WSOP Main Event Dag 5: Brummelhuis, Walthaus & Ben Cherif door naar Dag 6!

WSOP Main Event Dag 5: Brummelhuis, Walthaus & Ben Cherif door naar Dag 6!

Een jaar geleden strandde Marcel Lüske op de 102e plaats en haalde Niels van Alphen uiteindelijk als enige Nederlander de zesde dag van het 2013 World Series of Poker Main Event. Deze jaargang, waarin de World Series of Poker tot het Main Event een grote desillusie was voor de Nederlandse enclave, doen we het nog veel beter want vanavond mogen er drie Nederlanders terugkomen bij de laatste 68 spelers! Michiel Brummelhuis (3.485.000) en Jorn Walthaus (3.455.000) doen dat beiden met een bovengemiddelde stack, terwijl Rachid Ben Cherif het met iets minder moet doen; 1.805.000 punten.

Ze zijn inmiddels allemaal al verzekerd van een payday van minimaal $102.102, maar daar zullen ze geen genoegen mee nemen. Alle ogen zullen gericht zijn op het behalen van dag zeven, de laatste dag voor we de finaletafel bereiken. Voor we daar naar gaan kijken nemen we eerst nog de belangrijkste gebeurtenissen van de vijfde dag van het Main Event door!

De drie musketiers!

Onze landgenoot Michiel Brummelhuis kende gisteren, op de vierde dag van het Main Event, een hele lastige dag. Niets leek voor hem te lukken en hij zal dan ook opgelucht zijn geweest dat hij überhaupt nog punten mee mocht nemen naar Dag 5. Op deze dag was alles weer anders, want plots begon het te lopen en al in het eerste level dubbelde hij zijn stack zonder showdowns. Aan de feature table liep het uitstekend voor Brummelhuis, die vervolgens met {a-}{10-} tegen {a-}{8-} en {a-}{j-} tegen {9-}{9-} twee spelers uitschakelde en zo weer boven het miljoen kwam te staan.

Het werd zelfs nog beter toen hij de cruciale coinflip voor zijn toernooileven wist te winnen tegen Rep Porter:

Michiel Brummelhuis opende de eerste hand aan de Main Feature Table naar 40.000 met {a-Diamonds}{k-Diamonds} en direct naast hem maakte Rep Porter het 105.000. Toen de actie weer terug kwam bij Brummelhuis vierbette die naar 260.000 en Porter shovede allin. Brummelhuis callde allin voor 1,1 miljoen, Porter had net meer dan dat.

Brummelhuis had het met zijn aas-koning op te nemen tegen pocket vrouwen. De flop en turn waren laag maar de aas op de river garandeerde Brummelhuis de double-up. In de pauze die volgt zullen we proberen Michiel te spreken over deze hand en over de geschiedenis die hij nog heeft met Rep Porter.

Over bovenstaande hand spraken wij hem kort daarna:

download de mp3 (2:22/2,9mb)

Toch ging het niet allemaal crescendo met Brummelhuis, want met {a-Hearts}{a-Spades} verloor hij een grote pot tegen Jonathan Jaffe die een flush flopte met {q-Hearts}{7-Hearts} en drie keer een call kreeg van de Nederlander waarbij de bet op de river maar liefst 830.000 punten bedroeg. Brummelhuis liet zich er niet door kennen en ging met een goed gevoel de dinnerbreak in toen hij dubbelde tegen Annette Obrestad met {7-Hearts}{6-Spades} tegen {10-Clubs}{8-Clubs} op {5-Hearts}{10-Clubs}{4-Clubs}{3-Spades}{8-Hearts}.

Na de pauze zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat Obrestad naar de rail moest vertrekken, hij schakelde haar uit met {k-Hearts}{k-Diamonds} tegen {5-Clubs}{5-Spades} op {2-Clubs}{6-Diamonds}{4-Spades}{2-Hearts}{9-Clubs}. Hierdoor steeg Brummelhuis naar meer dan drie miljoen om de dag uiteindelijk af te sluiten met 3.485.000 punten. Kort na de laatste hand spraken wij opnieuw met Brummelhuis:

download de mp3 (4:24/5,3mb)

Met bijna een identieke stack heeft ook Jorn Walthaus de zesde dag van het WSOP Main Event weten te halen. Net als Brummelhuis kende hij een geweldige start van de dag, al had het zomaar afgelopen kunnen zijn na de eerste hand. Hierin schoof Walthaus namelijk op de river all-in met {j-Clubs}{9-Clubs} op {5-Hearts}{8-Hearts}{k-Diamonds}{a-Diamonds}{10-Clubs} voor boer-hoog, maar zijn opponent Ashley Mason gooide zijn hand richting de muck.

Niet veel later won hij ook een grote pot tegen Anthony Wise met {8-Clubs}{9-Spades} op {q-Clubs}{7-Hearts}{6-Spades}{10-Clubs}{q-Spades} waar zijn bet van 365.000 op de river een call ontving van een mindere hand. Diezelfde Wise zou hem echter weer terugzetten, toen er per speler ruim negen ton aan chips naar het midden ging met pocket koningen tegen pocket azen. Walthaus zat helaas aan de verkeerde kant van de setup, maar liet zich er niet door kennen. Binnen de kortste keren was hij weer boven de 1,5 miljoen, mede door de uitschakeling van Ronnie Bardah met {k-Clubs}{10-Clubs} tegen {a-Diamonds}{a-Clubs} op {j-Clubs}{9-Diamonds}{7-Diamonds}{6-Clubs}{q-Clubs}.

De grens van drie miljoen werd door Walthaus al in het derde level van de dag doorbroken toen hij ook nog eens iemand uitschakelde met {j-}{2-} tegen {5-}{6-} op {3-}{4-}{6-}{5-}. Toch werd hij weer even teruggeslagen naar ongeveer twee miljoen, om in het laatste level van de dag alsnog een geweldige uitgangspositie voor zichzelf te creëren na een enorme hand tegen Jay Farber:

De bekende Las Vegas VIP host Jay Farber opende naar 85.000 vanuit vroege positie en Jorn Walthaus in de cutoff was de enige die callde.

{j-Spades}{4-Diamonds}{6-Diamonds}

Farber maakte een 135.000 continuation-bet en Walthaus maakte redelijk snel de call. Op de {5-Spades} op de turn werd het pas echt interessant. Farber bette 330.000 en Jorn leek na te moeten denken. Op een gegeven moment vroeg Walthaus de dealer om de pot een beetje te spreiden zodat hij kon zien hoeveel er in zat. Dit hadden we Jorn nog nooit zien doen, normaliter wist hij heel goed hoeveel er in de pot zat namelijk. Na nog even nagedacht te hebben maakte hij de call.

De {9-Clubs} viel op de river en Farber maakte eveneens een schijnbeweging. Hij leek zijn 100.000 chips te willen gaan grijpen maar op het laatste moment klopte hij toch op tafel om te checken. Walthaus had de beslissing en hij pakte na even nadenken een grote stapel 25.000 chips en schoof die naar het midden: 675.000.

Farber maakte direct de call maar zijn {a-Spades}{a-Hearts} kon milliseconden later de muck, Walthaus toonde direct zijn {6-Clubs}{6-Hearts} voor de geflopte set en werd eigenaar van een boel nieuwe chips.

Hierdoor eindigde hij op 3.455.000 punten, wat er in werkelijkheid zo uitziet:

WSOP Main Event Dag 5: Brummelhuis, Walthaus & Ben Cherif door naar Dag 6! 101

Na het einde van de dag spraken wij met Jorn Walthaus over zijn dag en het interview inclusief beelden zie je hieronder:

De derde en laatste Nederlander die de vijfde dag wist door te komen was Rachid Ben Cherif. Hij begon de dag als Nederlandse chipleader met ruim 1,6 miljoen chips maar ondanks veel ups en downs eindigde hij ook rond deze stack; 1.805.000 punten. Of hij hier tevreden mee zal zijn betwijfelen, want lange tijd vonden we zijn naam bovenin het leaderboard terug met zo'n drie miljoen chips. Dat kwam mede door een vrij aparte hand tegen Cheng Liu:

Rachid Ben Cherif opende under-the-gun voor 40.000 en hij kreeg een call van Cheng Liu
op de hijack en de speler in de kleine blind ging ook mee. {4-Diamonds}{k-Hearts}{7-Diamonds} op de flop en de kleine blind checkte naar Ben Cherif toe die 78.000 continuation-bette. Cheng Liu schoof daarop allin voor maar liefst 626.000 en de kleine blind ging aan de kant. Ben Cherif callde na een tijdje nadenken met {a-Diamonds}{10-Diamonds} en met die aas-tien en flushdraw stond hij nog voor ook. Liu had namelijk... {9-Clubs}{5-Clubs} voor niets. De turn was de {5-Diamonds} waardoor Ben Cherif zeker was van een knockout en de {10-Hearts} op de river was er slechts voor de vorm.

Iemand van 888poker kwam meteen naar Ben Cherif toe en ze vroegen hem of hij niet gesponsord wilde worden dit Main Event. Eens kijken of we zo Ben Cherif met een 888 sticker zien zitten.

Helaas zakte hij in het derde level van de dag behoorlijk terug toen zijn drie bets met koning-boer hoog driemaal een call opleverde van zijn tegenstander, Andrea Dato, die aas-koning hoog toonde. Uitschakeling was zelfs erg dichtbij toen Ben Cherif all-in belandde met {a-Hearts}{q-Diamonds} tegen Dato's {k-Clubs}{k-Diamonds}. Het board {a-Diamonds}{7-Hearts}{9-Spades}{3-Hearts}{6-Diamonds} bood echter de hulp die de Nederlander nodig had om zo weer bij de drie miljoen te komen. Daarvan leverde hij helaas weer iets in toen hij hoogstwaarschijnlijk dacht een prima valuebet te maken:

Rachid Ben Cherif opende under-the-gun naar 90.000 en Matthew Reed driebette naar 210.000 vanuit late positie. Ben Cherif callde en beide spelers checkten de {8-Diamonds}{10-Diamonds}{8-Hearts} flop. De turn bracht de {4-Spades} in het spel en Rachid check-callde een 105.000 bet. De river was de {j-Spades} en Rachid bette 410.000 uit. Reed maakte vrijwel onmiddelijk de call en liet daarmee Ben Cherif van een koude kermis thuis komen. Rachid toonde namelijk {a-Diamonds}{j-Diamonds} voor een gemiste flushdraw maar geriverde top-pair, terwijl Reed creatief was geworden met zijn {k-Diamonds}{k-Hearts} en de hand won.

De drie overgebleven Nederlanders komen daardoor vanavond om 21:00 uur Nederlandse tijd bij de laatste 68 spelers, waar het gemiddelde 2.802.353 punten bedraagt, met de volgende stacks terug:

PlaatsSpelerChips
1Michiel Brummelhuis3.485.000
2Jorn Walthaus3.455.000
3Rachid Ben Cherif1.805.000

De tafelindeling voor Dag 6 vind je hier.

Het einde van een droom

Zoals iedereen bij aanvang van dag vijf wel wist waren er nog zes Nederlanders en één Belg in strijd, maar helaas moesten we gedurende vijf nieuwe levels afscheid nemen van drie Nederlanders en één Belg. Opvallend genoeg moest de laatste Belg in het toernooi afscheid nemen doordat hij nagenoeg al zijn chips moest inleveren bij onze landgenoot Patrick Renkers:

Patrick Renkers had zijn stack al opgewerkt naar 769.000 en wist die zojuist nog eens te verdubbelen ook. Iemand voor Renkers opende naar 50.000 en de Nederlander driebette vanaf de button naar 120.000. Vanuit de grote blind pushte Jean-Yves Malherbe allin voor 780.000 exact. De initial-raiser gaf op maar Renkers callde.

Patrick Renkers toonde {a-Spades}{k-Spades} en stond ruimschoots voor op de {a-Diamonds}{q-Clubs} van Malherbe. De {9-Clubs}{8-Diamonds}{6-Hearts} | {6-Diamonds} | {a-Hearts} op tafel zorgde ervoor dat Renkers dubbelde en Malherbe bleef over met slechts 11.000.

De laatste punten van Malherbe gingen verloren met {9-Spades}{3-Hearts} tegen {a-Hearts}{a-Clubs} en zodoende eindigde hij op de 162e plaats voor $50.752. Ditzelfde bedrag ontving ook onze landgenoot Clyde Tjauw Foe, die net iets later naar de rail werd gestuurd. De Nederlander had verloor in het tweede level van de vijfde dag een gigantische pot met {a-Spades}{k-Diamonds} tegen {k-Spades}{q-Spades} toen alles er op een {k-Hearts}{6-Spades}{10-Spades}{3-Spades}-board inging en de river {k-Clubs} gaf Tjauw Foe slechts trips koningen die niet goed genoeg waren.

Helaas wist Clyde Tjauw Foe zijn stack van zo'n twintig blinden niet meer op te werken, nadat hij de beslissende coinflip voor al zijn chips verloor met {a-}{k-} tegen de pocket achten van David Benefield. Toch was de Nederlander zeer tevreden over zijn resultaat en zeker toen bleek dat hij nog een mooie payjump meepakte:

Tjauw Foe had niet eens gekeken welke plaats hij was geworden, en gaf ons een boks met een grote glimlach toen bleek dat hij 159e was geworden waardoor ook hij $7.762 meer kreeg dan hij gedacht had ($50.752 in plaats van $42.990). Tjauw Foe was voor de zomer de beste Nederlander tijdens de EPT in Monte Carlo waar hij de finaletafel net mis liep (12e voor €60.000). Hier tijdens het enige toernooi belangrijker dan dat toernooi, wist hij weer te presteren door een diepe run te maken.

Patrick Renkers was halverwege de dag iemand die we eigenlijk niet in het rijtje met uitschakelingen zouden verwachten, want hij kende een geweldige dag. Nadat hij was gedubbeld tegen Jean-Yves Malherbe schakelde hij een speler uit met vrouw-boer tegen vrouw-drie, had hij een succesvolle 4-bet met tien-acht en kreeg iemand zo erg op tilt dat hij all-in callde voor een miljoen met aas-boer tegen de koningen van zichzelf. De volgende Tweet zei genoeg:

Helaas liep alles anders voor Renkers en in een pot voor de chiplead ging hij onderuit met pocket vrouwen, de hand waarmee hij al twee keer eerder een belangrijke pot had verloren:

Patrick Renkers opende vanuit mid late positie naar 55.000 en hij kreeg een driebet om zijn oren van Marc Mclaughlin op de button naar 139.000. Dit was het begin van een raise oorlog want Renkers vierbette naar 345.000 en Mclaughlin vijfbette naar 660.000. Renkers schoof allin voor 2.580.000 en de snapcall volgde. Het slechte nieuws was dan ook al snel duidelijk:

Marc Mclaughlin{a-Diamonds}{a-Hearts}
Patrick Renkers{q-Clubs}{q-Hearts}

Weer pocket vrouwen dus, waar hij al twee keer eerder ongelukkig mee was dit toernooi. De flop bracht de twee heren {8-Clubs}{5-Spades}{10-Hearts} en nog steeds geen aansluiting voor Renkers. De {5-Hearts} op de turn liet hem nog maar twee outs en de {5-Diamonds} was er daar niet eentje van.

Patrick Renkers cashte vorig jaar ook al maar moest toen genoegen nemen met een mincash (559e voor $21.707). Nu neemt hij $50.752 mee naar huis voor zijn 114e plaats.

WSOP Main Event Dag 5: Brummelhuis, Walthaus & Ben Cherif door naar Dag 6! 102

De laatste Nederlander waarvan we helaas ook nog afscheid moesten nemen was Rob Strong, die met een 107e ($50.752) plaats net buiten de top honderd viel. In zijn laatste hand kon hij met {q-Clubs}{j-Clubs} niet winnen van Bryan Pellegrino's {a-Diamonds}{8-Diamonds} toen het board {a-Clubs}{7-Spades}{k-Hearts}{9-Hearts}{5-Spades} bracht. Na afloop spraken we met Strong:

download de mp3 (2:08/2,6mb)

Dag 6!

Vanavond keren er dus drie Nederlanders terug voor de zesde dag van het 2013 World Series of Poker Main Event en vanaf 21:00 uur Nederlandse tijd blijf je natuurlijk weer volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen via onze Live Reporting! We spelen hoogstwaarschijnlijk weer vijf levels en niet zoals in voorgaande jaren tot de laatste 27:

levelkleine blindgrote blindante
2625.00050.0005.000
2730.00060.00010.000
2840.00080.00010.000
2950.000100.00010.000
3060.000120.00015.000

Comments

 • HyperR HyperR

  Of u moet het interessant vinden dat Michiel Brummelhuis zojuist een water heeft besteld.

  hier moest ik toch wel heel erg om lachen

 • Narya77 Narya77

  Mooi die soundbite van Jorn, over al die idioten. Big Grin

 • justmyown justmyown

  Walthaus en ze hoge PP zijn geen gelukkig huwelijk vandaagSad

Lees 31 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen