High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie

High Stakes Revealed

De High Stakes zijn een bron van opwinding. Dagelijks railen honderden mensen de games waar zij zelf alleen maar van kunnen dromen. De ene avatar is nog vrolijker dan de andere en de potten worden alsmaar groter en de stacks dieper.

Achter die wereld zit een heel verhaal. Maar weinig spelers hebben de bankroll echt bij elkaar gesprokkeld door continu up te moven om daar te kunnen spelen. Een kleine groep spelers kan het zich daadwerkelijk veroorloven om te spelen terwijl veel anderen procenten verkopen om de eventuele schade binnen de perken te houden.

Zowel de spelers met de bankroll voor dit soort avonturen als de spelers die shotjes wagen, moeten het doorgaans hebben van de vissen met een (on)gezonde dosis gokgenen. Een Canadese clown wiens bedrijf honderden banen moet schrappen ging altijd voorop wat het doneren betreft. Maar of hij nou onder "lady marmelade", "patatino", "elmariachimacho", "Bleachbum", "noataima" of "Zypherin" speelde, hij was lang niet de enige. Laliberté was dan misschien de joekel waar jonge knapen als volleerde Japanse walvisvaarders jacht op maakten, een school aan kleinere visjes zorgde ervoor dat niet al het geld van beneden naar boven ging in de pokercommunity. Ook aan het oppervlak kwam er behoorlijk wat binnen door rijke amateurs met een voorliefde voor poker.

Tot voor kort was dat hoe het High Stakes landschap eruit zag. Iedereen cirkelde rondjes rondom de grote vissen waarbij de top dogs ook nog wat wonnen van de mindere regs die op hun beurt ook profitabel speelden doordat ze het slachtvlees kregen van de walvissen.

Vandaag de dag is het echter ietwat anders lijkt het wel. Ergens moet het geld vandaan komen maar de eerste weken van januari lijkt het vooral rond te circuleren. Heren die voorheen door veel pro's als targets gezien werden (Blom en Hansen) wonnen plots bakken met geld van heren die voorheen als de crème de la crème gezien werden (Galfond en Sulsky).

Hansen won vorige week iedere dag tonnen om uiteindelijk een miljoen dollar in de plus te staan. Over Blom hebben we genoeg geschreven en het mag als bekend aangenomen worden dat hij een vliegende start kende in 2013. Op een gegeven moment stond hij zelfs maar liefst 5 miljoen dollar in de plus. Het geld dat die heren verdienden kwam niet uit de broekzak van een en passant langs wandelende rijkaard gevallen, maar kwam direct uit de bankroll van heren die tot de absolute top wat poker betreft behoren.

Downfall

De downfall van Viktor Blom hebben we in de vorige High Stakes Revealed uitgebreid de revue laten passeren. Blom sloeg een miljoen stuk en het was Galfond die de goudstukken in zijn buideltje stopte.

We noemden het al kort maar Gus Hansen kende een zelfde run, al was het op ietwat kleinere schaal. Aangezien hij zijn handjes speelde op tafels waar geen No-Limit Hold'em of Pot-Limit Omaha werd gespeeld, hebben we geen gespeelde handen van hem in beeld kunnen brengen de vorige High Stakes Revealed. Het miljoen dat hij bij elkaar sprokkelde was niettemin indrukwekkend. Helaas voor de Duitse dog ging hij (net als zijn Full Tilt Poker collega Viktor "Isildur1" Blom) genadeloos onderuit. De zo zorgvuldig bij elkaar gespeelde verzameling geldstukken werd bij drie heren die toch al niet krap bij kas zaten ingeleverd.

Gus Hansen
Wie wel eens in Las Vegas in de zomer heeft geprobeerd om aan een $1/$2 tafel te kunnen zitten in het Bellagio weet dat de wachtlijst nogal kan oplopen. Áls je dan eenmaal zit, dan kom je meestal ook voor vele uren niet meer van je plaats. Gus Hansen had iets soortgelijks gister. Hij ging zitten aan een 2-7 triple draw tafel en kwam daar pas 14 uur later weer vanaf. Aan die tafel speelde hij in totaal 1.675 handen. Per hand verloor hij gemiddeld $316 dollar want in totaal was de schade $529.000 onderaan de streep.

$164.000 daarvan ging richting de Fransman Sebastien "Seb86" Sabic. Na een uurtje droeg Sabic het stokje over aan Alex "Alexonmoon" Luneau die de 13 daarop volgende uren Hansen een pak rammel gaf. Hansen stond binnen de kortste keren gigantisch achter tegen de in Londen woonachtige Luneau, maar maakte een comeback om de sessie uiteindelijk af te sluiten met een verlies van nog "maar" $364.000.

Als Hansen alleen maar 2-7 triple draw had gespeeld dan was het verlies bij $529.000 gebleven maar helaas voor Gustav dueleerde hij ook met "SallyWoo" aan de $2.000/$4.000 Fixed-Limit Omaha 8-or better tafels. Halverwege de sessie met Luneau, toen het niet slechter leek te kunnen gaan, opende Hansen de FLO8 tafels met "SallyWoo". Die beslissing pakte desastreus uit want in 847 handen verloor hij nog eens ruim een half miljoen dollar.

Het enige dat voorkwam dat Hansen meer dan een miljoen totaal verloor die dag, was een kleine winst eerder op de dag waar hij $88.000 pakte van die zelfde "SallyWoo". In totaal ging Hansen voor $953.600 het schip in waardoor hij over zeven dagen net iets in de min eindigt.

High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 101
De laatste zeven dagen van Gus Hansen op de High Stakes

Blom
Ook Blom wist zich niet te herstellen van het pak slaag dat hij eerder deze week van Phil Galfond kreeg. Dit keer was het Alex Luneau die hem er van langs gaf en ook Ben "Sauce1234" Sulsky liet spreekwoordelijk zijn riem kletteren op het malse vlees van Blom. In een grote $250/$500 game had Blom geen passend antwoord op het geweld van Sulsky die de vijf grootste potten van de dag op zijn naam schreef.

De grootste hand van de dag was er eentje waar zowel "Isildur1" als Hansen niet bij betrokken was. Een gelukkige river zorgt ervoor dat Sulsky de pot niet hoeft te splitten maar het volledige bedrag in ontvangst mag nemen. Galfond vist achter het net door de {6-Diamonds} op de river die "Sauce123" een hogere straat geeft. "eitan2134" moest hopen op een board-pair maar kwam eveneens bedrogen uit.

Blom bluft zich een ongeluk met zijn gutshot. Sulsky maakt op de turn boat van zijn geflopte two-pair en gaat in check-call modus na aanvankelijk het initiatief gehad te hebben.

Het lijkt aan de showdown te zien een ongelukkige river voor Blom die zijn tegenstander daar uiteindelijk twee paar ziet maken. Blom callt hem wel af maar krijgt al snel het slechte nieuws.

Als je nog eens de verliezen op de triple-draw tafels tegen Alexander "PostflopAction" Kostritsyn daarbij op telt dan verdween er $411.000 van de bankroll van Blom. Geen goede dag voor de professionals van Full Tilt Poker dus. We komen uit op onderstaand overzicht:

15 tot en met 17 januari

 site(gebruikers)naamsessies/tafelsaantal handenwinst/verlies
      
  Winnaars   
1
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 102
"SallyWoo"31.406$694.470
2
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 103
Alex "Alexonmoon" Luneau72.502$479.060
3
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 104
Alexander "PostflopAction" Kostritsyn13514$373.389
4
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 105
"patpatpanda"164.295$371.003
5
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 106
Ben "Sauce1234" Sulsky404.051$232.397
6
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 107
"davin77"566.639$222.746
7
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 108
Sebastien "Seb86" Sabic2182$160.196
8
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 109
"J B E Z 2 E Z"62.598$141.648
9
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 110
Ronny "ronnyr37617" Kaiser352531$139.575
10
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 111
"O Fortuna PLS"31.147$135.062
      
  Verliezers   
1
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 112
Gus Hansen203560-$930.824
2
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 113
"Poker_KaMI"202.393-$634.437
3
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 114
Viktor "Isildur1" Blom151.025-$605.548
4
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 115
Erik "Erik1223" Sagström84.107-$574.501
5
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 116
Patrik Antonius71.611-$358.667
6
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 117
Kyle "KPR16" Ray5285-$93.270
7
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 118
DealMeInFast51.564-$70.842
8
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 119
Andrew "good2cu" Robl13755-$69.872
9
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 120
Brian "sbrugby" Townsend12556-$65.995
10
High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 121
no_Ola346.018-$64.414

Welcome Back Losers!

In bovenstaande rijtje met verliezers hebben we enkele opvallende namen. De naam van Gus Hansen zal weinig wenkbrauwen doen fronsen en ook "Poker_KaMI" (die lifetime bijna $850.000 in de min staat) is niet verrassend. Opvallender zijn echter de namen van Patrik Antonius, Andrew Robl en Brian Townsend. Die laatste twee hadden we maar weinig online gezien sinds de herlancering van de site. Beiden doen het nog niet echt goed, hoewel Robl onder dezelfde nickname op PokerStars wel bijna $73.000 won:

High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 122
Brian \"sbrugby\" Townsend

High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 123

Patrik Antonius begaf zich na Black Friday voornamelijk op PokerStars waar hij, volgens hardnekkige geruchten, speelde onder de nickname "Fake Love888". Dat ging allemaal niet al te soepel en in totaal liet hij een verlies van $1,6 miljoen noteren over nog geen 55.000 handen:

High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 124
Patrik \"Fake Love888\" Antonius

High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 125

High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 126

Deze week verscheen hij ook weer op Full Tilt Poker waar hij speelde onder zijn eigen naam en met zijn eigen avatar (inclusief Full Tilt Poker logo op de borst). Het valt te betwijfelen of dit een voorbode is van een aanstaande sponsordeal. Het zou zo maar kunnen dat hij zijn naam en avatar gewoon niet heeft aangepast zoals Alex Luneau dat aanvankelijk ook niet deed. Luneau, die nu speelt onder de nickname "Alexonmoon" verscheen bij de herlancering van Full Tilt ook met zijn oude avatar en volledige naam. Phil Ivey heeft zijn avatar en nickname op Full Tilt Poker wel aangepast, hij speelt tegenwoordig onder de nickname "Polarizing".

Antonius zijn terugkeer op Full Tilt Poker is alles behalve van een leien dakje gegaan. Althans zijn bankroll leek juist wel van een zelfde gladde bedekking te glijden want hij leverde al ruim $350.000 in:

High Stakes Revealed - Gus Hansen verliest een miljoen dollar in één sessie 127
Patrik Antonius

Met dank aan HighStakesDB.com.

Comments

 • Meaty23 Meaty23

  Leest lekker weg! Keep up the good work Frank!

 • LittleGoliath LittleGoliath

  busto_soon schreef

  mooi geschreven Frankie

 • Narya77 Narya77

  Leuk geschreven weer idd.

Lees 5 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen