High Stakes Revealed - Viktor "Isildur1" Blom wint $200.000 van Tom "durrrr" Dwan

High Stakes Revealed - Viktor "Isildur1" Blom wint 1,35 miljoen in een week

Full Tilt Poker is inmiddels alweer een tijdje terug in de lucht en de meeste opstart probleempjes lijken gladgestreken. De FTOPS zijn zelfs weer aan de gang en er draaien met enige regelmaat hoge cashgametafels. We schreven eerder al over de slechte verrichtingen van de drie gezichten van Full Tilt Poker. Gus Hansen, Tom Dwan en Viktor Blom leken de highstakes community een reden te willen geven om naar Full Tilt Poker terug te komen van PokerStars en dropten samen een slordige 1,7 miljoen dollar in de eerste weken.

Een van die drie heren heeft inmiddels het roer om kunnen gooien. Terwijl Gus Hansen nog netjes iedere dag zijn zakgeld inlevert op de FLO tafels en Tom Dwan ook een duit in het zakje doet met enige regelmaat, daar heeft Viktor "Isildur1" Blom inmiddels een aardig weekje achter de rug. Morgen lees je meer over de upswing van Blom, vandaag aandacht voor de "Challenge" tussen de twee Full Tilt Poker pro's.

Uitdagen

Via twitter daagde Viktor Blom zijn teamgenoot uit voor een No-Limit Hold'em sessie met $200.000 als inzet. Hij had hem ook kunnen opbellen of e-mailen natuurlijk, of zelfs langs kunnen gaan aangezien de twee beiden in Londen zijn met enige regelmaat, maar dat was niet zo leuk geweest. Nee, twitter was het uitgelezen medium om direct ook de rest van de wereld op de hoogte te stellen. Bekijk de volgende tweets van Blom:

Tom Dwan reageert nog even en dan is de rest van de wereld ook weer op de hoogte:

Geheel toevallig had Full Tilt Poker direct een promotiepagina klaar inclusief "fightcard". Er wordt nog even duidelijk benadrukt dat ze met hun eigen bankroll spelen maar als Full Tilt Poker ze beiden een mooi bedrag overmaakt dan is het natuurlijk ook hun eigen bankroll. Dus dat nemen we met een korreltje zout.

Uiteraard rakelden de mediaheren en dames van FTP nog even de oorspronkelijke clash op tussen de twee. In 2009 kwam, zag en overwon aanvankelijk Viktor "Isildur1" Blom de heren van FTP met een genoteerde plus van $5 miljoen. Iedereen weet hoe het uiteindelijk afliep voor Blom die alles, en dan nog een beetje, weer dropte. Maar Dwan zag niets van dat geld terug. Het merendeel kwam bij Antonius en vooral Hastings terecht terwijl Tom Dwan zijn wonden kon likken.

High Stakes Revealed - Viktor "Isildur1" Blom wint 0.000 van Tom "durrrr" Dwan 101

Dwan aan de leiding

Afgelopen zondag was het dan zover. Net als we de laatste maanden wel eens op PokerStars hebben gezien, ging het festijn los op vier verschillende tafels van $100/$200. Dit keer speelden ze dus niet weer om miljoenen maar was de afspraak te stoppen als één $200.000 kwijt zou zijn. Jammer, want juist als de games extreem diep worden en er echt veel op het spel staat is het interessant railvoer.

De match begon ietwat langzaam, zonder al te gekke blufs zo op het eerste gezicht. Er kwamen wel grote potten langs maar dat waren voornamelijk set-ups waar grote handen clashten, al dan niet preflop. Dwan ging kortstondig aan de leiding door een grote pot waar zijn koningen bleven staan tegen Blom's tienen preflop allin.

Pas na deze pot kwam de clash echt los. Vooral Viktor Blom had blijkbaar een bepaald specerij in zijn achterwerk zitten en was weer ouderwets aan het rammen. De overbets vlogen je om de oren en zeker niet alleen met de nuts. Hier en daar callde Tom Dwan de overbet maar vaker dan eens kon hij zelfs de licht gevaluebette hand van Blom niet verslaan en moest hij mucken. Soms zat Dwan echter wel goed als hij de overbets van Blom callde. Kijk eens mee naar deze bizarre hand:

Het begint allemaal nog zo rustig met een raise naar $600 van Blom ({2-Clubs}{3-Hearts}) en een call van Dwan ({10-Diamonds}{q-Diamonds}). Op de {9-Hearts}{4-Clubs}{10-Hearts}-flop checken ze zelfs nog beiden. Dwan probeert nog iets van value te krijgen met zijn geflopte top-pair door op de {3-Clubs} op de turn zelf $1.000 uit te betten maar hoeft zich over value uiteindelijk niet druk te maken. Blom raiset naar $4.200 en Dwan kan callen om terecht te komen in een $9.600-pot. Dwan heeft nog ruim $15.000 over en kan die door de overbet allin van Blom allin check-callen als hij top-two rivered met de {q-Clubs} op de river. Dwan zijn 4th pair is niet goed, grote pot voor Dwan.

Het begin van de match ging dus Dwan's kant op, zeker toen hij nog eens een set flopte tegen Blom's top-pair en hitte zijn flushdraw nog eens tegen de geflopte top-two van Blom. Al spoedig was de volledige $400.000 op de tafels te vinden en kon het echte spel beginnen.

Kanteling

Toen kantelde het spel echter volledig de kant van de Zweed op en na anderhalf uur spelen stond Blom plotseling een ton in de plus. De volgende twee handen waren daar vooral de oorzaak van:

Dwan opent naar $600 en callt de driebet van Blom naar $2.000. {j-Diamonds}{3-Diamonds}{2-Clubs} op de flop en Blom zet zijn preflop agressie door met een c-bet van $2.400. "durrrr" maakt de call en doet dat ook als Blom $5.600 bet op de {2-Hearts}-turn. De pot is dan alweer $20.000 en Dwan heeft nog maar $21.000 en een beetje behind. Die kan hij allin callen als Blom hem allin zet op de {k-Diamonds} op de river. Dit keer was Blom niet aan het bluffen, hij riverde de flush met zijn {9-Diamonds}{8-Diamonds} en gaf Dwan het nakijken.

Dat was de groote pot van de match en letterlijk drie minuten later is het alweer raak.

Dwan opent naar $600 en callt weer de driebet naar $2.000 van Blom. Dwan heeft {j-Hearts}{9-Spades} in zijn handen en neemt het op tegen de {k-Spades}{a-Diamonds} van Blom die $2.400 bet op {3-Spades}{10-Clubs}{2-Diamonds}. In positie raiset Dwan naar $6.200 waardoor een $16.400 pot ontstaat op het moment dat Blom callt. De {k-Hearts} op de turn is dat laatste beetje wat deze hand nodig had om uit te groeien tot een monster. Met een geturnde top-pair en top-kicker checkt Blom naar Dwan toe die op zijn beurt een overbet maakt van bijna $20.000 met niets meer dan een gutshot. De vrouwen komen niet, de {7-Hearts} op de river is een blank en de $56.157,50 pot gaat naar Blom.

Nog eens 11 minuten later gaat het helemaal faliekant mis voor Dwan:

Blom opent naar $600 en callt de driebet naar $1.900 van Dwan met {a-Hearts}{j-Spades}. Dwan heeft {k-Clubs}{q-Diamonds} en hij flopt een gutshot met twee overs op {9-Hearts}{j-Diamonds}{6-Spades}. Dwan bet $2.800 en ziet zijn overbuurman raisen naar $6.400. Dwan gaat uiteindelijk allin voor $21.198,50 en krijgt een call van Blom die nooit van plan geweest zal zijn om zijn top-pair en top-kicker te folden. Dwan had tien outs maar de {6-Clubs} op de turn en {8-Hearts} op de river waren geen van die kaarten.

Het was passend dat de hand die de match uiteindelijk echt besliste, een overbet was van Blom.

Blom raiset naar $600 vanaf de button en ontvangt een call van Dwan. {k-Hearts}{10-Spades}{6-Spades} op tafel met een schamele $1.200 in het midden. Dwan check-callt een bet van $1.000 en check-callt nog eens $2.800 op de {2-Spades} op de turn. De river paired het board met de {6-Diamonds} en Dwan check-callt de $12.600 overbet van Blom. Na de call kan hij mucken want zijn Zweedse tegenstander toont {q-Spades}{3-Spades} voor een geturnde flush.

Na deze hand had Dwan nog maar $3.960 over die hij ook al snel zou verliezen. Dwan had in die hand pocket tienen maar kon de aas-drie van Blom niet voorblijven.

Uiteindelijk duurde de match 1.381 handen die gespeeld werden in 2 uur en 45 minuten. $200.000 erbij voor Viktor Blom waarmee hij een prachtige hotrun begon. Morgen alweer een nieuwe High Stakes Revealed waarin we de rest van de actie doornemen, waaronder Blom die dus $1.350.000 won in slechts enkele dagen.

Viktor "Isildur1" Blom+$200.000
Tom "durrrr" Dwan-$200.000

Met dank aan HighStakesDB.com

Comments

 • Rock-City-King Rock-City-King

  Sjoerd1234 schreef

  Rock-City-King schreef

  Sjoerd1234 schreef

  Hor komen ze aan aantal handen?

  En hoe komen ze aan dat bedrag? Precies 200k is wel opvallend

  Obv, dat van jouw ook toch?

 • Jdenk Jdenk

  Rock-City-King schreef

  Sjoerd1234 schreef

  Hor komen ze aan aantal handen?

  En hoe komen ze aan dat bedrag? Precies 200k is wel opvallend

  "Via twitter daagde Viktor Blom zijn teamgenoot uit voor een No-Limit Hold'em sessie met $200.000 als inzet."

 • PatrickDB09 PatrickDB09

  Hoe lang zal het duren voordat Isuldir zijn 1.35 miljoen + 200.000 dollars weer kwijt is?

Lees 9 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen