High Stakes Revealed - "Isildur1" vernedert Galfond en Sulsky, wint $1,3 miljoen in een dag

High Stakes Revealed - "Isildur1" vernedert Galfond en Sulsky - +$4 miljoen

'Le Roi est mort, vive le Roi!'

'De koning is dood, lang leve de koning!', of 'konungen är död, leve konungen' zoals ze in Zweden zeggen. We schreeuwen het uit!

Ben "Sauce1234" Sulsky was vorig jaar de grootste winnaar in online poker volgens onze recap. In totaal verdiende hij volgens trackingsite HighStakesDB.com maar liefst $3.963.647. Blom was al een held maar gisteren heeft hij regerend koning Ben Sulsky helemaal van de troon geschopt: Blom won maar liefst $743.000 van de Amerikaan.

Tel daarbij de $449.000 op die Phil Galfond, nog al zo'n grote winnaar vorig jaar, verloor aan Blom en de $89.200 die Alex Luneau doneerde en we hebben de grootste winstdag voor iemand sinds Black Friday.

Degen

We kunnen ruiterlijk toegeven dat we weleens getwijfeld hebben aan het kunnen van Viktor "Isildur1" Blom. Het blijven lekenogen waar we mee kijken maar als we de grafieken van Blom er bij pakten dan leek hij vooral heel goed in het creëren van heftige swings, het beleven van bizarre dagen en het spelen van belachelijk grote potten. Naar eigen zeggen had hij op de Europese websites meer dan $11 miljoen verdiend voordat hij zijn gezicht liet zien op Full Tilt Poker in 2009. Maar met een wirwar aan sites, skins en nicknames was er geen mogelijkheid om dat te controleren. Waar we op af moesten gaan was dan ook zijn run op Full Tilt Poker waar we allemaal getuige van waren. Daar zagen we hem als een dappere Galliër het opnemen tegen alle grote namen uit de pokerwereld. Aanvankelijk kende hij immense successen maar zijn downfall was nog groter en indrukwekkender.

Was Blom een super talent die moest werken aan tilt en gameselectie? Of was hij misschien een supergokker met een ongekende run aan goede kaarten waardoor hij aanvankelijk de groten der aarde versloeg? Wij hielden het op een mix tussen beiden maar naarmate de verliezen zich opstapelden neigden meer en meer mensen naar het laatste. Een uitgebreide blog van Galfond kon lang niet iedereen overtuigen en werd door sommigen meer gezien als een manier om 'de vis' te vleien.

Focus

Met poker blijft het lastig oordelen. De samplesizes zijn vaak klein en zelfs duizenden handen tussen twee spelers zegt niet alles. Als je geluk hebt, of simpelweg geen "ongeluk", in de grotere potten van een sessie dan kan je grafiek er heel anders uit komen te zien terwijl je voor de rest hetzelfde speelt.

Dat gezegd hebbende, Viktor "Isildur1" Blom zit midden in een streak waar we ons petje voor afnemen en waarvoor we warme chocolademelk maken om achter de computer alles te volgen. Afgelopen maandag schreven we al over de drie miljoen die Blom de afgelopen 30 dagen bij elkaar speelde, maar met de sessie van gisteren erbij kunnen we nu helemaal schrijven over een fenomenale streak. Oude tijden herleven!

Ooit was er een sessie van Lex Veldhuis waar hij op Full Tilt Poker van een paar dollar $130.000 maakte. De PokerNews bezoekers die al een tijdje lid zijn zullen zich het nog ongetwijfeld herinneren want het forum ontplofte bijna. Veldhuis verloor al het geld net zo hard weer en honderden Nederlandse railers zaten met spanning te kijken. Een zelfde spanning hebben de fanatieke railbirds gevoeld tijdens Blom's sessie tegen Ivey, Antonius, Dwan en uiteindelijk Hastings (en zijn vrienden). Als je meekeek had je het gevoel dat je iets episch aan het meemaken was. Die term wordt iets te los gebruikt tegenwoordig, maar als er al iets in online poker die titel mag dragen dan zijn het de sessies van Blom tegen de bekende namen geweest.

Na de downfall van Blom tegen Hastings bleef ons pokerminnend hartje leeg achter. De sessies van Sulsky vorig jaar waren leuk maar nauwelijks spannend. Met strikte stoplosses en games die altijd om een vis draaiden waren de bedragen nog altijd gigantisch, maar de spanning was ver te zoeken. Toen Ilari Sahamies tijdens de EPT van Barcelona vorig jaar twee grote cashes maakte en online ook los ging voelden we het weer een beetje, maar de hoge maatstaf die Blom had gezet, werd nooit gehaald. PokerStars probeerde het nog krampachtig met de Superstar en Allstar Showdown matches maar het haalde het bij lange na niet bij de zoete smaak van Blom actie, waar we ooit even kort van geproefd hadden.

Gisteren was het echter wel weer raak, en duizenden railbirds stonden paraat. De Full Tilt Poker geluidjes moeten in duizenden computerkamers geklonken hebben want Viktor "Isildur1" Blom liet zijn toch al bizarre run gister ontwortelen in een clash met Phil "OMGClayAiken" Galfond en Ben "Sauce1234" Sulsky van epische proporties!

Wij railden met zweterige handjes mee en brengen u hierbij een overzicht van de actie. Uiteraard, zoals altijd, met dank aan trackingsite HighStakesDB.com.
Voorgerecht: Phil "OMGClayAiken" Galfond

We schreven al eerder uitgebreid over het tot op heden goede jaar van Viktor "Isildur1" Blom. Hij legde zich voornamelijk toe op andere spelletjes dan No-Limit Hold'em en Pot-Limit Omaha waardoor we zijn goede run minder goed in beeld konden brengen. Zijn streak aan goede resultaten bleef even indrukwekkend, maar voor de gemiddelde railbrid was het minder tastbaar door de kleinere potten en minder bekende varianten waarin ze gespeeld werden.

Gisteren leek daarop aanvankelijk geen uitzondering. Blom speelde Triple Draw tegen Alexander "PostflopAction" Kostritsyn en ondanks de hoge stakes, was zijn winst uiteindelijk een miezerige $3.750. Nauwelijks de moeite van het opschrijven waard en een dergelijk resultaat voor de dag had ook nooit High Stakes Revealed gehaald normaal gesproken. Wat daarna gebeurde is echter van een totaal andere orde.

Phil "OMGClayAiken" Galfond verscheen online en het leek erop alsof de twee een match van te voren via een ander chatmedium hadden besproken. Galfond en Blom namen plaats aan twee $250/$500 Pot-Limit Omaha deep met antes tafels. Wat volgde was een slachting waarbij alleen het bloed ontbrak.

De grootste hand van de sessie gaat naar Blom met een set negens.

Blom maakt een fullhouse op de flop en wint een $114.600 pot van Galfond.

Na een uur spelen verscheen het volgende in de chatbox:

OMGClayAiken: you win today
OMGClayAiken: gg viktor
OMGClayAiken: glgl
Isildur1: gg

Galfond leek zich aan een stoploss te houden. De naar Canada verhuisde Amerikaan stond $317.000 in de min en leek de eer aan zichzelf te houden. Enkele uren later verscheen hij echter weer online en nam hij het andermaal op tegen Blom, dit keer op de 2-7 triple draw tafels. Een half uur later stond Phil nog eens $132.000 in de min tegen de Zweed en hield hij het echt voor gezien.

Tussendoortje: Kyle "cottonseed1" Hendon

Blom staat niet alleen bekend om zijn bizarre swings en gigantische potten, ook is bij iedere trouwe volger bekend dat hij het liefst zo lang mogelijk achter elkaar speelt. Hoewel dat laatste kenmerk niet meer de boventoon voert de laatste tijd, was het voor iedereen die meekeek duidelijk dat Blom nog lang niet klaar was voor de dag.

Viktor schoof aan bij de FLO8 (Fixed-Limit Omaha 8-or-better) tafels en vond Kyle "cottonseed1" Hendon tegenover zich. Hendon, toch geen kleine jongen in de FLO8 wereld, staat al heel wat achter tegen Viktor Blom en leek aanvankelijk een serieuze bijdrage te gaan leveren aan de uiteindelijk heel grote plus van Blom. Kyle verloor al snel $150.000 maar vocht zich terug en toen Blom de tafel verliet stond hij nog "maar" $40.000 in de min.

Hoofdgerecht: Ben "Sauce1234" Sulsky

Ben "Sauce1234" Sulsky zal ongetwijfeld lucht hebben gekregen van de actie en besloot dat het moment daar was om Blom zijn nieuw vergaarde fortuin af te pakken. Het zweet sijpelde stilletjes naar plekken waar het niet zou moeten gaan bij railbirds over de gehele wereld toen "Sauce1234" plaats nam aan enkele $400/$800 Pot-Limit Omaha deep met antes tafels. Het toiletpapier kon helemaal uit de kast voor de fanboys toen de ninja-avatar van "Isildur1" aan diezelfde tafels verscheen.

Full Tilt Poker kon zijn nieuwe servers nou eens echt goed testen en de railtopics van pokerfora over de gehele wereld barstten al bijna uit hun voegen bij dit schouwspel. De $500/$1.000 tafels mogen dan misschien niet meer bestaan, de $400/$800 diepe games met antes voldeden voor nu.

De match begon ietwat voorzichtig. De twee tastten elkaar af in het begin maar niet veel later ontplofte de match en kregen de fans waarvoor ze niets betaald hadden. De zescijferige potten vlogen je om de oren en geen van de railbirds leek het droog te kunnen houden.

De grootste hand van de sessie was Viktor "Isildur1" Blom's op 105 handen na grootste hand ooit.

De een-na-grootste hand van de sessie ging wel naar Sulsky. Blom won 8 van de 10 grootste handen van de sessie.

Blom valuebette zich een ongeluk met een fullhouse en zal gebaald hebben dat hij de laatste $24.000 van Sulsky niet wist te pakken.

De harten op de river doet wonderen voor Blom die direct na het reloaden, verdubbelt.

Twee uur en slechts 459 handen later trok de rook weer op. In de chatbox zagen we "gg isi gl" staan achter de naam van "Sauce1234" en op de trackingwebsite zagen we in het live gedeelte dat Blom een plus van maar liefst $743.000 liet noteren.

Sauce1234: gg isi gl
Isildur1: gg
Isildur1: thnx

High Stakes Revealed - "Isildur1" vernedert Galfond en Sulsky, wint ,3 miljoen in een dag 101
Blom met meer dan een $1,5 miljoen aan tafel

Dessert: Alex "Alexonmoon" Luneau

Blom besloot deze fantastische dag met een sessie Triple Draw tegen Alex "Alexonmoon" Luneau. In een uurtje pakte Blom nog even $89.200 van de in Londen woonachtige Fransman om op de valreep ook diens dag nog even te verpesten.

Stats

Daarmee zijn de statistieken voor Viktor Blom op Full Tilt Poker als volgt:

Dinsdag 8 januari 2013:+$1.356.296
1 januari 2013 tot en met 8 januari 2013:+$4.073.070
1 december 2012 tot en met 8 januari 2013:+$4.784.525
Lifetime (enkel FTP):+$1.856.383

High Stakes Revealed - "Isildur1" vernedert Galfond en Sulsky, wint ,3 miljoen in een dag 102
Viktor \"Isildur1\" Blom staat $4.073.070 in de plus in 2013

High Stakes Revealed - "Isildur1" vernedert Galfond en Sulsky, wint ,3 miljoen in een dag 103
Blom is de gigantische downfall tegen Brian Hastings in 2009 te boven en staat weer in de plus op Full Tilt Poker

Moeten we u de volgende High Stakes Revealed weer melden dat Viktor Blom zijn weelde heeft verbrast? Of moeten we vertellen dat de games volledig zijn opgedroogd omdat de Zweed iedereen heeft leeg getrokken? Wat er ook gaat gebeuren, vast staat dat Blom voor niets of niemand terug deinst en klaar is voor actie. Hij is zijn sponsordeal wel waard in ieder geval en wij zitten klaar voor de volgende epische sessie!

Comments

Lees 41 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen