High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie

High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie

We besluiten ons jaaroverzicht met de maanden november en december. Het was een jaar met gigantische potten en spelers die van niets naar de High Stakes opkwamen. Soms verdwenen ze net zo snel weer maar anderen wisten definitief door te breken. 4 januari verschijnt een artikel op PokerNews met een compleet overzicht der winnaars en verliezers. Dan hebben we alle grafieken en alle grote handen van 2012 voor u.

November 2012

Tegelijkertijd met de herlancering van Full Tilt Poker, eisde ook PokerStars wat aandacht op. De laatste dagen van oktober en de eerste dagen van november organiseerde PokerStars namelijk voor het eerst de All-Star Showdown. De buy-in van dit unieke toernooi was maar liefst $100.000 en acht van de beste No-Limit Hold'em Heads-Up spelers deden mee. Het was een knockout toernooi waarbij de winnaar aan de haal zou gaan met $550.000, en de runner-up kreeg $250.000. De blinden zouden pas omhoog gaan van $50/$100 naar $100/$200 na 3.000 en naar $200/$400 na 5.000 handen. Daarmee was het bijna een cashgame waar we naar keken.

De deelnemers waren stuk voor stuk bekend bij de meeste railbirds. Benjamin ‘Sauce123’ Sulsky, Ben ‘Ben86’ Tollerene, Phil ‘mrSweets28’ Galfond, Daniel ‘w00ki3z.’ Cates, Tobias ‘KTPOTP’ Kuder, Alexander ‘Kanu7’ Millar, Alexander ‘Sussie Smith’ Roumeliotis en Isaac ‘Ike Haxton’ Haxton gingen allemaal zitten met $100.000.

Op PokerNews hadden we over iedere match een artikel.

All-Star Showdown Ronde 1:

All-Star Showdown Ronde 2:

All-Star Showdown finale:

Bij iedere degenkruising maakten we een grafiek om in beeld te brengen hoe de strijd verliep. De grafiek van de finale zag er als volgt uit waarbij je dus kan zien dat Cates het merendeel van de match het voordeel had:De uitslag is dan als volgt in beeld te brengen:

High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 101

(Team) Full Tilt Poker

Naast de All-Star Showdown was er in High Stakes Revealed uiteraard aandacht voor de terugkeer van Full Tilt Poker begin november. Op 6 november ging de site weer live en duizenden spelers beproefden weer hun geluk. Heel veel mensen kenden een spannende dag want lang niet iedereen wist natuurlijk nog hoeveel geld hij op zijn of haar account had staan op het moment dat de site zijn deuren sloot.

Gus Hansen, Tom Dwan en Viktor Blom werden in de weken voorafgaand aan 6 november gepresenteerd als Full Tilt Poker pro en werden "The Professionals" genoemd door hun nieuwe werkgever. Echt professioneel pakten ze het aanvankelijk niet aan. Tom Dwan speelde de eerste weken niet eens, en toen hij zich bij zijn collega's online voegde, leverde hij grof in. Het drietal gesponsorde spelers leverde de eerste weken ruim 1,7 miljoen in!

Grote potten

Ondanks de terugkeer van Full Tilt Poker, bleef de meeste actie aanvankelijk op PokerStars te vinden. Zo werd de grootste pot van het jaar op die site gespeeld in november van het jaar. De gigantische pot van $457.630 werd echter gesplit. Ilari "Ilari FIN" Sahamies was uiteraard betrokken bij de hand en had een freeroll tegen de hand van Ben "Sauce123" Sulsky. De harten bleven echter in het deck en de grootste pot van het jaar werd gesplit:Een week later werd de grootste pot van PokerStars met één winnaar gespeeld. In de hand zien we Ilari "ilari FIN" Sahamies de actie openen naar $1.880 openen waarop "patpatman" driebet naar $6.720. Zowel de barcodeman als Ilkka "bernard-bb" Koskinen maken de cold-call en ook Sahamies gaat mee. {7-Clubs}{k-Diamonds}{6-Hearts} op tafel en Sahamies bet $27.755 uit waarop "patpatman" de flop raiset naar $111.020. De barcodeman gaat daarop allin voor $160.420 en Koskinen foldt. Sahamies callt voor de rest van zijn stack en we hebben een gigantische drieway allin waarbij "patpatman" en "de barcodeman" er het diepst inzitten.

Sahamies heeft een optimistisch gespeelde open-ended en paartje met {q-Clubs}{q-Hearts}{5-Diamonds}{8-Clubs}. "De barcodeman" heeft een wrap met {8-Diamonds}{9-Hearts}{10-Spades}{j-Spades} en "patpatman" heeft topset en een backdoorstraar en flushdraw met {k-Clubs}{k-Hearts}{10-Hearts}{6-Clubs}. De topset van "patpatman" blijft staan uiteindelijk. De {5-Clubs} op de turn geeft de "barcodeman" nog een straat maar de {5-Hearts} op de river paired het board en geeft "patpatman" de winnende fullhouse. De $296.173 pot gaat richting de anonieme "patpatman".High Stakes Revealed artikelen

Top 10 grootste winnaars

 site(gebruikers)naamsessies/tafelsaantal handenwinst/verlies
      
1
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 102
"patpatman"19120.861$773.955
2
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 103
Ben "Sauce123" Sulsky10816.263$594.928
3
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 104
Hac "1Il1Il1il" Dang
4
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 105
"no_Ola"28018.515$551.807
5
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 106
Alex Luneau434.791$475.370
6
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 107
Kyle "KPR16" Ray205.248$401.843
7
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 108
Rui Cao889.249$354.823
8
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 109
Kyle "cottonseed1" Hendon92.091$353.434
9
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 110
"O Fortuna PLS"429.462$344.826
10
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 111
Max "altiFC" Altergott1168.965$322.131

De grootste potten
De twee grootste potten van november kwamen al langs in het artikel zelf. De op twee na grootste pot werd een splitpot:

December 2012

Dwan versus Blom
Met dank aan HighStakesDB.com hebben we u een jaar lang updates kunnen brengen van de hoogste stakes. Voor wat december aangaat hebben we de cijfers geraadpleegd op 29 december waardoor er nog een paar wijzigingen kunnen plaats vinden wat betreft winnaars en verliezers. Gelukkig hebben we deze vrijdag een artikel waarin we voor de laatste keer het hele 2012 bekijken. Dan alle grote winnaars, alle grote verliezers en alle grote handen. We hebben dan alle grafieken die je je maar kan wensen en dus een compleet plaatje voor wat betreft het jaar 2012.

In de maand december hebben we een eerste clash gezien tussen Tom Dwan en Viktor Blom. De twee Professionals van Full Tilt Poker hadden een clash vergelijkbaar met de Superstar Showdown en vochten het uit om $200.000 van de ander zijn bankroll. Dwan ging eerst aan de leiding maar moest uiteindelijk de overwinning toch aan Blom laten die uiteindelijk vrij gemakkelijk won.

Blom miljonair
Over Viktor "isildur1" Blom hebben we ook in 2012 weer genoeg geschreven. Hij was altijd onderwerp van gesprek met zijn bizarre swings en gigantisch lange sessies. Blom zijn start op Full Tilt Poker was niet al te goed maar in de tweede week won hij plots $1,25 miljoen om wat FTP betreft aan de leiding te gaan. En dat terwijl Blom zijn grootste hand "slechts" $81.200 was:Ook Gus Hansen maakte in de slotdagen van december een comeback. Hij won $900.000 in twee dagen om het jaar toch nog enigszins positief te besluiten. Hoe de uiteindelijke balans voor beide markante persoonlijkheden is, zien we vrijdag in het besluitende artikel.

Ivey terug op Full Tilt Poker
Ivey speelde al langere tijd weer online onder de naam "RAISEONCE" op PokerStars. In december vertoonde hij zijn gezicht ook weer op Full Tilt Poker. Zijn nieuwe gebruikersnaam is 'Polarizing', aldus een bericht dat een gebruiker kreeg van Full Tilt Poker:

Hello ioi, we are contacting you regarding one of your Full Tilt Poker opponents. The player in question plays under the username Phil Ivey.

As you are no doubt aware, we do not allow players to change their screen names. However, in exceptionally rare cases we do allow it. In this instance, we have made the decision, based on a number of circumstances, that this screen name will be changed.

From now on, this player will be using the screen name Polarizing.

Our decision to inform you of this change is also exceptional and is not our standard procedure. However, in light of recent events, we feel it is important to make this player’s opponents aware of the change to avoid any unfair advantage being gained.

Regards,Full Tilt Poker

Aanvankelijk ging het hem niet voor de wind, maar net voor de kerst liet Ivey nog even een dag noteren waar hij $460.000 in de plus eindigde zodat ook zijn Full Tilt Poker account weer vol zat. Ook voor wat betreft Ivey maken we op 4 januari uiteraard de eindbalans op.

High Stakes Revealed artikelen

Top 10 grootste winnaars (resultaten geraadpleegd 29 december)

 site(gebruikers)naamsessies/tafelsaantal handenwinst/verlies
      
  winnaars   
1
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 112
"davin77"21229.963$983.701
2
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 113
Viktor "Isildur1" Blom13516.139$786.445
3
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 114
"Schoitl"12016.098$701.600
4
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 115
"GSinishtaj"374.828$553.443
5
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 116
Sebastien "Seb86" Sabic13415.724$545.557

6

High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 117
 Alexander "PostflopAction" Kostritsyn645.121$414.559
7
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 118
Ben "Sauce1234" Sulsky263.169$410.738
8
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 119
"Gozoboro"624.455$360.742
9
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 120
Alex "Alexonmoon" Luneau14021.407$358.716
10
High Stakes Revealed - november & december - FTP terug in actie 121
Scott "mastrblastr" Seiver9310.563$356.720

De grootste potten

Op het moment van schrijven (29 december) is de grootste hand volgens HighStakesDB.com een No-Limit Hold'em hand tussen Andrew "Kanu7" Millar en "patpatman". Millar flopt een backdoor flushdraw en bottom-pair in een gedriebette pot en callt de c-bet van "patpatman". Op de turn krijgt hij een volwaarde flushdraw en callt hij andermaal de bet van zijn tegenstander. De river geeft hem de second nuts en hij schuift allin over de derdde bet van zijn Heads-Up tegenstander. Die callt maar moet mucken als hij Kanu7's {k-Diamonds}{2-Diamonds} ziet.

Een vierway preflop allin resulteert in een $206.249,50 pot. In de replayer gaat er nogal wat mis met de kaartjes en het is dan ook niet helemaal duidelijk wie de pot uiteindelijk gewonnen heeft. De beschrijving geeft aan dat het een drieway split is geworden, maar dat lijkt onmogelijk.

Net als de grootste pot, komt ook de op twee na grootste pot uit een $200/$400 Heads-Up No-Limit Hold'em sessie tussen "patpatman" en Andrew "Kanu7" Millar. Dit keer probeert Millar een grote bluf met zijn geflopte bottom-pair maar "patpatman" van een straat afbluffen gaat natuurlijk niet werken.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen