High Stakes Revealed - Sulsky wint van Kuder in eerste All-Star Showdown

High Stakes Revealed - Sulsky en Haxton winnen hun Allstar Showdown matches

Een aantal maanden geleden ontstond op het internationale pokerforum 2+2 tussen enkele High Stakes spelers het idee om een toernooi te organiseren om uit te maken wie nou echt de allerbeste No-Limit Hold'em Heads-Up speler ter wereld was. Uiteraard wisten zij ook dat het in een toernooivorm gieten van een dergelijke challenge, nooit onomstreden zou vast stellen wie nou de beste was. Maar het idee bleef leven.

Met de SuperStar Showdown-matches van Viktor "Isildur1" Blom had PokerStars al laten zien een dergelijk initiatief wel te kunnen waarderen. Met de switch van PokerStars naar Full Tilt Poker ontbrak het PokerStars voor even aan een echte pure High Staker binnen haar gelederen. Al snel werd echter Isaac Haxton gecontracteerd en onderdeel gemaakt van PokerStars Team Online. Wij spraken vorige week met hem over zijn aanstelling in de SoundBite van afgelopen vrijdag. Daar hadden we het ook al kort over het nieuw te organiseren toernooi en bleek de kersverse Team Online pro uit te kijken naar de clashes.

De term 'toernooi' is misschien trouwens niet de beste omschrijving. Er wordt namelijk wel gewerkt met een bracket om te komen tot een winnaar, maar de matches zelf zijn pure cashgames. De SuperStars Showdown matches van Blom eindigden na 2.500 handen, deze All-Star Matches eindigen pas als iemand door zijn volle $100.000 heen is. De Heads-Up matches beginnen allemaal met vier tafels van $50/$100 waardoor er dus direct $40.000 op tafel ligt. Zodra iemand onder de $10.000 voor een tafel komt, wordt die direct weer aangevuld. Als iemand dat niet meer kan omdat diegene te weinig geld nog achter de hand heeft, wordt er een tafel gesloten. Zo wordt er te allen tijde deepstack gespeeld en tot de laatste buy-in staan er 100 big blinds op het spel. Is er na 3.000 handen spelen nog geen winnaar, dan verdubbelen de blinden naar $100/$200.

Het volledige schema is als volgt:

datummatch 
27 oktoberTobias "KTPOKP" KuderBen "Sauce123" Sulsky
28 oktoberAlex "Kanu7" MillarIsaac "IkeHaxton" Haxton
30 oktoberAlexander "Sussie Smith" RoumeliotisDan "w00ki3z." Cates
31 oktoberPhil "mrsweets28" GalfondBen "ben86" Tollerene
   
2 novemberhalve finale 1(winnaar 27 oktober tegen winnaar 28 oktober)
3 novemberhalve finale 1(winnaar 30 oktober tegen winnaar 31 oktober)
   
4 novemberAll-Star Showdown finale(winnaar 2 november tegen winnaar 3 november)

Dit weekend zijn de eerste twee matches dus al gespeeld. Hier het verslag van de match tussen Sulsky en Kuder. Het verslag van de tweede match, tussen Haxton en Millar, volgt later op de dag.
Tobias "KTPOKP" Kuder tegen Ben "Sauce123" Sulsky

De heren begonnen, zoals gezegd, met vier tafels met $10.000 en het was Ben "Sauce123" Sulsky die vroeg de leiding pakte. Na 52 handen spelen had hij een halve buy-in winst aan een van de tafels maar de eerste all-in zou uiteindelijk in het voordeel van Kuder uitvallen. Sulsky flopte top-pair maar Kuder flopte een flushdraw en riverde een hoger paar. En zo ging de eerste echt grote pot richting de Oostenrijker.

Deze vroege lead was alles behalve een garantie op de overwinning. Een pot waarin beiden trips vijven flopten, zorgde al snel voor een omgekeerde situatie; "Sauce123" maakte van zijn trips op de turn een fullhouse en pakte de leiding. Die voorsprong zou hij nooit meer uit handen geven, zoals te zien in de grafiek onder aan dit artikel, die we maakten met behulp van de gegevens die PokerStarsblog.com publiceerde.

De wedstrijd kabbelde voort en Sulsky leek eigenlijk geen enkel moment echt in de problemen te komen. Toch is het winnen van $100.000 bij blinden $50/$100 een hele opgave, zelfs voor de grootste verdiener van 2012 tot op heden. Er waren heel wat set-ups voor nodig om uiteindelijk bij dat bedrag uit te komen.

Kuder won een grote pot met aas-koning tegen pocket boeren preflop allin, en won daarna ook nog eens met een geturnde flush tegen de bottom-set van Sulsky. De twee grote potten gingen naar "KTPOKP", maar alle kleintjes werden uiteindelijk de kant van "Sauce123" op geschoven.

Op tafel 1 speelt zich dan een hand af die de wedstrijd leek te laten kantelen. Kuder driebette zijn kleine blind op de open-raise van Sulsky, en die callde. {2-Diamonds}{3-Hearts}{6-Clubs} op de flop en Kuder en Sulsky checkten beiden. Op de turn verscheen de {7-Clubs} en KTPOKP bette $1.400. Sulsky maakte de call en zag zijn Oostenrijkse tegenstander $1.500 betten op de {3-Spades} op de river. Sulsky maakte er $7.500 van maar ontving een call. Hij moest {k-Diamonds}{2-Clubs} laten zien terwijl Kuder {j-Hearts}{j-Spades} toonde. Die $20.000 pot zorgde ervoor dat Kuder op twee van de vier tafels een voorsprong had, maar zijn achterstand op de overige twee tafels was groter waardoor hij nog steeds in de min stond voor wat betreft de challenge.

Kuder won dus weer een grote pot maar wist andermaal het voordeel niet naar zich toe te trekken. Kuder gaf het initiatief al direct weer uit handen en kon van de $20.000 pot geen streak maken. Sulsky was heer en meester en kon rond hand nummer 1.000 van de challenge al niets meer verkeerd doen leek het.

Eerst hit hij zijn flush voor een $22.000 pot, en daarna is hij alweer gelukkig. In een grote hand was het KTPOKP die preflop driebette en postflop drie keer check-callde op {q-Spades}{k-Clubs}{j-Diamonds} | {6-Spades} | {2-Clubs}. Het board was niet mooi voor zijn {a-Spades}{a-Hearts} maar hij kon geen fold vinden. Sulsky gebruikte het enge board niet om een grote bluf op te zetten maar had daadwerkelijk een straat geflopt met {10-Spades}{9-Spades}. Die grote pot ging dus richting Sulsky.

Kuder kon op 1 tafel niet meer reloaden en tafel 3 werd dan ook uit de roulatie gehaald zodat hij op de overige tafels wel meer dan $10.000 had staan. De tijd begon te dringen en hij dacht dan ook waarschijnlijk dat hij wat verloren grond kon goed maken toen hij actie kreeg op zijn {a-Hearts}{k-Diamonds}. Sulsky had echter andermaal het geluk aan zijn zijde, de Amerikaan toonde {a-Diamonds}{a-Spades} en maakte zijn voorsprong nog groter. Ook tafel twee moest verdwijnen om zeker te stellen dat Kuder op de twee overgebleven tafels genoeg had staan.

In het vijfde uur van de challenge won KTPOKP iets terug en kon er weer een derde tafel geopend worden. Een situatie met vrouwen preflop all-in tegen pocket tienen zorgde ervoor dat hij helemaal op de weg terug leek. Die hoop vervloog echter al snel want aas-koning tegen pocket koningen zorgde ervoor dat Sulsky stevig aan de weg richting zijn overwinning timmerde.

Acht kleine potjes later moest KTPOKP alweer de derde tafel opgeven en speelden de twee op twee tafels verder. Niet veel later kwam er een pot langs die zorgde voor de verdere ondergang van de Oostenrijker. Op tafel lag {k-Diamonds}{a-Clubs}{6-Spades} | {6-Hearts} | {9-Hearts} en Sulsky pushte allin. Kuder maakte de call met {a-Diamonds}{4-Hearts} maar dat was niet genoeg. Alle azen waren uit het deck want Sulsky had de andere twee met {a-Spades}{a-Hearts} en won zo de pot gemakkelijk. KTPOKP had nog maar genoeg geld om op 1 tafel verder te kunnen. Sulsky had daar niet echt zin in, getuige de chat:

Sauce123: want to flip ?
Sauce123: one table boring
KTPOKP: no..why should i do this?
Sauce123: fine, ill just play bad instead

Het flippen ging dus niet door, maar Sulsky kon het maar niet uit zijn hoofd zetten. Ondertussen was er een grote (en blijkbaar softe) Pot-Limit Omaha game aan de gang waar Sulsky eigenlijk wel wilde plaats nemen.

KTPOKP: you can fold every hand and play plo instead, i don't care

Het folden van iedere hand ging niet door maar Sulsky nam wel plaats aan de $200/$400 PLO tafel. Het leidde hem echter niet af van de match want hij bleef zijn voorsprong uitbreiden. In een handje kwam echter het spelen van PLO wel weer naar voren.

Op tafel lag {j-Clubs}{j-Hearts}{a-Diamonds} | {7-Clubs} | {2-Hearts} en Sulsky callde toen Kuder zijn riverbet raisede. Sulsky toonde {7-Spades}{2-Clubs} en dat was bij lange na niet genoeg tegen de {j-Diamonds}{10-Spades} van zijn tegenstander.

KTPOKP: this is not omaha
Sauce123: nh
KPTOKP: we are playing holdem here
Sauce123: oh ****
KTPOKP: just for your notice

Kuder bracht zijn stack weer naar $20.000 maar zou de match niet gaan winnen. Sulsky won pot na pot en ondanks een flush over flush situatie in het voordeel van Kuder, zou die laatste net voor het zesde uur ten onder gaan. In hand nummer 1.457 van de confrontatie raisede Sauce123 naar $200 vanaf de button. KTPOKP driebette naar $700 en Sulsky maakte de call. {k-Diamonds}{2-Spades}{q-Diamonds} op tafel en Kuder bette $800. Sulsky maakte de call en de {7-Spades} kwam er bij op tafel. KTPOKP checkte en raisede allin voor $7.972 toen Sulsky $2.000 bette. De Amerikaan maakte de call maar stond achter met zijn {k-Clubs}{6-Clubs} tegen de {k-Spades}{j-Spades} van Kuder. De {6-Hearts} op de river was de laatste kaart van deze ontmoeting en zorgde ervoor dat Tobias "KTPOKP" Kuder in totaal $100.000 had ingeleverd.

Winnaar:Ben "Sauce123" Sulsky
Verliezer:Tobias "KTPOKP" Kuder
Aantal handen:1.457
Duur:±6 uur

Het verloop in de match tussen Ben "Sauce123" Sulsky en Tobias "KTPOKP" Kuder.

Later vandaag een verslag van de tweede match, die tussen Isaac Haxton en Andrew Millar.

Comments

  • Brryann Brryann

    Jezus, makkelijk spel als je zo runned als Sauce

  • [user229425] [user229425]

    Mooie pot!

Lees 2 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen