PokerNews Boulevard: MicroMillions Challenge voor Richard "Tzen1" Veenman, en meer..

PokerNews Boulevard: MicroMillions Challenge voor Richard "Tzen1" Veenman, en meer..

Heb je iets gemist?

De afgelopen dagen niet zo op het pokernieuws gelet? Niet getreurd! Net als iedere dag zetten we het belangrijkste nieuws nog even op een rijtje:

MicroMillions Challenge voor Richard "Tzen1" Veenman

De MicroMillions III ging donderdag van start op PokerStars.com en tienduizenden spelers deden mee aan de eerste events van deze toernooi serie. Door de relatief kleine buy-ins is de MicroMillions III enorm populair onder de spelers met een lagere bankroll, maar dat weerhoudt de andere spelers er niet van om ook mee te doen. Vaak wordt deze toernooi serie gebruikt voor bepaalde challenges bij spelers met een hogere bankroll zodat er genoeg motivatie is om ook de toernooien met een buy-in van tien cent of één dollar te spelen.

Richard "Tzen1" Veenman is één van die spelers die het wel mooi vond om een challenge af te sluiten, nota bene tegen zijn collega van Team PokerStars Online Grzegorz "DaWarsaw" Mikielewicz. Aanstaande zondag zullen zij tegen elkaar strijden in de Event #28 tot en met #34, zo lezen we in de nieuwste blog van onze landgenoot:

Grzegorz “DaWarsaw” Mikielewicz and I will be dueling coming Sunday in a MicroMillions challenge. The rules are as follows:

- Sunday November 18, MicroMillions Events #28 till #34

- We can only play if we’ve qualified using FPPs

- We are only allowed to play FPP qualifiers on Sunday, starting at 06:00

- We can rebuy as much as we like, but only after we’ve qualified with FPPs

- Whoever wins the most money (rebuys will be deducted, FPPs won’t) in these 7 events is the winner!

- The loser of this challenge will be the personal assistant for one full day at the PCA! (we hope to make a short movie out of it)

- In case we tie, we are both going to be Tyler “frosty012” Frost’s PA for a day (That would be really worst case scenario!)

Mocht Richard Veenman deze challenge dus winnen, dan heeft hij voor één dag een persoonlijke assistent bij de PokerStars Caribbean Adventure. In zijn blog gaat hij nog verder in op de challenge:

"Greg normally plays NL 6-max Cashgames but hardly any tournaments. There are two 6-max (1 Shootout) tournaments which should be in Greg’s advantage. We are both not very good at Stud Hi/Lo so that could be interesting. Cashing in event #32 would be very nice but this tournament will get a lot of runners. Overall qualifying should be no problem but it might cost a lot of time! I’ve been playing a lot of tournaments lately so I feel pretty confident in this bet. Since most tournaments are turbo’s Greg’s cashgame experience is less relevant but it’s still an advantage.

It’s especially fun that I’m doing this bet with Greg since I’ve got to know him last year at the PCA and since then we’ve been in contact a lot. He visited Amsterdam a couple of weeks ago and I’m already looking forward to meeting him again at the PCA. This also means I’m going to the PCA again! I haven’t qualified for the Main Event yet but will try some more satellites for sure. If I don’t qualify for the Main Event I’m going to select a couple of side events and hopefully win big in those."

De blog van Richard "Tzen1" Veenman kun je lezen op Tzen1.com.

Stanislav Barshak leidt World Poker Tour Kopenhagen

Terwijl de WPT in Jacksonville eerder deze week pas toe was aan zijn ontknoping, ging er in Denemarken alweer een nieuwe editie van start. Het WPT Kopenhagen Main Event stond op het programma en inmiddels zijn we al aanbeland op de vierde dag van dit toernooi. Stanislav Barshak is de chipleader en hij leidt de laatste 18 spelers met 830.000 chips. Naast Barshak zien we onder andere ook Frei Dilling Kjaer, Jimmy Jonsson, Robin Ylitalo, Peter Jepson, en Steve O’Dwyer terug op Dag 4.

Barshak verzamelde voornamelijk punten in een set-over-set situatie tegen Jesper Mertz, waar zijn set negens bleef staan tegen het setje drieën van zijn opponent. De bubbleboy van de WPT in Kopenhagen was op zeer ongelukkige wijze Ramaneetharan Selvanajagam. Met {J-Clubs}{10-Spades} liep hij ver voor op de {J-Hearts}{5-Hearts} van Jan Djerberg, maar een {5-Spades} op de river zorgde ervoor dat de bubble barstte.

Steve O'Dwyer gaat op dag vier op jacht naar een nieuwe finaletafel, maar dat zal met zijn stack nog lastig genoeg worden. Hij begint als één na laatste in chips doordat hij vlak voor het verstrijken van dag drie een enorme pot verloor tegen Philip Jacobsen die een flush had gemaakt met {6-Hearts}{5-Hearts} op {K-Hearts}{9-Clubs}{2-Spades}{4-Hearts}{3-Hearts}. De laatste twee tafels zien er als volgt uit:

TafelSeatSpelerChips
11Jimmy Jonsson494.000
12Niclas Martinsson307.000
13Stanislav Barshak830.000
14Robin Ylitalo329.000
15Christian Honore95.000
16Kenny Kousgaard131.000
17Steve O’Dwyer110.000
18Frei Dilling Kjaer691.000
19Martin Tonnesen477.000
    
21Peter Jepson250.000
22Birkan Cakar265.000
23Jan Djerberg719.000
24Claus Nielsen141.000
25Thor Drexel268.000
26Jens Kerper628.000
27Emil Olsson302.000
28Morten Klein349.000
29Philip Jacobsen501.000

De volgende pay-outs liggen klaar voor de laatste achttien spelers:

PlaatsPrijs
1$229.938
2$145.164
3$93.080
4$68.316
5$51.237
6$40.989
7$34.670
8$27.325
9$20.494
10 - 12$15.200
13 - 15$12.295
16 - 18$10.587

ESPN's The Nuts

Donderdag werd er weer een nieuwe editie van ESPN's The Nuts uitgebracht, een maandelijkse blog post met de beste poker spelers van het moment. Een panel van tien personen, waaronder Elaine Chaivarlis, PokerNews' editor in chief; Don Peters, PokerNews' tournament reporting manager; ESPN's Andrew Feldman, Gary Wise en Bernard Lee. Zij kozen opnieuw Phil Ivey als beste speler ter wereld van dit moment, een positie die hij al sinds de World Series of Poker niet meer uit handen heeft gegeven.

Enigszins opvallend is het wel, Ivey heeft zich de afgelopen maanden nauwelijks laten zien en lijkt toch vooral bezig te zijn met zijn nieuwe site IveyPoker.com. Normaal gesproken vonden we Jason Mercier terug op een tweede plaats, maar dat is deze maand een keertje anders. Niemand minder dan Phil Hellmuth heeft namelijk de tweede plaats overgenomen van Mercier, die afzakte naar plek drie. Nieuw in de lijst is Greg Merson, de winnaar van het WSOP Main Event. "Looking at the big picture, we have an online cash game star who doesn't like playing tournaments, yet won two bracelets in 2012, including the biggest one of all. Welcome to stardom, Greg," vertelt ESPN Poker Editor Andrew Feldman.

De top tien van november ziet er als volgt uit:

PlaatsSpeler
1Phil Ivey
2Phil Hellmuth
3Jason Mercier
4Michael Mizrachi
5Greg Merson
6Dan Smith
7Vanessa Selbst
8Marvin Rettenmaier
9Antonio Esfandiari
10John Juanda

Voor meer informatie over ESPN's The Nuts kun je terecht op ESPN.com.

Comments

 • mappajo mappajo

  oke, mijn excuses Smile

 • Brammaretto Brammaretto

  5,50 is low Wink

 • mappajo mappajo

  Tzen schreef

  mappajo schreef

  dit zijn 2 "micro/lowstake" grinders, denk dat jongens als theo jorgensen, Ville whalback, Daniel negreanu, ElkY liever voor cash betten

  Micro zelfs? Dat je playmoney er niet bij zet... Maar voor $20k bet ik inderdaad niet. Vind $500 ofzo prima, maar als iemand mij $500 geeft om een dag zijn Personal Assistent te zijn dan doe ik dat zeker niet, dus wat dat betreft zou ik wel liever $500+ (geen idee waar die + dan precies op uit komt) armer zijn dan dat ik deze bet zou verliezen.

  zeker niet zo bedoeld, maar je tegenstander zie ik regelmatig toernooien als de big 5,50 spelen, wat wel degelijk micro is

Lees 41 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen