Unibet Open Tróia Dag 1A: Michiel Brummelhuis als absolute chipleader naar Dag 2

Unibet Open Tróia Dag 1A: Michiel Brummelhuis als absolute chipleader naar Dag 2 0001

Donderdagmiddag om 12:30 uur lokale tijd (13:30 uur Nederlandse tijd) klonk het startsignaal voor de tweede stop van de Unibet Open in het zesde seizoen van de populaire toernooiserie. Veel spelers zijn afgereisd richting het Portugese resort in het stadje Tróia, maar voor het goede weer hadden ze beter in Nederland kunnen blijven. We zijn hier echter niet om te kunnen genieten van de zon, er wordt namelijk om veel geld gepokerd! Op Dag 1A viel het qua drukte nog mee, want in totaal kwamen we uit op een deelnemersveld van 108 spelers.

Na een kortstondige zoektocht door de zaal bij de start van Dag 1A hadden we een lijst met vijftien Nederlandse en drie Belgische speler die we gingen volgen. Michiel Brummelhuis was één van de bekende namen die we tegenkwamen en zijn dag verliep uitstekend. Al vanaf de start verzamelde hij veel chips en zijn situatie werd er alleen maar beter op toen hij landgenoot Frans Welles en een andere shortstack naar de rail stuurde:

Voor de flop belandt Michiel Brummelhuis all-in tegen Frans Welles en een andere shortstack aan tafel. Bij de showdown zien we dat Brummelhuis voorloopt op beide spelers in een pot van ongeveer 16.000 punten.

Brummelhuis: {9-Spades}{9-Diamonds}
Frans Welles: {q-Clubs}{j-Clubs}
Shortstack: {8-Clubs}{8-Hearts}

Het board brengt {a-Diamonds}{6-Hearts}{3-Hearts}{2-Spades}{2-Hearts} en daarmee schakelt Brummelhuis twee spelers uit om naar boven de 40.000 punten te stijgen.

Frans Welles was kort voor deze hand door een enorme setup flink gezakt in de chipcounts. Op een {9-Diamonds}{2-Clubs}{7-Diamonds}{8-Clubs}{9-Spades}-board eindigt hij op de river all-in met {2-Spades}{2-Hearts}, wat niet goed genoeg blijkt te zijn tegen de {9-Hearts}{7-Hearts} van zijn tegenstander. De laatste zesduizend punten die hij hierna overhield gingen dus verloren tegen landgenoot Brummelhuis.

Toch was het niet één en al vrolijkheid voor "Brummel", want na deze hand leverde hij in verschillende potjes weer wat in. Een mooie trap met azen verliep echter weer uiterst succesvol waardoor hij weer boven de gemiddelde stack kwam voordat hij begon aan een fantastische run. In twee grote handen ging hij van "gemiddeld" naar de chiplead:

Michiel Brummelhuis komt heads-up in een pot terecht als de dealer {9-Diamonds}{q-Hearts}{j-Diamonds} op tafel legt. Hij plaatst een bet van 4.000 en zijn tegenstander gaat vol overtuiging all-in voor ongeveer 20.000 punten. De Nederlander callt meteen en de kaarten gaan open.

Brummelhuis: {k-Diamonds}{10-Clubs}
Tegenstander: {a-Clubs}{q-Diamonds}

De turn {10-Spades} en river {2-Hearts} veranderen niets meer aan de uitslag van de hand en Brummelhuis stijgt naar ongeveer 85.000 punten.

Terwijl wij naar onze laptop lopen zien we vanaf de desk dat Brummelhuis opnieuw een hele berg chips naar zich toe krijgt geschoven en wat blijkt? Met pocket negens flopte hij een negen en alle chips van zijn tegenstander belandden in het midden. De hand van zijn tegenstander was door de dealer al omgedraaid in de muck, maar één ding was zeker; die chips waren voor Brummel!

Zijn tafel wordt meteen opgebroken en vrolijk vertelt hij dat het rond de 130.000 punten is wat hij nu speelt. Dat is waarschijnlijk wel goed voor de chiplead!

Het hoogtepunt volgt echter in één van de laatste drie handen die gespeeld werden:

Chipleader Michiel Brummelhuis heeft in één van de laatste handen van de dag zijn enorme stack nog even flink vergroot. Hij opent naar 2.100 en zijn tegenstander 3-bet naar 6.100 punten. Voor de Nederlander is dat nog niet genoeg en hij maakt er 17k van. Ook zijn opponent is duidelijk nog niet klaar met de hand en 5-bet naar 25.000 punten.

Opvallend genoeg callt Brummelhuis slechts deze raise en samen zien ze {2-Hearts}{5-Spades}{3-Clubs} op de flop verschijnen. Nu belanden wel alle chips in het midden en in deze gigantische pot van bijna twee ton blijkt Brummelhuis aan de juiste kant te zitten van de setup.

Showdown:

Brummelhuis: {a-Diamonds}{a-Hearts}
Tegenstander: {k-Clubs}{k-Hearts}

Het board wordt compleet gemaakt met de {2-Spades} en {6-Spades}, waardoor Michiel Brummelhuis stijgt naar een gigantische stack van 236.000 punten!

Michiel Brummelhuis eindigt de dag met een stack van 235.500 punten en is daarmee hoogstwaarschijnlijk chipleader van alle overgebleven spelers. Naast Brummelhuis komen ook Stieven Razab-Sekh, Paul Askamp en Eduard Winterwerp terug met een goede stack voor hun neus. De Rotterdammer Razab-Sekh had het in de beginfase erg lastig tegen zijn zwakke opponenten, maar kon gedurende de dag toch zijn ritme vinden.

De punten bleven maar zijn kant op komen en de meeste handen die hij speelde leken ook door hem gewonnen te worden. Het zorgde er uiteindelijk voor dat hij met 42.500 punten begint aan de tweede dag.

De meest bizarre hand van Dag 1A van de Unibet Open in Tróia werd hoogstwaarschijnlijk gespeeld door twee Nederlandse spelers; Eduard Winterwerp en Funda la Lacona. In de Live Reporting beschreven we de hand als volgt:

Zojuist speelde zich een bizarre hand af waar twee Nederlanders de hoofdrol in speelden. Vanuit middenpositie wordt er geopend en op de button maakt Eduard Winterwerp de call en ook Funda la Lacona besluit de benodigde extra chips bij te leggen.

Alle drie de spelers checken op de {8-Hearts}{9-Hearts}{j-Hearts}-flop waarna de {k-Diamonds} op de turn komt. Ditmaal bet Funda 8.000 punten en alleen Eduard maakt de call. De river is de {9-} en Funda verklaart allin te zijn. Eduard callt meteen en de kaarten gaan open.

Funda la Lacona {j-}{9-}
Eduard Winterwerp {7-Hearts}{10-Hearts}

Straightflush voor Eduard en Funda verlaat teleurgesteld de toernooizaal.

Een enorme setup voor Funda la Lacona, terwijl Eduard Winterwerp haar chips goed benutte en zaterdag met 54.300 punten verder mag spelen.

En dan hebben we nog de spelers die nog zeker niet veilig zijn voor een plaats in het geld, want zij moeten het doen met een kleine stack. Pim van Wieringen is zo'n speler die eigenlijk de hele dag schommelde van hoog naar laag en helaas voor hem eindigde dat in het "dal", mede door een verloren hand tegen een full house in het laatste level van de dag:

UTG is het Koen Roos die opent naar 2.000 punten. Hij krijgt twee callers waarvan Pim van Wieringen in de grote blind er één van is. Op de {6-Hearts}{j-Diamonds}{3-Diamonds}-flop checken beide Nederlanders waarna hun tegenstander 3.400 bet. Alleen Pim maakt de call en de {a-Spades} verschijnt op de turn. Beide spelers checken en op de {8-Diamonds}-river bet de tegenstander van Pim 6.000 punten. Pim maakt na even nadenken de call, maar moet mucken als zijn tegenstander {a-Diamonds}{j-Hearts} laat zien.

Van Wieringen eindigde met 33.000 punten, en samen met Tom Slikboer (22.000) en Jesse Grossegger (21.000) moet hij hopen op een goede start op de tweede dag om zo een plaatsje in het geld te kunnen bemachtigen.

Uitgeschakeld

Bovenstaande spelers mogen in ieder geval allemaal nog hopen op de overwinning in Portugal, er vielen op Dag 1A ook een behoorlijk aantal spelers af die de komende dagen alleen van de zon kunnen gaan genieten. Jasper Wetemans was één van de eerste toen hij door Casey Kastle naar de rail werd gestuurd:

Jasper is in één van de laatste handen voor de break uitgeschakeld. Met {a-}{q-} squeezde hij naar 1.600 nadat twee man een raise naar 450 gecallt hadden. Alleen Casey Kastle maakt de call en de flop komt {q-}{10-}{3-} met twee harten. Jasper bet 1.450 en vrijwel direct zet Casey Kastle hem allin. Jasper maakt de call en ziet dat hij het op moet nemen tegen {7-Hearts}{6-Hearts}. De turn is direct de {4-Hearts} waarmee Casey Kastle een flush maakt.

Hans de Hond, Peter Harkes, Cedric van den Bosch, Christophe Antoine, Nanne van der Heiden, Hans Hermans en Johan Goslings voegden zich allemaal ook bij het lijstje met uitschakelingen. Hermans kwam nog wel dicht in de buurt van het einde van de dag, maar strandde in het zicht van de haven:

Met ongeveer tien blinden krijgt Hans al zijn chips met {9-Spades}{9-Diamonds} naar het midden. Hij krijgt een call en moet het opnemen tegen {a-Clubs}{q-Hearts}. Het gelukkig is niet aan de zijde van Hans want het board komt {5-Spades}{4-Clubs}{q-Diamonds}{2-Diamonds}{q-Clubs}en zo moet hij in het laatste level van de dag afscheid nemen van het toernooi.

Ook voor Koen Roos was het laatste level fataal, in de afsluitende dertig minuten ging hij ten onder met pocket tienen tegen aas-koning.

Op naar Dag 2

Ongeveer 36 spelers van de 108 deelnemers hebben de openingsdag weten door te komen en de Nederlanders en Belg sloten de dag als volgt af:

SpelerChips
Michiel Brummelhuis235.500
Eduard Winterwerp54.300
Stieven Razab-Sekh42.500
Paul Askamp40.400
Pim van Wieringen33.000
Tom Slikboer22.000
Jesse Grossegger21.000

Volg vrijdagmiddag vanaf 13:30 uur Nederlandse tijd Dag 1B van de Unibet Open in Tróia via onze Live Reporting, als onder andere Mateusz Moolhuizen en Paul Valkenburg op jacht gaan naar hun tweede Unibet Open-titel.

Comments

  • station station

    wel knap dat jullie nu al weten dat ie als chipleader dag 2 begint

  • CaptanPoker CaptanPoker

    GO GO GO GO GO brummel TID

  • OudeHaag OudeHaag

    Is dit een betaald artikel vanuit Unibet?

Lees 4 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen