WSOP Main Event Dag 3: Van Luijk bij chipleaders, Ben Cherif, Lüske & Brummelhuis door

WSOP Main Event Dag 3: Van Luijk bij chipleaders, Ben Cherif, Lüske & Brummelhuis door

Afgelopen nacht speelden alle overgebleven spelers van het World Series of Poker Main Event 2013 tegelijkertijd. De 1.753 spelers die Dag 2AB en Dag 2C hadden overleefd kwamen samen voor de derde dag van het toernooi van het jaar, waarop we opnieuw vijf levels zouden spelen. Het geld zou nog niet bereikt worden, maar tegen alle verwachting in kwamen we nog wel akelig dichtbij. Voor de organisatie was het maar goed ook, de dames van de payouts waren namelijk niet aanwezig.

Vanavond om 21:00 uur Nederlandse tijd gaat de vierde dag van het Main Event van start en het zal hoogstwaarschijnlijk niet lang gaan duren voor we de fase van de bubble ingaan. Maar welke Nederlanders en Belgen zullen zich mogelijk gaan verzekeren van een minimale cash van $19.106?

Op naar huis

Al vroeg op de dag, tijdens het elfde level van het toernooi, kwam er al een einde aan de droom van Team PokerStars Pro Matthias De Meulder. Twee keer moest hij folden nadat hij een 3-bet had geplaatst, hij blufte op het verkeerde moment met vrouw-hoog en met zijn laatste punten kon hij de coinflip met {5-}{5-} niet winnen van {k-}{j-} toen het board {q-}{q-}{6-}{k-}{q-} bracht. Zijn landgenot Kevin "Civel" Vandersmissen volgde al snel, hij schoof met {q-}{10-} suited all-in na een raise van meest agressieve speler aan tafel, die dit keer uiteraard netjes azen omdraaide.

Ook de Nederlander Paul Berende kende net als Vandersmissen en De Meulder zijn dag niet:

Helaas moesten we naast Paul Berende ook kort erna afscheid nemen van Daniel Reijmer, die de cruciale coinflip met aas-boer niet kon winnen tegen Anton Wigg's {10-}{10-}:

Wigg vertelde ons dat hij vanaf de cutoff had geopend naar 4.000, waardoor we er vanuit kunnen gaan dat het nog in het vorige level gebeurde. De speler op de button had gecallt waarna Daniel Reijmer vanuit de kleine blind allin had geschoven voor ongeveer 60.000. Wigg was het duel aangegaan met {10-}{10-} en nadat de button had gefold toonde Reijmer zijn {a-}{j-}.

De coinflip werd gewonnen door Wigg die daarmee Reijmer elimineerde. Buurman Phillip Gruissem toonde een geheimzinnige glimlach toen Wigg het verhaal vertelde, alsof hij blij was dat Reijmer van tafel was.

De uitschakeling met het meest aparte verhaal is echter die van Philip Meulyzer. De Belg had namelijk een vlucht geboekt die gedurende de derde dag zou vertrekken, maar hij hoopte natuurlijk dat hij die zou moeten omboeken. Mocht hij de dinnerbreak halen ging hij een nieuwe vlucht regelen en nadat hij met aas-boer dubbelde tegen tienen op {j-}{9-}{8-} leek hij dit zonder moeite te gaan halen. Vlak voor de dinnerbreak ging het echter mis:

De speler under-the-gun had geopend naar 5.000 en Philip Meulyzer had gecallt vanaf de button met {7-}{7-}. De enorm los spelende grote blind, die aan tafel was gekomen met 400.000 maar inmiddels nog maar 150.000 had, maakte eveneens de call. Op {9-}{10-}{3-} met twee harten checkten de grote blind en initial-raiser naar Meulyzer toe. Die bette 9.000 en alleen de grote blind ging mee. Op de {7-} op de turn checkte de grote blind weer naar Meulyzer toe die 20.500 bette. De grote blind schoof allin en Meulyzer maakte de call met zijn set. De grote blind had {j-}{8-} en de river pairede niet board met een {2-}.

Philip Meulyzer zijn tafel werd daarna opgebroken en hij nam slechts 5.000 mee naar zijn nieuwe tafel.

De vijfduizend punten die hij overhield bouwde hij binnen de kortste keren weer uit naar 70.000 punten en het leek een episch "a chip and a chair"-verhaal te worden. Nadat hij zijn vlucht in de pauze had omgeboekt ging het echter alsnog snel mis. Met pocket drieën kreeg hij het all-in tegen aas-koning, maar een aas op de turn zorgde voor de uitschakeling van Meulyzer die nu pas maandag naar huis zal vliegen.

WSOP Main Event Dag 3: Van Luijk bij chipleaders, Ben Cherif, Lüske & Brummelhuis door 101

Helaas hadden we voor dit moment ook al afscheid moeten nemen van Erik van den Berg. De Nederlander verloor zijn laatste punten met {a-Diamonds}{q-Diamonds} tegen pocket zessen en viel net buiten de top duizend. Ook Olvedo Heinze wist het einde van de dag niet te halen, nadat hij met een straat tegen quads opliep:

Heinze vertelde dat hij met {j-}{10-} raisede en een enkele caller kreeg. Heinze flopte de nuts op {q-}{9-}{8-} met twee schoppen en maakte in positie een continuation-bet. Zijn tegenstander callde, en check-callde nog eens een bet op de offsuit {q-} op de turn. De river bracht een kleine {x-Spades} kaart en nu overbette de speler plotseling tegen Heinze in. Olvedo dacht dat de man op een flush zat en, met het paired board op tafel, probeerde hem daarvan af te zetten door groot te raisen. Zijn tegenstander ging daarop allin voor een klein beetje meer en Heinze moest dat wel bijleggen. De man liet {q-}{q-} zien voor quads en Heinze moest het verlies incasseren.

"Ik moet eerlijk zijn hij heeft hem gewoon gruwelijk gespeeld" aldus een nederige Heinze. "Maar ik heb nog steeds vertrouwen!" De man had Olvedo nog wel verteld dat als hij een flush had gehad, hij die zeker gefold had gegeven de actie. Een schrale troost voor Heinze die moet gaan werken aan zijn comeback.

Kort hierop verloor hij zijn laatste punten met {j-Diamonds}{4-Hearts} tegen Rupert Elder's {a-Spades}{a-Diamonds} toen het board {j-Hearts}{10-Hearts}{3-Clubs}{a-Clubs}{7-Hearts} bracht. Het betekende ook de laatste uitschakeling voor een Nederlander op Dag 3, want de overige negen landgenoten zullen we vanavond weer in actie zien!

Uitstekende uitgangsposities!

Zoals je hierboven al kon lezen wisten negen Nederlanders, plus één Belg, de derde dag van het WSOP Main Event wel te overleven en zij keren vanavond om 21:00 uur Nederlandse tijd terug voor de vierde dag. Onze landgenoot Dick van Luijk doet dat in ieder geval met een meer dan uitstekende uitgangspositie, hij neemt namelijk 940.000 punten mee en staat daarmee hoogstwaarschijnlijk in de top vijf van het overall leaderboard!

Van Luijk begon de derde dag natuurlijk al met veel chips, maar hij werd zelfs vroeg op de dag chipleader toen hij een gigantische pot won van Dan Murariu en een derde speler:

De actie folde naar Dick van Luijk in midden positie en hij maakte het 7.000. Dan Murariu, wel bekend van zijn twee Unibet Open titels, maakte het 16.000 direct naast hem. De actie folde naar een onbekende speler in de grote blind en die maakte er een cold vierbet van voor 39.000. Van Luijk maakte de call maar daarmee was de hand nog verre van over. Murariu maakte het daarna weer 96.000 namelijk en de speler in de grote blind zesbette allin voor 140.300. Van Luijk en Murariu maakten beiden de call waardoor de pot al 450.000 was en er nog een flop gedraaid moest worden.

{q-Spades}{9-Spades}{3-Diamonds}

Beide spelers checkten in de lege side-pot en de {3-Spades} viel op de turn. Van Luijk schraapte zijn keel nog eens, en verklaarde toen allin te zijn. Murariu gaf op en muckte zijn kaarten, waarna Van Luijk zijn hand toonde voor de Main Pot. Van Luijk had de nuts met {a-Spades}{10-Spades} en kon niet meer verliezen van de {a-Hearts}{k-Clubs} van de grote blind. De {2-Clubs} op de river deed er niet meer toe en Van Luijk kon weer flink gaan stapelen.

In het laatste level van de dag kwam hij zelfs tijdelijk boven de één miljoen punten, nadat hij op de river een goede call maakte tegen een bluffende Noor: "Ik was het gewoon helemaal zat en dacht, ik call gewoon." Na deze hand verloor hij nog wat punten om de dag af te sluiten met 940.000 punten. Hij wordt gevolgd door de Nederlander Rachid Ben Cherif, die met agressief en uitstekend spel een enorme stack wist te verzamelen.

Vlak voor hij direct naast Marcel Lüske kwam te zitten had hij zijn stack al vergroot naar ruim een kwart miljoen, maar die verdubbelde hij in twee grote potten. In één van die twee potten won hij met {a-Diamonds}{10-Diamonds} van {k-Diamonds}{q-} op {5-Diamonds}{4-Diamonds}{2-Diamonds} terwijl Marcel Lüske in die hand {3-Diamonds}{3-} weggooide. Er leek geen rem op te zitten en Ben Cherif maakte veel indruk op zijn buurman Lüske: "Driebet, vierbet, het maakt niet uit. Alles werkt. Je wilt niet weten wat hij allemaal doet!"

De twee clashten vlak voor het einde van de dag nog wel:

Tegelijkertijd won Lüske nog een grote pot van buurman Ben Cherif toen hun tafel bijna opgebroken werd. Lüske opende naar 10.000 en callde toen Ben Cherif driebette naar 31.000. De twee checkten het hele board uit tot aan de river toen de volgende kaarten op tafel lagen: {3-Clubs}{a-Clubs}{q-Clubs}|{j-Hearts}|{4-Clubs} . Rachid bette in positie maar liefst 46.000 en de beslissing was aan Lüske. Die had geen klaveren maar met het verstand op nul maakte hij toch maar de call met {a-Diamonds}{k-Spades}. De {k-Hearts}{3-Hearts} van Ben Cherif kon de muck in.

Hierdoor sloot Rachid Ben Cherif af met 710.000, terwijl Marcel Lüske een bovengemiddelde stack van 330.000 punten meeneemt naar Dag 4. Na afloop van de dag spraken we met "The Flying Dutchman", die opnieuw zijn bewondering uitsprak over zijn jongere landgenoot:

download de mp3 (7:52/9,5mb)

WSOP Main Event Dag 3: Van Luijk bij chipleaders, Ben Cherif, Lüske & Brummelhuis door 102

Ook Michiel Brummelhuis kende een succesvol vervolg van zijn toernooi, nadat hij al bij de chipleaders van het deelnemersveld behoorde na Dag 2AB. Daar zag het in eerste instantie trouwens niet naar uit, want hij verloor al veel punten in de beginfase:

Michiel Brummelhuis vertelde tussen twee handen door snel hoe hij een 180.000 pot had verloren. Brummelhuis had in een vijfway geraisede pot een set drieën geflopt op {j-}{5-}{3-} met twee klaveren. Brummelhuis had 80 procent van de pot gebet op de flop en één caller gekregen. Brummelhuis had nogmaals groot gebet op de {q-} op de turn en andermaal een call gekregen. De river was een {k-} en Brummelhuis pushte allin. Zijn tegenstander had weliswaar zijn flushdraw gemist, maar zijn straat gehit met zijn {9-Clubs}{10-Clubs} en Brummelhuis moest dus veel chips inleveren.

Daarna verloor hij ook nog een 90.000 potje met {a-}{k-} van {k-}{q-}. Brummelhuis bleef er echter nuchter onder; "Ik heb nog steeds een goede stack. Ik heb ook mazzel gehad."

Een mislukte bluf sloeg hem terug naar minder dan twee ton, maar gelukkig wist hij zich na een uitstekende call terug te vechten. OP {k-}{4-Clubs}{2-Clubs}{x-}{x-} callde hij op de river all-in met {k-Clubs}{q-Clubs} en hij bleek goed te zitten tegen {a-Clubs}{10-Clubs}. Hierna won hij ook nog een enorme pot van Theo Jørgensen waar hij met {a-}{q-} een full house maakt op {k-}{q-}{4-}{a-}{q-} tegen de straat van de Deen. Hij sloot de dag uiteindelijk af met een prima stack van 666.000 punten, waardoor hij één plaats hoger staat dan de enige Belg die nog in het toernooi zit; Jean-Yves Malherbe. Hij zal vanavond de Belgische eer verdedigen met 579.500 punten.

Naast de eerdergenoemde landgenoten zullen vanavond ook Jorn Walthaus (514.500), Rob Strong (449.500), Pim van Wieringen (349.000), Clyde Tjauw Foe (347.000) en Patrick Renkers (271.000) terugkeren voor de jacht op het geld. Opvallend genoeg spelen alle landgenoten op Renkers na een bovengemiddelde stack, aangezien het gemiddelde zo rond de 290.000-300.000 punten ligt!

WSOP Main Event Dag 3: Van Luijk bij chipleaders, Ben Cherif, Lüske & Brummelhuis door 103
Michiel Brummelhuis

SpelerChips
Dick van Luijk940.000
Rachid Ben Cherif746.500
Michiel Brummelhuis666.000
Jean-Yves Malherbe579.500
Jorn Walthaus514.500
Rob Strong449.500
Marcel Lüske386.000
Pim van Wieringen349.000
Clyde Tjauw Foe347.000
Patrick Renkers271.000

Dag 4

Vanavond om 21:00 uur Nederlandse tijd keren 666 spelers terug voor de vierde dag van het Main Event 2013, waarvan er 648 spelers in het geld zullen eindigen. Ook deze dag kun je uiteraard weer van de eerste tot en met de laatste hand volgen via onze Live Reporting-sectie!

Comments

 • Meaty23 Meaty23

  kobra196 schreef

  Natuurlijk moeilijk om foutloos te blijven spelen maar wat een blowup.. waarom zit ie in de hand met een call op de button met k6

  ROFL

 • gno44 gno44

  Lol

 • Timmy_K_Baby Timmy_K_Baby

  Wtf shev , flip is beter met die hoeren wow

Lees 63 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen