Interview met Sunday Million winnaar 'JopperHarryN'

Interview met Sunday Million winnaar 'JopperHarryN'

Afgelopen zondag won de Nederlander "JopperHarryN" de Sunday Million voor $165.811,40. De man achter "JopperHarryN" speelde al diverse EPT's en liet ook zijn gezicht zien op de WSOP. Hij speelt al een hele tijd poker, de laatste vier jaar voor de kost. Eén keer wist hij te cashen in een live toernooi, in een $1.500 event op de WSOP. De 30 jarige uit Zuid-Holland wil niet volop in de media met zijn prestatie. Maar enkele vragen van PokerNews.nl wilde hij gelukkig wel beantwoorden.

De belangrijkste vraag als eerst; waar komt de naam 'JopperHarryN' vandaan?
Harry Nak is een typetje van André van Duin en 'jopper' is een nickname die een neef van me weleens gebruikte en half voor mij heeft bedacht. En die avatar van The Hulk? Ik wissel af en toe. Deze koos ik net nadat ik de film van de hulk had gezien en ik vind dat je beetje sterk over moet komen dus dit paste wel. Deze heb ik wel al lang ja, misschien weer eens tijd voor een nieuwe.

Interview met Sunday Million winnaar 'JopperHarryN' 101
'JopperHarryN'

Ben je een echte toernooispeler in hart en nieren?
Ik ben een echte toernooispeler ja, ik speel eigenlijk alleen toernooien en sng's. Incidenteel speel ik wat cash, maar dat komt maar weinig voor.

Speel je alle Sundays?
Ik speel op zondag wel veel moet ik zeggen. Soms laat ik de 100 rebuy of Sunday 500 schieten, maar over het algemeen speel ik alles. Ik begin meestal rond een uurtje of twee 's middags en open dan alles vanaf de $11 rebuy tot en met de Sunday Warmup en Sunday Million. Ik moet alleen wel zeggen dat ik lang niet alle zondagen speel trouwens, regelmatig heb ik sociale verplichtingen en die gaan toch altijd voor. De Sunday Million heb ik wel vaak gespeeld hoor, ik denk in totaal wel honderd keer inmiddels. Dus het werd wel tijd om hem een keer te winnen haha!

Hoe was deze zondag? Speelde je weer alles?
Ja, ik begon gewoon 's middags en ik kwam erg veel in the money, alleen ik strandde daarna ook weer vrij snel. Ik haalde geen finaletafel ofzo, maar het ging dus wel lekker. In het begin van de Sunday Million was ik dan ook nog aan het multitablen dus ik volgde het niet zo.

Ik denk dat toen er nog ongeveer 50 man inzaten er wel een cruciaal handje was. Under-the-gun schoof zes big blinds erin met pocket vijven en ik schoof vijftien big blinds eroverheen met pocket zevens vanaf de cutoff. De grote blind vond pocket vrouwen maar ik hitte een zeventje op de river! Toen kreeg ik dus wel een oké stack en kon ik verder bouwen. Toen begon ik wel echt op te letten. De finaletafel is te bekijken als replay dus die kan je zelf allemaal wel zien denk ik.

Ik kan me trouwens nog goed herinneren dat ik een jaar of anderhalf geleden een keer bij de laatste twee tafels zat met een zeer goede stack en dat ik een gigantische blow-up maakte. Dat ging me sowieso nu niet gebeuren, maar heel even dacht ik nog van 'nu ga je geen domme dingen doen!'

Hoe was de tegenstand?
Ik denk dat alle goede spelers in San Remo zaten ofzo want het veld was niet heel zwaar. Zeker bij de laatste paar tafels stond ik echt te kijken. Door de structuur is er trouwens niet extreem veel ruimte om creatief te zijn. Je kan dan zelf wel een redelijke stack hebben maar er zitten altijd veel spelers in met stacks tussen de tien en twintig big blinds waardoor je niet al te veel kan openen omdat er veel gereshoved wordt.

Aan de finaletafel was ik redelijk actief en ze kozen steeds het verkeerde moment om tegengas geven. Als iemand negen-zeven voor twintig big blinds erin schuift dan geeft dat wel aan dat ik een redelijk los imago had.

De deal was uiteindelijk vrij snel gemaakt, de nummer drie 'NickGoff79' probeerde nog heel even wat te roepen in de trent van dat zijn ICM toch wel vond dat hij meer moest krijgen, maar dat werd al snel de kop ingedrukt haha.

Overigens probeerden we eerst met vijf of zes man al een deal te maken, maar 'gigibaston' die op dat moment chipleader was, wilde niet. Dat ging dus niet door op dat moment. Na de uiteindelijke deal was het niet heel anders, we speelden immers nog steeds om $20.000. Wel serieus geld, en ik wilde natuurlijk ook gewoon het toernooi winnen!

We hebben maar heel kort 3-handed gespeeld want zij gingen flink snel tegen elkaar allin waardoor 'gigibaston' met een twee tegen één chiplead tegen mij aan de heads-up begon. Maar doordat we toen nog vrij deepstacked zaten en hij echt supertight speelde, kon ik redelijk makkelijk terugkomen. Toen ik hem vrij laag had kregen we het er preflop in met mijn aas-twee tegen zijn vrouw-boer waar hij een boer riverde. Toen kon ik dus weer opnieuw beginnen.

Uiteindelijk vierbet knalde ik het er in met aas-vijf en had hij aas-vrouw. Maar goed, netjes een vijf op de turn! Dat was wel de valkuil want doordat hij niet echt schakelde tussen fullring en shorthanded moest ik alleen uitkijken dat áls hij tegengas gaf, hij wel echt iets had. En wat doe ik? Ik jam er vijftig big blinds in met aas-vijf haha. Mijn heads-up tegenstander was overigens wel ook echt een van de beste aan de finaletafel.

Maar jij won!
Mijn vriendin werd net wakker om naar haar werk te gaan dus die heeft de heads-up niet meer gezien, na de deal moest ze echt vertrekken. Ik kreeg direct na afloop wel een aantal mailtjes met felicitaties dus er zullen wel wat mensen stiekem gekeken hebben.

Heb je al eerder voor dit soort bedragen gespeeld?
Nou, ik heb wel aaardig wat EPT's gespeeld en in Vegas aan heel wat World Series toernooien mee gedaan. Maar ik sta nog op 0 EPT cashes en slechts één WSOP cash. Ik heb dus wel voor flink wat bedragen gespeeld uiteindelijk, maar dit is wel mijn grootste cash.

Het bedrag dat ik heb gewonnen gaat in eerste instantie de bankroll in. Ik ben een beetje Pot-Limit Omaha aan het leren, dus misschien 'Isildur' een keer uitdagen haha. Nee grapje, maar ik ga niet veel anders doen dan nu. Gewoon lekker toernooitjes grinden en ik ben niet zo'n live speler. Veel mensen willen wel dat ik naar de MCOP kom dus misschien dat ik dat toch maar even ga doen. De highroller? Sowiezo niet! Of ik moet de komende 3 weken nog drie keer de Sunday Million winnen. Ik ben niet zo van de procenten verkopen, dus als ik iets speel dan doe ik het ook volledig zelf en dan is €10.000 wel veel geld. Ja, deze Sunday Million is ook helemaal voor mij dus ja. Werd wel een keer tijd dat ik dat ding won na zoveel pogingen!

Interview met Sunday Million winnaar 'JopperHarryN' 102

Lees een volledig verslag van de finaletafel op PokerStarsBlog.com.

positiescreennamelandprijs
1JopperHaryNNederland$165.811,40*
2gigibastonRoemenië$151.743,82*
3NickGoff79Verenigd Koninkrijk$121.951,67*
4horseratCosta Rica$70.147,00
5$trateGemaDuitsland$53.566,80
6GarnerusVerenigd Koninkrijk$40.812,80
7KKcrawlerKKBolivia$28.058,80
8eamonn2009Verenigd Koninkrijk$15.304,80
9Luanto 14Duitsland$9.884,35

Comments

 • Bacchus Bacchus

  Staat gewoon op pokercollege.

 • B100 B100

  Smitte schreef

  Smitte schreef

  B100 schreef

  gg

  doe niet joh, met behulp van twee woorden uit bovenstaand interview en zijn voornaam is het vrij makkelijk te achterhalen wie het is.

  Ok?

 • GrindingNemo GrindingNemo

  google zn nickname en je vind het ook , boeiend

Lees 18 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen