High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu"

High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu"

Juli 2012

In juli was het alweer dungezaaid wat betreft High Stakes Revealed artikelen op PokerNews. Door de World Series of Poker was er minder actie online, maar de voornaamste reden voor de weinige updates was natuurlijk dat we zelf in Las Vegas zaten om de live actie in het Main Event in de gaten te houden.

In juli zagen we Sander "Berndsen12" Berndsen weer even online en ook Brian Townsend en Gus Hansen lieten hun gezicht weer zien. Die laatste liep een beetje vooruit op de terugkeer van Full Tilt Poker en warmde op op PokerStars. Onder de nickname "brokski" waagde Hansen zich weer aan de online pokertafels met aanvankelijk een kleine winst. In tegenstelling tot veel andere voormalig Full Tilt Poker pro's, maakte Gus geen geheim van zijn terugkeer. Sterker nog, in een uiterst interessant interview met PokerNews.nl tijdens de EPT van Barcelona vertelde hij alle ins en outs over zijn online escapades. Helaas was het geluid van die opname niet bruikbaar en dus werd het interview nooit uitgezonden.

High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 101
Gus \"brokski\" Hansen begint in juli nog rustig, maar al spoedig vervalt hij weer in oude patronen (waarover later meer)

Juli was al met al een weinig spectaculaire maand. Wat we toen nog niet wisten was dat het een stilte voor de storm was. Augustus ging namelijk helemaal los met meer actie dan het hele jaar bij elkaar. "EireAbu" waagt zich in juli nog steeds niet aan tafels hoger dan $50/$100 maar zou ook al spoedig van zijn geloof vallen. Ilari "Ilari FIN" Sahamies heeft een goede maand en uiteraard is ook Jens "Jeans89" Kyllönen erbij in het rijtje met grootste winnaars. Opvallend genoeg ontbreekt deze maand ieder spoor van Ben "Sauce123" Sulsky. Hij speelde dit jaar weer twee toernooien, net als in 2011. Hij kwam enkel in actie in het $10.000 Heads-Up toernooi en in het Main Event maar liet het na te cashen. Dat overkomt hem wel vaker trouwens, Sulsky cashte pas één keer in een live toernooi in zijn gehele carrière.

High Stakes Revealed artikelen

Top 10 grootste winnaars

 site(gebruikers)naamsessies/tafelsaantal handenwinst
1
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 102
"EireAbu"27722.758$725.390
2
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 103
Ilari "Ilari FIN" Sahamies14211.677$706.291
3
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 104
"longerpig"29126.427$651.124
4
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 105
Jens "Jeans89" Kyllönen31717.499$430.562
5
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 106
Jannick "EDWARDHOPPER" Wrang1.11763.861$391.281
6
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 107
Shestvasily "forhayley" Synayvi27314.463$333.208
7
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 108
"N Channing"62640.266$316.798
8
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 109
Matej "mtvdeuem" Cepon59527.613$295.327
9
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 110
"5tgb6yhn7"363.108$257.762
10
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 111
Mikael "ChaoRen160" Thuritz757.399$235.705

Drie grootste potten

"Phisherman36" zet zijn geflopte trips om in een bluf, of probeert iets optimistisch, tegen Ilari "Ilari FIN" Sahamies, maar komt van een koude kermis thuis. De Fin turnde een fullhouse en geen haar op zijn kale hoofd die er aan dacht om te gaan folden.

Ook de een na grootste pot van de maand gaat naar Sahamies. Die loopt vrolijk mee als twee man preflop los gaan, en maakt op de river een straat om de koningen van "Phisherman36" te kraken. Ook de geturnde aas en gemiste nutflushdraw van "Deldar182" kan de muck in.

De derde hand van de maand qua grootte is eveneens voor Sahamies. Dit keer is het Ben "Ben86" Tollerene die aan de donerende kant van de tafel zit. In een gedriebette pot neemt Tollerene het initiatief over door de flop te raisen met zijn kans op een straat. Met top-pair maakt Ilari de call en doet dat ook als hij een flushdraw op de turn er bij krijgt. De river is een blank maar met slechts top-pair maakt hij wel de call voor een $191.000 pot. Tollerene moet vrouw hoog laten zien.

Augustus 2012

Augustus is dé maand dat de High Stakes ontploft. In ieder geval voor de Nederlandse railers want Joeri van der Sman, die op PokerStars speelt onder de naam "L0ve2PlayU", komt binnen met een knal. Joeri was in oktober van het jaar ervoor onderwerp van PokerNews PROfile en had op PokerNews de fans rijendik staan. De hotrun van Joeri begon al eind juli maar pas begin augustus keken we er naar in High Stakes Revealed. Alle railbirds waren getuige van de drie grootste potten die Joeri ooit speelde:

Joeri "L0ve2playU" van der Sman wint de preflop vierway all-in van Noah "Exclusive" Boeken, Tom "tjbentham" Bentham en "10IsTheYear".

Joeri "L0ve2playU" van der Sman flopt een straat en durft zijn tegenstander ook als het board paired gerust all-in te zetten.

Joeri "L0ve2playU" van der Sman krijgt het er met koningen tegen vrouwen preflop in, en maakt er nog een fullhouse van ook.

Helaas moet Joeri voor het einde van de maand alweer veel inleveren van de winst die hij maakte. Eind juli en begin augustus waren goed maar al spoedig ging Joeri onderuit en kwamen we hem tegen in het rijtje met grootste verliezers van de periode. In de jaargrafiek zijn die schommelingen niet terug te zien want het saldo per maand was nog steeds positief. Op het PokerNews forum gaf Joeri aan dat hij er weer voor eventjes klaar mee was:

joeriwestland
Schreef 421 posts
sinds 02/12/2008

Joeri van der Sman - PLO eindbaas
Verstuur bericht
Doomswitch ben er geloof ik wel weer even klaar mee... Back to normal grind.

Das_Spiegel
Schreef 1310 posts
sinds 17/06/2009

Veteran
Verstuur bericht
Joeri neem je een vrije dag vandaag dan kan ik ff wat aan het huishouden doen..

joeriwestland
Schreef 421 posts
sinds 02/12/2008

Joeri van der Sman - PLO eindbaas
Verstuur bericht
Nee, ga straks nog wel even spelen. Maar ga in princiepe weer gewoon normaal grinden. Alleen als ik hele goede hoge tafels vind zit ik er, maar ga ze niet meer starten enzo of diep spelen. Sta nog 200 up deze maand en ik wil dat liever vasthouden, ook voor als ftp straks weer online komt. Dus ga weer terug naar de "low risk mode". Was iig wel weer een leuke week

Onder andere deze hand ging verloren:

De straat van Van der Sman is niet genoeg tegen de hogere straat van Ronny "1-ronnyr3" Kaiser

"EireAbu"
"EireAbu" was tot 1 augustus de grootste winnaar in online poker volgens HighStakesDB.com met $3.431.641 op zijn naam. Die prestatie was des te opvallender aangezien hij tot dat moment niet hoger speelde dan $50/$100. Begin augustus brak hij met die discipline en zocht hij de $100/$200 en $200/$400 op. Wellicht vond hij zijn bankroll groot genoeg ervoor, vond hij de actie te mooi om te laten lopen of had hij simpelweg zin in grotere actie. Als hij terug kijkt op zijn jaar kan hij nog altijd niet ontevreden zijn, maar deze beslissing zal hij wellicht wel betreuren.

Het avontuur op de hogere stakes loopt namelijk niet al te goed af. "EireAbu" dropte binnen de kortste keren een half miljoen en daar bleef het niet bij. De ene pot van $100.000 volgde de ander in rap op. Kijk mee naar twee van de grotere handen die verloren gingen:

"EireAbu" flopt topset en een flushdraw maar als het geld er op de turn in gaat, blijkt hij nog maar één out te hebben tegen Ben "Ben86" Tollerene.

Met een overpair en open-ended durft "EireAbu" het wel aan maar de river helpt Gus "brokski" Hansen.

Blom en Sahamies
Niet alleen Tollerene en Hansen winnen van "EireAbu", ook Viktor "Isildur1" Blom mag het een en ander in ontvangst nemen. Begin augustus wordt zijn contract met PokerStars ontbonden maar ook zonder die overeenkomst bleef hij onverminderd voor actie zorgen. Hij speelde een 11 uur durende sessie tegen "EireAbu" waar de Zweed van +320.000 naar -$100.000 swingde om uiteindelijk weer de weg omhoog te vinden en de Heads-Up te verlaten met $200.000 in de plus. Blom levert het gewonnen geld uiteindelijk uiteraard weer in, maar laat wel zien ook zonder contract te blijven spelen op PokerStars.

Naast Blom heeft ook Sahamies een maand met genoeg actie. Hij eindigt de maand met een behoorlijke min maar heeft in de tussentijd wel gezorgd voor genoeg actie voor de railbirds.

Galfond
Waar "EireAbu", Blom en Sahamies verliezen, daar is Phil Galfond juist weer terug. Sinds mei van het jaar had hij niet meer online gespeeld maar 13 augustus maakte hij zijn rentree. De sessie duurde meteen maar liefst 17 uur (met een pauze van 4 uur tussendoor) en leverde hem $402.000 op. Welkom terug!

High Stakes Revealed artikelen

Top 10 grootste winnaars

 site(gebruikers)naamsessies/tafelsaantal handenwinst
1
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 112
Ben "Ben86" Tollerene35425.019$1.296.641
2
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 113
Phil "MrSweets28" Galfond25821.261$897.199
3
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 114
Mikael "ChaoRen160" Thuritz17413.179$722.416
4
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 115
"M.O.P."82955.803$655.602
5
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 116
Sebastien "Seb86" Sabic703.782$524.545
6
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 117
Ben "Sauce123" Sulsky22720.324$489.577
7
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 118
"Odd_Oddsen"70447.449$433.389
8
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 119
Alexandre "BiatchPeople" Luneau824.165$373.241
9
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 120
Terje "Terken89" Augdal1235.973$368.086
10
High Stakes Revealed - juli & augustus - Crash and burn voor Van der Sman en "EireAbu" 121
Ilkka "bernard-bb" Koskinen1729.315$362.625

Drie grootste potten

Terje "Terken89" Augdal eigent zich de pot van een kwart miljoen toe als hij op de river verbetert naar een straat. De set van Blom is waardeloos en ook "patpatman" kan blijkbaar geen flush omdraaien want moet mucken.

Zelfs met een overpair, gutshot en de nutflushdraw kan Blom niet winnen van de geflopte set van Sulsky.

De vrouw op de river zorgt er voor dat Sulsky de azen van Blom verslaat.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen