PokerStars.fr EPT Deauville - Dag 1A - Matthias De Meulder met een ton naar dag 2

PokerStars.fr EPT Deauville - Dag 1A - Matthias De Meulder met een ton naar dag 2

Vorig jaar waren de startdagen uiterst ontspannen met acht levels van een uurtje op het programma, en geen dinnerbreak. Toen waren we dan ook om 21:00 klaar maar dit jaar was wat dat betreft alles anders. We speelden vandaag acht levels van 75 minuten en hadden een dinnerbreak, waardoor de chips pas de zakken in gingen rond 00:30 uur.

Tegen die tijd hadden we nog maar weinig Nederlanders en Vlamingen te volgen tot onze spijt. We begonnen de dag met een prima werkbare 10 namen, onder wie enkele bekende gezichten. Zo volgden we Olaf de Zeeuw, Ruben Visser, Joep van den Bijgaart en Paul Berende. Die wisten het einde van de dag echter allemaal niet te halen.

De eerste speler van ons lijstje die moest gaan, was echter Bart Verbanck. De Vlaming die zich met enige regelmaat kwalificeert voor grote live toernooien, had absoluut zijn dag niet. Verbanck staat er niet om bekend te knallen met marginale holdings maar een serie aan set-ups resulteerde wel in 30.000 van zijn chips in andermans handen.

Olaf de Zeeuw volgde hem iets later naar de rail. Hij was al vroeg betrokken in een grote pot waar iemand zijn azen zo gewiekst speelde dat Olaf het nooit zag aankomen. De Zeeuw kende zijn dag niet: diverse kleine potjes gingen verloren en grote handen bleven uit. In zijn laatste hand had hij nog een coinflip met pocket vieren tegen aas-vrouw maar al na de flop was van een 50-50 situatie nog maar weinig sprake. De vrouw op de flop, en turn, kostte De Zeeuw uiteindelijk de kop.

Ruben Visser zijn exit ging geheel onopgemerkt. We moesten bij Joep van den Bijgaart vragen hoe dat zich had afgespeeld. Aas-vrouw tegen azen bleek de boosdoener in zijn geval. Joep zelf volgde zijn makker niet veel later naar de rail. Joep belandde met pocket tienen tegen koning-negen preflop allin, maar die laatste maakte een straat en schopte Joep zo uit het toernooi.

EPT debutant Michiel Jonker lag er al even voor Joep uit. Hij ging ten onder met aas-koning tegen aas-tien. De tien op de turn kwam extra hard aan en zijn eerste EPT eindigde dus net na de dinnerbreak.

Paul Berende had vandaag een speler links van hem, die ook zijn debuut maakte op de tour. De nieuweling koos echter niet een afwachtende of tight-agressive aanpak voor zijn eerste grote toernooi, maar gooide direct alle remmen los. Paul vond het prachtig en lachte zich een ongeluk om de driebettende en vierbettende man. Of de speler die speelstijl kan volhouden zal Paul niet zelf kunnen verifiëren, Paul ging eerder al ten onder. De pot die hem nog het meeste zal bezig houden, speelde hij tegen de hyper agressieve buurman:

Berende verliest groot gedeelte van zijn stack
Paul Berende lijkt op het randje van tilt te balanceren, nadat hij zojuist een grote pot verloor. Hij stelt zichzelf diverse vragen achteraf, vooral of hij op de flop niet gewoon allin had moeten gaan en of dat hij überhaupt de flop had moeten raisen of niet. Het antwoord op die vragen heeft hij nog niet, maar hij vertelt ons wel de details van de hand.

Paul opent met {j-Diamonds}{10-Diamonds} vanuit vroege positie naar 700 en ziet zijn hyperactieve buurman driebetten naar 1.825. Jesper Feddersen is de hele dag al flink aan het raisen en Berende callt dan ook om een flop te spelen.

Heads-up naar de eerste drie gemeenschappelijke kaarten waar {5-}{6-}{7-} met twee ruiten verschijnt. Met zijn backdoor straightdraw, twee overkaarten en de boer-hoge flushdraw checkt Berende naar Feddersen toe. De speler bet 2.300 en Paul maakt het daarop 5.625. Achteraf vertelde hij dat hij niet dacht dat Feddersen zijn overpairs hier nogmaals zou doorraisen, maar toch handelde Paul er niet naar toen Jesper het alsnog 11.500 maakte. In plaats van al zijn chips naar het midden te schuiven, callde Paul slechts. De turn pairede het board met een offsuit {6-} en beide spelers checkten. De river pairede het board nogmaals met een offsuit {7-} en Paul bette ter grootte van één-vierde van de pot. Feddersen maakte uiteindelijk de call met zijn {a-Spades}{5-Spades} voor twee paar en aas-hoog, en versloeg daarmee de hand van Berende.

Paul verloor daarna nog een klein potje waardoor hij verder moet met ongeveer 13.000.

PokerStars.fr EPT Deauville - Dag 1A - Matthias De Meulder met een ton naar dag 2 101
Paul Berende

Die pot zat hem zo dwars dat het hem bijna op stoom bracht. Gelukkig herpakte Paul zich, en met een snelle double-up tegen dezelfde speler leek hij nog even terug te komen. Uiteindelijk mocht het toch niet zo zijn. Met een geflopte set kreeg hij het allin tegen een open-ended straightflushdraw. De coinflip ging verloren, zijn tegenstander maakte op de turn al zijn flush en de river bracht geen redding.

Jesper Feddersen is in ieder geval de chipleader van het toernooi met 188.900 aan het einde van dag 1A. We zullen zien of hij de ongelooflijke run van dag 1 een mooi vervolg weet te geven.

De overige vier spelers die we volgden, haalden het wel. Kenny Hallaert ging lange tijd aan de leiding wat betreft Nederlanders en Vlamingen maar leverde in het laatste uur toch nog in. Op dag 2 komt hij terug met 33.400, wat bij 400/800 en 100 ante toch nog 41 big blinds betekent.

EPT debutant Erik van Hoek neemt bijna het dubbele mee met 59.400. Hij was uiterst geduldig en won een grote hand om zijn dag kleur te geven. In die hand flopte hij topset met pocket azen en vulde hij die hand op tot een fullhouse op de turn. Nog steeds deed Erik het rustig aan maar toen zijn tegenstander op de river zijn flush waarschijnlijk maakte, kreeg hij er nog wel een 3-bet uit. Zijn reraise werd gecallt door een mindere hand, en Erik kon gaan stapelen.

Ruud van Lanen maakte vorig jaar tijdens de EPT Deauville zijn debuut, en liet ook vandaag weer zijn gezicht zien. Ruud kende een prima start en zette die run door met een fullhouse die een Franse tegenstander fataal werd. Toen hij in een van de laatste levels van de dag ook nog een straat riverde met een agressief gespeelde vier-zeven suited, was het helemaal feest. Zijn tegenstander had een set geflopt en bekocht dat met veel bij Van Lanen in te leveren chips.

PokerStars.fr EPT Deauville - Dag 1A - Matthias De Meulder met een ton naar dag 2 102
Ruud van Lanen

Tot slot zien we op dag 2 Team PokerStars Pro Matthias De Meulder terug. Hij neemt dan 98.300 mee nadat hij in het laatste level een grote double-up kende. Met pocket azen kreeg hij het allin tegen EPT Barcelona winnaar Mikal Pobal die aas-koning speelde. Matthias staat bovenaan het lijstje met 165 spelers die de eerste acht levels van de dag hebben weten te overleven.

Maandag staat dag 1B op het programma en beginnen we om 12 uur weer aan 8 levels. Dan zien we onder andere Lex Veldhuis, Fatima Moreira de Melo en Patrick Renkers in actie. PokerNews.nl is er dan ook weer bij voor live-reporting en een sfeerverslag op video.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen