PokerNews Boulevard: High Staker "WCGRider" gehacked voor $35.000, en meer

PokerNews Boulevard: High Staker "WCGRider" gehacked voor $35.000

Heb je iets gemist?

De afgelopen dagen niet zo op het pokernieuws gelet? Niet getreurd! Net als iedere dag zetten we het belangrijkste nieuws nog even op een rijtje:

Douglas "WCGRider" Polk gehacked voor $35.000

Gister schreef High Stakes pokerspeler Douglas "WCGRider" Polk een uitgebreide post op het 2+2 forum. In die post beschreef hij een serie aan gebeurtenissen die er voor zorgden dat hij een aanzienlijk bedrag verloor doordat iemand zijn kaarten kon bekijken.

Eind januari van dit jaar stelde Daniel "jungleman" Cates zijn vriend Joshua Tyler voor aan Polk. Polk en Tyler werden vrienden en Tyler zou enkele weken later een weekend bij Polk thuis verblijven. Eind maart kwam Tyler nog een keer langs in Las Vegas bij Polk.

Sinds Tyler's bezoek deden zich er enkele opvallende situaties voor. Het internet in het huis van Polk kende diverse kuren en af en toe konden sommige van zijn huisgenoten wel online zijn, terwijl anderen geen verbinding hadden. Alle spelers in het huis begonnen te verliezen aan de online pokertafels tegen nieuwe accounts die allemaal uit het Verenigd Koninkrijk kwamen.

Tijdens een trip naar Japan verloor ook Douglas Polk uiteindelijk veel aan een zeer slecht spelende tegenstander. De "vis" nam zeer opvallende lijnen maar leek altijd de perfecte beslissing te nemen. Polk begon op $5/$10 te spelen tegen deze speler, maar al snel speelden ze $50/$100 en Polk verloor in totaal bijna $35.000.

Na de sessie kreeg Polk een slecht gevoel bij de situatie en hij bracht PokerStars op de hoogte van zijn verdenkingen. Tegelijkertijd formatteerde hij zijn harde schijf en gooide hij chatprogramma Skype van zijn computer en logde hij niet meer in bij facebook.

Na enkele tussentijdse updates kreeg Polk uiteindelijk op 26 juni van PokerStars te horen dat ze genoeg bewijs hadden gevonden dat het 'Forbidden536' account inderdaad op oneerlijke wijze gewonnen had:

We have determined that 'Forbidden536' violated the Terms of Service for using their PokerStars account during their play with you. We have reviewed the play with both player's hole cards exposed. We are sure beyond any reasonable doubt that 'Forbidden536' was able to see your hole cards whilst they were playing against you.

Polk kreeg de gehele account balans van het 'Forbidden536' account overgeboekt, wat ongeveer $500 minder was dan was Polk verloren had. Polk was er van overtuigd dat Tyler, die enkele keren betrapt was toen hij in ruimtes van Polk' zijn huis was waar hij niet had hoeven te zijn, de schuldige was en waarschuwde de pokercommunity voor deze Brit.

Een van de eerste reacties in het topic was van David "viffer" Peat die een beschuldigende vinger wees naar Daniel "jungleman" Cates. Cates was eerder betrokken bij het 'Girah' schandaal waar de Portugese pokerbelofte uiteindelijk mensen bleek op te lichten. Cates reageerde daarna zelf in het topic, ontkende de aantijgingen en zei hoog uit een slechte inschatting gemaakt te hebben.

PokerNews Boulevard: High Staker "WCGRider" gehacked voor .000, en meer 101
Jeffrey Haas (links)

Hoge PokerStars manager maakt de overstap naar bwin.party

Jeffrey Haas zal voor sommige pokerspelers een bekend gezicht zijn. Haas is jaren werkzaam voor PokerStars en heeft diverse functies bekleed bij 's werelds grootste online poker website. Zo was hij onder andere een van de publieke gezichten van PokerStars toen de NAPT werd aangekondigd, en was hij de laatste jaren verantwoordelijk voor de mobiele platformen van PokerStars als 'Director of New Platforms, Mobile & Social Gaming'.

Afgelopen vrijdag maakte EGR Magazine bekend dat Chris Welch vertrok bij bwin.party en zou worden opgevolgd door Jeffrey Haas in de functie van 'Head of Online Poker'. Haas was in het verleden al werkzaam voor PartyPoker waar hij de functie van product manager beklede. Waarom Chris Welch vertrekt bij bwin.party is onbekend. Op Haas zijn twitter account is het vooralsnog stil.

Cake Poker verandert naam naar win cake

Als je verder kijkt dan bwin.party, PokerStars en Full Tilt Poker kom je een wereld vol pokernetwerken en skins tegen. De bekendste is het iPoker netwerk waar diverse skins met bekende namen hun spelersverkeer delen. Een ander bekend netwerk is het Revolution Gaming Network (bezoek vooral de professionele website eens). Dit netwerk staat vooral bekend om het feit dat Lock Poker ooit hierheen de overstap maakte van het Merge.

Het Revolution Netwerk staat nog altijd Amerikaanse spelers toe op haar sites en Cake heeft zichzelf opgedeeld om haar klanten te beschermen waarschijnlijk. Cake Poker heeft al haar Amerikaanse spelers afgescheiden en daar een speciale skin voor opgericht: 'Juicy Stakes'. De non-Amerikanen, een klein gedeelte voor Cake, bleef spelen op de Cake
skin zelf, maar die skin heeft nu een andere naam gekregen. Cake is verworden tot Win Cake en CakePoker.eu verwijst sinds afgelopen weekend ook door naar WinCake.com.

Voor spelers verandert er niets. De software update zichzelf automatisch en de accounts blijven gelijk. De eigenaar is ook niet veranderd, het bedrijf 'Cake Entertainment N.V. is nog altijd eigenaar volgens 4flush.com. De website van WinCake lijkt momenteel overigens in zijn geheel niet bereikbaar.

PokerNews Boulevard: High Staker "WCGRider" gehacked voor .000, en meer 102

Lock Poker opent privé forum

De kritiek op Lock Poker is niet mals en blijft maar aanhouden. Al maanden maken gebruikers zich druk om hun geld aangezien ze maar zeer sporadisch cashouts verwerkt krijgen. Lock Poker, en diverse van haar gesponsorde spelers, bleven zich verdedigen en het gesponsorde forumonderdeel op 2+2 bleef bestaan.

Dat publieke forum is nu opgehouden te bestaan en Lock Poker heeft een privé forum opgezet waar spelers kunnen inloggen met hun account-id en wachtwoord. Dit forum is afgeschermd van de buitenwereld en niet inzichtelijk voor crawlers van zoekmachines. Alleen als je $100 of meer hebt geraked in je leven kan je inloggen op dit forum, en Lock Poker belooft direct te kunnen helpen bij problemen. Vertegenwoordiger Shane Bridges vertelde het volgende aan PokerFuse:

“It became clear to us that a public forum was an ineffective way for us to communicate with our players, by creating this private forum we can communicate in a more direct and efficient way to handle true players concerns. Every post is linked to a player account therefore we are able to fix issues immediately.”

Het valt zeer te betwijfelen of deze verandering positief ontvangen zal worden door de gebruikers. De eerste reacties lijken in ieder geval alles behalve positief waarbij de heersende opinie lijkt te zijn dat Lock Poker probeert de negatieve publiciteit in te dammen met deze move. Je kan zelf inloggen via admin.lockpoker.eu als je een Lock Poker account hebt en $100 in rake hebt gegenereerd in je leven.

Seat Open: Kyle Julius

Kyle Julius heeft dan misschien nog nooit een live toernooi gewonnen, hij werd wel tweede in twee heel grote toernooien. In de PCA van 2012 werd hij tweede voor $1,5 miljoen en in de $5.000 NLHM op de WSOP dat jaar pakte hij nog eens $589.687 voor zijn runner-up positie.

In Seat Open vertelt "KJulius10" over zijn leven, over het stoppen met studeren om te pokeren, over broke gaan en over zijn jeugd en doelen.

Comments

Lees 22 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen