2013 WSOP November Nine: David Benefield

2013 WSOP November Nine: David Benefield

De 2013 World Series of Poker November Nine is inmiddels al een tijdje bekend. Als u PokerNews.nl niet voor het eerst bezoekt, dan kan het bijna niet langs u heen gegaan zijn dat een Nederlander de finaletafel heeft gehaald. Om een beter beeld te krijgen van alle spelers aan de belangrijkste finaletafel van het jaar, gaan we de heren een voor een langs. We hebben al zeven spelers gehad, en vandaag staat de bekende (online) speler David Benefield op het programma.

seatspelerlandchips
1Sylvain LoosliFrankrijk19.600.000
2Michiel BrummelhuisNederland11.275.000
3Mark NewhouseVerenigde Staten7.350.000
4Ryan RiessVerenigde Staten25.875.000
5Amir LehavotIsraël29.700.000
6Marc McLaughlinCanada26.525.000
7JC TranVerenigde Staten38.000.000
8David BenefieldVerenigde Staten6.375.000
9Jay FarberVerenigde Staten25.975.000

De 27 jarige David Benefield is een routinier als het online poker aangaat. Online staat hij bekend als "Raptor" en met die nickname maakte hij al jaren geleden furore door van $450 naar $20.000 te grinden. Die $20.000 is inmiddels verworden tot miljoenen en daar gaat in november nog iets bijkomen als hij zal plaats nemen aan de finaletafel van het WSOP 2013 Main Event.

2013 WSOP November Nine: David Benefield 101

Benefield is al jaren bevriend met een van de bekendste online pokerspelers ter wereld; Tom “durrrr” Dwan. Toen Benefield twintig jaar was had hij al genoeg bij elkaar gespeeld om samen met Dwan een huis in Fort Worth te kopen ter waarde van een half miljoen dollar. De foto's van hun huis die ze toen online plaatsten duiken nog regelmatig op bij artikelen over jonge online pro's die te veel hebben op jonge leeftijf. Benefield was een van de eerste met een quad monitor set-up en had als een van de eerste zijn eigen challenge. In die "Raptor Challenge" beschreef hij op 2+2 dat hij $1,4 miljoen bij elkaar wilde spelen om een vakantiehuis op Costa Rica te kopen. Of dat er ooit van gekomen is, weten we niet, maar hij kan in ieder geval een aardig optrekje kopen in november want hij is al meer dan $750.000 gegarandeerd door het behalen van de finaletafel.

2013 WSOP November Nine: David Benefield 102

Voor deze gigantische score was Benefield's grootste cash $150.035 voor zijn achtste plaats in de €50.000 Majestic Super High Roller tijdens de WSOP Europe in 2012. Zijn zesde plaats in event 17 ($5.000 no-limit hold'em) tijdens de WSOP 2010 leverde $135.718 op. Andere grote cashes maakte hij met zijn 73e plaats tijdens het WSOP 2008 Main Event ($77.200), 13e plaats in het $10.000 World Championship Pot-Limit Hold’em event op de WSOP 2008 ($41.360) en 10e plaats in het $10.000 World Championship Pot Limit Omaha event ($53.721) hetzelfde jaar.

Hoewel zijn leven momenteel op rolletjes lijkt te lopen, is dat wel eens anders geweest. In 2008 schreef hij op zijn blog dat hij ontevreden was met zijn leven, ondanks alle geneugten:

"For some reason, I am just not all that happy with what I am doing. I have made a ton of money, have set myself up for life, but can’t seem to get any fulfillment out of poker. I am working on some lifestyle changes, and they are coming along nicely."

Benefield gooide zijn leven redelijk radicaal om uiteindelijk. Hij ging een stuk gezonder eten, ging aan yoga doen en verhuisde naar New Mexico om filosofie en literatuur te studeren aan St. John’s College. Benefield kondigde aan dat hij met pensioen ging wat poker betreft. Twee jaar later ging hij studeren aan Colombia University waar hij momenteel (part-time) Chinees en politicologie studeert. Benefield was dus klaar met het zijn van een pokerpro, maar maakte nog wel ieder jaar de trip naar de World Series of Poker.

Benefield sloeg vorig jaar het Main Event over, maar schreef zich dit jaar wel voor de vijfde keer in voor het meest prestigieuze toernooi van het jaar. David is bij de November Nine de shortstack met 6.375.000 maar moet zeker nog niet uitgevlakt worden. De big stacks zitten rechts van hem, inclusief JC Tran. Als hij vroeg op dag acht succesvol kan reshoven en een double-up er uit kan krijgen, is hij weer vol in de race. Benefield heeft ervaring met het zijn van de shortstack want ook aan het begin van de zevende dag had hij de kleinste stack bij de laatste 27.

Als je meer wilt lezen over David Benefield dan raden we het boek Ship It Holla Ballas!: How a Bunch of 19-Year-Old College Dropouts Used the Internet to Become Poker's Loudest, Craziest, and Richest Crew aan. Uiteraard is ook zijn November Nine interview met Kristy Arnett de moeite:

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen