High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen

High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen

In 2012 verscheen in totaal 62 keer het artikel High Stakes Revealed op PokerNews.nl. In deze rubriek hebben we de actie op de High Stakes pokertafels in de gaten gehouden waarbij we vooral de berichtgeving van de onlinetafels aan u konden brengen. We zagen de opkomst en ondergang van Sander "Berndsen12" Berndsen, zagen Viktor "Isildur1" Blom en Ilari "Ilari FIN" Sahamies weer de gekste swings mee maken en zagen tal van nieuwkomers de High Stakes beklimmen. Soms vielen ze weer, andere keren bleven ze staan en nestelden ze zich in de gevestigde orde.

In zes artikelen blikken we deze laatste week van 2012 terug op alle actie. Per artikel behandelen we twee maanden van het jaar en geven we de hoogtepunten, de grootste potten en het overzicht met tien grootste winnaars per maand. Helaas kunnen we u de tien grootste verliezers per maand niet berichten aangezien trackingsite HighStakesDB.com die gegevens niet meer weergeeft voor zelf opgestelde periodes. In het nieuwe jaar geven we u nog één High Stakes Revealed Recap met het totale overzicht van 2012, inclusief de grootste winnaars en verliezers en alle stats die we maar kunnen achterhalen. Laten we bij het begin beginnen, vandaag staan januari en februari op het programma.

Januari 2012

Het nieuwe jaar begint voor veel professionele pokerspelers met het op een na grootste pokertoernooi ter wereld. Begin januari wacht traditiegetrouw Paradise Island op pokerspelers van over de gehele wereld waar PokerStars in tien dagen een toernooi of vijftig afwerkt op de PokerStars Caribbean Adventure. Ook dit jaar waren er vele Nederlandse spelers naar de Bahama's afgereisd om hun geluk te beproeven. Opvallend genoeg snelden zich iedere pauze vele Nederlanders naar hun computer en dit keer niet om zelf wat handjes te spelen. De spelers waren aan hun beeldscherm gekluisterd om de verrichtingen van Sander Berndsen te volgen die het nieuwe jaar had aangegrepen om zijn geluk op de High Stakes te beproeven.

Berndsen, bij insiders al een tijdje bekend als ervaren Sit & Go speler, gooide het begin 2012 helemaal over een nieuwe boeg en nam plaats aan de High Stakes Pot-Limit Omaha tafels. Een nieuwe speler op de hoogste PLO limieten kan doorgaans wel rekenen op wat tegenstand want het clubje van spelers op die limieten is doorgaans relatief klein. Berndsen kwam, zag en overwon aanvankelijk met legendarische sessies tegen de groten der aarde. Viktor "Isildur1" Blom, toen nog onder contract bij PokerStars, deinsde niet terug voor een uitdaging en ging het gevecht aan. Dat liep niet al te goed af voor de Zweed die bakken met geld aan onze landgenoot doneerde in de eerste weken van januari.

Op 12 januari speelt Sander "berndsen12" Berndsen de grootste pot uit zijn carriere. Met bottom-set durft hij het wel aan tegen Viktor "Isildur1" Blom die zijn nutflushdraw bikkelhard speelt. Na de flop ligt er $232.284 in het midden en door het uitblijven van klaver kaarten en negens op de turn en river mag Berndsen zich de winnaar van het handje noemen. De op drie na grootste pot van januari 2012 ging als volgt:In de replayer gaat er iets mis met de grootte van de pot. Er zit niet $252.008 maar $232.284 in het midden.

Helaas voor Sander levert hij als januari op zijn einde loopt weer veel van het gewonnen geld in. Blom is op dat moment nergens te bekennen , Sander treft een andere grootmacht tegenover zich. Phil "MrSweets28" Galfond wint enkele tonnen van de Nederlander en laat hem achter met een slechts bescheiden plusje voor de maand. Ook Sven Niklas "ragen70" Heinecker neemt het op tegen Sander en heeft het voordeel in de heads-up match.

De anoniem opererende "patpatman" sluit de maand af als grootste winnaar met een plus van ruim acht en een halve ton. Jens "Jeans89" Kyllönen volgt hem op plaats twee met net geen zeven ton.

High Stakes Revealed artikelen

Top 10 grootste winnaars

 site(gebruikers)naamsessies/tafelsaantal handenwinst
1
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 101
"patpatman"23317.779$858.821
2
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 102
Jens "Jeans89" Kyllönen57938.332$698.662
3
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 103
Ben "Sauce123" Sulsky28622.164$671.148
4
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 104
Sven Niklas "ragen70" Heinecker22720.036$608.130
5
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 105
Ilkka "bernard-bb" Koskinen42629.366$576.251
6
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 106
Phillipe "takechip" D'Auteuil20420.119$427.558
7
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 107
Davin "mTw-DaviN" Georgi48440.033$349.939
8
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 108
Alexandre "BiatchPeople" Luneau515.491$344.360
9
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 109
Max "altiFC" Altergott848.644$335.446
10
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 110
Eugene "oogee" Yanayt516.830$311.701

Drie grootste potten

Preflop ligt er al $120.000 in als "de barcodeman", waar aan het einde van het jaar het gerucht steeds hardnekkiger van wordt dat het Hac Dang is, "patpatman" en Viktor Isildur1" Blom het met elkaar aan de stok krijgen. Op de flop gaat "patpatman" nog aan de kant voor zijn laatste $32.000 maar de andere twee participanten laten het geld naar het midden vliegen. Blom hit uiteindelijk zijn flushdraw en wint daarmee de pot van ruim $350.000 van Dang die zijn azen gekraakt ziet.

Viktor "Isildur1" Blom is ook bij de een na grootste hand van januari betrokken. "patpatman" is eveneens van de partij en samen hebben ze het op te nemen tegen de preflop allin geraakte Ilkka "bernard-bb" Koskinen. In de replayer gaat wat mis want daar zien we uiteindelijk de chips richting Blom geschoven worden die op basis van de kaarten die we zien daar geen recht op heeft.

Een double-suited hand is voor Viktor Blom hetzelfde als double-suited azen in omaha. Die azen heeft hij niet nodig om tot het gaatje te gaan, zo bewijst ook deze op twee na grootste hand van januari. Samen met "de barcodeman" en Davin "mTw-DaviN" Georgi vliegen de chips naar het midden preflop. De azen van Davin blijven staan, de miezerige tien van Dang is genoeg voor de grote sidepot.

Februari 2012

In februari heeft Sander Berndsen nieuwe moed en nieuwe dollars gevonden en andermaal waagt hij het erop op de hoogste stakes. Berndsen heeft zijn suikeroom weer gevonden en speelt diverse gigantische potten tegen Viktor Blom. Berndsen heeft aanvankelijk het voordeel en laat al spoedig drie ton in de plus noteren. Een zuur handje als aas-hoge flush tegen straightflush kon dat resultaat niet in de weg staan:Andermaal weet Sander die upswing geen succesvol gevolg te geven en nog voor de tweede maand van het jaar over is, is de naam "Berndsen12" niet meer op de hoogste stakes te vinden. Het merendeel der geboekte winst is vervlogen en vooral Ben "milkybarkid" Grundy en Viktor "Isildur1" Blom hebben hem het leven zuur gemaakt uiteindelijk.

Maanden later, in maart van dit jaar, hebben we een interview met Sander Berndsen. Daarin vertelt hij PokerNews.nl dat de trackingsites niet helemaal kloppen en dat hij nog steeds in de plus staat, ondanks dat HighStakesDB.com aangeeft dat hij licht verloren heeft. Sander maakt enkele maanden later nog eens zijn opwachting in High Stakes Revealed, maar van een definitieve comeback kunnen we niet spreken. Over 2012 staat Sander volgens HighStakesDB.com $214.883 in de min wat betreft cashgames. Vandaag de dag gaan er geruchten de ronde dat Berndsen het financieel niet goed voor elkaar heeft. Zo zou hij al enkele maanden doen over het terugbetalen van openstaande schulden. Hopelijk kan Sander in 2013 schoon schip maken en zijn gezicht weer op regelmatige basis laten zien aan de hoogste tafels.

Februari kenmerkte zich niet alleen door de tweede rise and fall van Berndsen. Zo werd het account van Team PokerStars Pro Daniel Negreanu gehacked en spewde de hacker op los. De ene pot van een paar honderd big blinds is nog niet gespeeld of aan een andere tafel ligt de stack van "KidPoker" al weer in het midden. Het boegbeeld van 's werelds grootste online pokersite zit ondertussen in het vliegtuig en pas als hij geland is wordt de hacker een halt toe geroepen. Daniel zijn telefoon staat dan al roodgloeiend met berichten van bezorgde vrienden, en het leef is dan al geschied. Wat er van de hacker terecht is gekomen, is nooit duidelijk geworden. Bekijk onder andere de volgende pot die het gehackte account van Negreanu speelde. Als de chips erin gaan heeft hij exact 0 outs:Verder hoorden we in februari voor het eerst van Ole-Kristian Nergård, een 19 jarige Noorse speler die miljoenen geërfd heeft. Hij beproefde zijn geluk live in Macau en speelde hoogste stakes tegen de grootste namen. Ondertussen twitterde hij zich in een ongeluk, en wij luisterden aandachtig:

Jens "Jeans89" Kyllönen was de grootste winnaar in februari dit jaar. Hij voegde ruim $1,1 miljoen aan zijn bankroll. Eén miljoen daarvan zou hij enkele maanden later investeren op de WSOP waar hij het 'The Big One for One Drop' toernooi speelde waar hij het naliet om te cashen. De rest, en dan nog wat, investeerde hij weer later dit jaar in een ruimtereis. De man geniet wel van zijn verworden rijkdom in ieder geval.

Op de tweede plaats in het rijtje met winnaar komen we "MaiseE" tegen. Al snel wordt duidelijk dat het om voormalig Team Pro William Thorson gaat. In februari wint het nieuwe account ruim 1,1 miljoen dollar waar hij de helft weer van inlevert in maart. Daarna moddert hij nog een maandje of wat aan om vervolgens niets meer van zich te laten horen.

High Stakes Revealed artikelen

Top 10 grootste winnaars

 site(gebruikers)naamsessies/tafelsaantal handenwinst
1
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 111
Jens "Jeans89" Kyllönen75149.720$1.164.309
2
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 112
William "MaiseE" Thorson23529.623$1.144.527
3
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 113
Alexey "LuckyGump" Makarov40526.401$640.404
4
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 114
Ilkka "bernard-bb" Koskinen54037.775$617.622
5
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 115
"donthnrmepls"714.403$371.662
6
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 116
Ben "milkybarkid" Grundy22422.499$364.125
7
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 117
Tsubasa "Tsubi87" Manabe100058.894$266.018
8
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 118
Vladimir "GVOZDIKA55" Schemelev371.648$261.778
9
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 119
Phil "MrSweets28" Galfond909.210$229.271
10
High Stakes Revealed - januari & februari - opkomst en ondergang van Sander Berndsen 120
"HC_68"988.867$227.775

Drie grootste potten

Topset voor Jens "Jeans89" Kyllönen tegen de nutflushdraw, twee paar, backdoor flushdraw en gutshot van Davin "mTw-DaviN" Georgi zorgt voor een gigantische pot. Zeker aangezien "Tsubi87" ook nog een kleine duit in het zakje doet met de second-nutflushdraw en een backdoor straightdraw.

De eerste No-Limit Hold'em hand die de revue passeert deze recap gaat tussen "patpatman" en Max "altiFC" Altergott. Die laatste heeft het voordeel als de chips er preflop in gaan met zijn pocket koningen. Zijn tegenstander is echter gelukkig op de river met zijn aas-vrouw want daar vind hij een van zijn laatste drie outs.

De voorgaande hand is niet de enige groffe uit de sessie tussen "patpatman" en Max "altiFC" Altergott. Dit keer is het "altiFC" die gelukkig is en zijn flush hit. Wat "patpatman" in deze hand had zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen.

Comments

 • MrCallipo MrCallipo

  Wel een uberballer die Jens Kylloenen(Jeans89).

  een van de weinige die de 1 million dollar drop 100% voor zichzelf speelde

 • Brinkytinky Brinkytinky

  Jeans89 obv

 • B--2 B--2

  Wie is die kale, met dat geld in zijn hand ?

Lees 3 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen