High Stakes Revealed - Galfond verslaat Tollerene na 14 urige All-Star Showdown

High Stakes Revealed - Galfond verslaat Tollerene na 14 urige All-Star Showdown

Lees ook:

De voorbereiding

De match van Isaac Haxton tegen Alex Millar was gemoedelijk, maar de overige twee matches die we tot op heden hebben gezien blonken niet uit in vriendelijkheid. Cates en Roumeliotis hadden bijna geen chat onderling en de enige keer dat "Jungleman" iets typte, gaf Roumeliotis kort aan dat hij er niets van begreep. In de match met Kuder chatte Sulsky aan dat hij liever wilde flippen op een gegeven moment en dat hij meer aandacht wilde hebben voor een PLO game die draaide.

Een wat nukkig begin dus, maar de confrontatie tussen Galfond en Tollerene was totaal anders. De twee waren uiterst vriendelijk tegen elkaar en van te voren gingen ze zelfs samen naar de sportschool. De twee kennen elkaar dan ook heel erg goed en wonen in hetzelfde gebouw. Op twitter zagen we de heren al wat vriendelijkheden en grapjes uitwisselen voor het begin van de wedstrijd:

High Stakes Revealed - Galfond verslaat Tollerene na 14 urige All-Star Showdown 101

Het begin

Galfond begon direct goed aan de challenge en liep binnen 150 handen uit naar een plus van $18.000. Phil callde zijn vriend Ben af met top-pair en zag dat het maar goed was dat hij zijn kicker vier niet had gehit, want naar die vier was "Ben86" op zoek om zijn straat te maken. Een pot zonder showdown waar Ben86 de river bet-foldde op {k-Clubs}{6-Spades}{2-Diamonds} | {6-Diamonds} | {8-Spades} hielp ook bij aan die vroege voorsprong.

Het waren echter nog niet eens twee buy-ins die Galfond voor stond. Ook in deze laatste match van de eerste ronde moest het verschil 10 buy-ins zijn, we zouden doorspelen totdat een speler $100.000 van de ander had gewonnen.

Galfond begon dan misschien goed maar gaf dat geen gevolg. Tollerene, momenteel de op een na grootste winnaar op PokerStars voor 2012, herpakte zich en trok het voordeel naar zich toe. In de grafiek onderaan dit artikel zie je dat na de goede start van "MrSweets28" de lijnen elkaar twee keren kruisen. Ben won grote potten en ging even aan de leiding, maar moest die toen weer opgeven toen hij met {a-Hearts}{j-Diamonds} allin ging op de river toen het board er als volgt bij lag: {a-Clubs}{7-Clubs}{4-Spades} | {k-Diamonds} | {a-Diamonds}. Trips voor Tollerene dus maar Galfond had hem in de val laten lopen met {a-Spades}{k-Spades} en won de pot van bijna $30.000.

Daarna pakte Tollerene weer een $29.300 pot terug toen hij met een betere twee paar tot de river kwam dan Galfond. Als hij dan ook nog met pocket vrouwen wint van de {a-Spades}{9-Spades} van Galfond op {9-Hearts}{3-Spades}{2-Diamonds} staat hij ruim $25.000 in de plus na bijna 600 handen gespeeld te hebben.

In het derde uur van de challenge gaat alles de kant van Tollerene op die rond hand nummer 900 ruim $66.000 van de stack van Galfond heeft weten te veroveren. Een gemiste open-ended deed Galfond allin bluffen maar Tollerene maakte de gemakkelijke call met top-two en liep aardig uit.

Lunch

In het vierde uur van de Heads-Up pakte Galfond wat terug maar toen ze na hand nummer 1.183 gingen lunchen, stond hij nog steeds $56.020 in de min. Voor het eerst was er een lange break in de All-Star Showdown en de twee vrienden gingen samen even een hapje eten:

High Stakes Revealed - Galfond verslaat Tollerene na 14 urige All-Star Showdown 102
Ben \"Ben86\" Tollerene (links) en Phil \"MrSweets28\" Galfond (rechts) lunchen samen terwijl ze voor $100.000 aan het spelen zijn.

Het vijfde uur blijven de twee een beetje rond dezelfde stacks schommelen maar vanaf hand 1.576 vecht Galfond zich echt terug. Tollerene bet de flop en turn op {3-Spades}{6-Clubs}{2-Diamonds} | {8-Diamonds} waarna de {4-Hearts} op de river valt. Tollerene zet Galfond waarschijnlijk op aas-hoog en maakt de call als zijn goede vriend allin schuift. Tollerene heeft slechts {k-Diamonds}{4-Clubs} maar zit niet goed, Galfond had inderdaad aas-hoog maar had daar een straat van gemaakt met zijn {a-Hearts}{5-Hearts}.

Wat volgt is een schommelbeweging waar Ben Tollerene tot en met hand 2.852 weliswaar het voordeel in de match kan houden, maar waar Galfond sterker en sterker lijkt te worden. Toch vindt hij nog niet helemaal zijn tractie want telkens als hij wat potten wint, moet hij op een andere tafel weer een grote inleveren.

Net voor het 3.000 handen punt, waar de stakes omhoog zouden gaan naar $100/$200, wint Tollerene alweer een grote pot waar hij met pocket tweeën een set weet te hitten. Kijk mee:


Galfond verliest dus met zijn pocket achten en moet echt aan de bak. Dat doet hij dan ook en al snel heeft hij de chips terug, en nog wat extra. Met pocket vrouwen wint hij preflop allin van pocket negens en hij doorziet een grote bluf om weer terug te komen. Als hij dan ook nog eens een straat maakt tegen top-pair, neemt hij zelfs sinds lange tijd weer de leiding in de match over.

Een $46.000 pot zorgt ervoor dat Galfond direct kan beginnen met het bouwen van zijn virtuele monsterstack. Op {9-Diamonds}{5-Clubs}{3-Hearts}{4-Hearts} raiset hij de bet van "Ben86" allin voor $21.894 met {a-Hearts}{6-Hearts}. Hij zou een van zijn vele outs moeten gaan hitten want Tollerene callde met {9-Clubs}{9-Hearts}. De {7-Diamonds} op de river gaf hem een straat en zo stond Phil plotseling $40.421 voor.

Op het hoogtepunt stond Galfond zelfs $65.084 in de plus maar dat wist hij niet vast te houden. De twee speelden toen nog maar op twee tafels maar de rest zou er al spoedig weer bijkomen want Tollerene vocht zich terug.

De volgende pot hielp aardig bij aan de comeback van "Ben86". Hij driebette preflop en speelde bet, bet, bet waarbij hij op de river allin kon. Galfond callde hem helemaal af met aas hoog, maar bleek door de river verslagen die Tollerene top-pair had gegeven:


Terug bij af

En zo waren we terug bij af, Tollerene stond nog maar $7.028 in de min en de stacks waren dus weer bijna gelijk. Inmiddels speelden ze al wel een hele tijd $100/$200 waardoor de swings groter gingen worden. Dit keer swingde de match de kant van Galfond op die geen grote hand meer leek te kunnen verliezen.

Hij had wel een gelukje nog want in een gigantische pot maakte hij een suckout. Op {8-Clubs}{3-Clubs}{j-Spades} gingen alle chips naar het midden en had hij de mindere hand met {a-Spades}{j-Diamonds} want Tollerene toonde {j-Hearts}{8-Hearts}. De {a-Diamonds} bracht echter soelaas voor Galfond en de {2-Clubs} op de river bracht daar geen verandering meer in en de $40.400 schoof naar Galfond zijn kant van de tafel.

Slotstuk

Het slotstuk was niet bijzonder indrukwekkend. Phil won het merendeel der potjes en het had er alle schijn van dat Tollerene simpelweg geen hand wist te maken. Ben probeerde de potten klein te houden en dat lukte, maar alsnog gingen ze vaker naar zijn tegenstander.

Na 13 uur spelen stond Galfond $73.000 in de plus en Tollerene had nog maar een tafel te spelen. Hij vocht zich nog even terug, maar het zou niet genoeg zijn. Tollerene belandde in een grote pot waar het board uiteindelijk {j-Hearts}{2-Clubs}{4-Clubs} | {k-Diamonds} | {3-Diamonds} las. Galfond check-raisede de river allin en na lang nadenken foldde Tollerene zijn hand. Dat zorgde ervoor dat hij nog maar $9.200 over had, wat al snel $2.378 werd door enkele kleine potjes.

De laatste hand was uiteindelijk weinig spectaculair. Met {q-Diamonds}{j-Clubs}{9-Clubs} op tafel kreeg Tollerene zijn laatste chips naar het midden met {j-Hearts}{2-Hearts}. Galfond callde uiteraard en had {q-Spades}{5-Clubs} te tonen en won dankzij de {a-Spades} op de turn en {5-Spades} op de river.

4.341 handen speelden de twee, in totaal 15 uur. De grafiek voor deze match ziet er daardoor als volgt uit:

De twee complimenteerden elkaar in de chat, en spraken vervolgens af om nog een hapje te eten. Op kosten van Galfond natuurlijk! Ook op twitter spraken de twee nog even wat aardige woorden:

Daarmee zijn alle matches gespeeld wat ronde één betreft. Vanavond zien we alweer de eerste halve finale, die tussen Sulsky en Haxton. Morgen heeft Galfond het op te nemen tegen Cates:

High Stakes Revealed - Galfond verslaat Tollerene na 14 urige All-Star Showdown 103

Comments

 • OzzyOwn OzzyOwn

  eindbaas sauce

 • Rock-City-King Rock-City-King

  Ohja ze gingen omhoog na een x aantal handen he.

 • JayJay00297 JayJay00297

  Rock-City-King schreef

  Sick

  edit: zijn ze upgemoved of zaten ze de hele tijd al op 2/4?

  Upgemoved, begonnen op 1/2

Lees 19 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen