Tweet Tweet, Bad Beat - Cates & Dwan ruziën over challenge; eindelijk vervolg?

Tweet Tweet, Bad Beat - Cates & Dwan ruziën over challenge; eindelijk vervolg?

Enkele weken geleden zagen we nog de needle van Gus Hansen richting Daniel Negreanu, wat na wat over en weer twitteren zorgde voor een heads-up challenge bij de European Poker Tour in Londen. Team PokerStars versloeg glansrijk de collega's van Full Tilt Poker met 3-0, maar een rematch ligt zeker in de lijn der verwachting. Tom "durrrr" Dwan, één van de deelnemers, heeft sinds deze week echter ook wat anders aan zijn hoofd. Daarover lees je meer in deze nieuwe editie van Tweet Tweet, Bad Beat.

Cates & Dwan ruziën over challenge; eindelijk vervolg?

Ruim vier jaar geleden, in januari 2009, daagde Tom "durrrr" Dwan de gehele pokerwereld (behalve Phil Galfond) uit voor de "Durrrr Challenge". Iedereen die de uitdaging zou accepteren zou in totaal 50.000 handen spelen op de $200/$400-tafels (No-Limit Hold'em of Pot-Limit Omaha) en kans maken op $1,5 miljoen. Dwan was namelijk zo overtuigd van zijn eigen kwaliteiten dat hij de winnaar $1,5 miljoen zou geven, terwijl hij zelf maar $500.000 van zijn opponent zou ontvangen bij winst.

Patrik Antonius was de eerste speler die de uitdaging aan ging, maar zoals je misschien nog wel kunt herinneren is er nooit een einde gekomen aan deze challenge. Ze moeten nog steeds meer dan tienduizend handen spelen, waarin Dwan een voorsprong van maar liefst $2,5 miljoen verdedigt. Nadat er niet meer verder werd gespeeld tussen de twee accepteerde Daniel "jungleman" Cates de challenge, maar door Black Friday (april 2011) speelden de twee sindsdien geen hand meer. In deze Durrrr Challenge heeft Cates een voorsprong van $1.251.059 na bijna twintigduizend handen. Op Twitter lazen we toen het volgende: "Regarding the durrrr challenge @Tom_Dwan and I have decided to wait until we know the fate of full tilt and then decide."

Echter keerde Full Tilt Poker terug op de markt in november 2012, maar er werd geen woord gesproken over de challenge. Tom Dwan nam het de afgelopen maanden veelvuldig op tegen onder andere Viktor Blom, Ben Sulsky en Rui Cao, terwijl Cates zich alleen maar liet zien in de All-Star Showdown op PokerStars. In een interview met HighStakesDB.com liet Cates weten dat de challenge hoogstwaarschijnlijk binnenkort een vervolgt krijgt: "The challenge will continue once we both have enough [money] online and I will be putting more on shortly. It should hopefully start again within two weeks."

Blijkbaar vond hij zijn mededeling in het interview nog niet genoeg, want via Twitter verstuurde hij de volgende tweet richting zijn tegenstander:

De toon van de tweet beviel Tom "durrrr" Dwan niet echt en hij vond het dan ook tijd om iets anders naar buiten te brengen:

Schijnbaar zou hij nog geld moeten ontvangen van Cates, die niet helemaal wist waar Dwan op doelde:

Hopelijk zullen de twee binnenkort weer strijden aan de pokertafels van Full Tilt Poker, in plaats van ruziën op Twitter!

Comments

Lees 7 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen