Terugblikken op 2012 en goede voornemens voor 2013!

De goede voornemens van pokerend Nederland

Lees ook: Opinie: Goede voornemens en doelen van Nederlandse en Belgische spelers

Vorig jaar vroeg collega Remko Rinkema een keur aan Nederlandse en Belgische spelers naar hun 2011, en de voornemens voor 2012. Dit jaar vroegen we enkelen van hen naar wat er terecht is gekomen van hun voornemens. Uiteraard polsten we ook even of ze nog voornemens voor 2013 hadden.

Wij hopen dat alle PokerNews.nl lezers een veilige jaarwisseling hebben gehad en wensen iedereen niets dan het beste voor 2013! Hebben jullie nog goede voornemens? Zijn jullie tevreden over 2012? Meld het in de comments!
Terugblikken op 2012 en goede voornemens voor 2013! 101

Tommie Janssen

Uiteindelijk heb ik toch meer live toernooien gespeeld dan gepland. En met wat meer geluk, vooral in de eindfases van toernooien, had ik ook een $100.000 plus score kunnen hebben, zowel live als online. Helaas zat het er voor mij niet in om zo'n grote klapper te maken dit jaar. Maar over het gehele jaar gezien kan ik wel tevreden zijn met wat ik heb gepresteerd.

Ik hoop in 2013 een keer een grote finaletafel te bereiken op een European Poker Tour of World Series of Poker of iets dergelijks. Verder ga ik gewoon weer verder met online toernooien. Misschien dat ik dit jaar wel weer voor Top 50 Leaderboard kan gaan, maar dat is niet echt een doel of zo.
Lex Veldhuis

Terugblikken op 2012 en goede voornemens voor 2013! 102

Het is eigenlijk vrij simpel voor mij. Op het gebied van cashgames wil ik op een punt komen waar ik tussen het reizen door heel consistent online kan grinden. Het liefst zou ik toe willen naar zes uur spelen per dag, plus anderhalf uur training. Zij het strategie bespreken of aan mijn mental game werken.

Op het gebied van toernooien ben ik op mentaal vlak al enorm vooruit gegaan. Ik irriteer me er niet meer aan en die weg wil ik door blijven gaan. Ik denk dat ik mijn focus wel een stuk meer op cashgames ga richten. Ik heb geen doel qua geld of stakes, want ik heb geen idee hoe goed ik kan worden in PLO en de variantie is zo gestoord dat er sowieso geen pijl op te trekken is financieel gezien.

Lex Veldhuis schreef onlangs een blog over zijn pokerbestaan. Lees de blog 'Mind on the grind. op LexVeldhuis.com.
Terugblikken op 2012 en goede voornemens voor 2013! 103

Patrick Renkers

Als ik nu zo terug kijk op mijn doelstelling van dit jaar, dan kan ik eigenlijk niet meer zeggen dan dat ik hard gefaald heb. Het jaar begon ontzettend goed en ik heb begin van het jaar drie super goede maanden gehad. Na mijn deal in de Warm-Up ging het allemaal hard bergafwaarts en ben ik in een huge downswing terecht gekomen.

Hoogtepuntje nog wel was de vijfde plek in de Million, maar dichterbij een six-figure score heb ik niet kunnen komen. Verder heb ik dit jaar wel redelijk veel PLO gespeeld en ik heb wel enigszins wat geleerd, maar ik ben er nog steeds ontzettend matig in. De overige Mixed games ben ik niet aan toe gekomen.

Tussentijds ben ik ook gestopt met de Hyper Heads-Up Sit&Go's. Puur omdat je zo'n groot volume moet draaien om er over lange termijn winst over te maken. Mede door de downswing was het doorgrinden van deze hypers niet goed voor m'n mindset en zou dat teveel geld gaan kosten. Ik ben teruggeschakeld op de Turbo Heads-Up Sit&Go's waar weliswaar minder actie is, maar voor een luie grinder als ik, meer te verdienen is. Dit heeft helaas niet het verwachte resultaten opgeleverd in de maanden daarop. Lichtpuntje is dat december so far wel meer dan prima gaat, dus hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten naar 2013.
Kenny Hallaert

Terugblikken op 2012 en goede voornemens voor 2013! 104

Momenteel heb ik al meer dan 4.100 online MTT's gespeeld dit jaar en dat worden er waarschijnlijk wel 4.500. Ook heb ik al 124 live toernooien gespeeld. Ik heb best wat aan mijn spel gewerkt maar nog niet helemaal voldoende naar mijn eigen zin.

Ik heb vier toernooien geleid dit jaar en ben floor geweest op een EPT. Normaal gezien zou ik volgend jaar vijf toernooien leiden. Ik heb weinig video's gekeken maar meer zelf zitten rekenen, vooral over ICM. Met Steven van Zadelhoff heb ik redelijk veel gesproken daarover.

In 2013 wil ik misschien voor Supernove Elite gaan. Ik wil minimaal 4.000 online MTT's spelen en minimaal 100 live toernooien. Het zal een beetje afhangen van de beslissing of ik voor SNE ga of niet. Mijn droom is nog steeds een bracelet, ook in 2013 ga ik denk ik wel weer zeven weken naar Vegas. In ieder geval minstens vijf weken!
Terugblikken op 2012 en goede voornemens voor 2013! 105

Richard Veenman

Mijn 6-max Limit Hold'em game is zeker verbeterd. Een shot op de High Stakes ging de eerste maand goed maar nadat het de tweede maand dubbel zo fout ging leek het me, vooral ook met de KSB in mijn achterhoofd, niet handig om door te gaan.

De WSOP heb ik weer meegepakt. Helaas heb ik weer niet in het Limit Hold'em toernooi gecashed, maar ik heb wel een hoop lol gehad. Sinds lange tijd heb ik weer een live cash gehad op de MCOP, dus dat is nog wel goed gekomen. Ik heb veel te weinig gespeeld, vooral tussen mei en september. Nu heb ik eigenlijk meer zin dan ooit. Door te weinig te spelen heb ik ook te weinig verdiend maar in ieder geval niet verloren

Voor 2013 heb ik een lijst van goede voornemens, die ik bespreek in mijn blog. Ik ga eerst in januari naar de PCA en wil als ik terugkom in zes maanden 500 uur pokeren. Dat is 20 uur per week wat naast me baan van 24 uur betekend dat ik toch redelijk wat aan het werk ben. Ik wil meer MTT's spelen maar blijf het mixen met Limit Hold'em cashgames. Ik zal vooral veel MTT's spelen tijdens de TCOOP/SCOOP/WCOOP et cetera.

Ik noem 2013 geslaagd als ik net zoals dit jaar weer lekker centjes kan verdienen met pokeren en natuurlijk leuke dingen doe met dat geld. Ik kan me niet voorstellen dat ik Las Vegas oversla dit jaar, al denk ik dat ik dit jaar de WSOP wel skip.

Richard Veenman schreef onlangs een blog over zijn goede voornemens voor 2013. Lees de blog 'New Year’s resolutions for 2013 op Tzen1.com.
Rolf Slotboom

Terugblikken op 2012 en goede voornemens voor 2013! 106

Wat ik in het stuk van vorig jaar had gezegd, heb ik ook inderdaad gedaan. Een verdere stap uit het actieve poker, richting een positie waar ik hopelijk voor het poker als geheel iets zou kunnen bewerkstelligen. Ik denk dat veel pokeraars gematigd tevreden tot zelfs uitermate blij zullen zijn met de recente richting van het kansspelbeleid. De punten die ik vorig jaar in mijn voorspelling noemde, daar hebben wij ons als PokerBond inderdaad volledig voor ingezet. En dat juist deze punten in het beleid/regeerakkoord naar voren zijn gekomen, lijkt mij pure winst. Echter: als wij één ding hebben geleerd, is dat in politiek opzicht nooit te vroeg mag worden gejuicht - zeker niet op een lastig dossier als deze. Zoals onze voorzitter dit ooit heeft verwoord: the devil is in the details.

Mijn doel derhalve voor het volgend jaar: in politiek opzicht mij verder ontwikkelen, en specifiek op het kansspeldossier bijdragen dat niet alleen de globale lijn maar zeker dus ook de details in lijn zijn met de wensen en belangen van pokeraars.
Terugblikken op 2012 en goede voornemens voor 2013! 107

Rachid Ben Cherif

De 1 miljoen dollar heb ik in ieder geval gehaald, maar het leaderboard wordt bijna sowieso een tweede plaats. Het leaderboard zelf levert niks op maar is meer gewoon voor de leuk.

Voornemens voor 2013? Het zou mooi zijn als er nog zo'n jaar inzat in ieder geval. Hou mijn voornemens dan ook maar hetzelfde.
Peter Dalhuijsen

Terugblikken op 2012 en goede voornemens voor 2013! 108

Helaas is 2012 een weinig memorabel jaar gebleken. Als ik probeer te verzinnen wat er bijzonder was dit jaar, schiet me zo snel niks te binnen. En da's geen goed teken. Het pokernieuws volgen werden we ook niet vrolijk van, want het enige wat ik langs zag komen waren berichten over oplichters, hackers, sites die failliet gingen, landen die online poker illegaal verklaarden, de leugens van Lederer, en ga zo maar door. Hopelijk komt daar volgend jaar eens een kentering in. Tot die tijd hou ik me liever ergens anders mee bezig. Ik ben lekker druk geweest met de kids. Het penalty schieten wil nog niet echt vlotten, maar het Gangnam Style dansje hebben ze al nagenoeg volledig in de vingers. Het is in ieder geval iets, niet waar?
Terugblikken op 2012 en goede voornemens voor 2013! 109

Vincent Gabel

Well, dropped my online volume by over a 1,000 MTT's - which was one of my goals. Not a very successful MTT year online. Many four-figure cashes, but no 'big' ones. I played the Sunday Million maybe six times and got one deep run where I got 24th or something like that. I managed to do well in $2/$4 NL and $3/$6 shorthanded no-limit hold'em cashgames. But as I had said, I played much less. I used to be Supernova with 130- to 160,000 VPP's a year, and barely hit 70,000 VPP's this year.

After four years of playing between six and eight live MTT's a year, I managed to play 16 this year. A few smaller ones ranging from €125, €330, €440, €550 €750, €1,000, €1,500 to one big one; the MCOP main. Four cashes with two Final tables out of these. So I really can not complain.

Only managed to win two flips out of 18 in live events which was extremely disappointing. Since my 8th place at the 2011 MCOP €750, where I got mega coolered on the finaltable when I reshoved my AK into AA and KK, the poker Gods have not given me a break.

I finaltabled the Main in Utrecht but not only do I lose queens to fours with twelve left (to go top 2) but then I call Clyde's 14 big blind shove with ace-nine and lose for a top 3 stack to king-sic off. So I end 8th. WPT Madrid Regional I get into the last 21 sixth in chips, with only two showdowns on day two and then have three showdowns all-in pre (AQ vs A6, TT< AK, JJ< KQ) in 52 minutes and I end up 21st for a mincash.

The Dutch Open I finish day one around 9th in chips, and again lose back to back flips (99< AK and JJ< AK) to go out around 30th. The sourest, was at the MCOP. First losing the satellite for the main (QQ < AK) and then the infamous JJ versus A4 from Tobias Peters for a top 12 pot with 30 left and 27 in the money. This after surviving six hours on this table:

"The sickest table in the tournament area is number 31 though, as it does contain the likes of Joni Jouhkimainen, Bryn Kenney, Jasper Wetemans, Paul Valkenburg, Vicent Gabel and Michael Tureniec. Talk about a sick draw …" (poker770 blog)

Add to the table Rob Holling and Joe Ebanks and after getting moved to a table with Andrulis, Jelassi, et cetera.

I was extremely proud of my tournament, but unfortuanetly it wasn't meant to be. Last but not least, the Belgian Open (or whatever it's called these days) I went out 29th when I five-bet shoved queens versus Paul Berende's ace-king in a 1 mirrrrrrrrrrrrrrrrion pot (top 3 again). Obviously he went on to win it.

I have mixed feelings, but all in all I'm extremely satisifed with my play and results. Although 2012 will go down as the 'year that could have been'! I Will hopefully play at least 16 live MTT's in 2013. Hopefully EPT Berlin and WSOPE as my main tourneys. I aim to kick-off 2013 in Utrecht. I did manage to get my first Belgian 'flagske's' and did manage to get my 'largest' live cash. I didn't make it to Vegas in 2012 and I'm obviously 'itching' to play the main!

Happiest of Holidays to all and Best Wishes for 2013.
Comments

 • Bacchus Bacchus

  busto_soon schreef

  haha dat contrast tussen die 2 verhalen is wel heel mooi, wat een baas is t ook

  Waar zijn jouw voornemens Sad

 • [user210221] [user210221]

  Ik mis nog een paar mensen oa dhr Metaal .

 • GodsFamousG GodsFamousG

  Ik vind Gable aan tafel altijd een uitermate vriendelijke en sociale man, maar als je een paar uur naast hem zit dan lult hij je echt suf. Online is dat blijkbaar dus ook zo.

  En Skaiwalkurr is baas.

Lees 19 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen