PokerNews Boulevard: Vanessa Selbst wint $25k High Roller & opnieuw overwinning Lüske

PokerNews Boulevard: Vanessa Selbst wint $25k High Roller & opnieuw overwinning Lüske

Heb je iets gemist?

De afgelopen dagen niet zo op het pokernieuws gelet? Niet getreurd! Net als iedere dag zetten we het belangrijkste nieuws nog even op een rijtje:

Vanessa Selbst wint $25k High Roller

Maandagavond heeft Team PokerStars Pro Vanessa Selbst geschiedenis geschreven door het 2013 PokerStars Caribbean Adventure $25.000 High Roller event op haar naam te schrijven voor maar liefst $1.424.420. Door deze overwinning is ze nu de vrouwelijke speelster die het meeste geld heeft gewonnen in de historie van toernooi poker. Voormalig nummer één Kathy Liebert heeft door dit gigantische geldbedrag ook maar meteen een achterstand van $1,1 miljoen. Met de kwaliteiten van Vanessa Selbst ligt het niet in de lijn der verwachtingen dat ze de komende tientallen jaren gepasseerd zal worden.

Dat het niet allemaal aan haar kwaliteiten lag, gaf ze zelf na afloop al meteen toe. Gedurende het toernooi "runde ze heter dan de zon" en mede daardoor wist ze het toernooi op haar naam te schrijven. Maar wat gebeurde er nou eigenlijk allemaal aan die finaletafel, die maandag in de volgende line-up van start ging:

PlaatsSpelerPrijs
1Shaun Deeb2.536.000
2Vladimir Troyanovsky1.625.000
3Ole Schemion1.227.000
4Mike Watson1.620.000
5Bryan Kenney484.000
6Micah Raskin389.000
7Tobias Reinkemeier876.000
8Vanessa Selbst1.512.000

Als eerste zagen we Micah Raskin die zijn laatste chips inleverde bij de Duitser Ole Schemion met {a-Spades}{j-Diamonds} tegen {q-Hearts}{q-Spades}. Ook landgenoot Reinkemeier 'doneerde' zijn volledige stack bij Schemion, hij verloor de cruciale coinflip met {a-Clubs}{k-Clubs} tegen {8-Spades}{8-Diamonds} doordat het board {4-Hearts}{4-Spades}{j-Hearts}{2-Hearts}{9-Hearts} liet zien. Mocht je denken dat hierbij een einde kwam aan de goede run van Schemion, dan heb je het mis. Twee handen later krijgt hij de derde knock-out in twaalf handen achter zijn naam als Bryn Kenney met {8-Spades}{8-Hearts} kansloos is tegen {j-Clubs}{j-Spades}; zeker na de flop {4-Diamonds}{4-Hearts}{j-Hearts}.

Schemion zou Schemion echter niet zijn als hij ook weer een paar risicovolle plays moet maken en tegen Vanessa Selbst loopt dat gigantisch fout af:

Schemion’s hot start stalled shortly after he knocked out Kenney when he unsuccessfully tried to bluff Selbst. With the blinds still at 12,000/24,000/3,000, Selbst opened to 50,000 from early position with {k-Clubs}{k-Hearts}. Schemion defended from the big blind with {a-Hearts}{8-Spades}, and the dealer fanned {k-Diamonds}{10-Hearts}{6-Hearts}. Both players checked. The turn was the {10-Clubs}, Schemion led out for 67,000, and Selbst tanked before raising to 141,000. Schemion called. The {2-Diamonds} completed the board, Schemion checked, and Selbst slid out 465,000. Schemion check-raised all in for effectively 1.205 million, and Selbst snapped it off.

Na deze hand leverde Schemion nog een keer veel punten in bij Selbst, maar ondanks zijn kleine stack was hij niet de volgende speler die naar de rail moest vertrekken. Dat werd voormalig chipleader Shaun Deeb, die een enorme bad beat te verwerken kreeg tegen Selbst. Op een {10-Spades}{3-Hearts}{2-Clubs}-flop 4-bette hij all-in met {a-Diamonds}{10-Clubs} en na bijna drie minuten denken maakte Selbst de call met {a-Hearts}{k-Spades}. Een verkeerde inschatting, maar de {k-Diamonds} op de river werd Deeb fataal. Selbst liet duidelijk aan Deeb merken dat ze zich hier niet prettig bij voelde, maar Shaun Deeb liet meteen zien dat hij een grote speler is en schoof aan bij James Hartigan en Joe Stapleton in de "booth" om commentaar te doen.

Ole Schemion werd hierna uitgeschakeld met {a-Clubs}{9-Clubs} tegen de {q-Clubs}{q-Diamonds} van Mike Watson, die zelf drie kwartier later de rail op mocht zoeken. Op een {a-Hearts}{9-Spades}{8-Spades}{q-Clubs}{2-Spades} schoof hij all-in met {k-Hearts}{j-Hearts} na een check van Selbst, maar die maakte sneller dan het licht de call met {k-Spades}{q-Spades} voor een flush. De Canadees moest hierdoor genoegen nemen met $462.320, terwijl Selbst de heads-up met een 3:1-voorsprong op Vladimir Troyanovskiy mocht beginnen.

De Amerikaanse vergrootte deze voorsprong meteen, maar een cruciale (goede) fold met twee paar en een dubbel met {j-Clubs}{j-Spades} tegen {j-Diamonds}{10-Spades} zorgden ervoor dat Troyanovskiy in de race bleef. In de laatste hand had Selbst echter weer het geluk aan haar zijde, want met {a-Hearts}{q-Spades} tegen {k-Diamonds}{k-Hearts} gingen alle chips richting het midden. Mochten de koningen blijven staan was alles weer bijna gelijk, maar het board kwam {2-Hearts}{2-Clubs}{8-Diamonds}{10-Diamonds}{a-Clubs} waardoor Selbst met een geschokte blik de overwinning mocht vieren. "I'll take it. I'd rather be lucky than good."

PlaatsSpelerLandPrijs
1Vanessa SelbstUSA$1.424.420
2Vladimir TroyanovskiyRusland$792.180
3Mike WatsonCanada$462.320
4Ole SchemionDuitsland$354.860
5Shaun DeebUSA$289.880
6Bryn KenneyUSA$229.900
7Tobias ReinkemeierDuitsland$174.940
8Micah RaskinUSA$129.940

Onze collega's van PokerNews.com spraken na afloop met de winnares:

Marcel Lüske slaat opnieuw toe bij PokerStars Caribbean Adventure!

Aan de prachtige run van Marcel Lüske lijkt maar geen einde te komen. Nadat hij vorige week al de $1.100 H.O.R.S.E op zijn naam schreef liet hij in Event #32, de $1.100 8-Game, opnieuw zien dat hij van alle markten thuis is. Samen met 38 andere spelers deed hij mee aan het toernooi en niemand bleek hem tegen te kunnen houden. Zelfs toen hij als shortstack bij de laatste vijf zat en een deal afketste, waren zijn ogen puur gericht op de overwinning:

When the action was five-handed Luske was short-stacked and deal negotiations began. Numbers had been suggested, agreement was on the near horizon when the chip leader (Luske didn't tell us exactly who that was) started trying to leverage for a larger cut. "I said to him, 'You have 15 seconds.' Then I made this noise," said Luske, imitating a loud buzzer from a game show.

De deal ging niet door en "The Flying Dutchman" wilde nu alleen nog winnen. Zo gezegd, zo gedaan klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is maar zo ging het blijkbaar wel, want net als een week geleden stond hij na afloop met die trofee in de handen en het leverde hem dit keer ook nog een bedrag op van $13.810.

PokerNews Boulevard: Vanessa Selbst wint k High Roller & opnieuw overwinning Lüske 101

Event:8-Game
Datum:12-01-2013
Event #:#32
Venue:PCA 2013
Buy In:$1000+$100
Deelnemers:39
Toke %:$1.170
Prijzenpot$37.830
PlaatsSpelerLandPrijs
1Marcel LüskeNederland$13.810
2Jan-Erik SorensenNoorwegen$8.880
3Felipe RamosBrazilië$5.100
4Grzegorz DerkowskiPolen$3.580
5Jeanne DavidUSA$2.820
6Kenneth AldridgeUSA$2.440
7Konstantin PuchkovRusland$1.200

Mooie prijzen voor Tommie Janssen

Tommie "Godfatti" Janssen is bij de PokerStars Caribbean Adventure druk in de weer met de side events en dat ging de afgelopen dagen niet zonder succes. Twee dagen geleden chopte hij 4-handed namelijk al de $1.100 PL Omaha, waarna hij zich inschreef voor de $10.000 [6-Max, Turbo]. Daar haalde hij opnieuw de finaletafel, maar via zijn Facebook-pagina kregen we de melding dat hij als zesde was geëindigd voor $37.000.

Finished 6th in the 10k turbo today for 37,000.

Button jammed JTo ik call BB KQss. we hadden allemaal dezelfde stacks. Flop AKx turn Q pling GG

De officiële uitslag van dit laatste toernooi is nog niet binnen, maar die van de $1.100 PL Omaha vind je hieronder:

PlaatsSpelerLandPrijs
1Ross RubyUSA$15.460
2Ricardo Severino ValentimBrazilië$10.000
3Felipe RamosBrazilië$10.000
4Tommie JanssenNederland$10.000
5Micah SmithUSA$3.880
6Sean JazayeriUSA$2.720
7Dorian RiosVenezuela$2.420
8Farid JattinUSA$2.120
9Jose SeverinoPanama$1.600

Seat Open: Jeff Sarwer

Gisteren hadden we het eerste deel van de "Seat Open"-editie met Jeff Sarwer, maar vandaag kun je ook het tweede deel al bekijken. In dit deel bespreekt hij zijn carriere als poker en de plannen voor de toekomst:

Comments

 • MrCallipo MrCallipo

  boyand schreef

  Lees net dat Ole Schemion na zijn 4e plaats in de 25k meteen in de 10k High Roller is gesprongen om daar 5e te eindigen net voor Tommie. Zieke kerel toch

  Zieke kerel idd. Pas 20 en al zo bizar veel gewonnen. Live en online.

  Ansky gewonnen voor 180k

 • zzeddd zzeddd

  Lekker stijle payout weer die highroller, jammer dat Vanessa "i play awesome" Selbst hem wint marja. Gg dutchies, benieuwd naar de soundbite Smile

 • boyand boyand

  Lees net dat Ole Schemion na zijn 4e plaats in de 25k meteen in de 10k High Roller is gesprongen om daar 5e te eindigen net voor Tommie. Zieke kerel toch

Lees 27 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen