EPT Berlijn - Reijmer en Post vallen, Vos door naar dag 5

EPT Berlijn - Reijmer en Post vallen, Vos door naar dag 5

We vingen de vierde speeldag van de EPT Berlijn aan met nog 55 spelers. De opdracht was om 5 levels van 90 minuten te spelen, of door te gaan totdat er nog 16 spelers in het toernooi zaten. De grens van 16 spelers haalden we net niet, na vijf levels spelen hadden we nog 17 spelers in het toernooi. Daarbij maar één Nederlander waardoor meteen duidelijk is dat er dus twee zijn uitgeschakeld.

Freerk Post begon direct goed en won een potje met pocket tienen. Ook Pascal Vos kende een goede start waarbij hij piekte op 1,3 miljoen door succesvol te vierbetten. Daniel Reijmer zat ondertussen aan de televisietafel maar leek ook prima van start te zijn gegaan.

De eerste tegenslag was voor Vos die met aas-vrouw suited van schoppen driebet-call speelde tegen Pratyush Buddiga die pocket koningen had. De flop was spectaculair met een koning en twee schoppen maar daar bleef het bij. Vos moest veel inleveren maar pakte die chips terug door Jerome Kobina Evans uit te schakelen met aas-vrouw suited tegen pocket tienen. Alle aandacht ging sowieso naar Vos de eerste twee levels want kort daarna valt hij weer terug als hij Bryn Kenney dubbelt. Pratyush Buddiga opende naar 25.000 en Vos driebette vanuit de kleine blind naar 58.000. Direct naast hem schoof Kenney all-in voor 296.000 en Vos maakte uiteindelijk de call. Aas-vijf dit keer voor Vos en weer had hij het op te nemen tegen koningen. Andermaal wist Vos niet te verbeteren en dus viel hij weer terug naar onder het miljoen aan chips.

Daniel Reijmer

Daniel Reijmer kwam terug van de televisietafel met net zoveel chips als hij er heen was gegaan: 500.000. De eerste hand die we dan van hem beschreven was direct zijn bust-out helaas. De Canadees Colin Moffatt opende de actie met een minraise naar 24.000. Naast hem volgde een driebet van de Russische speler Aliev Dashgyn naar 52.000. Daniel Reijmer zat direct daar weer naast en verklaarde all-in te zijn voor (wat het leek) 450.000. Toen de actie terug kwam bij Moffatt verklaarde ook hij all-in te zijn. Dashgyn zat ongetwijfeld al likkebaardend te wachten en callde:

Daniel Reijmer{10-Spades}{10-Diamonds}
Aliev Dashgyn{a-Diamonds}{a-Hearts}
Colin Moffatt{a-Spades}{k-Hearts}

Reijmer moest hopen op een tien maar kreeg nul op rekest. Het board kwam als volgt: {j-Clubs}{7-Spades}{6-Spades} | {k-Spades} | {9-Hearts}. Daniel Reijmer was daarmee uitgeschakeld terwijl Aliev Dashgyn zijn 660.000 stack bijna verdriedubbelde. Reijmer ging naar de pay-out desk met een kaartje met het nummer 38 er op om €18.000 op te halen. Reijmer ging direct door naar de €10.000 High Roller en twitterde nog even over zijn bust-out hand:

Freerk Post

Twee Nederlanders toen nog in het toernooi die we op de voet volgden op de Nederlandse Live-Reporting blog. Freerk Post kreeg nog wat chips van een bluffende Calvin Anderson en passeerde ook de grens van 1 miljoen toen hij in een drieway pot uit kwam betten op flop en turn. Helaas viel hij ver terug toen Anderson even later een keer wel echt een hand had. Dit keer geen zes-drie maar een set tienen en juist op dat moment had Post ook een hand om mee te callen. Post krabbelde weer op van die tegenslag maar even later moesten we toch schrijven over zijn uitschakeling.

Vanuit midden-positie opende Freerk Post naar 32.000 en de spelers folden allemaal snel naar Aliev Dashgyn op de button. Die driebette naar 85.000 en de beide blinden gingen snel aan de kant. Post dacht eventjes na en maakte het toen 205.000. Dashgyn had niet lang nodig om allin te verklaren en Post callde nadat hij zijn kaarten nog eens snel had gecheckt.

Post zat echter in de problemen met zijn {q-Spades}{q-Diamonds} want Dashgyn liet {k-Spades}{k-Hearts} zien. De windowcard was direct de {k-Diamonds} waarmee Post al eventjes de hoop volledig opgegeven leek te hebben. De {a-Spades} en {10-Hearts} vergezelden de heer echter waardoor Post plotseling vier schone outs naar een straat had. De {8-Hearts} op de turn hielp echter niet en ook de {10-Diamonds} op de river was van geen nut. Na de diepe run tijdens de EPT in Deauville waar hij 22e werd voor €23.000, nu dus weer dichtbij. Freerk werd 24e en nam daarvoor €27.000 in ontvangst.

EPT Berlijn - Reijmer en Post vallen, Vos door naar dag 5 101

EPT Berlijn - Reijmer en Post vallen, Vos door naar dag 5 102

EPT Berlijn - Reijmer en Post vallen, Vos door naar dag 5 103
Freerk Post met pocket vrouwen (links) tegen Dashgyn Aliev met pocket koningen (rechts)

Pascal Vos was ondertussen uiterst stabiel en solide aan het spelen. Hij schommelde continu rond het miljoen en hield zijn stack op peil met squeezes, driebets en c-bets. Dat miljoen was echter inmiddels wel ruim onder het gemiddelde en de vrijheid van weleer om creatief te doen was allang opgegeven. Als hij in de slotfase nog eens twee paar weet te maken tegen iemands top-pair begint zijn stack weer ergens op te lijken. Bij het sluiten van de dag stond hij er als volgt voor:

Pascal Vos1.130.000

EPT Berlijn - Reijmer en Post vallen, Vos door naar dag 5 104

Aan het begin van dag 5 gaan we 15.000/30.000 spelen met een 4.000 ante. Vos heeft dus ruim 37 big blinds waarmee hij ongetwijfeld uit de voeten kan. Nu maar hopen dat hij eindelijk wat slaap kan pakken vannacht want tot op heden is de spanning zo groot dat hij maar blijft wakker liggen. Wij zijn morgen weer vanaf 12 uur aanwezig in het Hyatt Hotel om Pascal te volgen op weg naar de finaletafel van 8 spelers. Bij de laatste 17 is er een redraw geweest waardoor we die niet direct aan het begin van de dag meer hoeven te doen als de nummer 17 afvalt. De drie tafels staan er als volgt bij:

tafelseatnaamlandchips
11Yasar GudenDuitsland1.619.000
12Roman KorenevRusland1.186.000
13Philippe BaroukFrankrijk531.000
14Lasse ChristiansenDenemarken678.000
15Olivier BusquetUSA736.000
16Alexander HelbigDuitsland2.040.000
     
21Julian ThomasDuitsland1.400.000
22Calvin AndersonUSA561.000
23Khiem NguyenDuitsland2.788.000
24Pascal VosNederland1.130.000
25Dashgyn AlievRusland3.931.000
26Matias KesanenFinland1.082.000
     
31Robert HaighDuitsland1.659.000
32Robert AuerDuitsland1.380.000
33Kevin StaniNoorwegen862.000
34Roman HeroldDuitsland4.485.000
35Daniel-Gai PidunDuitsland1.191.000

EPT Berlijn - Reijmer en Post vallen, Vos door naar dag 5 105
Roman Herold is de chipleader

Comments

 • Lili1986 Lili1986

  Hihihi schreef

  Zelf zegt hij in geen enkel interview zijn online handle en ook op deze site zelf verwijst men er nooit naar. Veronderstel dus dat hij hier niet op zit te wachten en hij heeft ook zijn recht op privacy. Als hij ermee akkoord gaat, is het niet erg natuurlijk

  Het staat nu op de FP, dus zo erg zou die het wel niet vinden.

 • Bacchus Bacchus

  Hihihi schreef

  Zelf zegt hij in geen enkel interview zijn online handle en ook op deze site zelf verwijst men er nooit naar. Veronderstel dus dat hij hier niet op zit te wachten en hij heeft ook zijn recht op privacy. Als hij ermee akkoord gaat, is het niet erg natuurlijk

  Ga hiermee door.

 • mappajo mappajo

  blijf vooral zo dom doen, hebben we in ieder geval sneller een be.pokernews.com

Lees 17 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen