High Stakes Revealed - Cates verslaat Galfond, Sulsky wint van Haxton

High Stakes Revealed - Cates verslaat Galfond, Sulsky wint van Haxton

In de eerste ronde van de All-Star Showdown op PokerStars hebben we al vier spelers ten onder zien gaan. Kuder verloor van Sulsky, Millar van Haxton, Roumeliotis van Cates en Tollerene ging ten onder tegen zijn goede vriend Galfond. Dat zorgde voor vier halve finalisten die het dit weekend tegen elkaar opnamen.

Ben "Sauce123" Sulsky versus Isaac Haxton

Ben "sauce123" Sulsky, momenteel de grootste winnaar op PokerStars met $3.296.287 in de plus, had het op te nemen tegen de kersverse PokerStars Team Online speler Isaac Haxton. Het begon allemaal nog met een vriendelijk praatje:

Ike Haxton: this should be fun, i'm excited
Sauce123: im half excited and half preparing myself to play 15 hours
Ike Haxton: yeah that too
Sauce123: i say we just decide the match on whoever drinks more cups of coffee
Sauce123: save ourselves some trouble
Ike Haxton: could be quite a contest
Ike Haxton: i think i was around 12 vs kanu
Sauce123: im at 1.5, but i dont consider myself awake yet

Beide spelers hadden hun eerste match gewonnen en namen die gewonnen $100.000, en de $100.000 die ze zelf hadden ingezet, mee naar deze halve finale. De match zou pas eindigen als een van de twee spelers $200.000 van de ander had gewonnen. De blinden begonnen op $100/$200 en de match begon met het nodige vuurwerk.

Een 200 big blind flip die Haxton won met aas-koning van pocket achten zorgde ervoor dat hij al snel bijna $65.000 in de plus stond. Maar dat dit geen walkover werd voor Haxton werd ook al snel duidelijk, nog voordat men 500 handen had gespeeld waren de rollen compleet omgedraaid en had Sulsky de leiding met een voorsprong van $80.000. Sulsky had daar wel een grote flip voor te winnen met tienen van aas-koning, en won daarna nog al een gigantische pot waar hij correct Haxton met derde paar callde in een mooie hand:De match bleef over en weer vliegen en duurde uiteindelijk maar liefst 19 uur. De swings waren gigantisch en beide spelers stonden op een punt in de confrontatie $100.000 voor en achter. In het zesde uur van de wedstrijd ging alles Haxton zijn kant op. Met top-pair en geen kicker callde hij Sulsky een keer af die zijn flushdraw had gemist, en ook met aas-drie maakte hij een fullhouse op {3-Spades}{2-Spades}{5-Spades}{5-Clubs}{3-Hearts} terwijl Sulsky een flush had geflopt met {q-Spades}{8-Spades}. Andermaal stond Haxton voor, dit keer $80.000 na het spelen van 1.287 handen.

Sauce123: i think im just getting warmed up
Sauce123: only 16 more hours to go

Sulsky grapte in de chat, maar het scheelde uiteindelijk niet veel met hoe lang het daadwerkelijk ging duren. Haxton bouwde verder aan zijn voorsprong, en tikte de $108.000 aan voordat het verval inzette. Niets leek goed te gaan voor Haxton die pot na pot verloor. Sulsky zag vervolgens een grote bluf mislukken om weer terug bij af te zijn.

Sulsky mist zijn open-ended en probeert Haxton te bluffen die niet weet van folden met een geflopte two-pair

Het gehele negende, tiende en elfde uur en een groot gedeelte van het twaalfde uur, ging Haxton vervolgens aan de leiding. Zijn voorsprong schommelde wel heel wat maar de voorsprong gaf hij slechts eventjes uit handen om hem vervolgens weer terug te pakken.

Het dertiende en veertiende uur was echter van een andere orde. Continu versprong wie er voor lag en de twee leken stuivertje te wisselen. Het hoogtepunt van Haxton lag op $73.000 terwijl Sulsky nog geen 300 handen later $103.000 in de plus stond. Drie grote gewonnen handen op rij waren daar debet aan.

Vanaf hand 3.356 in de match kwam daar echter verandering in. Rond die hand stonden de twee praktisch gelijk, maar daarna werd het uitsluitend Sulsky wat de klok zou slaan. Een geflopte set boeren die een fullhouse werd beste de straat van Haxton zette de streak in. Aas-boer tegen aas-vijf zorgde voor een gigantische lead voor Sulsky waardoor Haxton nog maar $58.000 over had.

Isaac vroeg Sulsky daarop of hij aan twee tafels mocht zitten met beiden $29.000, ook al betekende dat dat hij dan geen 100 big blinds aan beide tafels had. Sulsky ging akkoord en de twee speelden op twee tafels verder. Haxton wist nog netjes terug te komen en stond op een gegeven moment nog "maar" $60.842 in de min, maar door het omhoog gaan van de blinds naar $200/$400 werden de potten nog groter. Haxton was de ongelukkigere van de twee en de achterstand die hij had wist hij niet meer goed te maken.

Ook in het zeventiende, achttiende en negentiende uur kon Haxton het niet meer winnen. Sulsky maakte een call voor een $90.000 pot waarin Haxton blufte met aas-hoog en daarna ging alweer een grote pot naar "Sauce123". Op {a-Hearts}{j-Diamonds}{3-Spades}{8-Diamonds} check-raisede "Sauce123" allin en Haxton callde met {9-Diamonds}{10-Diamonds} voor de open-ended straightflushdraw. Hij wist echter niet te verbeteren tegen de {j-Hearts}{8-Hearts} van Sulsky en hij moest verder met maar $18.000.

De laatste hand was uiteindelijk een set-up. "Sauce123" flopte een straat en versloeg zonder moeite de geflopte twee paar van "Ike":


Haxton gaat ten onder tegen Sulsky

Dan Cates versus Phil Galfond

We spelen no-limit hold'em Heads-Up en bij de laatste vier hadden we dus Dan Cates, Isaac Haxton, Ben Sulsky en Phil Galfond. Het is raar maar waar, waarschijnlijk had Phil Galfond de laagste rating gekregen als je er op had kunnen inzetten. Galfond heeft zich al een hele tijd voornamelijk toegelegd op het spelen van Pot-Limit Omaha terwijl de anderen af en toe ook nog No-Limit Hold'em erbij spelen.

Maar vergis je niet, Galfond is nog steeds een van de beste spelers ter wereld en zijn tegenstander, Daniel "Jungleman" Cates moet dat ook geweten hebben. Cates, op PokerStars spelend onder de naam "W00ki3z." had wat opstartproblemen zo leek het want twee keer nam hij een vijf minuten pauze in het eerste uur.

Daarna kreeg de match echter wel vaart en ging het eindelijk echt los. Galfond pakte al snel de leiding, onder andere door de volgende hand waar hij succesvol op alle straten value kreeg van minder met {a-Hearts}{q-Spades} op {10-Clubs}{a-Diamonds}{3-Spades} | {j-Clubs} | {2-Diamonds}.Als Dan daarna een straat hit op de turn, maar diezelfde zeven op de turn Galfond een set geeft, kunnen we spreken van een cooler. De river pairede het board en Galfond vergrote zijn voorsprong.

Een gigantische pot zou het momentum een beetje doen shiften. Cates maakte het $400 vanaf de button en callde toen Galfond er $1.700 van maakte. {a-Clubs}{k-Spades}{j-Spades} op de flop en Cates callt de $2.400 bet van Galfond. {10-Diamonds} op de turn en Cates callt andermaal nu Galfond $5.200 bet. {9-Spades} op de river en Galfond zet Cates allin voor zijn laatste $16.227. Die callt met {q-Hearts}{j-Diamonds} en verslaat daarmee Galfond's {a-Spades}{k-Diamonds}.

Die pot van ruim $50.000 geeft Cates de leiding in de match, maar dat zou niet lang duren. Alweer een gigantische set-up zorgt ervoor dat Galfond de leiding terug pakt. Galfond en Cates hitten beiden wel aardig op {a-Spades}{10-Hearts}{9-Hearts}. Cates toont {9-Diamonds}{9-Clubs} terwijl Galfond een sloot aan outs heeft met zijn {7-Hearts}{8-Hearts} voor de open-ended straightdrawe. De {4-Hearts} op de turn is goed voor Galfond en de {6-Spades} op de river maakt geen verschil.

Maar daarmee is het nog niet over wat coolers betreft. {10-Spades}{5-Spades}{10-Hearts} op de flop en Galfond speelde bet, bet, bet met zijn geflopte trips met {k-Clubs}{10-Clubs} maar met de {a-Diamonds} op de turn en {8-Clubs} op de river zou hij alsnog niet zegevieren. Cates was namelijk weliswaar outflopped maar zijn {a-Spades}{a-Clubs} had hij Galfond outturned.

Behoorlijk wat swings dus en de chiplead wisselde dan ook aanvankelijk nog wel eens. Na die enkele wisselingen werd het echter tijd voor de Galfond hegemonie. Alweer was er een behoorlijke cooler voor nodig om het verschil te maken. Een fullhouse over fullhouse en weer gingen de chips naar Galfond:

MrSweets28: I dunno why I don't trust my gut and check
w00ki3z.: I would break my laptop

De voorsprong van Galfond zou tot ver in het zesde uur duren. Pas rond hand 2.564 had Cates zich terug gevochten en het verlies van ruim $100.000 omgebogen in een voorsprong van $40.000. Daarna was het over met het boompje verwisselen wat leider in de match betreft, want Cates zou zijn voorsprong nooit meer vergeven. De hand die Cates echt lekker vaart gaf was dit keer geen cooler, maar gewoon een bluf die niet werkte voor Galfond die tegen trips opliep:

Alles is dan voor Cates die geen flop lijkt te kunnen missen. Na een hand waar er {7-Spades}{4-Spades}{6-Hearts}{5-Diamonds}{8-Clubs} op tafel ligt en Galfond allin gaat, lijkt het helemaal klaar met Phil. Cates callt namelijk met {a-Diamonds}{9-Spades} terwijl Galfond het board speelt met zijn {j-Hearts}{k-Spades}.

MrSweets28: SO TILTED I CANT SPELL

Dat zien we niet vaak van Galfond die daarna nog maar op één tafel verder kan. Lang zou dat niet duren want Cates had al snel met zijn tegenstander afgerekend. Cates limpte de button en Galfond checkte zijn hand. {2-Diamonds}{j-Clubs}{7-Diamonds} op tafel en Cates bette $400 in positie. Galfond maakte de call waarna de {k-Spades} er bij op tafel kwam. Galfond check-callde een $1.200 bet en check-callde allin na de {4-Hearts} op de river. Zijn {j-Spades}{3-Diamonds} kwam echter tekort, Cates had {k-Diamonds}{3-Clubs} en pakte zo de laatste dollars van Galfond.

Cates maakt korte metten met Galfond

De finale

In de finale treffen we dan ook Dan "w00ki3z." Cates tegen Ben "Sauce123" Sulsky. Beide spelers zijn al $250.000 gegarandeerd, de winnaar gaat aan de haal met $550.000.

Met dank aan PokerStarsblog.com en alle actieve posters in het All-Star Showdown, previews, predictions and coveragetopic op 2+2 waaronder Vanilla Thunder.

Comments

  • [user200798] [user200798]

    Thumbs Up

  • B--2 B--2

    Opgeblazen potten met niks Tongue

Lees 2 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen