginnen allemaal met vier tafels van $50/$100 waardoor er dus direct $40.000 op tafel ligt. Zodra iemand onder de $10.000 voor een tafel komt, wordt die direct weer aangevuld. Als iemand dat niet meer kan omdat diegene te weinig geld nog achter de hand heeft, wordt er een tafel gesloten. Zo wordt er te allen tijde deepstack gespeeld en tot de laatste buy-in staan er 100 big blinds op het spel. Is er na 3.000 handen spelen nog geen winnaar, dan verdubbelen de blinden naar $100/$200.

Het volledige schema is als volgt:

datummatch
27 oktoberTobias "KTPOKP" Kuder
28 oktoberAlex "Kanu7" Millar
30 oktoberAlexander "Sussie Smith" Roumeliotis
31 oktoberPhil "mrsweets28" Galfond
  
2 novemberhalve finale 1
3 novemberhalve finale 1
  
4 novemberAll-Star Showdown finale

Lees ook:

Alexander "Sussie Smith" Roumeliotis tegen Dan "w00ki3z." Cates

De spelers in de All-Star Showdown zijn bij het grote publiek misschien niet allemaal even bekend. Vaste volgers van High Stakes Revealed moeten de namen echter wel herkennen en gisteravond was er alweer een prachtige battle gaande. Dit keer namen Dan "w00ki3z." Cates (die beter bekend is onder zijn Full Tilt Poker nickname "Jungleman12") en Alexander "Sussie Smith" Roumeliotis het tegen elkaar op.

Cates heeft zich de afgelopen maanden een beetje stil gehouden, maar daarvoor was hij een bekende verschijning op de High Stakes. Wie er schuil ging achter de nickname "Sussie Smith" was lange tijd onbekend. Er werd zelfs gefluisterd dat het het PokerStars account van Gus Hansen was, ondanks dat het duidelijk was dat het account uit Finland kwam. Nog niet al te lang geleden werd echter bekend dat het de Zweed Alexander Roumeliotis is die de knoppen bedient als "Sussie Smith" online komt. Roumeliotis is niet enorm bekend, maar laat zich wel vaak zien op het internationale toernooicircuit. Laat je daardoor echter niet van de wijs brengen, hij is een echte cashgamer.

Voorzichtig begin?

Andermaal werden er weer vier tafels opgestart met allemaal $10.000 als buy-in voor de $50/$100 blinden. Van een rustig begin was absoluut geen sprake want al na 38 handen stond Dan Cates ruim $14.000 in de plus. De spelers namen dus niet de tijd om elkaar even af te tasten, Roumeliotis zocht zijn tegenstander meteen op in een grote pot maar zat mis. Met een set drieën check-raisede Cates zijn tegenstander op {q-Spades}{8-Hearts}{3-Clubs} en hij bette de turn ({a-Spades}) en river ({6-Clubs}). Bij de laatste gemeenschappelijke kaart kon hij al alles naar het midden schuiven en gelukkig voor hem, geloofde Roumeliotis er niets van met zijn {q-Diamonds}{10-Clubs}, en hij maakte de call.

1-0 voor Cates dus die enkele minuten later ook met pocket vrouwen preflop allin won van de pocket boeren van Roumeliotis; 2-0. Alexander stond meteen twee buy-ins in de min maar won een serie aan kleine potjes om terug naar gelijke stacks te komen, om vervolgens zelfs het voordeel in de match te verkrijgen. Dat duurde echter maar kort, een open-ended en flushdraw tegen een overpair koningen zorgde ervoor dat Cates weer aan de leiding ging. Alexander hitte weliswaar zijn flush op de turn maar een derde boer op de river zorgde voor een fullhouse voor Cates die zo de pot in ontvangst mocht nemen:



Het eerste uur zit er dan op en Cates gaat aan de leiding, maar het verschil valt nog te overzien. $8.687 heeft Cates gewonnen van Roumeliotis die in uur twee zijn revanche zou krijgen. In het eerste uur hadden ze de leiding al afgewisseld, en in uur twee van de match was dat eveneens het geval. Roumeliotis won diverse kleine potjes en af en toe een grotere om op een gegeven moment zelfs $27.150 in de plus te staan. Cates kwam terug, stond even $1.200 voor om vervolgens het initiatief weer uit handen te moeten geven.

Een grote bluf die mislukte voor Alexander zou uiteindelijk weer zorgen dat Cates adem kreeg. Beide spelers checkten nog op {10-Spades}{9-Diamonds}{3-Diamonds} maar op de turn ging het los. Roumeliotis bette $1.850 uit toen de {6-Clubs} verscheen, waarop Cates het $4.100 maakte. De Fin maakte de call en de twee zagen de {q-Diamonds} op de river verschijnen. Ondanks dat Cates het initiatief had gepakt op de turn, was het toch Alexander die allin ging voor $8.750 op de river toen de {q-Diamonds} viel. Zijn bluf met {5-Hearts}{7-Clubs}, een gemiste dubbele gutshot, kwam er echter niet doorheen. Cates toonde {10-Clubs}{6-Hearts} en won met zijn twee paar. De toon van de match was wel duidelijk want ook preflop was er aardig wat in gegaan met deze twee middelmatige handen.

Cates! Cates! Cates!

Een periode voor Cates brak aan waar hij niet leek te kunnen verliezen. Hij won een grote pot met aces-up, won met pocket koningen van pocket boeren preflop allin en zevenbette allin waarop Roumeliotis moest folden.

Ook heel het vijfde uur ging Cates aan de leiding en zijn voorsprong zou hij nooit meer opgeven. Maar hoewel Cates zijn naam telkens in de chat verscheen toen de host de tussenstand door gaf, heel gemakkelijk ging het allemaal niet. Er waren nogal wat swings te bemerken waarbij Cates alleen al in het vijfde uur meerdere swings kende van $30.000 of meer.

In het zesde uur staat Roumeliotis op een gegeven moment nog maar $14.158 in de min. Een grote pot waar Roumeliotis de bluf van Cates doorzag was daar mede debet aan. In die pot callt Roumeliotis zijn tegenstanders shove met {k-Diamonds}{8-Diamonds} op {5-Clubs}{4-Clubs}{5-Diamonds} | {8-Hearts} | {3-Spades}. De read van de Fin bleek goed, Cates was preflop en postflop los gegaan met {7-Diamonds}{j-Hearts} en moest de pot aan zijn overbuurman laten.



Toch is het niet genoeg, en de uren die volgen staan nog steeds allemaal in het teken van Dan Cates. De spelers naderen dan het 3.000 gespeelde handen punt waar de blinden omhoog zouden gaan naar $100/$200. Dat betekent meer actie voor de railers en meer grote potten, en dus een vergrote variantie voor de spelers. Maar voor het zover was, had Cates nog wat belangrijks in de chat te melden:

w00ki3z.: yo sussie
w00ki3z.: yo sussie
Sussie Smith: yes
w00ki3z.: ive got sushi
w00ki3z.: a fork
w00ki3z.: and mismatched socks
w00ki3z.: you scared?
Sussie Smith: i have no idea what you are talking about
w00ki3z.: my socks
w00ki3z.: dont match7
w00ki3z.: each other

Roumeliotis dacht er het zijne van en besteedde er verder geen aandacht aan en richtte zijn concentratie op de match. Hij maakte een gewaagde call in het achtste uur met {9-Hearts}{9-Clubs} op {a-Hearts}{5-Diamonds}{6-Diamonds} | {7-Clubs} | {5-Spades} maar bleek niet goed. De read dat Cates geen aas had bleek wél goed, maar met pocket zessen had de Amerikaan wel een fullhouse en de blufcatcher van Roumeliotis kon de muck in.

Onder andere door die pot staat Cates $76.708 in de plus en er zijn nog twee tafels over waar gespeeld wordt. Als de stack van de Fin onder de $20.000 komt verdwijnt daar nogal een tafel van en is er echt werk aan de winkel voor Roumeliotis.

Hand 3.192

Waar we in de vorige match Millar nog wel een gigantische comeback zagen maken, daar was dat aan Roumeliotis niet besteed gisteravond. Nog geen 300 handen na het omhoog gaan van de blinden, moest Alexander afscheid doen van zijn laatste chips.

Even daarvoor leek Roumeliotis al wat desperaat geworden te zijn. Hij had dan ook geen geluk in de laatste fase. Cates had met boer-zeven trips gerivered tegen zijn pocket azen, en een drie barrel bluf met een gemiste open-ended mislukte ook. De {6-Spades}{7-Clubs} moest open voor Roumeliotis tegen een afcallende Cates met {k-Diamonds}{4-Hearts} op {q-Diamonds}{k-Hearts}{5-Diamonds} | {4-Spades} | {10-Hearts}.

Als Cates dan ook nog eens een potje wint met pocket tienen, waar Roumeliotis kan mucken uiteindelijk, is de stand +$91.432 voor Cates. Het laatste geld gaat naar het midden in hand 3.294. Alles gaat preflop naar het midden; {4-Spades}{4-Hearts} voor Roumeliotis en {k-Clubs}{k-Spades} voor Cates. Die laatste flopt top-set om het in te peperen.



Daarmee is Cates door naar ronde twee. Het volledige verloop van de wedstrijd is als volgt te vangen in een grafiek:

Wie Cates zijn tegenstander zal zijn in de halve finale, wordt vanavond pas bekend. Dan neemt Phil "mrsweets28" Galfond het op tegen Ben "Ben86" Tollerene.

Comments

 • FiezeRik FiezeRik

  Persoonlijk vind ik dat Berndsen het negatieve beeld dat er bestaat over de pokerwereld geen goed doet.
  Hier aandacht aan besteden zou poker weer in een slecht daglicht zetten, maar het zou wel moeten vind ik.
  Als het hele verhaal klopt dan moet je ook de negatieve punten binnen de pokerwereld, en zeker binnen het highstakescircuit, belichten.
  Het is niet alleen de droomwereld.
  Mensen moeten gewaarschuwd worden voor de scammer en mensen moeten gewaarschuwd worden voor de zogenaamde jongensdroom die niet voor iedereen is weggelegd.

 • [user22180] [user22180]

  Dranik schreef

  Webjoker schreef

  Dranik schreef

  Die foto is wel heel mooi idd Smile

  Hey Web, kun je niet eens een stukje doen over de vermeende 'busto scumbag' Berndsen12? Past mooi bij het High Stakes Revealed thema imo.

  Hey, nu aan de slag met het verslag van de battle tussen Ben86 en Galfond - ook leuk.

  Aangaande Berndsen12, denk dat voor diegenen voor wie dit relevant is, dit wel bekend is. Zie High Stakes Revealed niet echt als de plaats om een Nederlander aan de schandpaal te nagelen. Op het forum, of zoals hier als comment, kan het prima maar vind het niet echt passen op de frontpage.

  Je hoeft hem ook niet aan de schandpaal te nagelen, je bent toch een objectieve journalist die de feiten en meningen kan samenvatten? Dit deden jullie ook toen hij wel goed bezig was Poker Face. Maar ik begrijp het wel hoor... Was er ook verbaasd over dat er nog niets op het forum hierover is geroepen, of ik moet wat gemist hebben.

  Bij Constant Rijkenberg had er ook niemand moeite mee om het te vertellen. Vind het wel raar dat iemand die eerst zo in het nieuws was als held en nu zelf waarschijnlijk verziekt heeft. Er zomaar mee weg komt.

 • Dranik Dranik

  Webjoker schreef

  Dranik schreef

  Die foto is wel heel mooi idd Smile

  Hey Web, kun je niet eens een stukje doen over de vermeende 'busto scumbag' Berndsen12? Past mooi bij het High Stakes Revealed thema imo.

  Hey, nu aan de slag met het verslag van de battle tussen Ben86 en Galfond - ook leuk.

  Aangaande Berndsen12, denk dat voor diegenen voor wie dit relevant is, dit wel bekend is. Zie High Stakes Revealed niet echt als de plaats om een Nederlander aan de schandpaal te nagelen. Op het forum, of zoals hier als comment, kan het prima maar vind het niet echt passen op de frontpage.

  Je hoeft hem ook niet aan de schandpaal te nagelen, je bent toch een objectieve journalist die de feiten en meningen kan samenvatten? Dit deden jullie ook toen hij wel goed bezig was Poker Face. Maar ik begrijp het wel hoor... Was er ook verbaasd over dat er nog niets op het forum hierover is geroepen, of ik moet wat gemist hebben.

Lees 7 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen