PokerStars EPT Londen - Dag 4: Refos strandt in het zicht van de haven, Visser bij laatste 15

PokerStars EPT Londen - Dag 4: Refos strandt in het zicht van de haven, Visser bij laatste 15

Vooraf werd gesteld dat we zouden spelen tot er nog 16 spelers in het toernooi zouden zitten, óf totdat we vijf volledige levels hadden gespeeld. Het werd uiteindelijk geen van beiden. We begonnen de dag met 32 spelers en door een dubbele knock-out in de laatste hand van het derde level waren we al vroeg klaar. Bij die laatste 15 spelers treffen we één Nederlander: Ruben Visser. Raoul Refos moest helaas op plaats 16 afscheid nemen en deelde de payjump met lotgenoot Max Greenwood die in dezelfde hand bustte.

Boer hoog en vrouw-vijf

De dag begint alleraardigst voor de twee Nederlanders die tafel 1 met elkaar delen. Visser steelt een keer de blinden en Refos weet zelfs een klein postflop handje te winnen. Even later clashen de twee landgenoten voor het eerst met elkaar en is het Refos die er met de pot vandoor gaat. Op {9-Clubs}{j-Diamonds}{10-Spades} | {7-Spades} | {a-Spades} heeft Ruben twee paar en callt hij de riverbet van Refos die met {9-Spades}{8-Spades} al een straat had en een flush riverde.

Ruben herstelt die kleine misstap echter gemakkelijk als hij met pocket vrouwen van de aas-vrouw van Giuseppe Sammartino wint. Ruben had al meerdere keren gedriebet in positie en er was dan ook geen ontkomen aan voor de Italiaan. Even later vindt een mooiere en interessantere hand plaats met de Nederlander in de hoofdrol:

Ruben Visser callt iemand met "boer-hoog"
Nou ja, dat is niet helemaal waar maar effectief kwam het er wel op neer. Vanaf de hijack opent Daniel Erlandsson naar 20.000 en vanaf de button driebet Ruben naar 48.000. Erlandsson maakt de call waarna de dealer {7-Spades}{8-Clubs}{7-Diamonds} op tafel legt. Beide spelers checken en Ruben checkt ook behind als de {8-Diamonds} er bij komt. De river is de {3-Spades} en Erlandsson bet, wat lijkt, 45.000 of 50.000 uit. Ruben denkt even na, staart zijn tegenstander nog wat meer aan, en callt dan. Daniel Erlandsson laat met het schaamrood op de kaken een gecounterfeite {2-Spades}{2-Clubs} zien. Visser toont zijn {j-Spades}{9-Spades} en graait de chips bij zijn stack.

Ruben doet het in de Engelse interviews die hij naderhand geeft af met een "gut-feeling" maar in het later te verschijnen EPT Journaal gaat hij iets uitgebreider in op waar dit gevoel vandaan kwam.

'Wat Ruben kan, dat kan ik ook!' moet Raoul gedacht hebben want ook hij schudde een move uit zijn mouwen die de blog en dit verslag wel moest gaan halen. Refos opende vanaf de cutoff met een minraise naar 20.000 en Mantas Visockis driebette vanaf de button naar 45.000. Toen de actie terug kwam bij Refos raisede die de actie door naar 85.000, Visockis maakte de call. {k-Diamonds}{9-Diamonds}{j-Spades} op de flop en beide spelers checkten. De turn was de {j-Hearts} en Raoul bette 37.000. Mantas maakte de call en de dealer legde de {j-Diamonds} op de river. Raoul bette 105.000 en de Litouwer maakte uiteindelijk de foldt. Raoul toonde {q-Clubs}{5-Clubs} en Ruben lachte: "Roelie, gedraag je nou!" Raoul zelf lachte nog harder en antwoorde "Ja he, nu gaan we stoppen met die flauwekul!"

Wat Raoul daar wint, verliest hij niet veel later weer aan Theo Jørgensen. De Deense Team PokerStars Pro zal in het EPT Journaal ook nog ingaan op de hand want er gingen nogal wat chips naar het midden:

PokerStars EPT Londen - Dag 4: Refos strandt in het zicht van de haven, Visser bij laatste 15 101
Raoul Refos heeft het lastig

Refos verliest een hele grote pot aan een creatieve Theo Jørgensen
Raoul Refos opent under-the-gun naar 24.000 en krijgt calls van Pasi Sormunen op de button en Ruben Visser (met pocket zessen) in de kleine blind. Theo Jørgensen in de grote blind driebet naar 80.000 en de actie ligt weer bij Raoul. Die denkt na, en schuift dan 150.000 meer naar het midden en maakt het dus 174.000 totaal.

Sormunen en Visser geven op maar na even nadenken maakt Jørgensen de call. {10-Spades}{5-Hearts}{7-Clubs} op de flop en na een check van Jørgensen, bet Raoul beheerst 110.000. De Deense Team PokerStars Pro lijkt ernstig te twijfelen, maar schuift dan zijn gehele stack naar het midden. Het is 485.000 totaal en na wat gepuf en gezucht foldt Refos zijn hand. Theo Jørgensen toont nog even de {7-Hearts}{8-Clubs} en pakt de pot.

Refos zelf zei naderhand tegen Ruben dat hij boeren had gefold. Ruben verliest in de minuten die volgen enkele vervelende potjes. Individueel zijn ze allemaal niet al te groot maar samen beginnen ze toch te tellen en hij zakt verder en verder onder het gemiddelde. De openshove stack bereikt hij nog niet maar de blinds en antes beginnen wel te wegen.

De laatste drie tafels weten beide Nederlanders echter met gemak te bereiken. Als Ruben Visser met nog 18 spelers in het toernooi een shortstack voor acht big blinds uitschakelt is de weg omhoog weer ingezet. Met vrouwen wint hij, met een enkel zweetmoment op de turn, van boeren en dus speelt hij weer bijna 600.000 bij blinden 8.000/16.000.

In het zicht van de haven

In het zicht van de haven lijkt Ruben dan echter alsnog te strandden. We horen van een hand waar op {k-Diamonds}{10-Hearts}{3-Clubs} Olog Haglund 36.000 bet. Ruben Visser, direct links van hem, maakt de call. De turn in deze blindbattle is de {2-Diamonds} en Hoglund bet 68.000. Visser denkt lang na en maakt dan de call.De river is de {10-Diamonds} en Haglund checkt naar Visser die 90.000 bet. Haglund denkt even na en maakt dan de call. Visser laat zijn {q-Diamonds}{9-Spades} zien alsof hij de nuts heeft maar dat is maar schijn, Haglund's {k-Spades}{5-Diamonds} verslaat Ruben's bluf met alle gemak.

De hand die er op volgt zijn de rollen echter omgedraaid. Visser schuift vanuit de kleine blind zijn 291.000 naar het midden en Haglund maakt de call na vanaf de button geraiset te hebben. Ruben zit in de problemen met zijn {a-Diamonds}{2-Spades} want Olof Haglund laat {a-Spades}{9-Hearts} zien. De windowcard is echter de {2-Clubs} en daar achter zit ook nog eens de {2-Hearts} en {3-Hearts} ook. Met de {a-Clubs} op de turn heeft Haglund nog kansen op een splitpot maar de {k-Clubs} op de river zorgt voor een double-up voor Visser.

Ruben komt dus goed weg maar van collega-kaarter Raoul Refos kunnen we dat niet zeggen:

Refos uitgeschakeld op plaats 16 (£18.750)
Terwijl de break al is aangekondigd is het Raoul Refos die onderuit gaat en daarmee zorgt dat de dag afgelopen is. Tamer Kamel opende de button voor 32.000 en Raoul Refos ging vanaf de big blind allin voor 296.000. Kamel dacht nog een tijdje na maar maakte toen de call met {4-Spades}{4-Diamonds}. Refos had {a-Clubs}{6-Spades} maar was op de turn al drawing-dead: {4-Clubs}{10-Clubs}{7-Hearts} | {k-Spades} | {5-Hearts}.

PokerStars EPT Londen - Dag 4: Refos strandt in het zicht van de haven, Visser bij laatste 15 102

Tegelijkertijd kwam ook Max Greenwood aan zijn toernooieinde toen hij met {q-Spades}{j-Diamonds} preflop allin niet van Mantas Cisockis zijn {a-Diamonds}{8-Diamonds} kon winnen. En dus busten er twee spelers en splitten ze het prijzengeld (£18.750 voor ieder in plaats van £20.000 en £17.500).

Met nog vijftien spelers in het toernooi gaat Steve O'Dwyer aan de leiding. Dag 5 zal waarschijnlijk een kort dagje worden want we hoeven maar 7 spelers te verliezen om onze 8 handige finaletafel te vormen. Hopelijk is Ruben Visser er daar eentje van! Hij was al de beste Nederlander tijdens het World Series of Poker Main Event in 2011, tijdens het PCA Main Event in 2012 en won de afgelopen MCOP nog een bordje. Met de £20.000 die hij al gegarandeerd is voor zijn cash in dit event, is hij Steven van Zadelhoff gepasseerd op de Nederlandse Alltime Moneylist van TheHendonMob.com en neemt hij nu plaats 11 in. Als hij vijfde of beter wordt verdringt hij zelfs Govert Metaal uit de top 10. De heren zitten er op dag vijf aan het begin van de dag als volgt bij:

PokerStars EPT Londen - Dag 4: Refos strandt in het zicht van de haven, Visser bij laatste 15 103
Ruben Visser door naar dag 5

Tabledraw

tafelstoelnaamlandchips
12Steve O'DwyerVerenigde Staten2.279.000
13Mantas VisockisLitouwen915.000
14Tamer KamelVerenigd Koninkrijk2.115.000
15Christopher FrankDuitsland821.000
16Mikhail KorotkikhRusland1.372.000
17Theo JørgensenDenemarken1.474.000
18Niall FarrellVerenigd Koninkrijk1.581.000
     
21Bassel MoussaLibanon685.000
22Nicolas ChouityLibanon2.124.000
23Olof HaglundSweden453.000
24Daniel ErlandssonZweden700.000
25Pasi SormunenFinland1.834.000
26Chris MoormanVerenigd Koninkrijk1.061.000
27Ruben VisserNederland827.000
28David ColinFrankrijk1.088.000

Foto's: Neil Stoddart.

Comments

 • Tziips Tziips

  Oceanlab127 schreef

  Hopelijk kan Ruben het nu eens afmaken. Op de Bahamas lukt het niet, in Portugal lukte het ook al niet en de WSOP ook niet. Ik krijg het idee dat bij een beetje druk het al misgaat en dat het tussen de oren zit. Nu moet hij het eens gaan afmaken, want anders houdt het echt gewoon op. Hopelijk is Frank erg kritisch bij het exitinterview, als het onverhoopt mis mocht gaan. Er moet nu echt gepresteerd gaan worden hoor.

  Tis niet echt een kwestie van afmaken nu. Hij mag blij zijn als hij de FT haalt, hij is gewoon 1 vd short stacks. Het zal ff mee moeten zitten, maar dat hoort bij poker Drunk

 • Rampie Rampie

  David Boyaciyan ook weer lekker bezig in de high roller.

 • Oceanlab127 Oceanlab127

  Hopelijk kan Ruben het nu eens afmaken. Op de Bahamas lukt het niet, in Portugal lukte het ook al niet en de WSOP ook niet. Ik krijg het idee dat bij een beetje druk het al misgaat en dat het tussen de oren zit. Nu moet hij het eens gaan afmaken, want anders houdt het echt gewoon op. Hopelijk is Frank erg kritisch bij het exitinterview, als het onverhoopt mis mocht gaan. Er moet nu echt gepresteerd gaan worden hoor.

Lees 11 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen