High Stakes Revealed - Haxton wint 17 uur durende All-Star Showdown van Millar

High Stakes Revealed - Haxton wint tweede All-Star Showdown van Millar

Een aantal maanden geleden ontstond op het internationale pokerforum 2+2 tussen enkele High Stakes spelers het idee om een toernooi te organiseren om uit te maken wie nou echt de allerbeste No-Limit Hold'em Heads-Up speler ter wereld was. Uiteraard wisten zij ook dat het in een toernooivorm gieten van een dergelijke challenge, nooit onomstreden zou vast stellen wie nou de beste was. Maar het idee bleef leven.

Met de SuperStar Showdown matches van Viktor "Isildur1" Blom had PokerStars al laten zien een dergelijk initiatief wel te kunnen waarderen. Met de switch van PokerStars naar Full Tilt Poker ontbrak het PokerStars voor even aan een echte pure High Staker binnen haar gelederen. Al snel werd echter Isaac Haxton gecontracteerd en onderdeel gemaakt van PokerStars Team Online. Wij spraken vorige week met hem over zijn aanstelling in de SoundBite van afgelopen vrijdag. Daar hadden we het ook al kort over het nieuw te organiseren toernooi en bleek de kersverse Team Online pro uit te kijken naar de clashes.

De term 'toernooi' is misschien trouwens niet de beste omschrijving. Er wordt namelijk wel gewerkt met een bracket om te komen tot een winnaar, maar de matches zelf zijn pure cashgames. De SuperStars Showdown matches van Blom eindigden na 2.500 handen, deze All-Star Matches eindigen pas als iemand door zijn volle $100.000 heen is. De Heads-Up matches beginnen allemaal met vier tafels van $50/$100 waardoor er dus direct $40.000 op tafel ligt. Zodra iemand onder de $10.000 voor een tafel komt, wordt die direct weer aangevuld. Als iemand dat niet meer kan omdat diegene te weinig geld nog achter de hand heeft, wordt er een tafel gesloten. Zo wordt er te allen tijde deepstack gespeeld en tot de laatste buy-in staan er 100 big blinds op het spel. Is er na 3.000 handen spelen nog geen winnaar, dan verdubbelen de blinden naar $100/$200.

Het volledige schema is als volgt:

datummatch 
27 oktoberTobias "KTPOKP" KuderBen "Sauce123" Sulsky
28 oktoberAlex "Kanu7" MillarIsaac "IkeHaxton" Haxton
30 oktoberAlexander "Sussie Smith" RoumeliotisDan "w00ki3z." Cates
31 oktoberPhil "mrsweets28" GalfondBen "ben86" Tollerene
   
2 novemberhalve finale 1(winnaar 27 oktober tegen winnaar 28 oktober)
3 novemberhalve finale 1(winnaar 30 oktober tegen winnaar 31 oktober)
   
4 novemberAll-Star Showdown finale(winnaar 2 november tegen winnaar 3 november)

Dit weekend zijn de eerste twee matches dus al gespeeld. Eerder vandaag las u het verslag van de match tussen Sulsky en Kuder. Het verslag van de tweede match, tussen Haxton en Millar, leest u hier onder:
De eerste match was interessant, maar nooit echt spannend. Ben "Sauce123" Sulsky nam al vroeg een voorsprong op zijn tegenstander Tobias "KTPOKP" Kuder en gaf die nooit meer uit handen. Na een krappe zes uur spelen zat de match erop waar Sulsky bijna altijd had voorgestaan. De tweede match zou gaan tussen de kersverse Team Online pro Isaac Haxton en Alex "Kanu7" Millar. De winnaar van deze match dient het op te nemen tegen Sulsky in de halve finale.

Zes uur Heads-Up spelen komt al niet al te vaak voor, maar hebben we wel al eerder gezien. De tweede match zou echter van een totaal ander kaliber zijn. Bovenstaande tweet stuurde Haxton de wereld in voor de match begon, en hij zou gelijk krijgen. 17 uur later zou de wedstrijd namelijk pas afgelopen zijn!

Ike Haxton: :)
Kanu7: let the fun begin
Ike Haxton: yup

Ook in deze match nam iemand al vroeg de leiding, maar net als in de eerste confrontatie in de All-Star Showdown was het verschil aanvankelijk miniem. Haxton had het voordeel na zestig handjes spelen en stond aan drie van de vier tafels in de plus. Opvallend was dat in de wedstrijd tussen Sulsky en Kuder er vaak geminraiset werd preflop, terwijl de spelers in deze match het iets groter maakten. Haxton opende steevast naar $222, terwijl Millar koos voor $250.

Haxton wint diverse kleine potjes, en een iets grotere waar Millar de river moest folden toen zijn tegenstander all-in ging op {7-Clubs}{3-Hearts}{10-Spades} | {4-Clubs} | {7-Hearts}. Even later hebben beiden een straat en de eerste pot groter dan $25.000 werd dan ook gechopped. Daarna ging een $20.000 pot wel voor het eerst richting één spelers: Millar riverde een fullhouse en versloeg daarmee de geturnde flush van Haxton.

Haxton aan de leiding

Maar het was allemaal kinderspel vergeleken met wat zou volgen. De handjes volgden elkaar snel op maar pas na hand 459 begint er schot in de zaak te komen. Haxton neemt de leiding in de match weer over van Millar die daarvoor even net minder dan een buy-in in de plus stond. Een grote pot zorgde ervoor dat het publiek eventjes dacht dat het zo gedaan zou zijn. Op tafel lag {8-Spades}{5-Clubs}{j-Hearts} | {a-Spades} | {6-Spades} en Haxton pushte all-in. Na lang nadenken maakte Millar de call met zijn {j-Spades}{10-Diamonds} voor second-pair. Het bleek niet genoeg, Haxton toonde {a-Hearts}{k-Spades} voor top-pair en top-kicker en kreeg de $44.479 pot naar zich toe geschoven.

"Kanu7" won hier en daar nog een pot, maar het merendeel der potten ging richting Haxton die na vier uur spelen ruim $67.000 in de plus stond en daarmee $33.000 verwijderd was van de overwinning. Haxton leek niets te kunnen missen en zelfs zijn lichte calldowns waren allemaal goed. De Team Online pro breidde zijn voorsprong uit naar $75.000 en Millar kon zich nog maar twee tafels veroorloven.

Waar we in de eerste match af en toe wat vinnige chats zagen, daar ging het er in de tweede wedstrijd van de All-Star Showdown een stuk gemoedelijker aan toe. Ondanks de flinke achterstand voor Millar, bleef ook hij goed gezind.

Kanu7: clearly part of being a team pro is getting to choose turns and rivers ;)
Ike Haxton: yes, among my favorite parts
Kanu7: only among! i gotta get myself one of these deals

Na vier en een half uur spelen behaalt Haxton zijn voorlopige hoogtepunt. Na 1.104 handen spelen staat de in Malta woonachtige Haxton $80.661 in de plus en hij heeft nog maar minder dan $20.000 te winnen om door te gaan naar de volgende ronde.

Millar maakt comeback

Zo gemakkelijk zou dat echter niet gaan. Het tweede half uur voor de volgende break was helemaal voor Millar en ook in zesde uur lag het momentum geheel aan zijn kant. Een grote hand waarin Haxton {9-Spades}{7-Clubs} had op {9-Hearts}{4-Hearts}{3-Diamonds} | {7-Diamonds} | {q-Diamonds} ging verloren want Millar toonde {k-Diamonds}{5-Diamonds} voor de flush. Haxton zijn voorsprong was nog maar $40.000, en Millar leek het beste van het spel en de kaarten te hebben.

Aan het einde van het achtste uur, met 1.901 handen gespeeld, was de achterstand voor Millar helemaal weg gewerkt. De man uit Engeland stond voor het eerst in uren weer voor, al was het verschil met $5.874 voor Millar, minimaal. De spelers konden niet weten dat ze nog maar net over de helft waren van de match.

Millar greep twee grote potten om zijn winst op te werken naar $46.864. Eerst kreeg hij het all-in op {6-Spades}{7-Spades}{9-Hearts} met {9-Clubs}{8-Spades} tegen de {q-Spades}{q-Hearts} van Haxton. Een tweede negen op de turn gaf hem trips en daarmee recht op de pot. Ook een geflopte top-pair voor Haxton tegen een geriverd hoger paar voor Millar en een geflopte set azen voor Millar tegen een totale bluf van Haxton zorgden ervoor dat het allemaal de kant van Millar op leek te gaan.

Na 2.097 gespeelde handen had "Kanu7" zijn gecombineerde stack opgewerkt naar $159.454. Een kleine flush voor Haxton tegen top-pair zorgde uiteindelijk voor een klein dipje voor Millar maar tegen de tijd dat hand 2.427 gespeeld werd, was zijn stack al $170.269. Dat was het dichtste bij wat Millar zou komen want daarna sloeg de match andermaal volledig om.

Beiden hadden ze nu de overwinning kunnen proeven, maar uiteindelijk vielen ze beiden weer terug. Haxton maakte met {q-Spades}{4-Diamonds} twee paar tegen de azen van Millar die daarmee niet alleen de pot, maar ook zijn mojo leek te verliezen. Een straight-flush, een fullhouse en een confrontatie met azen tegen aas-drie later had Haxton zijn verlies terug gebracht naar $26.383.

Inmiddels is de confrontatie al 13 uur aan de gang, maar beide spelers lijken nog steeds klaar wakker. Op tafel ligt {2-Spades}{8-Clubs}{4-Hearts} | {5-Hearts} | {7-Clubs} en de shove van Haxton werd uiteindelijk niet gecallt. De twee grapten over de hand in de chat:

Kanu7: i like the timing balancing on the river, then shove 100% of the time ;)
Ike Haxton: i have to spend a little while thinking about how excited i am to shove
Kanu7: haha
Ike Haxton: savor the moment
Kanu7: on a scale of 1 to 10, how was that one?
Ike Haxton: 9.5
Kanu7: nice
Ike Haxton: i had the second nut low
Ike Haxton: so it was very exciting
Kanu7: haha

Al snel volgt de 3.000ste hand en de host kondigde aan dat de blinden omhoog gingen naar $100/$200, zoals afgesproken. Haxton stond nog steeds achter, en had maar geld genoeg om twee van de hogere tafels te spelen. En zo geschiedde, "Kanu7" bleef alleen achter op twee tafels en had het uit te vechten op de andere twee tafels.

High Stakes Revealed - Haxton wint 17 uur durende All-Star Showdown van Millar 101

Millar wist vervolgens een fullhouse te maken met {q-Hearts}{2-Spades} tegen de flush van Haxton met {a-Diamonds}{j-Diamonds} op {9-Diamonds}{q-Diamonds}{4-Hearts} | {2-Clubs} | {2-Diamonds} en de $26.766 pot ging richting Millar. Als Millar dan ook met {q-Spades}{5-Spades} een fullhouse maakt tegen Haxton's {a-Diamonds}{q-Clubs} op {q-Diamonds}{5-Diamonds}{k-Diamonds} | {q-Hearts} | {8-Clubs} heeft Isaac plotseling nog maar $20.000 en hij speelt verder op één tafel.

De beslissende hand?

En toen was plotseling de hand daar die de hele match kon beslissen. Haxton opende de button naar $400 en hij zag Millar driebetten naar $1.400. De vierbet naar $3.400 volgde en hij callde ook toen Millar hem all-in zette. {a-Clubs}{k-Diamonds} voor Isaac tegen de {q-Clubs}{q-Spades} van "Kanu7". Dit kon wel eens de laatste hand van de match zijn, maar zo ver zou het niet komen. De {k-Spades} op de flop en {a-Diamonds} op de turn gaven Haxton in totaal twee paar en hij had weer meer dan $40.000 om mee te spelen.Kanu7: noooooooooooooooo
Ike Haxton: hahaha
Kanu7: nh lol
Kanu7: don't even think about coming back to win now :)
Ike Haxton: i'm thinking about it
Kanu7: rude

Haxton was weer helemaal terug in de match, al waren de stakes inmiddels wel zo groot dat iedere slechte run van kaarten de confrontatie kon beslissen. De tweede helft van het veertiende uur en het gehele vijftiende uur bleef Millar ana de leiding, maar zijn voorsprong nam wel snel af. Na 3.484 handen gespeeld te hebben, stond hij nog maar $10.628 in de plus en stonden de twee dus bijna gelijk.

Haxton andermaal aan de leiding

Nog geen 100 handen later had Haxton de leiding overgenomen, onder andere door een geflopte set boeren tegen een geriverde top-pair en top-kicker voor Haxton. En toen ging het plotseling wel snel. Waar Haxton de eerste keer zijn grote voorsprong niet kon doordrukken, daar lukte dat in uur zeventien van de match wel. Een hand waarin Millar zijn open-ended miste maar alle straten Haxton blufte, mislukte. De Amerikaan callde met twee paar en breidde zijn voorsprong uit. Ook een preflop all-in tussen pocket negens voor Millar en koning-vrouw voor Haxton liep goed af voor de man uit Malta, hij maakte een flush en won de pot. En zo had Alex "Kanu7" Millar plotseling nog maar $6.000 en hadden ze te spelen op een tafel.

Vijf handen later was het afgelopen. Haxton opende de button naar $400 en Millar maakte de call. {6-Hearts}{4-Clubs}{7-Hearts} op tafel en Millar checkte naar Haxton toe die $300 continuation-bette. Millar maakte de call en na de {6-Clubs} op de turn check-callde hij nog eens een bet van Haxton, dit keer $1.050. De river was de {3-Hearts} en Kanu7 check-callde all-in voor $3.236 en overlegde {k-Diamonds}{5-Clubs} voor een straat toen het kwam tot de showdown. Haxton liet echter {9-Hearts}{5-Hearts} zien voor een flush en zo zat de match er plotseling op.Kanu7: congrats gg
Ike Haxton: thanks
Ike Haxton: gg
Ike Haxton: crazy match
Kanu7: yeah
Kanu7: win the QQ vs AK 1 time ffs
Ike Haxton: lol
Ike Haxton: indeed
Kanu7: can't remember the last time i was more card dead than the last couple of hours as well :(
Kanu7: ah well, shame someone has to lose such an epic match but best of luck for the rest of the tourney
Ike Haxton: yeah, i believe it
Ike Haxton: it really felt that way
Ike Haxton: thanks, you played really well

Winnaar:Isaac Haxton
Verliezer:Alex "Kanu7" Millar
Aantal handen:3.881
Duur:±17 uur

Verloop van de match tussen Isaac Haxton en Alex "Kanu7" Millar (klik voor vergroting)

Vanavond: Alexander "Sussie Smith" Roumeliotis en Daniel "w00ki3z." Cates

Vanavond gaat de derde match van start. Daarin zullen Alexander "Sussie Smith" Roumeliotis en Daniel "w00ki3z." Cates het tegen elkaar opnemen. De bracket ziet er momenteel als volgt uit:

High Stakes Revealed - Haxton wint 17 uur durende All-Star Showdown van Millar 102

Comments

Lees 4 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen