2013 WSOP November Nine: Jay Farber

Jay Farber

De 2013 World Series of Poker November Nine is inmiddels al een tijdje bekend. Als u PokerNews.nl niet voor het eerst bezoekt, dan kan het bijna niet langs u heen gegaan zijn dat een Nederlander de finaletafel heeft gehaald. Om een beter beeld te krijgen van alle spelers aan de belangrijkste finaletafel van het jaar, gaan we de heren een voor een langs. We hebben al acht spelers gehad, en vandaag staat de laatste op het programma; Jay Farber.

seatspelerlandchips
1Sylvain LoosliFrankrijk19.600.000
2Michiel BrummelhuisNederland11.275.000
3Mark NewhouseVerenigde Staten7.350.000
4Ryan RiessVerenigde Staten25.875.000
5Amir LehavotIsraël29.700.000
6Marc McLaughlinCanada26.525.000
7JC TranVerenigde Staten38.000.000
8David BenefieldVerenigde Staten6.375.000
9Jay FarberVerenigde Staten25.975.000

De tweede keer was het meteen raak voor de 28 jarige Jay Farber.
Vorig jaar deed hij voor het eerst mee aan het World Series of Poker Main Event maar wist hij niet te cashen. Dit jaar probeerde de in Las Vegas woonachtige VIP Host het nog eens, en direct wist hij het te schoppen tot de finaletafel. Farber, oorspronkelijk uit Doylestown, Pennylvania, zal de finaletafel als vierde in chips beginnen.

Farber is wat poker betreft de grote onbekende aan tafel. Het is slechts een hobby van Farber die studeerde aan de Universiteit van Californië in Santa Barbara. De $733.224 die hij gegarandeerd is voor het behalven van de 'November Nine' is zijn enige toernooicash volgens TheHendonmob.com. Hij heeft echter wel degelijk eerder gecasht in live toernooien, tijdens de 2010 Deep Stack Extravaganza werd hij in events een keer veertiende en twaalfde. Grote toernooien waren dat echter niet want in totaal won hij slechts $2.155 met die twee moneyfinishes.

“It’s funny. I kind of fell out of poker. When I first moved to Vegas I wanted to play professionally. I was playing a lot of cash games and I ended up just getting a job working in nightlife and that kind of took up all of my time. Now, finally, I’ve made it to a point where I can take enough time off to play the Main Event ... and I just happened to get really lucky to be where I’m at now.”

En gelukkig was Farber, die poker heeft geleerd van enkele vrienden. Extra gelukkig is hij dat niemand onderzoek naar hem kan doen. Van spelers als bigstack JC Tran, shortstack David Benefield en bijvoorbeeld onze eigen Michiel Brummelhuis is genoeg informatie te vinden. Zo zullen de andere spelers ongetwijfeld de PCA High Roller beelden gaan bekijken waar Brummelhuis aan zat. Over Farber zullen ze echter niet veel vinden wat poker betreft.

Dat betekent echter niet dat hij helemaal onbekend is. Over zijn pokerskills is dan misschien niet al te veel informatie te vinden, Farber is alles behalve een nobody in Las Vegas. Spelers als Vanessa Selbst, Ben Lamb en Chance Kornuth stonden aan de rail Farber aan te moedigen. Farber is namelijk een VIP host voor nachtclubs in Las Vegas en kent zodoende heel veel pokerspelers. Als nachtclub VIP host helpt hij mensen aan een tafel, flessen drank en (vrouwelijke) aandacht. Lange tijd was hij het eerste aanspreekpunt voor forumgebruikers op 2+2 die wel geld hadden, maar geen ervaring met de gang van zaken. Medio vorig jaar besloten de hoge heren bij 2+2 echter dat Farber gebanned moest worden omdat hij zichzelf te veel aanprees, zonder een fee te betalen.

Farber sloot zijn eerste dag af met 104.400, en was daarmee de enige uiteindelijke finalist die iedere dag met meer dan 100.000 eindigde. Alles ging voorspoedig en hij bleef een bovengemiddelde stack houden. Dag 6 begon helemaal goed toen hij een grote hand speelde tegen Noah Schwartz. In die hand opende Schwartz naar 110.000 vanuit midden-positie. Farber, direct links van Schwartz, driebette naar 265.000. Schwartz maakte een vierbet naar 580.000 en na 30 seconden nadenken vijfbette Farber naar 1,29 miljoen. Schwartz schoof daarop allin en Farber snap-callde voor 3.025.000. Schwartz liet {k-Hearts}{k-Clubs} zien, waarna Farber {a-Hearts}{a-Spades} toonde. Het board kwam {10-Diamonds}{3-Diamonds}{5-Hearts}{3-Clubs}{j-Hearts} en Farber had plotseling een meer dan uitstekende uitgangspositie om de November Nine te halen.

Bekijk ook het interview dat Farber deed met Sarah Grant:

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen