Unibet Open Kopenhagen: Nederlanders en Vlamingen komen net te kort voor de finale

Unibet Open Kopenhagen: Nederlanders en Vlamingen komen net te kort voor de finale

Het had zo'n mooie dag moeten worden! We hadden nog genoeg ijzers in het vuur en hadden zelfs tweemaal kans op de eerste Nederlandse tweevoudige Unibet Open-winnaar met Paul Valkenburg en Mateusz Moolhuizen nog in het toernooi. Het pakte allemaal anders uit en als we zo dadelijk de finaletafel gaan bekijken via de livestream op de PokerNews.nl homepage dan ontbreekt het aan bekende Nederlandse en Vlaamse namen.

Om alle bust-outs door te nemen in dit verslag van dag twee zou zonde van de webruimte zijn. Want er werden nogal wat spelers uitgeschakeld, waarvan ruim 85% voor het geld. 12 van de 14 spelers die we vandaag volgden gingen namelijk zonder pak cashgeld naar huis. Wim Bos was de eerste en hij werd op de voet gevolgd door Tim van de Riet die met top-pair top-kicker de flop vierbette en opliep tegen een overpair.

De enthousiaste Hans de Hond haalde het geld ook bij lange na niet en hetzelfde kunnen we schrijven over Paul van 't Veer. Stieven Razab-Sekh viel ten prooi aan landgenoot Dennis van Poppel maar diezelfde Van Poppel liep met koningen tegen azen op om eveneens het toernooi te moeten verlaten.

Mateusz Moolhuizen

Moolhuizen nam na enkele levels spelen plaats aan de televisietafel, maar daar wilde helemaal niets lukken vandaag. Moolhuizen verloor diverse kleine potjes en daarna een iets grotere. Alexis Gillot was de boosdoener in de hand. De Fransman opende eerst de cutoff en met {9-}{10-} offsuit maakte Moolhuizen de call vanuit de grote blind. Mateusz check-floate op {a-}{j-}{4-} met twee harten. De turn was een blank waarna beide spelers checkten. De river was de {8-Hearts} en Mateusz bette ter grootte van de helft van de pot. De Fransman maakte de call en Mateusz muckte waardoor we nooit een showdown kregen.

Die hand zette Mateusz flink terug, en even later zou dezelfde Alexis een einde aan zijn toernooi maken. De Fransman opende vanuit midden-positie en de button maakte de call. Vanuit de kleine blind ging Moolhuizen allin met {2-Diamonds}{2-Hearts} en had hij het uiteindelijk op te nemen tegen de {j-Diamonds}{j-Hearts} van Gillot.

Het board hielp Moolhuizen niet; {a-Hearts}{4-Spades}{k-Diamonds} | {k-Hearts} | {3-Diamonds}. Hoewel Moolhuizen de dag als een van de chipleaders begon, was hij nu dus plotseling aan de rail te vinden. Alexis Gillot was op dat moment de chipleader van het toernooi met ruim 580.000. "Als hij het toernooi nu niet wint, wie dan wel?" vroeg Mateusz zich hardop af. Het zou anders uitpakken want het was diezelfde Alexis die zou eindigen als finaletafel bubble.

Voordat we die fase van het toernooi zouden bereiken, gingen andere favorieten eerst nog ten onder. De jarige Alex Hendriks liep met pocket negens op tegen de pocket boeren van Paul Valkenburg en Erik Botter blinde helemaal down totdat hij wel een gok moest wagen met zes-drie om te kunnen verdriedubbelen. Die gok pakte verkeerd uit en ook de zo goed begonnen Botter stond aan de rail ver voor het geld binnen bereik kwam.

Unibet Open Kopenhagen: Nederlanders en Vlamingen komen net te kort voor de finale 101
Paul Valkenburg haalde het niet

Paul Valkenburg

Dichter in de buurt kwam Unibet Open Londen winnaar Paul Valkenburg. Na de bustout van Mateusz Moolhuizen hadden we onze hoop op Paul gevestigd om de eerste Nederlander met twee Unibet Open titels op zijn naam te worden, maar het mocht niet zo zijn. Johnny Ostbjerg opende under-the-gun plus één en direct naast hem was het de Vlaming Daniel Camus die de call maakte voor 9.200. Vanaf de cutoff was het toen Paul Valkenburg die all-in schoof voor iets meer dan 80.000. Tot zijn schrik schoof buurman Mikael Johansson ook all-in. Ostbjerg informeerde hoeveel het voor hem was, maar foldde toen hij te horen kreeg dat het 125.800 totaal was. Camus dacht nog een hele tijd na en gaf aan een pocket-pair te hebben. Valkenburg was inmiddels gaan staan en zag uiteindelijk zijn Vlaamse tegenstander folden.

En dus was het een showdown tussen maar twee spelers. Valkenburg had een goede kans met zijn {8-Hearts}{8-Spades} maar zat op de flop al in de problemen tegen de {a-Spades}{k-Diamonds} van zijn buurman. De eerste drie gemeenschappelijke kaarten brachten namelijk tegenspoed: {k-Hearts}{4-Hearts}{q-Diamonds}. De {5-Clubs} op de turn en {j-Spades} konden de Unibet Open ambassadeur niet redden en zo namen we afscheid van de een-na-laatste Nederlander.

Ook de een-na-laatste Vlaming ging voor het geld eruit. De Bekende Vlaming Daniel Camus eindigde als nummer 38, twee voor het geld en een voor de officiële bubble. Met aas-koning liep hij tegen pocket tienen op en de voormalig profvoetballer en echtgenoot van een voormalig Miss België ging zonder extra geld naar huis.

In the Money!

Daarmee hadden we nog maar twee spelers om voor te juichen; Gerret van Lancker en Loek van Wely. Beiden hadden ze al Unibet Open finaletafel ervaring: Loek in Riga (gewonnen door landgenoot Peter Harkes) en Gerret in Praag (gewonnen door landgenoot Filip Verboven). Beide spelers kwamen in de buurt, maar kwamen ook uiteindelijk net te kort:

[Removed:158] uitgeschakeld op plaats 13 (€6.303,12)
[Removed:158] is zojuist uitgeschakeld. Hij was al een hele tijd short en wist maar geen goede spot te vinden om zijn chips naar het midden te krijgen. Toen hij wel een hand vond, kreeg hij geen callers.

Zijn laatste hand was er eentje waarin shortstack Marek Niedzwiedz allin pushte voor 81.000. Twee posities later reshovede Gerret voor 189.000 ook all-in maar tot zijn schrik maakte Ambjorn Hedblom daar weer achter de call. Een drieway showdown dus:

Ambjorn Hedblom{a-Hearts}{q-Hearts}
[Removed:158]{a-Diamonds}{9-Spades}
Marek Niedzwiedz{7-Clubs}{7-Spades}

Terwijl het Poolse contingent van de zaal zich de longen uit het lijf schreeuwde voor heel veel zevens, zat Gerret rustig achterover. Het zou hem echter niet helpen want het board hitte helemaal niemand: {10-Clubs}{8-Diamonds}{2-Hearts} | {4-Spades} | {k-Hearts}.

[Removed:158] werd dertiende in Kopenhagen en kreeg daar DKK 47.000 (€6.303,12) voor.

Unibet Open Kopenhagen: Nederlanders en Vlamingen komen net te kort voor de finale 102
Loek van Wely

Loek van Wely uitgeschakeld op plaats 11 (DKK 57.000/€7.644,21)
Lange tijd gebeurde er eigenlijk vrijwel niets. Blinden werden uitgewisseld en kleine potjes hier en daar gewonnen en verloren. Maar toen was er als een donderslag bij heldere hemel plots een drieway allin waar twee spelers hun toernooi tot een einde zagen komen.

Jimmy Gillot opende naar 33.000 waarop Jan Sørensen allin schoof voor 245.000. Daar weer achter vond Loek van Wely een kaart waar hij zijn chips wel mee wilde committeren en ook zijn stack werd naar het midden geschoven. Voor een seconde of tien leek het alsof Jimmy Gillot een lastige beslissing had. Twijfelde hij met aas-vrouw? Had hij boeren? Toen volgde plotseling toch een resoluut klinkende call en smeet hij {a-Clubs}{a-Hearts} op tafel.

Jan Sørensen trok zijn wenkbrauwen op en liet zijn {q-Diamonds}{q-Clubs} zien waarna Loek van Wely {a-Diamonds}{k-Clubs} omdraaide. De sterkste hand preflop bleef dat ook postriver. Op de turn had Loek nog vier outs op een splitpot maar zoveel geluk zou hij niet hebben vandaag: {j-Diamonds}{4-Hearts}{3-Spades} | {5-Clubs} | {10-Hearts}. Ondanks dat Jan zijn hand gewonnen zou hebben van de hand van Loek, eindigde de Nederlander natuurlijk wel gewoon een plaatsje hoger dan zijn Deense concurrent.

Loek liep de finaletafel net mis, en moest genoegen nemen met 57.000 Deense Kronen.

Met die dubbele bust-out hadden we nog maar tien spelers over en de voormalig chipleader Alexis Gillot bustte niet lang daarna. Daarmee hadden we onze negen finalisten, waaronder Alexis zijn broer Jimmy. De volgende negen spelers komen om 14:00 terug voor de finale:

stoelspelerlandchips
1Jens EisnerDenemarken368.000
2Ambjorn HedblomZweden447.000
3Peter MyrvigDenemarken382.000
4Marek NiedzwiedzPolen544.000
5Kassem YassineZweden941.000
6Petri RossiFinland932.000
7Henri SchalinFinland93.000
8Johnny OstbjergDenemarken1.860.000
9Jimmy GillotFrankrijk1.170.000

We beginnen de finale om 14:00 met nog 44 minuten op de klok in blindlevel 21 (10.000/20.000 met 2.000 ante). PokerNews is er dan weer bij met een live-verlag van de finaletafel en uiteraard weer de livestream op onze frontpage.

Comments

  • Hihihi Hihihi

    Wim Neys is chipleader aan de final table van UKIPT London. Eerste plaats £156.800. Go go!

Lees 1 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen