PokerStars en PokerNews MCOP Journaal | Dag 5: Het Main Event!

PokerStars en PokerNews MCOP Journaal | Dag 5: Het Main Event!

Deze woensdag was dan eindelijk dé dag daar: het Main Event van de Master Classics of Poker 2012 ging van start. Alle bekende Nederlandse spelers waren naar Amsterdam gekomen en werden vergezeld door een grote groep liefhebbende amateurs en een keur aan buitenlandse pro's die zich allemaal wel thuis lijken te voelen in Amsterdam.

Op deze eerste dag van het Main Event kwamen er genoeg spraakmakende potten langs. Wij probeerden de betrokkenen voor de camera te krijgen en in veel gevallen lukte dat ook. De eerste uren van de dag buzzde de namen van Robbert Wilbrink en Rolf Slotboom in ieder geval door het Lido. De twee waren in een opvallende pot al heel vroeg in het toernooi met elkaar geclashed en in PokerNews Boulevard schreven we daar het volgende over:

Rolf Slotboom schoot in ieder geval uit de startblokken en dat deed hij een hand die we eigenlijk niet van hem hadden verwacht. Preflop 6-bette hij namelijk tegen Robert Wilbrink en op een {q-}{10-}{6-}{6-}{8-}-board gingen alle punten naar het midden. Wilbrink dacht met pocket azen wel goed te zitten, maar tot ieders verbazing draaide Slotboom keurig {10-Hearts}{6-Hearts} open voor een full house.

Wilbrink konden we niet meer vinden maar zijn analyse laat zich raden. Rolf Slotboom was wel zo aardig om zijn tekst en uitleg te geven bij de controversiële hand en verscheen dan ook voor de camera. Daarnaast vroegen we hem ook, als woordvoerder van de Pokerbond, naar het regeerakkoord en de interessante periode die gaat volgen voor Nederlandse pokerspelers.

Naast Rolf Slotboom was er nog een interessante hand die al vroeg op de dag zorgde dat er bij Clyde Tjauw Foe stoom uit de oren kwam. Jorryt van Hoof bleek de "schuldige" en we vroegen hem naar de toedracht van het op tilt zijn van Tjauw Foe.

Ook Rob Hollink spreken we over poker in het algemeen, de belastingperikelen en Full Tilt Poker, Koert Westerman komt aan het woord, Fatima Moreira de Melo treffen we na haar uitschakeling en we hebben helemaal op het einde nog een klein grapje waar een als aap verklede Zeus-Jan Post de hoofdrol speelt.

Comments

 • Rock-City-King Rock-City-King

  -ej- schreef

  die oesterman is de grootste glijer die ik ken, had die gast ook op een feestje ik zeg houd je vriendin in de gaten Smile

  Wat een prachtige kerel is dat. Ik zag een reportage over zn werk op mtv met zo'n jong snolletje die bij hem langs ging. Hij vroeg nog net niet letterlijk of ie ff aan dr oester mocht zitten, het zou me ook niet verbazen als ie dr ff benedendeks heeft genomen.

 • advenje advenje

  zeg het ze arming

 • [user83059] [user83059]

  Jorisimo schreef

  Oceanlab127 schreef

  Waarom wordt Rob Hollink nog geinterviewd?
  Die man is zo vreselijke hypocriet. Alles afzagen voor black friday over voetbal, economie, politiek etc.
  Vervolgens valt zijn sponsor FTP door schandalig beleid en we hebben NOOIT meer iets van die gast gehoord. Helemaal nergens was deze man meer te bekennen met betweterige mening, arrogante gedrag en harde uitspraken. Ook deze man was bang dat hij zijn sponsor kwijt zou raken en durfde helemaal niks over zijn sponsor te zeggen. Hij is verschrikkelijk door het ijs gezakt en we mogen deze man nooit, maar dan ook nooit meer serieus nemen. Wat een hypocriete man is dat. Echt vreselijk.

  het is bijna weekend kan je weer even bijkomen van al die drukte in je hoofd

  Waarom zouden we hier uberhaupt nog ooit eens een serieuze reaktie verwachten op een kritische post, denk dat OL wel een punt heeft...

Lees 37 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen